FC Emmen en NAC Breda gaan de play-offs in; MVV vist achter het net
Vrijdag, 10 mei 2024 om 21:59

FC Emmen won vrijdagavond met 2-1 van De Graafschap en gaat als nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie de play-offs om promotie naar de Eredivisie in. NAC Breda had aan een 1-1 gelijkspel bij TOP Oss genoeg om plaats acht te veroveren, waardoor ook de Parel van het Zuiden verzekerd is van een ticket voor de play-offs. MVV Maastricht won met 2-0 van provinciegenoot VVV-Venlo, maar dat bleek niet voldoende te zijn. Roda JC Kerkrade, FC Dordrecht, ADO Den Haag en De Graafschap gaan ook de play-offs in.

FC Emmen - De Graafschap 2-1


FC Emmen beleefde een slechte start op eigen veld. Jeffry Fortes opende namelijk de score namens De Graafschap door een hoekschop van dichtbij binnen te tikken. Voor de thuisclub het sein om de duimschroeven aan te draaien. Bradly van Hoeven tekende voor de gelijkmaker na een vlotte aanval. Nog voor rust viel de 2-1 voor Emmen. Een voorzet van Van Hoeven werd door De Graafschap-verdediger Rio Hillen ongelukkig in eigen doel gewerkt. Mike te Wierik had na een uur spelen de 3-1 op zijn schoen, maar faalde jammerlijk. Emmen hield stand in de slotfase en is deelnemer aan de play-offs.

TOP Oss - NAC Breda 1-1


De Bredase voorsprong kwam er na ruim een half uur. Manel Royo gaf vanaf links voor op Aimé Omgba, die beheerst de 0-1 binnentikte. Net na het rustsignaal was de voorsprong van NAC verdwenen. Joshua Zimmerman werkte namens TOP Oss een voorzet bij de tweede paal binnen. NAC jaagde na rust op de 1-2, om zo de play-offs definitief binnen te kunnen slepen. Onder meer de ingevallen Tom Boere faalde in kansrijke positie, zodat het tot het einde spannend bleef in Oss. De bezoekers mogen zich desondanks gaan opmaken voor het toetje.

MVV Maastricht - VVV-Venlo 2-0


MVV begon sterk en zag de aanvalsdrift beloond worden na ruim een kwartier spelen. Dailon Livramento troefde doelman Delano van Crooij af met een lobje. MVV had daarmee virtueel een ticket voor de play-offs in handen, al veranderde dat snel door tussenstanden elders. De Maastrichtse voorsprong werd nog comfortabeler toen Bryan Smeets de bal in het doel frommelde. MVV kwam na rust niet meer in de problemen, maar speelt geen play-offs omdat concurrent NAC een punt pakte tegen TOP Oss.

ADO Den Haag - Jong PSV 2-3


Het reeds van de play-offs verzekerde ADO Den Haag begon zoals gewenst aan het thuisduel met Jong PSV. Keuken Kampioen Divisie-topscorer Henk Veerman tikte halverwege de eerste helft zijn 23ste goal van het seizoen binnen. ADO dacht met een voorsprong te gaan rusten, maar dat veranderde omdat Mohamed Nassoh de 1-1 aantekende in de 40ste minuut. ADO herstelde de voorsprong twintig minuten voor tijd: linksback Amir Absalem schoot via de binnenkant van de paal raak. Het slotakkoord was voor Nassoh en invaller Joël van den Berg, die Jong PSV in blessuretijd de volle buit bezorgde.

FC Eindhoven - FC Den Bosch 2-0


FC Den Bosch mocht keeper Krisztián Hegyi bedanken dat het lange tijd 0-0 bleef. Zo tikte de Hongaar een kopbal van Joey Sleegers tegen de lat en een poging van Sven Simons tegen de paal. Aan het begin van de tweede helft had hij echter geen antwoord op de volgende inzet van Sleegers, die scoorde na een goede pass van Achraf El Bouchataoui: 1-0. Met een rake kopbal stelde Ozan Kökçü de zege in de slotfase veilig voor Eindhoven.

Jong Ajax - Jong AZ 1-4


Van alle Jong-ploegen presteerde Jong AZ het beste dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen, en dat liet het vrijdag opnieuw zien. De Alkmaarders gingen met een 0-2 voorsprong de rust in, dankzij een rake kopbal van Finn Stam en een goal van Ricuenio Kewal, die scoorde na een lage voorzet van Jurre van Aken. Via een knal in de bovenhoek van Van Aken werd het in de tweede helft ook nog 0-3, waarna Jaydon Banel de stand met een schot in de korte hoek nog iets draaglijker maakte: 1-3. Damienus Reverson tekende tien minuten voor tijd vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 1-4 eindstand, met een knal in de kruising.

