FC Emmen loert op Groningers en had contact met PSV en Heerenveen
Woensdag, 23 mei 2018 om 13:15

Met de promotie naar de Eredivisie probeert FC Emmen een elftal op poten te zetten dat zich volgend seizoen weet te handhaven op het hoogste niveau in Nederland. Manager voetbalzaken Jan Korte en trainer Dick Lukkien oriënteren zich dus op de transfermarkt en denken aan spelers van verschillende clubs uit de Eredivisie. Met name spelers bij FC Groningen zijn in het vizier bij Emmen, dat al een grote 'Groningse enclave' in dienst heeft.

"Lukkien en ik weten veel van de spelers in het noorden, bijvoorbeeld van wat er bij FC Groningen in de jeugd speelt en tegen het eerste elftal aanhangt, of wat daar transfervrij mag vertrekken of om andere redenen afvalt. Daar willen we ons voordeel uit halen", aldus Korte in gesprek met RTV Noord. Yoëll van Nieff is bijvoorbeeld een optie voor de Drentenaren.

"Toen hij met Willem II in gesprek was, hebben we tegen hem gezegd: 'Als dat niks wordt, weet dan dat we je graag willen hebben.'" De selecties van FC Groningen kennen dus geen geheimen voor Korte en Lukkien, voormalig assistent bij de Trots van het Noorden: "Maar het zou dom zijn als we de ogen sluiten voor andere mogelijkheden. Ik heb ook vaak contact met mijn collega Gerry Hamstra bij sc Heerenveen en we hebben natuurlijk PEC Zwolle in het vizier."

Daarnaast is FC Emmen interessant voor de topclubs. "Ik zal je een voorbeeld geven. Ik had met Marcel Brands van PSV een tijd geleden contact over verdediger Jordy de Wijs, maar die wilde hem toch liever in de Eredivisie stallen, bij Excelsior. Nu komen wij ook voor dat soort spelers in aanmerking." Korte stelt dat het kenmerkende van Emmen is dat men 'spelers met een krasje' een kans hebben gegeven: "Zoals bijvoorbeeld Nick Bakker, Keziah Veendorp en Anco Jansen. Dat heeft goed uitgepakt en vinden we een uitdaging."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Groninger020
 
7
23 mei 2018 om 13:21
Zal inderdaad iets makkelijker zijn voor Emmen om wat jongens binnen te halen. Wellicht kunnen ze nog wat interessante spelers bij de degradanten halen. Neem aan dat er genoeg spelers zijn van Twente, Roda en Sparta die nog iets toe kunnen voegen aan de huidige selectie van de Drenthen.
 
Schalkezwolle
 
2
23 mei 2018 om 13:35
jullie mogen van de Pavert en Ahachbar wel overnemen voor een vriendenprijsje.
 
sander1410
 
11
23 mei 2018 om 14:19
van der Pavert mag wel terug keren bij ons. Net als jurjus als bednarek weg gaat. Voor de rest moeten we net als Fc Emmen ook bij topclubs aankloppen.
 
038azesletters
 
3
23 mei 2018 om 15:34
Ook nog interesse in parzyszek? Mag ook wel terug naar jullie ??.
 
sander1410
 
2
23 mei 2018 om 15:54
Helemaal vergeten. Was goed in de tijd dat hij bij ons was. Weet niet of we hem nodig hebben met Serrarens en Van der hurk. Als 1 van de 2 weg is hij een goede optie .
 
MGMV
 
4
23 mei 2018 om 13:51
Zo'n van Nieff zou wel echt een goede toevoeging zijn. Naast dat hij prima kan voetballen, heeft hij ook z'n vrije trap (en schot) als wapen. Je ziet aan bijvoorbeeld zo'n Faik bij Excelsior dat je daar echt wel extra doelpunten (en dus punten) mee kan pakken. Verder wel benieuwd hoe de groep van Emmen eruit komt te zien deze zomer.
 
Pengeldoos
 
5
23 mei 2018 om 14:16
Ik denk (hoop) dat Emmen het met Lukkien aan het roer wel aardig gaat doen. Wellicht met een leuke mix van ervaring en een hoop jonge, gretige voetballers. En natuurlijk van der Vaart halen... Schijnt volgens de speler in kwestie een garantie voor succes te zijn
 
ScH14FcB
 
5
23 mei 2018 om 14:31
Voor een zacht prijsje mogen ze Schmidt wel halen. Dat wordt niks meer bij ons. Prima voor op de bank maar basis zal het nooit worden, dan kan hij beter verder kijken.
 
