'FC Twente gaat voor droomkandidaat na afnemen taken Van Halst'
Dinsdag, 27 maart 2018 om 07:27

FC Twente heeft de pijlen gericht op een terugkeer van Fred Rutten. Volgens De Telegraaf is de huidige trainer van Maccabi Haifa de gedroomde kandidaat om het nieuwe technische beleid uit te gaan zetten bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Rutten is in beeld gekomen nadat Gertjan Verbeek en zijn assistent Jan de Jonge maandag werden ontslagen en Jan van Halst een stap terug deed als technisch directeur.

Met nog zes wedstrijden voor de boeg moet Twente aan de hand van Marino Pusic van de achttiende plaats zien te komen. Ook voor na dit seizoen heeft de club een rol voor Pusic in gedachte, terwijl Rutten het technische zwaargewicht is dat Twente in huis wil halen. Onhaalbaar is Rutten niet, daar hij een clausule in zijn contract bij Maccabi Haifa heeft staan waardoor hij tussentijds weg kan.

Voorlopig neemt hoofd scouting Evert Bleuming de rol als technisch directeur over in Enschede. Rutten was al langer in beeld en in september wilden diverse personen hem graag naar Twente halen. Destijds kwam het niet zover daar hij en Van Halst niet door een deur zouden kunnen. Van Halst is maandag door de raad van commissarissen uit zijn fucntie als technisch directeur gezet en hij gaat nu verder als commercieel directeur, waardoor de weg voor Rutten is vrijgemaakt.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
2
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
12
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
lenin
 
23
27 maart 2018 om 07:35
Nou Twente, maak je dan maar klaar voor ritjes naar MVV en Helmond sport. Fred Rutten, de man die overal gefaald heeft als het spannend wordt. En het is heel spannend voor FC Twente nu. Einde van de club als men voor Rutten gaat.
 
Jopie22
 
35
27 maart 2018 om 08:15
Blijkbaar ken jij Rutten niet goed genoeg. En zie jij alleen de hoofdcoach Rutten. Ga eens verder kijken en je ziet wél zijn kwaliteiten.
 
lenin
 
6
27 maart 2018 om 11:13
Ik ken Rutten heel goed. Als zijn naam wordt genoemd, wordt altijd verteld dat hij spelers beter maakt enzo. Maar in zijn carriere, heeft hij op 1 seizoen na altijd gefaald als het spannend werd. Ik heb eens een staatje gemaakt, in de laatste 5 wedstrijden van ieder seizoen haalt hij aantoonbaar minder punten dan in de wedstrijden ervoor (gemiddeld uiteraard). Als het spannend wordt, maakt hij tactisch rare keuzes. Dus kijk ook naar jezelf voordat je iets roept. Prima trainer, falende coach.
 
 
7
27 maart 2018 om 11:18
"dus kijk ook naar jezelf voordat je iets roept. Prima trainer, falende coach." Haha, je kijkt nog steeds niet verder. Mag ik je een tip geven? Lees het artikel voordat je gaat reageren. Het gaat helemaal niet over Rutten als coach.
 
Tjeumig
 
1
27 maart 2018 om 13:15
@lenin, bij Twente absoluut niet gefaald. Fred wordt gezien als de grondlegger van de successen die uiteindelijk door Mcclaren behaald zijn. Fred haalde zelfs de voorronde CL.
 
Vak104
 
5
27 maart 2018 om 08:52
Natuurlijk niet nu direct he... Pffff lees eens een artikel zeg
 
DatisSjakie
 
9
27 maart 2018 om 10:06
"onhaalbaar is Rutten niet, daar hij een clausule in zijn contract bij Maccabi Haifa heeft staan waardoor hij tussentijds weg kan." ..... Tuurlijk joh twente.... geld zat Zeker als ze zoals jij stelt volgend jaar naar Helmond, Maastricht of Ijmuiden mogen reizen kunnen ze het geld wel effe beter gebruiken lijkt mij. Wat is het toch een onrustig zooitje daar...
 
