Euforie rond Liverpool getemperd: 'Zij kunnen dat veel beter opvangen'
Maandag, 23 september 2019 om 14:46

Liverpool is momenteel koploper in de Premier League, maar volgens oud-aanvaller Emile Heskey is een eventuele landstitel nog ver weg voor the Reds. De voormalige Liverpool-spits is bang dat de selectie van manager Jürgen Klopp niet breed genoeg is, iets dat volgens hem niet kan worden gezegd over achtervolger Manchester City.

"Liverpool staat voor een loodzware opgave om kampioen te worden, want Manchester City beschikt gezien de breedte over de beste selectie in de Premier League", vertelt Heskey in gesprek met Omnisport. "Manchester City kan het wegvallen van bepaalde spelers veel beter opvangen denk ik. De invallers weten altijd precies wat er van ze wordt gevraagd door manager Josep Guardiola."

Meer: Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool | Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby

Heskey ziet op dat gebied een groot verschil met Liverpool. "Als je Mohamed Salah, Sadio Mané of Roberto Firmino weghaalt, dan verandert er al gelijk een hoop. Bij Manchester City is er in mijn optiek een betere mix." De oud-aanvaller ziet nog een verschil tussen beide titelkandidaten. "Ik denk dat Manchester City een beter middenveld heeft. Ik zeg niet dat de middenvelders van Liverpool niet goed genoeg zijn, maar bij City is er een betere mix. Ik denk ook dat het scorend vermogen van hun middenveld groter is."

"Maar als Liverpool de druk kan blijven opvoeren zoals nu het geval is, dan is alles mogelijk", voegt Heskey daaraan toe. De Champions League-winnaar heeft achttien punten verzameld uit de eerste zes duels, vijf meer dan nummer twee Manchester City. Beide ploegen ontmoeten elkaar op 10 november voor de eerste keer dit seizoen in competitieverband, als the Citizens op bezoek gaan op Anfield.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
basfey
 
10
23 september 2019 om 15:02
Nou ik geloof dat je Salah best kan vervangen door oxlain ofzo ..... als zen acties mislukte gisteren.... en dat was niet alleen gisteren zo
 
arsenal890
 
5
23 september 2019 om 15:08
Liverpool heeft met dat middenveld de CL gewonnen. Ook hebben ze zonder salah en firmino gewonnen van Barcelona. Tuurlijk missen ze die. City zou ook aguero en Sterling missen.
 
Buitenspelgoal
 
1
23 september 2019 om 15:14
Precies, haal Aguero, Sterling, kdb en de twee Silva`s weg en het is ineens ook niet meer zo fantastisch.
 
Isco24
 
22
23 september 2019 om 15:26
Dat is de helft van de veldspelers die jij weg haalt. Elk team zou 5 van haar veldspelers gaan missen..ondanks dat kan City veel meer schuiven en dus dat soort verliezen wel makkelijker op kunnen vangen. Dat zegt niet dat City de kampioen wordt, maar het is wel een feit dat ze in de aanval bijv al veel kunnen schuiven.sterling - Sane - Aguero - Jesus - B. Silva - Mahrez. tegenover Lallana - Mane - Salah - Firmino - Shaqiri - Origi.lallana, Shaqiri en Origi zijn nou eenmaal een stuk minder dan een Mahrez, Sane en Jesus. (al zou Origi best weleens beter kunnen zijn dan Jesus mits fit)
 
Gooner4
 
3
23 september 2019 om 17:09
Kunt ook direct alle 11 spelers weghalen, zijn ze ook niet meer zo fantastisch. Jezus
 
Gooner4
 
2
23 september 2019 om 17:08
Dit middenveld past perfect bij het spel van Klopp. Er zit geen talent zoals Silva of de Bruyne bij, maar het zijn wel 6 jongens die elk perfect in het spelletje passen en daar gewoon presteren als wereldklasse spelers. Dus ja, erg lastig om ze kwalitatief te gaan vergelijken vind ik. Achterin is City iig een stuk zwakker dan Liverpool, voorin hbben ze echter erg erg veel kwaliteit
 
arsenal890
 
0
23 september 2019 om 17:45
Idd dit middenveld is erg typisch voor het spel van klopp. Voorin vind ik de basiself best gelijkwaardig. Aguero is wel veel beter dan firmino. Een salah en Sterling en mane en Silva is redelijk gelijkwaardig.
 
