'Fans van Ajax vinden het leuk, maar je wil door iets anders herinnerd worden'
Woensdag, 6 oktober 2021 om 07:44

Jurgen Ekkelenkamp verruilde Ajax afgelopen zomer voor Hertha BSC, maar had ook de overstap naar FC Twente kunnen maken. De 21-jarige middenvelder vertelt in gesprek met de NOS dat hij een aantal keer met trainer Ron Jans gesproken heeft. "Dat was misschien wel de beste keuze geweest, maar achteraf is het altijd makkelijk praten", geeft Ekkelenkamp te kennen.

"Ik moest voor 'verhuur' wel bij Ajax verlengen, dus die keuze was eigenlijk niet aan de orde. Uiteindelijk kwam Hertha en die club sprak veel vertrouwen naar mij uit. Vorig jaar hadden ze ook al interesse. Dan ga je even op hun Instagram-account om te kijken hoe het stadion eruit ziet. Prachtig. Ja, toen wist ik het wel...", stelt de international van Jong Oranje. Ekkelenkamp speelde voorlopig drie officiële wedstrijden voor Hertha, waarvan één als basisspeler en waarin hij goed was voor één doelpunt.

"Ik moet meer een leider worden, ook al heb ik dat niet echt in me. Maar ik moet dat wel meer gaan doen. Bij Ajax had je Blind en Tadic, in Berlijn heb je Kevin-Prince Boateng. Van die jongens leer je heel veel als jonge speler", benadrukt de middenvelder. Ekkelenkamp speelde totaal veertig officiële wedstrijden voor Ajax, maar werd vooral bekend door zijn overtreding op Cristiano Ronaldo tijdens het Champions League-duel met Juventus in 2019.

"Ik heb best snel daarna in interviews gezegd dat het wel genoeg was geweest. Maar ja, mensen blijven dat toch altijd herinneren. Fans vinden het leuk, maar natuurlijk wil je door iets anders herinnerd worden", vertelt Ekkelenkamp. Hij krijgt de vraag of hij ooit wil terugkeren bij Ajax. "Mwah... Natuurlijk, het zou leuk zijn. Ajax is de mooiste club van Nederland. Maar je weet toch niet hoe het gaat lopen."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
baradona
 
17
6 oktober 2021 om 07:48
Tja dan had je toch iets beter moeten voetballen, die judo worp was nuttig en werd uitgevoerd op een goed moment. Dat is gewoon jou moment bij Ajax Jurgen, en nu bij Hertha aan een andere herinnering werken.
 
Grovertje
 
90
6 oktober 2021 om 08:04
Beetje makkelijk scoren baradona. Hij heeft toch zijn best gedaan? En dan kom jij hier over zijn rug voordoen dat hij "beter had moeten voetballen". Haha, lachwekkende post van jou. Het klopt dat het een nuttige overtreding was, maar om dit nou zijn moment te noemen... nee, dat is echt te kort door de bocht van jou.
 
 
16
6 oktober 2021 om 08:53
Ik kan me als ik eerlijk ben buiten dat moment geen enkel hoogtepunt in de Ajax carrière van Ekkelenkamp herinneren. En je best doen is super leuk in topsport, maar als je niet zo goed bent, heb je er weinig aan.
 
AjaxxxLove
 
11
6 oktober 2021 om 09:00
Vaak oneens met Baradona, maar wat Migi zegt, er zijn weinig andere momenten van grote waarde geweest.
 
rayvg
 
12
6 oktober 2021 om 09:05
Hij bedoeld toch gewoon dat hij veelte matig was om aan andere dingen herinnerd te worden? Ik vind precies het zelfde, als hij een Hatrick tegen Liverpool had gemaakt had je hem daar aan herinnerd. Prima dat hij zn best doet, dat doe ik ook, maarja ik had ook maar beter moeten voetballen had ik nu de spits van ajax willen zijn.
 
baradona
 
4
6 oktober 2021 om 09:11
Niks met makkelijk scoren te maken? Het is toch gewoon zijn moment dat er het meeste uitspringt , hij benoemd het notabene zelf. En ik hoop oprecht dat hij bij Hertha aan een andere herinnering gaat werken.
 
Japie_Krekel
 
1
6 oktober 2021 om 11:01
Ik kan me idd ook niet veel memorabele dingen herinneren van Ekkelenkamp. Dat moment met Ronaldo was idd het hoogtepunt en dat was een actie zonder bal
 
MrBoity
 
3
6 oktober 2021 om 11:27
Zijn momenten zijn idd op 1 hand (vinger) te tellen, iedereen weet welke ik bedoel ??. Maar heeft iemand iets aan hem kunnen ontdekken dat speciaal is, iets wat het rechtvaardigde waarom hij bij Ajax zat? Ik in die 3 jaar iig niet
 
SammyR
 
9
6 oktober 2021 om 09:23
Jeetje, wat een zure reactie. Is toch gewoon iets wat hij mag vinden, zonder dat je zo erop hoef te reageren? Als Hij 5 a 10 jaar eerder was geboren stond hij gwn onder Frank de Boer basis van het Ajax van toen en zou hij denk ik net zo belangrijk zijn geworden als een Klaassen of Siem de Jong. Hij heeft pech dat Ajax gewoon te goed is momenteel, maar het heeft zeker niet aan zijn inzet gelegen.
 