 
7
27 maart 2018 om 11:05
"onhaalbaar is Rutten niet, daar hij een clausule in zijn contract bij Maccabi Haifa heeft staan waardoor hij tussentijds weg kan." ..... Tuurlijk joh twente.... geld zat Lachen man. Alleen kan hij daar dan gratis weg, dus weg is je grap.
 
DatisSjakie
 
6
27 maart 2018 om 11:52
Doe effe niet zo aangebrand man. Waarvan zo'n rare reactie?\ Ik maak helemaal geen grap, ik ben met stomheid geslagen dat FC Twente er zo'n verschrikkelijke puinzooi van maakt. Eerst het meehobbelen van de supporters die nu achteraf zeggen ja maar hij ja maar hij, ipv op het moment zelf in te grijpen toen iedereen zag dat er een veeeeeeel te groot jasje werd aangetrokken. Nu valt iedereen over mekaar heen, is er voor de zoveelste een trainerswissel dit seizoen, staan ze stijf onderaan, gaan ze van rechtzaak naar rechtzaak en dan willen ze ook nog eensutten weghalen bij haifa (clausule lichten plus waarschijnlijk wilt de beste man een nog beter salaris want waarom zou je anders vertrekken?) Dat jij het allemaal als een grap ziet is mooi, maar volgens mij is er weinig om te lachen, zeker voor een twente supporter niet. Dan mag je verder zo fel en boos of aangevallen uit de hoek komen wat je wilt, maar dat slaat nergens op. We zijn hier allemaal volwassen mensen, dus gedraag je daar ook naar. Anders wordt het op dit forum net zo'n zooitje als bij Twente in de directiekamer. Daar zit niemand op te wachten
 
 
2
27 maart 2018 om 12:26
Je probeert lollig te zijn over een situatie die ik niet lollig vind. Vervolgens haal je aan dat ik het allemaal als een grap zie. Je haalt hier twee dingen volledig door elkaar volgens mij. "clausule lichten plus waarschijnlijk wilt de beste man een nog beter salaris want waarom zou je anders vertrekken?" "heeft nu zelfs nog een clausule in zijn contract bij Maccabi Haiffa dat hij na vier maand de club kosteloos mag verlaten voor FC Twente" Omdat Rutten Twente is. Ik plaats 1 zin en je vraagt je verder, in twee alinea's, af waarom ik boos ben of vet uit de hoek kom? Overdrijf je niet een beetje?
 
benzema08
 
38
27 maart 2018 om 07:37
Werd dit ook niet gezegd over Gertjan Verbeek, dat hij de droomkandidaat is.
 
Jansen Joenite
 
4
27 maart 2018 om 09:29
Door sommigen inderdaad wel, maar er was ook een grote schare supporters die de bui al zagen hangen. Helaas kregen zij gelijk. Zelf had ik destijds ook Rutten graag gezien, maar door een persoonlijke fete met Van Halst was dat haast ondenkbaar. Mochten we blijven bestaan, dan zie ik Rutten graag terugkeren (als TD en/of hoofdcoach). Door een bestuurswijziging lijkt de deur weer op een kier te staan, al durf ik niets te zeggen over financiële middelen.
 
ADRO
 
17
27 maart 2018 om 07:37
Fred is toch niet helemaal labiel om in deze vallende club te stappen.
 
Batigol1
 
2
27 maart 2018 om 08:14
Beter moment is er niet. Zoveel slechter kan t namelijk niet gaan
 
Koos Busters
 
3
27 maart 2018 om 09:29
Nou een Jupiler League "avontuur" of een faillissement lijken mij realistische voorbeelden van hoe het nog erger kan dan nu. Je denkt toch zeker niet dat Rutten hier nu in gaat stappen? Als ze handhaven dan zou hij het mogelijk kunnen overwegen maar nu..
 
