Fabrizio Romano: Borussia Dortmund doet voor 23 miljoen zaken in Engeland
Vrijdag, 3 juli 2020 om 10:12

Jude Bellingham heeft de knoop doorgehakt wat betreft de volgende stap in zijn loopbaan. Volgens onder meer de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano en de Daily Mail verruilt de spelmaker Birmingham City na afloop van dit seizoen voor Borussia Dortmund. Met de transfer van de begeerde Engelsman zou een transferbedrag van 23 miljoen euro zijn gemoeid. Bellingham kan in Duitsland een vijfjarig contract ondertekenen, met een weeksalaris van circa 70.000 euro per week.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Romano ziet de pas zeventienjarige Bellingham veel in het toekomstperspectief dat is geschetst door de beleidsbepalers van Dortmund. Daarnaast zou hem zijn verteld dat een basisplaats op het middenveld van BVB een zeer realistische optie is. De door Dortmund begeerde Bellingham, wiens huidige contract nog een jaardoorloopt, is een van de lichtpuntjes bij Birmingham City, dat een tegenvallend seizoen doormaakt in de Championship.

Engeland in de ban van Jude Bellingham, het grootste talent na Wayne Rooney

Lees artikel

Manchester United zit ook al enige tijd achter de talentvolle Bellingham aan, maar het lijkt er nu op dat Dortmund in pole position ligt in de strijd om de jongeling. De Daily Mail spreekt de verwachting uit dat de miljoenentransfer binnen enkele dagen wordt afgerond. Mocht Bellingham daadwerkelijk bij Dortmund tekenen, dan komt hij samen te spelen met Jadon Sancho. Laatstgenoemde is recentelijk gelinkt aan onder meer Manchester United en Chelsea, maar van een transfer is voorlopig geen sprake.

Bovengenoemde krant meldt tevens dat Bellingham niet bovenaan het lijstje stond van manager Ole Gunnar Solskjaer. Desondanks is er achter de schermen hard gewerkt aan de komst van de middenvelder. Inspanningen die nu tevergeefs blijken te zijn. Bellingham ziet echter meer heil in een overstap richting Dortmund, mede door het feit dat talentvolle spelers als Sancho en Erling Braut Haaland de kans krijgen om zich volop te ontwikkelen.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
20
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
FCVoetbal23
 
16
3 juli 2020 om 10:18
Heb heel veel respect voor het beleid van Dortmund. Weten toch altijd leuke jonge spelers te strikken! Leuke speler dit, hoop dat hij op termijn Sancho kan opvolgen. Dan Reyna die nog heel jong is! Mooie club.
 
THenry_228
 
12
3 juli 2020 om 10:22
Mja ik vind 23 miljoen toch wel erg veel voor een 17-jarige met enkel wat Champioship ervaring.
 
BaronVonBorsig
 
38
3 juli 2020 om 10:27
Is inderdaad een flinke klap geld. Maar op z'n 16de al 43 wedstrijden in het eerste van Birmingham is niet misselijk. Afgelopen maandag pas 17 jaar oud geworden. Ziet eruit als een sterke box-to-box middenvelder, geen opvolger van Sancho dus. Dan inderdaad Gio Reyna nog en het volgende supertalent dat dit jaar mee gaat trainen bij de profi's: Youssoufa Moukoko.
 
ImmerNeutraal
 
11
3 juli 2020 om 10:27
En een salaris van 70.000 per week. Op je 17e? Dat is toch wel vaak de reden dat het zo vaak mis gaat met zulke jonge spelers...
 
THenry_228
 
10
3 juli 2020 om 10:40
Ik ben echt benieuwd naar die Moukoko! Zal hij een sensatie worden of toch eerder een tweede Freddy Adu? Moeilijk in te schatten!
 
GN01
 
0
3 juli 2020 om 13:44
Ik denk dat Duitsland voor jonge spelers een heel goed land is om met beide benen aan de grond te blijven. Qua cultuur en discipline een heel goed land voor jonge spelers.
 
lucas1234
 
8
3 juli 2020 om 10:25
Denk niet dat Bellingham Sancho gaat opvolgen. Bellingham namelijk een middenvelder, die ik nog eerder zie slagen als defensieve middenvelder, kijkende naar zijn kwaliteiten, dan in een offensieve rol. Sancho is uiteraard een buitenspeler, dus niet te vergelijken deze spelers.
 
BBayern1990
 
0
3 juli 2020 om 17:13
Leuk beleid? Afgelopen week, de laatste dagen zat Watzke te verkondigen dat inkomende transfers niet haalbaar zijn vanwege Covid-19. Heel hypocriet van zo'n bestuursvoorzitter.
 
usabooij
 
3
3 juli 2020 om 10:31
Heel leuk team. Oudere sterren met jonge toekomstige sterren. Hopen dat ze het team bij elkaar kunnen houden.
 
