'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
Donderdag, 2 mei 2024 om 14:09

Marco Verratti wil terug naar Europa. En dat niet zomaar: de Al Arabi-middenvelder heeft zichzelf aangeboden bij FC Barcelona, dat hem in een ver verleden al eens probeerde te strikken. De Spaanse grootmacht twijfelt alleen. Men vreest dat een jaar in Qatar Verratti geen goed heeft gedaan.

De 31-jarige Italiaan ruilde Paris Saint-Germain afgelopen zomer in voor een lucratief avontuur bij Al-Arabi, dat 45 miljoen voor hem overmaakte. Na een jaartje heeft Verratti het echter wel weer gezien.

Zijn management klopte daarom aan bij Spotify Camp Nou, met de vraag of Barça nog belang had bij een ervaren middenvelder. Dat had het wel, mits die de kwaliteitskeuring zou doorstaan.

De Catalanen begeven zich nog midden in die keuring en komen er maar niet uit. Barça vreest dat de Qatarese competitie Verratti parten heeft gespeeld.

De Qatar Stars League staat mondiaal niet erg hoog aangeschreven en is, naar Barça's oordeel, een wereld van verschil met LaLiga. Toch weten los Azulgranas wat Verratti ooit kon.

Verratti zou bereid zijn een flink salarisoffer te maken om zijn jongensdroom in vervulling te laten gaan. In 2017 zette PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaïfi namelijk een streep door een overgang naar Barcelona. Uiteindelijk zou Verratti tot vorige zomer in Parijs blijven, met 416 officiële duels achter zijn naam. Hij won er (onder meer) negenmaal de landstitel en behaalde de tweede plek in de Champions League in 2020.

Vooralsnog verzamelde Verratti zeventien optredens in Qatarese dienst. Daarin scoorde de Europees kampioen van 2020 niet, maar gaf hij wel zeven assists en pakte hij evenzoveel gele kaarten. Het is onbekend of Barça een transfersom voor hem zou moeten betalen. Zo liet Jordan Henderson in het naburige Saudi-Arabië zijn contract ontbinden om een overgang naar Ajax te bewerkstelligen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:51
23:51
Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
186
   
23:21
23:21
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
   
23:20
23:20
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
   
22:55
22:55
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
   
22:07
22:07
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Coyg!
 
11
2 mei 2024 om 14:14
al kan hij transfervrij overkomen zou veratti altijd een versterking zijn voor dit jonge barcelona, al is dat om alleen maar op de trainingen en de kleedkamer actief te zijn. helaas zullen die gasten uit qatar ook wat van hun investering terug willen verdienen en lijkt hij me onhaalbaar voor barca
 
ceejah
 
3
2 mei 2024 om 14:16
Beetje afhankelijk hoeveel salaris hij eist.
 
Westend
 
37
2 mei 2024 om 14:15
Toch wel leuk dat veel van die spelers toch wel terug zijn gekomen van de Arabie beslissing. Je bent even verblind door het geld, maar je moet er uiteindelijk wel leven en presteren. Ga er maar aan staan in je afgesloten vinex wijk. Daar is niks aan. Geen vertier, niet lekker onderuit harken. Maar pure ellende met het weer en de omgang. Geld is ook niet alles, zeker niet 'als je al zo veel hebt'.
 
FapTheRooster
 
7
2 mei 2024 om 14:27
Het is onbegrijpelijk dat zij in hun financiële situatie daar naartoe zouden gaan. Zelfs ik zou dat met mijn huidige loon niet eens doen. Zij kunnen hier in Europa al in relatieve vrijheid leven (al heb je dat als dusdanig grote bekendheid ook al niet meer helaas). Waarom toch altijd maar meer, meer, meer willen?
 
