FC Twente doet succesvol zaken met Fiorentina en rondt huurdeal af
Vrijdag, 5 juli 2019 om 13:37

Rafik Zekhnini speelt ook het komende seizoen voor FC Twente, zo laat de promovendus vrijdagmiddag weten via de officiële kanalen. De 21-jarige aanvaller wordt gehuurd van Fiorentina, de club waar zijn contract nog doorloopt tot medio 2022. Het afgelopen seizoen speelde Zekhnini met 6 doelpunten in 25 wedstrijden een belangrijke rol in het behaalde kampioenschap.

"Een ontzettend goed gevoel om hier weer te zijn", laat de Noorse aanvaller weten in op de clubwebsite van Twente. "Ik heb hier afgelopen seizoen een ongelooflijk jaar gehad met prachtige voetbalmomenten en veel geleerd als jonge speler. Kampioen worden met FC Twente was een echte prijs en dan is het extra bijzonder om komend seizoen met de ploeg op het hoogste niveau te spelen. Ik kijk er naar uit om het shirt weer aan te trekken en de jongens te ontmoeten. Ik heb er echt zin in."

Het was niet eenvoudig om Zekhnini nog een seizoen in te lijven. "Er was veel tijd, overredingskracht en vasthoudendheid mee gemoeid Fiorentina ervan te overtuigen Rafik nog een jaar bij FC Twente te laten spelen", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. "Maar het geduld is uiteindelijk beloond. We zijn heel blij met zijn komst."

Van Leeuwen heeft veel vertrouwen in de aanwinst. "Rafik heeft nog een lange weg te gaan, maar heeft het in zich op een heel hoog niveau terecht te komen. Er moet nog wel het nodige aan hem ontwikkeld worden, maar Fiorentina heeft ingezien dat FC Twente de beste kansen biedt. We kennen Rafik en we hebben de expertise en ervaring hem optimaal te ontwikkelen. Ook Rafik heeft tot deze transfer bijgedragen door Fiorentina duidelijk te maken dat hij naar FC Twente wilde, en ook alleen maar naar FC Twente."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
10
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
59
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
SuperTukker666
 
23
5 juli 2019 om 13:44
Snelste speler van europa
 
Jansen Joenite
 
15
5 juli 2019 om 13:44
Blij mee! Helaas vorig jaar te weinig van gezien door de blessure, maar was toch veelbelovend. Rap keerlke!
 
Tjeumig
 
12
5 juli 2019 om 13:48
Mooier deal, ondanks dat het een huurspeler is. Zijn tweede jaar, dus kent de club en zal geen extra aanpassing nodig hebben. Goed voor continuïteit van de selectie. Mits fit zeker een versterking voor onze aanval. Vorig jaar dreigend en beslissend geweest.
 
koudpilsie
 
3
5 juli 2019 om 13:59
Niks dan lof voor Ted hoe hij de boel op de rit heeft gekregen qua aantrekken van spelers e.d. bij Twente na het debacle van vorig jaar. Wel krijg ik een beetje het idee dat hij graag credits naar zichzelf uitgooid en zijn eigen straatje schoonveegt. Eerst met die jeugdspeler die naar az gaat en aangaf niks van Twente te hebben gehoord terwijl Tedje zegt dat ze er alles aan gedaan hadden om hem te behouden. Nu ook nog even erbij vermelden dat het een zwaar traject was en veel tijd en overredingskracht nodig had om deze jongen nog een jaartje te kunnen huren.
 
fct1981
 
0
5 juli 2019 om 18:55
Ted moet zonder geld werken en zoekt juist nooit de camera ...ik snap werkelijk waar niet waar je deze onzin vandaan haalt. Het is toch ook gewoon een zwaar traject...echt Je handjes dichtknijpen met deze td...je leeft nog in tijdperk Munsterman, wakker worden.
 
fd_88
 
5
5 juli 2019 om 14:15
Geloof ik vorig jaar de snelste momentane snelheid gemeten in europa. Jammer dat zijn blessure net kwam toen hij een goede reeks achter de rug had, maar in die vorm is hij zeker een meerwaarde in de eredivisie.
 
Jordyde Blecourt
 
2
5 juli 2019 om 14:31
Dit vond ik vroeger altijd al een erg goede speler vorig jaar bij twente niet alles kunnen laten zien door een blessure maar had hem ook graag bij groningen gezien