Filip
 
1
23 september 2019 om 15:11
Qua middenveld en aanval heeft City een veel betere selectie. Qua verdediging is City ook kwetsbaar. Laporte valt weg en ze hebben eigenlijk niet een hele goede vervanger. Maar goed helemaal in Engeland spelen ze in periodes ontzettend veel wedstrijden achter elkaar aan. Het zal dus een kwestie worden van je selectie fit houden worden. City kan iets makkelijker rouleren.
 
Tovenaer
 
4
23 september 2019 om 16:45
Veel betere selectie? Het verschil was 1 punt vorig jaar... En Liverpool won de CL.
 
alkatorian
 
13
23 september 2019 om 15:21
Aan de andere kant mist Liverpool Alisson nog. Hebben ze met Joe Gomez een zeer goede verdediger, die als back en CV uit de voeten man, achter de hand. Alleskunner Milner is zeer nuttig. Keita komt er nog aan. The Ox is terug. Origi heeft zijn waarde vorig jaar wel bewezen. Dus zo treurig ziet het er voor Liverpool ook niet uit. Een goede back-up winger is wel welkom.
 
Frenkie111
 
0
23 september 2019 om 15:58
Hoever en larouci zij nog jong maar lieten in de voorbereiding zien behoorlijk te kunnen voetballen dus dat zit denk ik ook wel goed.
 
Schop1989
 
0
23 september 2019 om 16:06
Elliot, milner, origi en nog een zooi roulatie is bij Liverpool mogelijk. Ik vind de selectie breed genoeg, want een mahrez zit alleen op de bank omdat zijn bank ook thuis gevuld word en hij kans maakt op prijzen. Bij Liverpool zetten ze in principe iets minder capitaal op de bank.
 
Ousambal
 
0
23 september 2019 om 16:53
Mahrez speelt dit seizoen veel meer in de basis dan je laat vermoeden he
 
Schop1989
 
2
23 september 2019 om 23:07
Ja dus? Origi speelt ook gewoon zijn wedstrijden, maar verdient misschien 1/3 dan dat Mahrez doet. Hij speelt alles wat Sane gespeeld zou helpen als hij niet geblesseerd zou zijn.wat ik ermee wil zeggen is dat ik het zonde vind van een speler met de kwalieiten van Mahrez, maar omdat City betaald en hij er genoegen mee neemt doet hij dit. Met B silva, Sane, Jesus en Sterling voor je heb je alleen blessures die je aan meer speeltijd kan helpen. Mahrez zou bij een Arsenal basis staan en bijvoorbeeld kunnen helpen bij de wederopstanding van de club en nog wat successen mee pakken, maar dan wel IN het veld.
 
Zermatt_Person
 
0
24 september 2019 om 07:53
En Pepe dan? Die laat je ook niet banken.
 
Karstm88
 
0
23 september 2019 om 15:46
ik vind juist dat city in de verdediging te kort komt.. zodra er basisspelers wegvallen hebben ze een groot probleem. Ik vind dat Otamendi ook te veel fouten maakt in sommige wedstrijden, hierin is Liverpool toch een stuk stabieler. Moet hierbij wel zeggen dat Liverpool vorig seizoen verdedigend ook een stuk stabieler oogde dan dit jaar maar toch beter dan dat van City
 
KEIZER!
 
3
23 september 2019 om 15:48
Bla bla bla bla. Selectie niet breed genoeg daar hadden we vorig jaar ook zo veel last van toch? En dat terwijl Lallana, Gomez en The Ox Lang tot zeer lang geblesseerd zijn geweest. Nu zijn ze ook fit en met Alisson en Keita op de terugweg heb je iedereen bij elkaar. Naast de gebruikelijke 11 heb je met Keita, Origi, Gomez, The Ox, Milner, Lallana, Lovren, Adrian en Brewster een prima selectie!
 
DylanVan Herpen
 
0
23 september 2019 om 15:52
Dan blijft het voorin toch wel heel matig als je vervangers origi en brewster zijn. Die posities en de backs zijn lastig op te bange. Vooral omdat de backs cruciaal zijn voor liverpool
 
Schop1989
 
5
23 september 2019 om 16:09
Hoezo? Brewster en origi doen het hartstikke goed, beide net zoveel potentie en impact als de bank spelers van city. Gomez kan op de back en ook milner en fabinho. Heel de verdediging van city is niet veel soeps als je de bank bekijkt, dus hoeveel kwaliteit wil je op de bank hebben zitten denk ik dan.
 