Japie_Krekel
 
2
6 oktober 2021 om 11:03
Als je al niet veel kwaliteit hebt dan moet je het ook wel van je inzet hebben anders blijft er helemaal niks over. De voetballers die de meeste inzet hebben en meeste kilometers maken zijn 99 van de 100 keer ook de meest matige voetballers in een elftal. Goede voetballers laten meestal hun voetbalbrein en de bal het werk doen. Die werken eerder slimmer dan dat ze harder werken
 
Stan-FCT
 
8
6 oktober 2021 om 08:13
Ja Jurgen, misschien speel je volgend jaar wel tegen ons op het 2e niveau, man wat is dat Hertha met al die grote aankopen een droefenis om naar te kijken. Furth is al bijna zeker van degredatie, maar in Berlijn mogen ze ook wel oppassen. On: Uiteindelijk ook niet gek dat hij daarheen is gegaan en niet naar Twente, we kunnen wij Twente nou eenmaal geen miljoenen op tafel leggen, en om elk jaar maar weer handen vol te huren schieten wij dat ook weer niks mee op.
 
Bongiorno
 
3
6 oktober 2021 om 09:03
Jurgen speelt volgend jaar gewoon bij Real Madrid hoor, die maakt er zo nog twintig dit seizoen.
 
Lierse1997
 
0
6 oktober 2021 om 11:43
Inderdaad echt een bedroevend niveau bij Hertha. Echt leuke wedstrijden zijn het ook niet om te volgen als supporter. Tegen furth laatst hadden ze zelfs Ekkelenkamp echt nodig met zijn twee goals, en die gaat het ook niet altijd doen. Al hebben ze natuurlijk wel heel wat blessures voorin momenteel.
 
trodat4030
 
32
6 oktober 2021 om 09:56
Heeft een jaar of 4-5 op het middenveld gelopen (ja, vooral gelopen), maar had vanaf dag 1 níets van een Ajaxmiddenvelder. Technisch pover, wil nooit de bal hebben, behalve in de 16 vd tegenstander, dat is ook waar hij steeds naar toe aan het hollen is, in de opbouw heb je werkelijk geen ene flikker aan die knul. Ik snap niet dat men niet gewoon 2-5 wedstrijden in Jong hem weer op zijn oude RCV positie hebben gezet om te kijken hoe het daar nou zou gaan, dat was ook gewoon het idee toen ze hem op het middenveld posteerden, voetballend vermogen vergroten en terug naar je positie, ik blijf erbij dat hij daar meer potentie heeft dan als '10'. Die 19 goals in zijn 1e 10 wedstrijden als middenvelder in o17 en o19 hebben roet in dat eten gegooid. Maar goed, het schijnt het nieuwe voetbal te zijn, techniekloze dravers op 10 die alleen kunnen afmaken. Een man uitspelen, een medespeler vrij voor de keeper zetten, het schijnt allemaal maar overbodig en ouderwets te zijn, het zal wel, ik kijk met afkeer naar de Dani de Witjes, Guus Tils en Jurgen Ekkelenkampen op 10. En échte tienen als Unuvar moeten het maar op de flanken uitzoeken, echte vleugelflitsers worden backies... Het is niet mijn ding. Noem me maar een fossiel..
 
Dabor
 
13
6 oktober 2021 om 10:34
Tja de ouderwetse nummer 10 sterft uit. Vind ik persoonlijk ook jammer. De vaak zeer technisch, creatieve ietwat luiere middenvelder is geen plaats meer voor, of zoals je zegt worden ze gebruikt hangend aan de zijlijn. Er lopen er natuurlijk nog wel een paar maar het wordt minder. Hetzelfde geldt een beetje voor de echte targetman, het worden steeds vaker behendige snellere spelers die ze in de spits gebruiken. Het voetbal evolueert zich en soms zie je daardoor prachtige dingen maar ben het met je eens dat ik het op de 1 of andere manier ook minder mooi vind als dat het was.
 
MrBoity
 
5
6 oktober 2021 om 11:24
Helemaal mee eens, die Eckelenkamp ik heb er ook drie jaar naar zitten kijken en dan denk ik: waarom speelt deze jongen bij Ajax? Ik heb niks speciaals aan hem kunnen ontdekken en elke keer als hij erin kwam ging het nou ook niet bepaald beter. Ik snap dan ook niet waarom er zoveel vertrouwen in deze jongen was terwijl noah lang bijvoorbeeld dat vertrouwen niet kreeg terwijl elke leek toch meteen kon zien dat lang gewoon meer kwaliteit heeft
 
Jansen Joenite
 
3
6 oktober 2021 om 10:21
Ik vind het niet zo erg dat hij niet naar Twente is gekomen. Sowieso had ik er Zerrouki niet voor op de bank gezet, en met Vlap is het een beetje om het even (van Vlap hebben we het beste ook nog niet gezien). Alleen als we het een jaar nog moesten doen met Ilic in de basis was het denk ik een grote meerwaarde geweest.
 
VoetbalVreugd
 
4
6 oktober 2021 om 11:01
Het stadion van Hertha is prachtig? Het is vooral immens groot en sfeerloos, ik vind er niets moois aan. Maar goed, mensen kunnen van mening verschillen. Wens Ekkelenkamp het beste. Harde werker en een prima voetballer, maar simpelweg (nog) niet het niveau dat Ajax nastreeft.
 
gomes1psv
 
0
8 oktober 2021 om 22:32
Waar wil die dan door herinnerd worden? Die bankbeurten en anonieme bijdragen als invaller?