FapTheRooster
 
11
2 mei 2024 om 14:31
Kleine kanttekening: Mocht je daar wel iets mee hebben, met die omgeving en cultuur, dan is het wel begrijpelijk dat men erheen trekt. Maar vele anderen, zoals een Marco Verratti of dus ikzelf, Fap The Rooster, moeten hier niet naartoe gaan. Vreselijk. Zelfs al vakantie lijkt mij vreselijk. Gelukkig is hierin iedereen ook vrij. Alleen heb ik het idee dat velen hierheen zijn getrokken om de centjes. Sterker nog: By far de meesten. En geld is altijd een slechte raadgever. Zeker zij die er al zo warmpjes bij zitten als dat zij zitten
 
Pedri16
 
40
2 mei 2024 om 14:32
Jij zou het niet doen met je huidige loon? Dan verdien jij een beste smak geld??. Nee, zonder dollen. Ik zou blind gaan. Dan maar 3 jaar afzien in zo’n land. Daarna kan ik de rest van mijn leven stressvrij leven en een baan daadwerkelijk gaan doen uit interesse, niet uit financieel oogpunt. Mocht ik 2 jaar lang met mijn reet op het strand willen liggen, kan ik daar ook voor kiezen. Je kan in principe doen waar je zin in hebt als je 3 jaar lang 10 miljoen per jaar binnenharkt. Je kan mensen om je heen helpen, je kan een bedrijf starten, je kan zoveel doen ineens als je zo stinkend rijk bent.
 
FapTheRooster
 
8
2 mei 2024 om 14:37
Ik verdien helemaal niet veel. Gewoon modaal. En vrouwlief idem dito. Ik zou geen jaar van mijn leven hier willen missen. Ook niet voor miljoenen. Dat is dus ook per persoon heel verschillend. Ik zou blind weigeren. Ik ga geen jaar van het leven van mijn kinderen missen en ik ga ook geen jaar van hun leven vergooien door daar naartoe te gaan. Dus voor mij is het ook in dat opzicht een hele, hele makkelijke keuze.
 
Mr_knowledge
 
8
2 mei 2024 om 14:44
Het is moeilijk om dit fictief te voorstellen. Elk persoon zou een contract aangaan als je 2 tot 3 jaar werkt en daarna financieel afhankelijk ben. Nu kan je het niet voorstellen, maar als er een bod daadwerkelijk komt dan zal je wel anders reageren.
 
Pedri16
 
8
2 mei 2024 om 14:46
We zitten beiden in ander type levensfases, dus dat we verschillend over denken is normaal. Is 10 miljoen per jaar niet genoeg om een jaar van je leven in Qatar te wonen? Met vakanties kan je alsnog terug naar Nederland, en je hebt hedendaags skype en facetime om nog iets van “sociaal” contact te hebben op afstand. Ik kan me namelijk voorstellen dat het leven van je kinderen een heel stuk makkelijker gemaakt wordt als hun vader ineens miljonair is. Ook met hoe lastig het is om aan een huis te komen tegenwoordig. Studieschuld hoeven ze zich dan ook niet druk om te maken. Dat zijn alleen de “voordelen” aan zo lang weg zijn van je kids. Ik kan als 23-jarige me moeilijk verdiepen in hoe het is om een jaar zonder kids te zijn, aangezien ik voorlopig nog even kinderloos blijf vermoed ik haha. Ik zou het dus blind doen omdat ik op deze manier in mijn jonge jaren wat opoffer, maar echt een significant makkelijker leven zou lijden na 3 jaar lang miljoenen pakken in Qatar. Het is dus een kortetermijn opoffering met als resultaat dat ik op lange termijn vrij ben om te doen wat ik wil, waar ik wil.
 
undiadepartit
 
8
2 mei 2024 om 14:46
het 'is' onbegrijpelijk? of vind jij het onbegrijpelijk? ik vind dat altijd zo makkelijk praten. Je moet wel beseffen dat die gasten eigenlijk helemaal niet zo oud zijn in het echte leven. Wel oud in de voetbalwereld. Met de lifestyle die sommige voetballers hebben kan dat geld zo op gaan. In principe heb je na je voetbal carriere nog wel een jaartje of 45 te leven. Daarnaast weet je niet wat jij zou doen, want jij hebt nog nooit zoveel geld aangeboden gekregen of uberhaupt gezien.
 