 
3
27 maart 2018 om 11:09
"met het oog op eventuele ontwikkelingen bij FC Twente heeft Rutten in Israël een clausule in zijn contract op laten nemen, waardoor hij tussentijds weg kan. " Jawel, anders deed hij dit niet.
 
MaxH96
 
3
27 maart 2018 om 07:39
Fred als TD zou prima zijn zolang het geen buitensporig bedrag zal kosten. Anders kan Bleuming met zijn scoutingskennis netzogoed deze functie bekleden.
 
Spydix
 
22
27 maart 2018 om 07:43
Begrijp de negatieve reacties helemaal niet. Rutten is op en top vakman, en Rutten als TD zou voor Twente de jackpot zijn. Man met visie, netwerk en brengt stabiliteit. Off: bizar dat Twente onderaan staat met spelers als Assaidi, Maher, Tighadouini e.d.
 
Master D
 
12
27 maart 2018 om 08:11
Een vakman die nooit wat wint, wiens elftallen altijd totaal ineenstorten richting het eind van het seizoen en die bij elke grote club ongeveer ontslagen is wegens teleurstellende prestaties. Als je bij PSV in 3 jaar geen prijzen kunt winnen ben je geen vakman. Als je bij Feyenoord (toen ze alweer aan de betere hand waren dankzij Koeman) geen Europees voetbal kan halen ben je geen vakman. Als je als trainer na een nederlaag niet in de spelersbus stapt zoals bij Vitesse en je daarna ziek meldt ben je geen vakman.
 
RemcoRevenber
 
5
27 maart 2018 om 08:21
Haha wat een verspilde moeite dit bericht.. Begrijpend lezen jongen hij zal aangesteld worden als td niet als trainer
 
Tukkertje91
 
5
27 maart 2018 om 08:25
Trainer en technisch directeur is niet hetzelfde. Dat het soms een lulletje rozenwater is, oke. Maar zijn technisch beleid is daarom per definitie al afgeschreven? Succes met je eigen carriere dan..
 
Master D
 
7
27 maart 2018 om 08:37
Het fabeltje was toch altijd dat het zo'n geweldige veldtrainer was die zijn ploegen goed instrueerde en goed voetbal op de mat legde. Het enige wat zou ontbreken was de uitstraling en charisma van een hoofdtrainer? Allemaal sterke punten waar je als Technisch directeur niet zoveel aan hebt. Ook is ie 10 jaar geleden maximaal 3 jaar Technisch directeur geweest in totaal. Een beetje kort om dan het predicaat 'vakman' te krijgen.
 
Jansen Joenite
 
3
27 maart 2018 om 11:06
Als TD heeft hij bij Twente het halve kampioenselftal aangetrokken bestaande uit goedkope spelers of spelers met een krasje.
 
blacksite
 
8
27 maart 2018 om 07:47
Hoeveel droomkandidaten hebben ze daar wel niet? Of doen ze elke week kiezen wie zijn droom te volgen? Evert deze week ben jij aan de beurt en volgende week mag jan weer
 
Willem410
 
4
27 maart 2018 om 10:15
Ik denk dat Ten Hag over een jaar de volgende droomkandidaat is in Twente.
 
fcoldambt
 
5
27 maart 2018 om 07:48
Vz zijn Verbeek en de Jonge vrijdag al ontslagen. Haha droomkandidaat was Verbeek ook. Is men er bij Twete van bewust dat het al 1voor 12 is en het wordt alsmaar onrustiger.
 
Vak104
 
3
27 maart 2018 om 08:46
Ik had inderdaad ook echt meer verwacht van Verbeek, op voorhand was ik er ook echt van overtuigd dat hij de ploeg in ieder geval mentaal verder zou brengen. Want daar ligt echt de bottleneck bij dit Fct. Het laffe, slappe, paniekerige, onzekere spel.
 
