Faber wijst miljoenenaankoop op probleem en gaat in op 'kwestie-Gakpo'
Vrijdag, 6 maart 2020 om 13:35

Ernest Faber verwacht veel meer van Armindo Bruma, zo laat de trainer van PSV vrijdag weten op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen van zondag. De interim-coach wil dat de vleugelaanvaller zich meer gaat toeleggen op het maken van doelpunten. Bruma kwam in zijn laatste zeventien wedstrijden voor PSV tot slechts één doelpunt, wat volgens Faber veel te weinig is. De buitenspeler kwam vorig jaar zomer voor vijftien miljoen euro over van RB Leipzig.

Faber is echter niet alleen maar negatief over Bruma, die hij omschrijft als een 'sfeermaker in de groep'. "Hij moet alleen zorgen dat hij meer doelpunten gaat maken", benadrukt de opvolger van Mark van Bommel als eindverantwoordelijke bij PSV. "Hij doet het werk dat hij moet doen op de trainingen en hij zal daar nog een aantal stapjes in kunnen maken. Het is aan hem om dat te laten zien."

Bruma speelde eerder in zijn loopbaan voor onder meer Sporting Portugal en Leipzig, waardoor Faber van mening is dat de toch pas 25-jarige aanvaller inmiddels over voldoende ervaring beschikt op topniveau. "Hij kan wat beslissender zijn voor de groep, maar de bal ligt bij hem. Iedereen staat hier klaar om hem te helpen, om te zorgen dat hij steeds beter wordt. Wij faciliteren, maar hij moet het wel zelf doen."

'Er is wel wat veranderd sinds vertrek Van Bommel'

Cody Gakpo scoorde zondag tegen Feyenoord (1-1) en trok daarna het PSV-shirt over zijn hoofd om een speciaal shirt dat hij daaronder droeg te tonen aan het publiek. Het leverde de aanvaller een gele kaart op, waardoor Gakpo geschorst is voor de ontmoeting met FC Groningen van zondag. Faber wil echter nog geen definitieve vervanger aanwijzen. "Het is makkelijk voor mij als er iemand wegvalt, omdat je er gelijk iemand neer kan zetten die het moeiteloos kan overnemen."

Faber kan onder meer kiezen uit Noni Madueke en Ritsu Doan als vervanger van Gakpo. Laatstgenoemde is volgens de PSV-trainer goed bezig op de trainingen, maar dat resulteert niet automatisch in een basisplaats. "Hij zal geduldig moeten zijn, hij gaat ook zeker de kans krijgen. We hebben vrijdag en zaterdag nog de tijd om te zorgen dat we een winnend elftal hebben. Daar kan hij deel van uitmaken." Faber merkt dat Doan soms moeite heeft met het niveau van PSV. "Je moet realiseren dat de stap van Groningen naar PSV groot is, daar krijgt hij de tijd voor. Hij gaat een keer de kans krijgen en dan moet hij ervoor zorgen dat hij erin blijft staan."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Andres13
 
15
6 maart 2020 om 14:08
Bruma heeft nog nooit in zijn carriere een hoog rendement gehad. Om dat nu wel van hem te verwachten is daarom niet realistisch. Vond Bruma vorige week tegen Feyenoord sterk invallen dus ik hoop dat Faber hem de kans geeft tegen Groningen.
 
VijfMeterLijn
 
6
6 maart 2020 om 14:11
Haha ja, bij RB Leipzig in 42 wedstrijden 5 goals maken is niet echt rendement nee. Bij zijn aankomst had ik al twijfels en helemaal toen ik het prijskaartje zag. Hoop dat het nog veranderd maar ik vrees dat dit een fikse miskoop is.
 
Buitenspelgoal
 
8
6 maart 2020 om 14:43
Op zich verwacht je natuurlijk dat het in de Eredivisie makkelijker scoren is. Bij Galatasaray heeft hij in 1 seizoen wel een keer 11 doelpunten gemaakt.
 
ElPhenomeno
 
4
6 maart 2020 om 15:36
Bij Leipzig speelde die veelal als linkshalf in een 4312 systeem of 4222. PSV speelt met echte buitenspelers, daar is die gewoon niet voor gemaakt met zijn lage rendement. In een 442 systeem zal Bruma prima kunnen redeneren denk ik.
 