FapTheRooster
 
6
2 mei 2024 om 14:47
Voor de volle 100% niet. Echt ook geen twijfel over. Dan kan je het wel als feit brengen, maar dat slaat nergens op. Misschien moeilijk dit voor jou voor te stellen, maar elk mens steekt anders in elkaar. Mijn eerste bericht is ook de mening van mij uit gezien. Ik begrijp het niet, omdat ik anders dan die voetballers in elkaar steek. Zij hebben een andere leef- en denkwijze en doen het zodoende niet. Er zijn ook voetballers die dit nooit zouden doen ook. Ook niet als ze dan financieel onafhankelijk zouden zijn (in noem als voorbeeld de recent gestopte Bram van Polen). Dus dat zij het doen, dat is voor mij niet voor te stellen. Als mijn buurman het zou doen, dan eveneens niet. Al weet ik wel dat anderen het wel doen. En dat zal.
 
FapTheRooster
 
11
2 mei 2024 om 14:52
@pedri: Haha, we gaan heel offtopic nu: Nee, ik wil niet dat mijn kinderen in die luxe leven ook. Zelf zou ik mijn leven nu een 9 tot een 10 geven. Ik heb leuk werk. Een geweldige vrouw. Leuke vrienden en als immense kers op de taart ben ik dolblij met mijn kinderen. Zelf heb ik dit zelf opgebouwd (door een zorgenloze jeugd te hebben gehad, steunende ouders en deze leuke vriendin weer) en ben zelf onderaan de ladder begonnen met werken. Hierdoor ben ik nu, op 34-jarige leeftijd, echt dol- en dolgelukkig. Ik hoop van harte dat ik mijn kinderen dit ook kan geven. Dat zij eveneens deze weg bewandelen en zo gelukkig zijn op hun 34e. Als je altijd al in weelde hebt geleefd, kan ik mij voorstellen dat het anders is. Anders wordt. Je gaat toch anders leven. Je hebt geen financiële zorgen, maar wellicht wel andere dingen. Dit hoef ik niet te ervaren. Ik ben niet ambiteurs meer, want ik heb alles al wat ik wil. Ik wil werken. Ik wil lekker de natuur in wanneer ik vrij ben. Ik wil lekker tennissen en nadien een lekker drankje met vrienden doen. Ik wil terrasjes pakken. En ik kan het allemaal. Er hoeft hier van mij echt niets anders. En zeker niet als ik daarvoor ineens een jaar (of langer) niet zo gelukkig ga zijn om alleen maar meer geld te hebben.
 
real8madrid
 
1
2 mei 2024 om 15:05
Sorry hoor maar als ik daar 5x mijn huidige salaris kan krijgen ben ik gewoon een aantal jaartjes weg hoor. Even 5 jaar knallen en op een houtje bijten tot je wat hebt om mee te investeren en vervolgens de rest van m’n leven lekker part-time werken of een baan die weinig verdient maar wel heel leuk. Edit: als je ouder bent en kinderen hebt ligt dat wellicht anders. Maar als jonge vent zonder kinderen zou je toch gek zijn om het niet te doen? Kinderen een paar jaar uitstellen om daarna financieel in een positie te zijn om veel meer tijd met je kinderen te kunnen doorbrengen of wellicht zelfs jij of je partner full time thuis te laten zijn tot de kids naar school kunnen. Ideaal.
 
real8madrid
 
7
2 mei 2024 om 15:10
10 miljoen? Voor 150.000 netto teken ik al blind.
 
FapTheRooster
 
4
2 mei 2024 om 15:12
Als ik jonger was en nog geen kinderen had gehad, dan had ik er denk ik ook anders over gedacht inderdaad. Dat is wel waar.
 