Hansi
 
0
27 maart 2018 om 07:52
Ik zou als technische man voorlopig niet instappen bij FC Twente. Trainerskerkhof
 
Vak104
 
6
27 maart 2018 om 08:45
Kapitale blunder ook van van Halst dat hij dacht zelf wel even Td' tje te kunnen spelen en daarmee uit alle macht Ruttens terugkeer heeft tegengehouden. Gevolg: 73 contractspelers, 13 nieuwelingen waarvan er een is overeind gebleven.... Rutten is de beste trainer die FCT ooit gehad heeft, het jaar voor het Kampioenschap, goeie genade wat was dat een geweldig elftal met geweldig spel, we hbben echt nooit beter gespeeld dan toen. Uit puur toeval (cisse ging naar Fey ipv Fct) kwam Ruiz, en dat was het finale zetje wat Mcclaren meekreeg, maar het voetbal onder Rutten was echt vele malen beter. Daarnaast heeft die beste man zo ongeveer 20-25 jaar voor FCT gewerkt/gespeeld, het is dat Epi al Mr FC Twente is.. maar dat zou net zo goed Fred Rutten kunnen zijn.
 
Jansen Joenite
 
3
27 maart 2018 om 10:02
Onder Rutten werden jonge spelers ook zienderogen beter. Elia, Arnautovic, Wielleart, Braafheid, Brama en Engelaar waren veelal jonge spelers die zich bij Twente heel goed ontwikkelden onder hem. Hij legde de rode loper uit voor McClaren. Meest aantrekkelijke voetbal vond ik overigens onder Preud'homme (die het materiaal er ook voor had)
 
Joost91
 
1
27 maart 2018 om 10:43
Daarnaast was Rutten zijn laatste daad bij Twente het aantrekken van Janssen.. de rest is bekend.
 
Constant kante
 
2
27 maart 2018 om 13:20
Fred Rutten is erin geslaagd om een middenveld te formeren waarop drie Marokkanen en een Surinamer het vuile werk moesten opknappen. En dat lukte ook nog, zonder dat ze ruzie kregen of elkaar de hersens in sloegen. Sterker nog, ze waren op dat moment zo'n beetje het sterkste middenveld van Nederland. Als dat geen knappe prestatie was, dan weet ik het ook niet meer.
 
Constant kante
 
1
27 maart 2018 om 13:17
Vak104 Ik zou zelf zeggen dat Kees Rijvers de beste trainer is geweest die Twente ooit gehad heeft, al zullen de historici onder ons het wellicht op Steven Mcclaren houden, die haalde tenslotte het (enige) kampioenschap. Fred Rutten heeft daarentegen veel betekent voor dat zelfde kampioenschap, omdat hij daarvoor het fundament heeft gelegd waar Mcclaren later op kon oogsten. Maar dat Van Halst nu zo door het ijs zakt is misschien toch ook een heel klein stukje genoegdoening voor Joop Munsterman. Die gooide hem destijds toch op straat omdat hij het een luie flikker vond die zijn bureau bijna niet uit kwam? Een incapabele lichtgewicht, ongeschikt om een voetbalclub te leiden? Nou, dat blijkt Munsterman, ondanks alles, toch gewoon goed gezien te hebben.
 
Vak104
 
0
27 maart 2018 om 13:28
Ja, uiteraard mogen we Rijvers niet vergeten, maar mijn hemel wat waren wij goed onder Rutten!! ja, Jopie zat niet aan de top omdat hij uit een Ei kwam he? Die kon zelf echt wel wat en is zeker niet gek. Van Halst was en is ook gewoon een totale onbenul op bestuurlijk vlak, uiteraard zag Jopie dat wel.
 