VijfMeterLijn
 
10
6 maart 2020 om 14:08
Alsjeblieft zet Madueke erin voor Gakpo, die jongen wordt veel te erg onderschat. Maakt na al zijn invalbeurten erg veel indruk.
 
Master D
 
25
6 maart 2020 om 14:13
Door wie wordt hij onderschat? Ik hoor alleen maar lovende teksten over hem en dat het een groot talent is. Nog geen negatieve wanklank is er geweest of ontkenning van zijn talent.
 
VijfMeterLijn
 
8
6 maart 2020 om 14:23
Misschien door de staf van PSV zelf? Hoort gewoon een keer in de basis te staan zo'n jongen. Gakpo kan er best een keer vanaf want die presteert ook ondermaats.
 
Sanderr
 
10
6 maart 2020 om 14:36
"hoort gewoon een keer in de basis te staan zo`n jongen". Mwa, hij is 17 jaar en speelde het merendeel van zijn wedstrijden nog bij O19 dit seizoen, slechts 6 keer bij Jong PSV (waar hij overigens wel goed presteert). Ik vind het vrij logisch dat hij met concurrentie van Ihattaren, Gakpo, Doan en Bruma op de flanken gewoon rustig gebracht wordt. Dat is niet onderschatten, dat is gewoon de gebruikelijke gang van zaken op die leeftijd toch, Mo Ihatarren is daarin echt een uitzondering (ook wel een uitzonderlijk groot talent). Hij zou bij de schorsing van Gakpo evt. kunnen spelen maar ik denk dat Faber gewoon een van de meer ervaren jongens (dus Doan of Bruma, hoeveel ik van laatstgenoemde echt totaal geen fan ben) zal opstellen in de basis eerlijk gezegd. Laat Madueke maar lekker veel minuten maken in de KKD en af en toe invallen bij het eerste. Die komt er vanzelf wel.
 
VijfMeterLijn
 
4
6 maart 2020 om 14:55
Ik hoop gewoon dat hij een wedstrijd vol mag maken en zichzelf zo bewijst. Ik vind Gakpo de laatste wedstrijden gewoon heel matig. Met name het oog voor teamgenoten en de rust bewaren zijn zwakke punten. Bruma heeft allang bewezen dat hij het niet kan, dus blijft voor mij alleen Doan of Madueke over inderdaad. Ik begrijp je redenering maar vind het gewoon jammer dat hij de kans niet krijgt door zijn leeftijd. Zo'n jongen is juist heel gretig.
 
Master D
 
9
6 maart 2020 om 15:14
Misschien had je de laatste wedstrijden van PSV moeten kijken, dan had je gezien dat Gakpo helemaal niet matig bezig is. In de laatste 3 wedstrijden 3 doelpunten gemaakt (elke wedstrijd 1), een assist gegeven en nog ander gevaar gesticht. Dat had meneer Madueke niet zomaar even beter gedaan, Dat mag je wat mij betreft ook niet van een 17 jarige verwachten. In elk geval is er geen enkele aanleiding geweest om Gakpo om sportieve redenen uit de basis te halen op basis van de laatste serie wedstrijden.
 
VijfMeterLijn
 
0
6 maart 2020 om 15:34
We weten niet of 'meneer' Madueke het beter had gedaan, daar hij de kans niet kreeg om 90 minuten te spelen. Die statistieken zijn leuk, maar hadden er meer kunnen zijn als hij oog had voor zijn teamgenoten. Zijn statistieken verbloemen zijn veldspel.
 
Master D
 
2
6 maart 2020 om 15:41
Het hadden er inderdaad meer kunnen zijn als zijn teamgenoten er wat meer gemaakt hadden op de verschillende kansen die hij onder andere tegen ADO wist te creeren.
 
VijfMeterLijn
 
0
6 maart 2020 om 23:43
Ik denk dat jij alleen de samenvattingen hebt gezien want ondanks zijn stats (net als Tadic ook goede stats) is hij gewoon niet echt goed in vorm. Ik weet niet of jij hele wedstrijden van psv kijkt, denk het niet, maar dan zul je zien dat er aardig wat misgaat.
 