Salerno1919
 
6
2 mei 2024 om 15:16
Eens met fab. De mening die breed gedeeld wordt dat je zo rijk kan worden dat je kinderen etc in weelde kunnen leven en niet hoeven te werken, heb daar echt niks mee. Ga je als kind niet gelukkig van worden, en dat ben je dan als ouder automatisch dus ook niet. Echte rijkdom zit hem in mij op het fietsje spontaan naar vrienden gaan en wat drinken. Niet naar een dikke rooftopbar over de top en businessclass etc etc. Heb zelf een jaar als expat gewerkt in Oman, mooie ervaring, maar zou het niet weer doen.
 
Pedri16
 
1
2 mei 2024 om 15:33
Mijn kinderen moeten sowieso werken (mocht ik ze ooit krijgen). Ook als papa 100 miljoen op de rekening heeft. Het verschil zit hem me erin dat je dingen als een huis kopen, veel makkelijker maakt voor je kids. Hierdoor hoeven ze niet perse heel lang thuis te blijven wonen, en kunnen ze eerder op eigen benen staan. Ook dingen als een studie makkelijk kunnen betalen lijkt me een behoorlijke luxe als ouder. Je wilt het liefst je kind schuldenvrij houden lijkt me, en ook dit kan makkelijk als je een paar jaartjes harkt in het middenoosten.
 
real8madrid
 
3
2 mei 2024 om 15:56
Je hoeft niet rijk te worden maar genoeg verdiend hebben dat je bijvoorbeeld een aantal jaar niet hoeft te werken nadat je kinderen geboren worden. Dat is toch ideaal? En een luxe tegenwoordig als je hypotheek hebt.
 
Westend
 
3
2 mei 2024 om 16:02
Ach ik heb ook de aanbieding gehad om een paar jaartjes in de olievelden te gaan werken voor een leuk muntje, maar je zit uiteindelijk wel 'gevangen' op die locaties. Dan mis je ook gewoon een x aantal jaar hier in de omgeving. Ouders, vrienden worden in die periode toch ook allemaal ouder en leven hun leven zonder je. Dat gemis had ik echt geen paar knaken voor over.
 
undiadepartit
 
3
2 mei 2024 om 18:03
@faptherooster heel goed dat je achter je mening staat, maar ik denk als jij thuis komt en tegen je vriendin zegt: schat ik heb zojuist een contract van 20 miljoen euro per jaar voor 3 jaar de prullenbak ingegooit. Dan kan je daarna in je uppie de moraalridder uithangen. Sterker nog, als man zijnde zo'n aanbod krijgen om derest van je leven je vrouwtje en kids goed te zetten en het dan weigeren, is imo zelfs egoistisch. En stappen maken in een hoger salaris toont ook wel een beetje ambitie. Die ambitie heb jij dan denk ik niet, is verder ook niet erg! Iedereen moet doen wat die zelf wilt, maar ik geloof je voor geen ene centimeter. een paar nullen achter je salaris geplakt in een echte situatie, ga je anders zingen.
 
Formus
 
1
2 mei 2024 om 18:07
Fab, ik ben het helemaal met je eens. Geld interesseert me niet (maar verdien helemaal niet onaardig en kan eigenlijk alles doen wat ik wil, dus dat is makkelijk praten wellicht), maar ik zou ook nooit daar naartoe gaan. Heb een aantal jaren in het buitenland mogen leven en werken en besef me heel goed daardoor hoe leuk het kan zijn, maar ook hoe vervelend. En dat laatste wil ik voor geen geld over doen.
 
FapTheRooster
 
0
2 mei 2024 om 22:28
@Formus: Ik heb ook geen klagen inderdaad. Dus dat maakt het inderdaad wel een andere situatie wellicht. Als ik elk dubbeltje had moeten omdraaien had ik ook op zeker anders gedacht
 
Emz01
 
9
2 mei 2024 om 14:28
"pure ellende met het weer en de omgang", ja want fatsoenlijke omgang is natuurlijk pure ellende... Geen vertier is natuurlijk ook je reinste onzin. Maar goed, onderbuikgevoelens he...
 