BVBxSCH
 
9
3 juli 2020 om 10:50
Heerlijk nieuws, als je op je 16e al een heel seizoen in de Championship hebt gespeelt, heb je de nodige ervaring. Volgend seizoen zal Reyna meer de kans krijgen en ook het "supertalent" Moukoko gaat, zoals het nu lijkt, met het eerste elftal mee trainen. Kortom, volgend seizoen staat er weer een leuke lichting talenten klaar om minuten te gaan maken in de hoofdmacht. Ik heb er zin in! nu hopen dat dat ook de berichtgeving omtrent Jadon Sancho klopt en dat hij in ieder geval nog een jaar schittert in het geel zwart.
 
Meliora
 
3
3 juli 2020 om 11:40
Ik vind het altijd grappig als de term 'transferexpert' wordt gebruikt, alsof dat een of andere masteropleiding is ofzo. Gaat het niet gewoon om een journalist met goed ingevoerde bronnen? ON: heb redelijk wat over Bellingham gehoord, dus ben benieuwd hoe goed deze jongen is. Wellicht kan hij een vergelijkbaar traject doorlopen als Sancho.
 
RJCundBVB
 
8
3 juli 2020 om 11:50
Leuk al die talenten! Maar bereiken we er eigenlijk echt iets mee?
 
Fc Scheidsrech
 
2
3 juli 2020 om 13:00
Niet als je steeds matige managers hebt. Zeg eerlijk welke Dortmund manager heeft nou echt gepresteerd sinds Klopp weg is?
 
BaronVonBorsig
 
6
3 juli 2020 om 14:02
Tuchel was echt zo slecht niet, z’n vele roulatie-systemen was ik geen fan van. Maar hij had wel vele tactische ingevingen waar ik van hield. Hij kon alleen niet omgaan met Watzke en Zorc en andersom. De rest met Stöger, Bosz en Favre was brandhout.
 
123 bea 123
 
0
3 juli 2020 om 16:44
@ Borsig De mensen hier denken niet dat Favre brandhout is. Dat BVB momenteel niet langs Bayern komt is echt geen grote verrassing als men de verhoudingen kent. Bovendien heeft Favre in de verhouding meer punten gehalld als Klopp. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik Favre beter vind dan Klopp, maar hij is zeker beter dan in de posts hier. Gelukkig weten ze dat ook in de club. Watzke en Zorc konden prima met Tuchel, tot aan het moment waar die in interviews niet de gemaakte afspraken binnen de club navolgde. Stã¶ger was belangrijk om het team weer een taktiek basis te geven na die "hurra" alle man naar voren voetbal van Bosz te. Ik weet zeker dat niet alles optimaal loopt met Favre, maar wie van de Europese top trainers is dan momenteel grijpbaar om hem te vervangen? Favre doet het heel goed met de talenten, dat leverd de club iedere jaar heel veel geld op. Bayern zal alleen niet kampioen worden als ze ruzie binnen de club krijgen, of LvG weer trainer wordt. Zij hebben het geld om rijpe wereld spelers te kopen, Bvb, en de andere clubs niet. Ik vind jou naam hier op het forum leuk. Deze naam is heilig voor iedere BVB fan
 
borussia09
 
0
3 juli 2020 om 19:53
Ben ik met je eens, Favre heeft vorig seizoen heel goed gecoacht met een mindere periode. Het team dat we de afgelopen seizoenen hadden was jong en getalenteerd. Talenten hebben mindere periodes en als dat je sleutelspelers zijn betekent dat voor Dortmund vaak puntenverlies. Als ik naar de verloren wedstrijden van dit seizoen kijk, komt dat verlies vaak door individuele fouten. Het enige wat je Favre kunt verwijten, is dat hij soms wat agressiever moet zijn. Bayern is gewoon een club van wereldklasse met een groter budget, het is niet meteen slecht als Favre dan ‘maar’ 2e wordt.
 
Fc Scheidsrech
 
2
3 juli 2020 om 13:03
Ben benieuwd. Heb hem met FM 20 al met meerdere clubs gehad, was je vaak al erg goed. FM is natuurlijk geen afspiegeling van echt voetbal maar komt soms wel verdomd goed in de buurt. En veel scouts, managers en spelers spelen /gebruiken het ook.
 
Dante
 
0
3 juli 2020 om 15:41
United laat zeker een kans liggen, al hebben ze het natuurlijk gewoon geprobeerd. Maar met je laatste opmerking doe je de huidige middenvelders bij United toch wel iets tekort.
 
-The Maestro-
 
0
3 juli 2020 om 15:42
Middenveld niet top? Ik vind een middenveld mey Fernandes, Fred & Pogba veel onderdoen voor die van Man City.
 
gozert R
 
0
3 juli 2020 om 15:21
Sick ben erg benieuwd naar deze gast. Bijzonder dat nog nergens staat vermeld dat Hakimi naar Inter gaat na de zomer.
 
-The Maestro-
 
2
3 juli 2020 om 15:43
Jawel hoor. Een paar artikelen terug staat het. Ook is het door beide clubs bevestigd.