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 1-1


Voor het beloftenelftal van Utrecht en de verrassend goed presterende Schapekoppen stond vrijdagavond een wedstrijd zonder belangen op het programma. De bezoekers uit Dordrecht, die al zeker waren van de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, kwamen na 39 minuten op voorsprong toen Adrian Segecic profiteerde van balverlies van de Domstedelingen: 0-1. In het tweede bedrijf zorgde een late gelijkmaker van Utrecht-invaller Emil Rohd voor de eindstand: 1-1.

SC Cambuur - Helmond Sport 1-1


De thuisploeg uit Leeuwarden wilde vrijdagavond maar één ding: de laatste wedstrijd in het Cambuur Stadion winnend afsluiten. In de 25ste minuut knikte Robbert Uldrikis knap binnen uit een voorzet van Thomas Poll: 1-0. In het tweede bedrijf liet Cambuur de zege alsnog uit handen glippen. Invaller Hakon Lorentzen was met zijn eerste balcontact goed voor de gelijkmaker: 1-1. De supporters van Cambuur reageerden middels een betoverende fakkelzee, wat alsnog zorgde voor een waardig afscheid van het zo geliefde Cambuurplein.

Play-offs


In totaal nemen zes clubs deel aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. FC Emmen speelt 13 mei tegen Roda JC, met de return op 17 mei. NAC Breda en FC Dordrecht staan op 14 en 18 mei tegenover elkaar. Op diezelfde dagen strijden ADO Den Haag en De Graafschap om een plaats in de halve finale.

Die halve finales staan gepland voor 21, 22 en 25 mei. De nummer zestien van de Eredivisie, dat is nu Excelsior, stroomt dan in. De finale van de play-offs wordt afgewerkt op 28 mei en 2 juni. De winnaar van dat tweeluik speelt volgend seizoen in de Eredivisie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea
5
   
23:40
23:40
Atalanta-speler Djimsiti oogst lof met sympathieke actie richting De Roon
1
   
23:15
23:15
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
68
   
22:52
22:52
Lookman beslist EL-finale voor Atalanta en beëindigt ongeslagen reeks Leverkusen
138
   
22:10
22:10
Schandalige taferelen in Tsjechië: fans op het veld op de vuist na bekerfinale
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Laurens E
 
5
10 mei 2024 om 22:06
Gaat die laatste periode titel niet naar MVV als nummer 4? Nummer 1,2 en 3 zijn al periode kampioen geworden.
 
Stuta29
 
1
10 mei 2024 om 22:14
Nee. 6 KKD ploegen waarvan er 3 overblijven. Vervolgens komt nr.16 van de Eredivisie erbij en beginnen de halve finales.
 
Laurens E
 
2
10 mei 2024 om 22:20
Ja, snap ik. Ik bedoel dat MVV de hoogste niet periode kampioen is van deze periode. 1-Groningen, 2-Roda en 3-Willem II. Alle drie hebben al een periode titel. Dus dacht dat die dan naar MVV zou gaan als nummer 4 bij de periode titel. Maar blijkbaar tellen alleen de twee hoogste niet jonge ploegen. Mocht beide al een keer periode kampioen zijn gewonnen gaat hij naar de hoogste aan het einde van het seizoen. Ze doen niet aan derden xD
 
Laurens E
 
0
10 mei 2024 om 22:15
" Mocht er bij de bovenstaande scenario’s een ploeg op de tweede plek eindigen die zelf al een Play-Off ticket heeft bemachtigd (of uitgesloten zijn van deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs), vervalt deze kwalificatie en wordt het overgebleven Play-Off ticket aan het eind van het seizoen extra uitgegeven op basis van de eindklassering." Dat is zuur.
 