Pedri16
 
1
2 mei 2024 om 14:27
Zou 7 jaar geleden een wereldaankoop zijn geweest.. nu twijfel ik zwaar. Stel hij eist geen basissplaats en hij wilt niet veel salaris, dan kan het best als breedteaankoop. Hij is echter blessuregevoelig en Barcelona loopt in principe over van de technische dribbelaars met een korte draai.. iets van fysiek mag er ook wel bij. Daarbij is Verratti ook niet bepaald een pure defensieve middenvelder, dus brengt hij in die zin niks wat er nu al niet is.
 
real8madrid
 
0
2 mei 2024 om 15:01
Als je echter FDJ voor een mooi bedrag verkocht krijgt is het wel ideaal misschien. Gundo en Verratti voor de ervaring aangevuld met jonkies als Gavi, Fermin en Pedri. Als je er met (een deel van) de verkoopsom van Frenkie een echte 6 aan kan toevoegen heb je wat mij betreft echt een uitstekende balans centraal. Enrique lijkt het niet zo te hebben op Ugarte dus daar zou ik persoonlijk eens naar horen. Was enorm van hem onder de indruk in Portugal en wellicht niet te duur na dit seizoen.
 
GLENNN
 
1
2 mei 2024 om 15:09
Ugarte als 6 bij FCB? Nee man. Ugarte is voetballend echt te min voor een goed voetballend elftal. Daarnaast is hij ook nog eens aardig wild en had hij vaak genoeg een overtreding nodig.... Daarnaast zal hij niet goedkoop zijn, dus ik zou het niet doen. Zie FCB nog liever een Zubimendi halen. Voetballend veel beter.
 
Pedri16
 
1
2 mei 2024 om 15:40
Misschien ben ik gek, maar ik zie Wieffer best graag komen. Vooral omdat hij relatief goedkoop zou zijn. (+/- 25 miljoen euro) Een defensieve middenvelder die én goed kan voetballen, en defensief sterk is zeer zeldzaam. Ik kan met Tchouameni en Rodri er maar twee zo snel bedenken. Deze zijn volstrekt onhaalbaar. Hierdoor moet je een speler kiezen die ofwel defensief minder sterk is (Zubimendi, Kimmich, Jorginho) of een speler die juist fysiek en defensief sterk is (Onana, Ugarte, Wieffer) Ik denk dat Zubimendi en Wieffer het dichts in de buurt komen van zowel defensief als voetballend goed. Zubimendi neigt meer richting het voetballende gedeelte, Wieffer meer richting het ballen veroveren en duels winnen. (Jerdy Schouten werd door Joga Bonito geopperd, dat vind ik ook een interessante optie)
 
real8madrid
 
0
2 mei 2024 om 16:51
Voetballend beter, defensief zwakker. Barca heeft momenteel toch echt gewoon nood aan een slot op de deur voor de defensie.
 
SergioRamosHM
 
0
2 mei 2024 om 14:35
Zou wel de missing link zijn op het middenveld. Aan de andere kant dacht je dat met Gundogan ook al opgelost te hebben en alsnog is het gatenkaas. Daarnaast geen restwaarde terwijl, wanneer je uit de financiele malaise wilt komen, je beter een speler kunt kopen die je nadien nog goed kan verkopen.
 
Pedri16
 
0
2 mei 2024 om 14:50
Is het de missing link? Ik denk het niet. Hij is defensief echt geen topper, en fysiek al helemaal niet. Dan zou je dus spelen met Verratti, Frenkie en Gündogan? Zou in Laliga prima gaan, in Europa krijg je het verschrikkelijk zwaar met zoveel fysieke lichtgewichten en gebrek aan defensieve zekerheid vanuit het middenveld. Een Christensen brengt nog kopkracht en defensieve stabiliteit, iets wat er echt mist op het middenveld.
 