Groninger020
 
2
27 maart 2018 om 09:18
Allemaal leuk en aardig, zo'n droomkandidaat. Maar weet zo'n Rutte wat er gevraagd wordt in in de Jupiler League? Lijkt me nogal een verschil t.o.v. de Eredivisie.
 
fcknudde
 
0
27 maart 2018 om 09:20
Iedereen zijkt hem als trainer (terecht) af maar waarom het argument als TD is het wel een goeie? Waar heeft hij dat allemaal bewezen?De indruk die ik van hem heb is dat hij een goeie veldtrainer is die wel degelijk kijk op het spel heeft (dat hoorde je toch wel heel vaak in bronnen om hem heen). Maar als persoon naar de media en de uitstraling van een krielkip met een piep stem helpt hem niet als het minder gaat. Ergens heb ik bij hem het idee dat het een hele goeie assistent trainer kan zijn.Dit is natuurlijk gewoon net zoals bij Ajax een macht spelletje bovenin en deels het nadeel van de vele pleintjes voetballer die ze hebben wat technisch heel mooi kan zijn maar als het minder gaat is de trainer de boeman.Denk eerder dat de mentale weerbaarheid van deze selectie veel te laag is net zoals de zelfreflectie.
 
Mexicanooo
 
0
27 maart 2018 om 09:42
Wacht maar af, droomkandidaat Mcclaren komt terug . Oude glorie herleeft weer en... o wacht... zijn tweede termijn was een stuk minder. Daarom weet je ook niet hoe verstandig een terugkeer van Fred Rutten is. Die man zit al een tijd in het vak, verdient vast niet slecht bij Maccaba Haifa en hij heeft de Knvb laten weten - toen die naar hem informeerde voordat hij een contract in Israel ondertekende - dat hij nog op het veld wil staan. Waarom zou hij dan wel voor FC Twente alle dagen in een net pak willen lopen? Ik zou zeggen: geef Keizer een kans. Of vraag Peter Bosz. Die hopen mooi en aanvallend voetbal te spelen en hebben bij de gevallen grote club Twente een uitdaging.
 
 
2
27 maart 2018 om 11:16
"wacht maar af, droomkandidaat Mcclaren komt terug image: http://www.voetbalzone.nl/https://static.voetbalzone.nl/images/smilies/w00t.gif... . Oude glorie herleeft weer en... o wacht... zijn tweede termijn was een stuk minder." Wat een leuk grapje! Maar het gaat over de TD, geen trainer. "waarom zou hij dan wel voor FC Twente alle dagen in een net pak willen lopen?" Omdat hij dit expres in zijn clausule heeft opgenomen. Lees het artikel nog eens en dan je reactie, want die hebben niets met elkaar te maken. Leuk hé je onderbuik gevoelens te spammen in elk Twente gerelateerd artikel?
 
Mexicanooo
 
1
27 maart 2018 om 11:38
@nolimit: Leuk dat jij je onderbuikgevoelens op mijn post botviert zal je bedoelen . Naar mijn weten staat er in het contract van Rutten een clausule dat hij tussentijds (o.a.?) naar FC Twente mag overstappen. De precieze inhoud van deze clausule is volgens mij niet bekend gemaakt, dus er kan ook gewoon in staan dat hij expliciet als trainer benaderd moet worden. Zoals ik al aangaf heeft hij eerder aangegeven dat hij op het veld wil staan, dus dat is objectiever dan jouw aanname dat hij in zijn contract heeft staan dat hij weg kan als hij TD bij FC Twente wil worden. Edit: In Evert Bleuming heb ik veel vertrouwen als TD, dus daarom keek ik naar mogelijke namen voor een nieuwe trainer.
 
 
1
27 maart 2018 om 11:53
"met het oog op eventuele ontwikkelingen bij FC Twente heeft Rutten in Israël een clausule in zijn contract op laten nemen, waardoor hij tussentijds weg kan." "heeft nu zelfs nog een clausule in zijn contract bij Maccabi Haiffa dat hij na vier maand de club kosteloos mag verlaten voor FC Twente" Bron: Telegraaf, Twentefans Als je zelf onwetend bent betekent dat niet dat je gelijkt hebt en je daardoor objectiever bent.
 