Ajax12321
 
5
10 mei 2024 om 22:10
Jong Ajax was drama, maar Kian Fitz-Jim was echt weergaloos. Had wel 5 assists kunnen hebben. Moet volgend seizoen in Ajax 1 spelen, geen twijfel over mogelijk bij mij.
 
superfarmers
 
0
11 mei 2024 om 08:10
Binnen Ajax zijn er volgens mij wel twijfels. Hij moet zorgen dat hij bij een subtopper terecht komt om zo een volgende stap te maken. Hij moet nu echt op een hoger niveau aan het spelen toe komen
 
Ajax12321
 
0
11 mei 2024 om 12:36
Moet in de voorbereiding een serieuze kans gaan krijgen. Deze speler is in alles Ajax. Als je zulke spelers geen kans geeft, wie dan wel?
 
hoogers1991
 
1
11 mei 2024 om 08:49
Een Heerenveen een Groningen maar. Voor Ajax 1 nee we willen voor uit
 
Ajax12321
 
0
11 mei 2024 om 12:35
Met hem ga je erop vooruit.. Hoe vaak zie je hem spelen?
 
gevage71
 
0
10 mei 2024 om 22:16
@laurens volgens mij heb je gelijk en zitten ze te slapen bij voetbalzone MVV i.p.v. Nac de Play- offs in
 
Laurens E
 
2
10 mei 2024 om 22:23
Vind het het zo raar, maar blijkbaar niet. Regelement: " Mocht er bij de bovenstaande scenario’s een ploeg op de tweede plek eindigen die zelf al een Play-Off ticket heeft bemachtigd (of uitgesloten zijn van deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs), vervalt deze kwalificatie en wordt het overgebleven Play-Off ticket aan het eind van het seizoen extra uitgegeven op basis van de eindklassering." Bovenstaande doelt op als de hoogste twee niet jonge teams al periode titel hebben.
 
gevage71
 
0
10 mei 2024 om 22:20
@ stuta29 je zou gelijk kunnen hebben hoor, maar wel vreemd want als je in de 3e periode 3e wordt achter Willem 11 en Roda win je de 3e periode, die ticket gaat ook niet naar de hoogste geplaatste in de eindstand.
 
Diego_Forlan
 
4
10 mei 2024 om 22:26
De tranen springen toch in je ogen met dat Jong Ajax. Wat lopen daar toch een ongelofelijk zwakke voetballers rond. Worden er nog wel eens 'slecht nieuws' gesprekken gevoerd daar in de jeugd? Ik verbaas me echt dat bepaalde spelers blijkbaar al meerdere jeugdelftallen hebben doorlopen terwijl ze de meest simpele basistechniek missen. Het is dat ze wat puntjes hebben kunnen snoepen met een aantal eerste elftal spelers, anders was deze ploeg echt stijf onderaan geeindigd..
 
Ajax12321
 
2
10 mei 2024 om 23:08
Vooral de verdediging was schrikbarend slecht en vandaag van amateurniveau.
 
hoogers1991
 
0
11 mei 2024 om 08:51
En dat terwijl ze paar jaar terug met reiziger nog kampioen waren kan hard gaan
 
tsjilpiep
 
3
10 mei 2024 om 22:39
Jammer voor MVV. Daar is het net te laat gaan lopen. Ik had ze meer kans gegeven in de play-offs dan NAC
 
SonnyDo
 
9
10 mei 2024 om 23:20
Het is zeker zuur voor MVV . Maar MVV heeft het aan zich zelf te danken . Alleen na de winterstop heeft MVV al 3x een overwinning diep in blessure tijd weg gegeven . Bovendien denk ik als MVV supporter dat promotie voor MVV op dit moment de meest slechte timing ooit zou zijn .
 
DNSDKR
 
1
11 mei 2024 om 00:23
Ja dat klopt. Hoewel je als supporter natuurlijk alle sportieve successen wel gunt, moet je MVV ook wel zien als een club die financieel de Eredivisie niet aankan. Eigenlijk zijn de prestaties dit jaar boven verwachting en boven begroting goed!
 
Pango
 
4
10 mei 2024 om 23:27
Wat een slecht artikel, verkeerde info. Check even de play offs Voetbalzone: NAC vs Roda Dort vs Emmen De Graafschap vs Ado
 
DaVrinci
 
5
10 mei 2024 om 23:33
Wat Sonnydo dus zegt, ik ben geen supporter maar een local die veel sympathie heeft voor MVV. Laat ze eerst in alle rust een gedegen fundament leggen. Daarna kan omhoog gekeken worden. Het is/was jaren een zooitje, op allerlei vlakken. Nou ik gehoord heb dat MVV een andere weg ingeslagen is, en ook oud MVV spelers dit veelal steunen geeft dat de burger moed. Nu is het er veel te vroeg voor. Al vind ik wel dat een stad als Maastricht een club in de Eredivisie mag hebben
 
DNSDKR
 
0
11 mei 2024 om 00:26
Helemaal eens, het fundament moet er dan wel staan! En ja, Maastricht is een geweldige stad en een Eredivisie club zou qua stad wel horen, maar dat geldt eigenlijk ook voor Den Haag, Den Bosch, Breda en Arnhem