SergioRamosHM
 
0
2 mei 2024 om 15:10
Frenkie reken ik juist niet mee omdat hij financieel ruimte moet gaan creëren. Je hebt dan met Verratti, Gundogan en Pedri 3 verschillende type spelers rondlopen waarmee je middenveld enigszins in balans is. Christensen kan er toch helemaal niets van? Iedere keer als hij op het middenveld erbij speelt krijg je wel wat minder kansen tegen maar ook een hoop minder kansen voor.
 
Pedri16
 
0
2 mei 2024 om 15:42
Wat betreft Christensen heb je gelijk. omdat Barcelona alleen maar fysiek zwakke, kleine dribbelaartjes op het middenveld heeft staan voegt hij toch iets toe wat er niet is. Verratti voegt niks nieuws toe in die zin. Als vervanger van Frenkie kan het wel, Verratti lijkt best op hem qua speelstijl, maar dan iets agressiever en iets directer met zijn passing.
 
Zinedane
 
1
2 mei 2024 om 14:40
Vind dit wel jammer. Ik heb Verratti echt altijd in een Barca shirt willen zien. Zeker voor de opkomst van Frenkie, Pedri en Gabri was deze jongen echt de gedroomde middenvelder die bij het spel van Barca zou passen. Nu is het wel echt flink te laat. Die jongen had er 5 jaar geleden heen gemoeten. Ik snap waarom dat niet is gebeurd, maar het blijft eeuwig zonde.
 
stnka33
 
4
2 mei 2024 om 15:05
Zou het niet doen, heeft toch eigenlijk nooit op niveau gespeeld? Al 10 jaar bij PSG in de farmers league en daarna naar de zandbak, waarom zou hij hierna nog kunnen slagen in LaLiga? Is niks gewend. Ja het was een goede middenvelder maar altijd overrated geweest, heeft het zich gewoon makkelijk gemaakt.
 
Pedri16
 
3
2 mei 2024 om 16:01
Overrated? Juist niet toch. Doordat hij niet bij PSG wegging werd hij niet tot de topmiddenvelders geschaard. Terwijl ik hem echt verschrikkelijk goed vond. Een speler als Pogba was meer flashy, maar ik vond Verratti echt altijd de betere voetballer. Misschien minder leuk om naar te kijken, maar oh zo goed. Pogba werd wel een tijdje als topmiddenvelder gezien, en Verratti nooit echt.
 
Anfield1892
 
3
2 mei 2024 om 16:49
Verratti overrated? Die vent liet het in de grootste wedstrijden zien, technisch en voetballend 1 van de meest begaafde CDM`s die ik heb gezien. Wat voor onzin zie ik hier voorbij komen zeg. Man man man. Gisteren waren Davies en zelfs Hakimi oVerRaTeD, vandaag dus Verrati en iemand zat net zelfs Busquets (!) te bagitaliseren. What`s next, morgen blijkt dat ook Iniesta en Marcelo stiekem een tikkeltje "overrated" waren?
 
stnka33
 
0
2 mei 2024 om 19:05
Mag je vinden, makkelijk passjes strooien in de Ligue 1, niet bewezen in een topcompetitie en wel bij de beste vd wereld neergezet, ja dan ben je overrated. Nee er zijn genoeg beteren
 
Hangover96
 
0
2 mei 2024 om 18:35
Tsja, zo kan je ook Barcelona of Bayern spelers wegzetten dat ze het hele jaar door tegen kleintjes spelen in de lokale competitie - uiteindelijk gaat het bij al die topclubs om de Champions League, en daar heeft Verratti zich toch absoluut bewezen, heeft daar jarenlang geweldige wedstrijden gespeeld tegen de beste ploegen ter wereld.
 
stnka33
 
0
2 mei 2024 om 19:07
LaLiga en Bundesliga zijn wel wat anders dan Ligue1, hij kon zo goed spelen in de CL omdat hij verder geen wedstrijden van niveau speelde en daardoor hier al zijn energie kwijt kon