DylanVan Herpen
 
1
23 september 2019 om 19:27
Jij vind dat brewster die amper premier league heeft gespeeld dezelfde impact heeft als spelers als sane en mahrez die gewoon bij de beste wingers in pl horen. Daarbij is van robertson naar milner gewoon een hele grote downgrade linksback. City heeft gewoon een betere bank. Daar is niets mis mee, hoop zelf dat liverpool de titel pakt. Alleen je backs geven samen 25 assists per jaar moet je jou wel bedenken. Dat gaan die backups nooit halen als ze geblesseerd raken. Net als dat origi en brewster de stats van de aanvallers ook nooit zouden halen. Vandaar dat de bank gewoon minder is.
 
Schop1989
 
0
24 september 2019 om 16:23
Laat ik het zo zeggen, als er bankspelers van Liverpool het veld betreden gebeurd er net zo veel (impact) als dat wanneer er City spelers het veld betreden en Liverpool gaat er 9/10x net zo hard op achteruit als ze een basisspeler langere tijd verliezen als City. De namen zijn misschien beter in jou ogen, maar het is de kwaliteit die je moet beoordelen als ze op het veld staan. Kijk en Sane is veel beter dan Origi, maar Gomez is weer veel beter dan Otamendi. Ben dus inderdaad van mening dat de impact van de bankspelers ongeveer gelijk is.
 
MichTheRed
 
0
23 september 2019 om 17:48
Brewster moet zich nog bewijzen op het hoogste niveau. Origi heeft idd belangrijke goals gemaakt maar ik ben toch niet overtuigd van zijn kwaliteiten , ik zie liever Wilson spelen. Lallana zijn beste tijd is al eventjes voorbij en Milner op linksback vind ik niet om aan te zien. Dus ik vind onze kern allesbehalve breed juist op het middenveld.
 
Japie_Krekel
 
1
23 september 2019 om 16:07
het zou imo ook een schande zijn als City dit jaar geen kampioen word en eindelijk een keer de kwartfinale van de CL overleeft. dan mag je jezelf toch echt wel achter de oren gaan krabben als City zijnde. je hebt zo belachelijk veel geld uitgegeven dat je zelfs wereldspelers als Sane en Mahrez op de bank hebt zitten
 
Lierse1997
 
2
23 september 2019 om 16:24
Tja dat vind ik altijd veel te makkelijk. Als je nu in de kwartfinale of zelfs de tweede ronde op een team stoot dat later de CL wint, heb je het dan echt slecht gedaan? Natuurlijk niet dan heb je gewoon pech dat je tegen een sterkere ploeg moest spelen. Want ploegen als PSG, Barcelona, Real, Bayern, Atletico, Juventus en Liverpool hebben zelf ook stevige bedragen uitgegeven op de transfermarkt.
 
Japie_Krekel
 
2
23 september 2019 om 16:51
@lierse1997 de teams van dat kaliber misschien wel idd maar als je word uitgeschakeld tegen een team met veel minder budget vind ik dat wel een beetje armoedig want City heeft echt een geweldige selectie staan. dat moet er nu Europees toch ook wel een keer gaan uitkomen
 
Lierse1997
 
1
23 september 2019 om 19:01
Dat ben ik zeker met je eens maar de laatste seizoenen zijn ze echt alleen uitgeschakeld in de CL door van die topteams. Real, Barca en Spurs (waar ze echt wel hadden moeten winnen).
 
Scotsman
 
0
23 september 2019 om 16:16
City een bredere selectie? City heeft verzaakt om Kompany te vervangen en heeft daardoor nu niet eens een dubbele bezetting voor de positie van centrale verdediger. Met alle gevolgen van dien.
 
MichTheRed
 
1
23 september 2019 om 17:55
Jesus , Mahrez , Sane ,Fernandinho , Gündogan , Cancelo... Zeg mij een ploeg dat zo een bank heeft?
 
Zermatt_Person
 
0
24 september 2019 om 07:57
Bayern Munchen, Barcelona, PSG, Real Madrid.
 
EmileTheunissen
 
0
23 september 2019 om 16:31
Ik denk dat Liverpool met hun teamspirit een redelijke kans heeft kampioen te worden. Dat hebben ze in de champions League zij het met ook een dosis geluk duidelijk bewezen.
 
Scouserper
 
1
23 september 2019 om 16:33
Het grote risico bij City is de verdediging en daar hebben ze nu last van. Bij Liverpool is de back-up voor de aanvallers niet optimaal. Origi is okee,maar verder...shaqiri is het niet echt...brewster nog erg jong en onervaren...ox meer middenvelder,sturridge bedankt voor bewezen diensten,kortom een kwalitatieve aanvaller erbij zou fijn zijn.
 
LivingLegend
 
1
23 september 2019 om 17:07
Zeiden ze ook van Leicester. Zolang je geen blessures krijgt kan het gewoon.