FCE1925
 
8
23 mei 2018 om 14:44
FC Emmen gaat eerst proberen om een aantal sterkhouders van dit seizoen langer aan zich te binden (oa Veldmate en Telgenkamp) Verder gaat er voornamelijk eerst in het Noorden en Oosten gekeken worden naar versterkingen. Incidenteel zal er wel verder gegeken worden denk ik. Lukkien zal op dezelfde voet door willen gaan verwacht ik en er weer een hecht team van smeden. Voetballend zag het er afgelopen seizoen best goed uit. Er mocht alleen wat meer gescoord worden.
 
GroningenTom
 
5
23 mei 2018 om 16:27
Alle 5000 seizoenkaarten binnen een uur verkocht. Schitterend!
 
FeyCoev
 
15
23 mei 2018 om 14:47
Misschien kan VZ ook vermelden dat Emmen binnen 1 uur alle 5.000 seizoenskaarten heeft verkocht, dat is toch mooi nieuws. Daarnaast, spelers als Van Nieff lijken mij een goede optie. Wellicht ook proberen om Mihajlovic en Bruijn te huren van Heerenveen. Verder nog transfervrije leuke opties: Thom Haye, Jordy Buijs, Stef Nijland, Christian Kum, Peter van Ooijen, Stanley Elbers, Xandro Schenk, Rydell Poepon, Jos Hooiveld
 
sander1410
 
5
23 mei 2018 om 15:06
Stef Nijland is bij ons ook nadrukkelijk in beeld. Een Haye, van Ooijen, Elbers zie ik bij ons wel graag voetballen. Er is nog niet veel bekend of wij veel spelers gaan halen of het team echt helemaal intact houden. Zoals een Van de Pavert en Jurjus zie ik toch graag terug keren bij ons.
 
Bago
 
0
23 mei 2018 om 16:13
Daar zitten maar weinig echte versterkingen bij. Naar mijn mening moet de Graafschap zich eerst richten op posities die ze aankomend seizoen niet bezet hebben. Vervolgens moet je je versterken op posities waarvan je denkt dat er geen eredivisiewaardige speler staat. Ik vind Nijland niet beter dan Serrarens in de spits. Ik vind vd Pavert goed maar Nieuwpoort doet niet voor hem onder. Elbers is niet goed genoeg voor de eredivisie. Posities niet bezet vooralsnog voor aankomend seizoen. Links en rechtsbuiten , centrale middenvelder, Posities waar ik bij twijfel of we een eredivisie waardige speler hebben zijn verdedigende middenvelder, keeper en rechter centrale verdediger. In de spits, 1 centrale middenvelder, rechts en linksback en linkercentrale verdediger heb je wel spelers waarmee je het kunt proberen. Van bovenstaand lijstje vind ik Kum wel interessant ( hier kan Fischer en Vriends ook bij ) Haye misschien. vd Vaart is wel interessant evenals van Nieff. En misschien weer een keer 1 tropische verassing zou ook wel leuk zijn. Ik weet niet wie er allemaal bij Twente weg moet maar daar zou je ook flink kunnen shoppen.
 
sander1410
 
1
23 mei 2018 om 16:19
Nijland ben ik ook geen fan van hoor. vd Pavert is beter dan de Nieuwpoortjes. Ben niet overtuigt door deze jongens. Kum is prima maar alsjeblieft geen Fischer of Vriends.. die heb ik nog nooit wat goed zien doen. Haye en van Ooijen zijn beter dan Olijve, die je moet lozen. Ik laat me graag verassen.
 
Lekiam
 
0
23 mei 2018 om 17:18
Schone polsen of hij nog een paar jaar de speler wil zijn bij De Graafschap. Alleen al met zijn vrije trappen kun je mooi wat puntjes binnen halen. Denk dat Ajax wel mee werkt aan een transfervrij vertrek.
 
deschutter
 
0
23 mei 2018 om 18:59
Dat er 5000 kaarten verkocht zijn bij emmen is veel te positief nieuws joh. Ik heb nog niet veel positieve koppen gezien. Tuurlijk je moet realistisch blijven maar wat hoop ik dat ze gaan knallen