FC Groningen haalt direct na verkoop van Sierhuis opvolger binnen
Vrijdag, 31 januari 2020 om 22:25

FC Groningen heeft zich per direct versterkt met Daishawn Redan, zo maakt de Eredivisionist bekend via de officiële kanalen. De spits, die over twee dagen negentien jaar wordt, komt voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Hertha BSC. Redan is de opvolger van Kaj Sierhuis, die op de slotdag van de transferperiode naar Stade Reims vertrok.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is tevreden met het binnenhalen van de jongeling. "Daishawn is weliswaar een jonge speler, maar heeft bij Ajax, Chelsea, Jong Oranje en nu ook Hertha BSC wel in een omgeving gevoetbald waar veel wordt gevraagd en geëist", zegt de oud-middenvelder op de clubwebsite. "Wat wij al van hem wisten, plus de informatie die wij hebben ingewonnen, leert ons dat Daishawn een zeer interessante speler is, die ons uitstekend kan helpen in het restant van dit seizoen. Hij is snel en heeft diepte in zijn spel."

Groningen had door het plotselinge vertrek van Sierhuis dringend behoefte aan een extra aanvaller. "Wij zaten niet breed in onze spitsen en we zijn heel blij dat we er met de komst van Daishawn een extra optie bij hebben", aldus Fledderus. Redan maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar Chelsea en tekende in 2019 bij Hertha. Tot nu toe speelde Redan één Bundesliga-wedstrijd voor de club uit Berlijn.

Tegelijkertijd met de komst van Redan maakt Groningen melding van het vertrek van Sierhuis. De spits speelde sinds januari 2019 op huurbasis in Groningen. Sierhuis stond nog onder contract bij Ajax en de Amsterdammers verkopen hem naar verluidt voor circa vier miljoen euro. Omdat Groningen een koopoptie op hem had, deelt de club mee in de transfersom.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
0
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
16
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
18
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
fcpatrick
 
15
31 januari 2020 om 22:31
Zeker een goede opvolger! Heb hem meerdere keren bij jong oranje gezien en ga mij de indruk goed te kunnen meevoetballen en een neusje voor de goal te hebben. Als Groningen fan zeker blij met deze huur speler. Enige wat ik nogal jammer vind is dat er geen optie tot koop bij zit, maar daar zal die wel te duur voor zijn. Denk ook dat Groningen vertrouwen heeft in de spitsen die vanuit de jeugd komen Postema en dallinga. Ik denk dat die volgend seizoen de voorkeur gaan krijgen ipv een aankoop
 
FCG95
 
8
31 januari 2020 om 22:54
Denk inderdaad dat als je een optie had gewild, die al snel boven de 5 miljoen was, wat Groningen natuurlijk niet kan betalen. Nu heb je een goede opvolger en wat geld van Sierhuis. Nu hopen dat hij er een paar in weet te leggen.
 
JohanvanderMolen
 
9
31 januari 2020 om 22:32
Snel geschakeld en dus extra optie in de spits erbij. Ik hoop dat Postema ook veel kansen gaat krijgen. Mag in ieder geval starten tegen Zwolle morgen. Redan zal morgen vast nog niet tot de selectie behoren.
 
BvdP
 
5
31 januari 2020 om 22:34
Meer dan goede opvolger. Ik denk zelfs dat hij beter is dan Sierhuis. Prima gehandeld van Groningen.
 
Downwards
 
1
31 januari 2020 om 22:42
Goede speler. Vraag mij alleen af of hij echt past in het verdedigende spel van Groningen gaat passen.
 
FcGrun050
 
8
31 januari 2020 om 23:06
Denk het wel, is een spits die zelf uit het niets iets maakt en is veel minder afhankelijk van aanvoer in tegenstelling tot Sierhuis. Hij is absoluut een doelpuntenmachine, wel enorm jammer dat Groningen geen optie tot koop heeft bedongen (misschien ook te maken met vertrouwen in Zwikstra, Dallinga en Postema). Mede te maken dat Hertha nu twee spitsen hebben gehaald die nu in de weg zitten van de ontwikkeling van Redan (cunha en Piatek).
 
FCG95
 
2
31 januari 2020 om 23:18
Denk vooral dat die optie tot koop toch niet te betalen zou zijn. Die gaat vast al snel boven 5 miljoen.
 
FcGrun050
 
4
31 januari 2020 om 23:21
Ja klopt, voor een habbekrats kun je hem niet halen nee. Hertha heeft zelf 2,7 miljoen betaald voor hem van Chelsea, dus die zouden inderdaad aan die maatstaven houden wanneer ze hem willen verkopen,
 
Dimasso
 
21
31 januari 2020 om 22:49
Mark-Jan Fledderus heeft uitstekende zaken gedaan: meedelen in transfer Sierhuis, afkoopsom (8 ton) uit het contract van Zeefuik gehaald en in zeer korte tijd een prima (tijdelijk) alternatief binnengehaald in de vorm van Redan. In de jeugd hield hij leeftijdsgenoot Boadu met bizarre statistieken in vrijwel alle Oranje-jeugdelftallen op de bank. Boadu heeft in de laatste twee jaar enorme stappen gezet en lijkt Redan inmiddels voorbijgestreefd te hebben. Erg benieuwd naar Redan in de Eredivisie. Een snelle en wendbare nummer 9 met een neusje voor de goal, een type Aguero.
 
Williberti
 
0
1 februari 2020 om 00:59
Dus als ik het goed begrijp is boadu heb bij AZ voorbij gegroeid, vanaf het moment dat hij naar Chelsea ging.
 
Primetime
 
0
1 februari 2020 om 14:21
Nee Boadu is toen voornamelijk geblesseerd geweest, eerst knie en toen enkel waarbij hij in 2 seizoenen amper heeft gespeeld
 
The_F-Sider
 
6
31 januari 2020 om 22:58
Nette versterking van FC Groningen. Redan is in mijn optiek vele malen talentvoller dan Sierhuis, al mist hij de nodige ervaring en vlieguren op het hoogste niveau t.o.z. van Sierhuis. Redan had eigenlijk nooit naar Chelsea moeten gaan. Hopelijk weet hij alsnog zijn belofte in te lossen. Optie tot koop was zeker te veel van het goede geweest?
 
edzel
 
4
1 februari 2020 om 01:08
Uitstekend gehandeld. Kapitaal gegenereerd (timing niet het beste misschien), maar er lijkt een goede vervanger -indien hij rendeert in het elftal van Groningen- te zijn gehaald. Een jongen met enorm veel potentie, gebaseerd op zijn ontwikkeling als jeugdspeler. Benieuwd hoe hij het gaat doen.
 
martijnovic
 
0
1 februari 2020 om 07:47
Ik hoop dat postema het gewoon super gaat doen en dat deze redan het met asoro mag uitmaken wie naast postema gaat spelen. Je moet altijd je eigen talent boven een huurling kiezen. Het liefst had ik gezien dat groningen met 1 spits gaat spelen nl postema want dan had je helemaal geen extra spits hoeven te halen. Als je met 1 spits ipv 2 spitsen gaat spelen komt er ook meer voetbal in het spel omdat een middenvelder over het algemeen een betere pass heeft dan een spits.