Mexicanooo
 
0
27 maart 2018 om 12:03
@nolimit: ik ben het compleet met Datissjakie eens dat jij als een gefrustreerd mannetje klinkt. Sorry hoor, maar ook bij de Telegraaf - waar naar verwezen wordt - staat niet de precieze omvatting van de clausule. Alleen dat hij (kosteloos) tussentijds een overstap naar Twente mag maken. In hetzelfde artikel staat trouwens dat Rutten en Van Halst niet samen kunnen werken. "eind september, ten tijde van het ontslag van de vorige trainer Renã© Hake, was een brede stroming binnen de club al voor een aanstelling van Rutten als nieuwe technische man. Daar kwam toen niets van terecht, omdat Van Halst en Rutten een onverenigbaarheid van karakters hebben, die terug gaat op hun gezamenlijke spelerscarriã¨re. De toenmalige technisch directeur besefte dat hij zichzelf uitrangeerde als hij zijn oud-ploeggenoot zou binnenhalen." (bron: de telegraaf). In het artikel wordt dat gebezigd als `een onverenigbaarheid van karakters`. Maar goh hey, lees alles maar met die rode bril van je en hopelijk blijven jullie erin zodat ik je nog lekker lang op dit forum spreek. Het liefst als betweterige Twente-fan, die mij er van beschuldigt dat ik mijn onderbuikgevoelens uitspreek. Blijkbaar zit de haat diep.
 
 
1
27 maart 2018 om 12:41
Lees je laatste alinea even terug en begin nog eens over iemand die gefrustreerd is. Welke haat zou er diep moeten zitten? Ik weet geen eens wie je bent of voor wie je bent. Ik beschuldig je van onderbuik gevoelens omdat dit niet het eerste artikel is waar ik je grappige verhaaltjes zie vertellen over de huidige situatie bij mijn club. En dan ga je mij gefrustreerd noemen omdat ik niet zulke leuke grapjes over de situatie maak als Datissjakie en jij? Want jij zou dat wel doen over je club in dezelfde situatie? Ik snap ook niet waarom je er een rode bril bijhaalt terwijl we stijf onderaan staan. Denk je dat ik niet op de hoogte ben van de situatie? Haha, clown.
 
Shorty1991
 
1
27 maart 2018 om 18:54
Misschien moet je zelf eens een keer proberen een grapje te maken No Limit. Jij bent altijd wel heel erg zuur naar andere supporters in topics van jouw club, dat is niet alleen nu zo, maar al jaren. Jij kunt kritiek op je club gewoon erg moeilijk verdragen. Dat is begrijpelijk en zeker ook geen veroordeling van mijn kant, maar sjakie en Mexicano hebben in mijn ogen wel gelijk dat jouw reacties op hun voornamelijk voortvloeien uit frustratie.
 
Master 1
 
1
27 maart 2018 om 10:59
Mooi dat iedereen een mening heeft over Fred Rutten. In de huidige situatie, waarbij het absolute dieptepunt (degradatie) niet is uitgesloten, kun je geen betere wensen dan Fred Rutten. Hij kan als geen ander puin ruimen en weer iets neerzetten, mits hij hiervoor de tijd en bevoegdheden krijgt. Niet voor niets was Rutten een serieuze kandidaat als TD van de Knvb. Ik zie hem graag komen en ik denk ook dat hij Twente nog steeds wil helpen. Twente is per slot van rekening "zijn" club, waar hij zowel als speler en trainer succesvol is geweest.
 
Mexicanooo
 
0
27 maart 2018 om 12:10
@master 1: ja zeker. Youri Mulder spreekt vol lof over hem en heeft als selectiespeler onder hem gewerkt. Toentertijd was Rutten assistent-trainer. Het is dus hopen dat, mocht hij de baan aannemen, waar ik mijn twijfels over heb, jullie het goed gaan doen.
 
Vak104
 
0
27 maart 2018 om 12:49
Laten we ook niet vergeten dat Rutten een salaris eis heeft waar jan van Halst niet eens om durft te vragen hoor, er zijn inleidende gesprekken geweest na zijn interview waarin hij aangaf graag naar FCT te willen maar naast de inzet van van Halst om dat tegen te houden lag er ook een salaris eis op tafel waar Velderman van geschrokken is.