FC Groningen reageert op 'interesse van PSV': 'Iedereen heeft een prijs'
Donderdag, 9 april 2020 om 20:12

FC Groningen is nog niet benaderd inzake Azor Matusiwa. De middenvelder werd donderdag met onder meer Stade Reims, FC Augsburg en ook PSV in verband gebracht. De Bundesliga-club zou zelfs een formeel bod op Matusiwa hebben uitgebracht, maar dat berust volgens Mark-Jan Fledderus niet op waarheid.

"Ik heb het ook gelezen. Maar er heeft zich nog niemand officieel bij me gemeld", benadrukt Fledderus in gesprek met RTV Noord. De oud-voetballer sluit echter niet uit dat beide partijen alsnog eerder uit elkaar gaan. "We hebben de intentie om hem langer in Groningen te houden. Maar we weten ook hoe de voetbalmarkt in elkaar zit. Iedereen heeft een prijs."

"Zo eerlijk moeten we ook zijn. Hij heeft in ieder geval nog een lang contract, we zijn tevreden over hem en hij maakt stappen." Matusiwa, 21 jaar, ligt nog tot de zomer van 2023 vast bij Groningen, dat daardoor een sterke onderhandelingspositie bezet. De middenvelder stond tussen 2013 en 2019 onder contract bij Ajax en speelde zijn laatste halfjaar in Amsterdamse dienst op huurbasis voor De Graafschap.

Na zijn terugkeer uit Doetinchem volgde een definitief vertrek uit Amsterdam. Ondanks dat de competitie momenteel stilligt, wordt er steeds meer geïnformeerd naar spelers van FC Groningen. "Ik merk dat er op dit moment serieuze interesse begint te komen voor een aantal spelers. Of die interesse ook daadwerkelijk concreet wordt, moet nog blijken", houdt Fledderus zich op de vlakte.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
FcGrun050
 
1
9 april 2020 om 20:25
Ik hoop voor een mooi bedrag, want hij is wel een echte stofzuiger op het middenveld en verreweg een van de betere middenvelders van de FC. En als hij wordt gekocht voor een mooi bedrag, dan graag Diemers halen, want er ontbreekt echt aan creativiteit vanuit het middenveld.
 
Martinator
 
11
9 april 2020 om 20:32
Inderdaad lekker verkopen en cashen! Goeie voetballer, maar we moeten natuurlijk gaan bouwen en dat doe je door de hoofdprijs te vragen en weer bij clubs en als Fortuna de Graafschap te winkelen. Kunnen hoger geplaatste teams weer bij ons kopen. Circle of life
 
Zinedane
 
4
9 april 2020 om 20:36
Diemers zou echt perfect zijn voor Groningen inderdaad. Wat betere vleugelspelers en een spits zou jullie ook niet misstaan.. Gaat Groningen volgend jaar misschien voor de 4-4-2? Want buiten Hrustic heb je echt niemand voorin aangezien Asoro en Redan weer terugkeren
 
martijnovic
 
0
10 april 2020 om 17:02
Nee we hebben juist snelheid nodig op het middenveld met van kaam schreck en lundquist al genoeg creativiteit maar ze zijn zo langzaam als een drol. Laat maar een type Buijs komen die als rechtermiddenvelder maar bleef gaan.
 
ihattaren24
 
20
9 april 2020 om 21:17
Ik stel voor om te ruilen met rosario
 
Sander79
 
5
9 april 2020 om 21:53
Och nee he. Niet weer een miskoop.psv had ooit een goede scouting...
 
gomes1psv
 
1
9 april 2020 om 22:24
Pfff... De Jong heeft al de nodige nagels aan zijn doodkist. Hiermee zou hij zijn eigen graf graven. Onbegrijpelijk: PSV heeft met Gutierrez, Thomas, Hendrix, Rosario, Sadilek, Mauro, Ihattaren, Ledezma en Rigo negen middenvelders, waarvan nog niet zeker is of ze weg gaan en wie. En dan wil De Jong een tiende ophalen terwijl de verdediging al meer dan drie jaar van subtopniveau is? Als dit de strategie voor De Jong is om zijn kunde als TD te bewijzen, kiest ie wel een lastige route. Doodlopend pad ben ik bang.
 
Rossumpsv
 
0
9 april 2020 om 23:22
Je hebt veel kwantiteit maar weinig kwaliteit op de controlerende rol. Ik verwacht ook dat Rosario en Guti weg gaan zodat er ruimte vrij komt voor een nieuwe speler. Sadilek zou verhuurd moeten worden en Ledezma en Rigo zijn momenteel ook te min voor de basis. Mo gaat sowieso op 10 spelen als hij niet vertrekt en dan heb je met Hendrix, Mauro en Thomas 3 spelers op 2 posities. Ik verwacht dat ze een belletje gaan plegen bij van Ginkel.
 
gomes1psv
 
0
10 april 2020 om 16:26
Rosario staat open voor een vertrek en Hendrix had vorig jaar al oren naar een transfer richting Italie. Een zegen als ze allebei de wijk nemen. Voor Sadilek zou hetzelfde gelden. Verhuur is uitstellen tot afstel; die jongen komt gewoon tekort voor het niveau Psv. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Gutierrez de club verlaat, hoewel ik wel denk dat Schmidt een passer als hij meer op waarde schat dan op zeker spelende coaches als Van Bommel en Faber. Voor de rest denk ik dat we de betekenis van 'de controlerende rol' bij PSV eens opnieuw onder de loep moeten nemen. De laatste twee jaar is dat vrij makkelijk vertaald in 'brekers' en 'balletje-breed-spelers.' Maar je wilt liever voetballende spelers als je een middenveld wilt samenstellen dat de tegenstander ondersteboven speelt. Zoals Ajax speelde met Schöne en De Jong. Investeer je komende zomer in een verdediging die zelfstandig zijn boontjes kan doppen en niet afhankelijk is van het voorwerk van twee golfbrekers, dan heb je met Thomas, Mauro, Gutierrez en Rigo die plekken prima bezet.