Master D
 
0
7 maart 2020 om 08:59
Ik kijk er meer dan jij duidelijk. Ik zeg niet dat hij werelds speelt, maar hij speelt gewoon prima voor een buitenspeler. Ja, er gaat weleens wat mis, maar er gaat ook meer dan genoeg goed. Dan komen er kansen, doelpunten en assists. Hij heeft voor de winterstop hele slechte wedstrijden gespeeld en toen is ie er niet uitgehaald. Nu speelt ie prima en moet ie gewisseld worden omdat jij zonder onderbouwing Madueke onderschat vindt en als de grote verlosser ziet. Bij Madueke gaat er ook aardig wat mis bij Jong Psv. Logisch ook op die leeftijd en gezien zijn positie als buitenspeler. Niks mis mee, maar er is geen enkele reden om hem nu standaard in de basis te zetten.
 
VijfMeterLijn
 
0
7 maart 2020 om 09:38
Ik zeg nergens dat hij de grote verlosser is, maar dat hij een kans moet krijgen. Gakpo is over het seizoen te wisselvallig en dan moet je nieuwe dingen proberen. Ik weet niet of jij als Ajacied alles van PSV en jong PSV ook kijkt, maar dat zou wel opmerkelijk zijn haha. Tuurlijk maakt Madueke ook fouten, maar hij is een van de weinigen die een actie durft te maken en voor dreiging zorgt. De meeste kansen komen echt als hij erin staat.
 
RomBomCu
 
7
6 maart 2020 om 14:08
Voor 1 doelpunt uit 17 duels is John de Jong dus speciaal naar het zonnige Portugal gevlogen om hem uit handen te houden van FC Porto. Wat een dramatische aankoop, je mag van geluk spreken als iemand nog de helft wilt betalen voor Bruma deze zomer.
 
 
2
6 maart 2020 om 14:21
Lijkt me sterk na dit seizoen. Mag je blij zijn als je nog 1/3 van dat bedrag overhoudt aan Bruma.
 
puntnaarachter
 
1
6 maart 2020 om 14:31
Bruma heeft geen 5 miljoen gekost hé....
 
PieterPrins773
 
4
6 maart 2020 om 14:36
Een doelpunten maker is het nooit geweest en dat kun je ook bijna niet leren. Laat hem zich eerst focussen op bepaalde basis vaardigheden zoals het aannemen van een Bal, het overspelen van een Bal, het juist positioneren en het geven van een voorzet. Echt een onbegrijpelijke aankoop, evenals alle andere zomerse aankopen van psv
 
AidenMcGeady
 
1
6 maart 2020 om 15:35
Bruma begon sterk, maar zakte heel diep weg in de loop van het seizoen. Dat ie meer kan dan hij nu heeft laten zien is een feit, maar de investering lijkt echter toch een te groot risico te zijn geweest. Zeker als je ziet dat ze voor dat bedrag Berghuis zo ongeveer hadden kunnen binnenhengelen. Die Baumgartl en Doan kunnen heus wel voetballen, die hebben het ook al laten zien bij hun vorige clubs. Daar zit nog genoeg rek in. Een Hendrix rendeert uitstekend als stofzuiger, zie de afgelopen jaren met van Ginkel/ Pröpper/ Guardado e.d. naast zich. Het is een beetje afhankelijk van het totaal plaatje. Het oogt achterin ook echt een stuk rustiger bij PSV sinds de komst van Rodriguez, en ik vind dat Thomas ook steeds aanweziger is. Dit seizoen proberen er van te maken wat mogelijk is, en vooral de sfeer goed houden. Er ligt een basis, aan John de Jong en consorten om daar in de zomer een mooi team van te maken.
 
Nuenenaar
 
1
6 maart 2020 om 18:32
Dat het niet automatisch is om in de basis te starten als je goed meetraint klopt natuurlijk niet. Dat is de enige reden dat Rosario erin staat. Als dat ook geen reden is dan mag hij dus per direct uit de basis.Ow wat een droom is dat zeg. En toen ging de wekker en stond Rosario weer gewoon op het veld een plek van een voetballer in beslag te nemen.