FC Twente gaat wéér flink saneren: 'Veel clubs vinden ergens een paar miljoen'
Vrijdag, 22 mei 2020 om 07:43

FC Twente voorziet 'een gigantische uitdaging' om het hoofd boven water te houden. Bij de club uit Enschede was de worsteling door de schuldenlast uit het verleden al extra zwaar en men zal nog rigoureuzere maatregelen moeten nemen als supporters niet welkom zullen zijn bij de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Het betreft een kleinere selectie, een investeringsstop en een reductie van de spelerskosten.

Algemeen directeur Paul van der Kraan benadrukt vrijdag in TC Tubantia dat het kostenniveau al drastisch was teruggebracht na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Het doet de bestuurder verzuchten, dat 'dit de eerste keer is dat we in de problemen komen zonder dat we zelf de oorzaak zijn'. "Veel clubs in de Eredivisie kunnen misschien nog ergens een paar miljoen vinden. FC Groningen schort de huur van het stadion op. Dat kunnen wij niet, want wij hebben het stadion in eigen beheer, net als de catering."

"Dat is nu opeens een nadeel geworden." FC Twente gaat de spelerskosten tegen het licht houden en sluit niet dat de overige personeelskosten ook aan bod zullen komen. Van der Kraan ontkent dat FC Twente met een salarisplafond gaat werken. "Het spelersbudget gaat ongeveer 2 miljoen naar beneden. Dat was 7,3 miljoen euro dit seizoen en dat wordt tussen de 5,2 en 5,5 miljoen. Verder hebben we besloten een investeringsstop in te voeren."

FC Twente kampt bovendien nog altijd met een schuld van 33 miljoen euro. Dat gaat volgens Van der Kraan om 'veel achterstallige leningen'. "Ons voordeel is dat onze bankstand goed is. We hebben een spaarpotje voor de komende twee jaar. De liquiditeit komt daardoor de komende maanden niet in gevaar. Dat komt ook omdat twee derde van onze verlengers van seizoenkaarten per Ideal heeft betaald, waardoor we het geld meteen binnen hebben. Dat is echt onvoorstelbaar. De supporters wachten niet eens de rekening van de club af."

Het aantal opzeggingen van sponsoren valt mee en over compensatie voor de gemiste wedstrijden hoeft de club amper te praten. De meeste supporters zien af van een vergoeding voor het missen van de vier thuiswedstrijden. "Nog geen duizend mensen hebben tot dusverre een beroep gedaan op die regeling. Dus dat is minimaal. Als je uitgaat van 22.000 mensen met een voucher, dan had ons dat nog eens een miljoen euro extra kunnen kosten."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
5
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
45
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
RemyTwente
 
4
22 mei 2020 om 07:59
Hier zullen idd meer clubs last van gaan krijgen. Het zure is alleen dat hetgene wat eindelijk opnre dit kwam door corona instort: financieel. Ik moet zeggen dat ik wel hou van de woordem van vd Kraan. Duidelijk en je weet waar we als club aan toe zijn. Gelukkig hebben we in o.a. Reggeborg 1 van de goede sponsoren en als dit voorbij is zijn we ook weer opbouwende. Heel veel succes iedereen en stay safe
 
Sirius
 
3
22 mei 2020 om 13:07
FC Twente is pas weer opbouwende als de financiele druk dermate is gezakt dat het weer geld kan investeren in allerlei aspecten van de club. Zolang ze moeten saneren, blijft het een club in overlevingsmodus en dat zelfs buiten de corona-crisis om. Ik denk dat FC Twente even niet meer aan hoeft te kloppen bij andere instanties om geld. Niet voor niets moeten er maatregelen worden genomen die het sportieve aspect niet ten goede komen.
 
 
1
22 mei 2020 om 13:33
Ik heb er geen problemen mee dat ook betaald voetbalclubs geholpen worden. Maar ik vind wel dat dit onder bepaalde voorwaarden gebeurd. Als ik als voorbeeld vorig seizoen pak. Twente wordt kampioen en promoveert. Twente voor en zelfs in de winterstop heel veel spelers. Achteraf blijkt dat er dat seizoen een behoorlijk verlies wordt gemaakt. Om ervoor te zorgen dat Twente niet failliet gaat, moet de gemeente weer inspringen. Ik snap niet dat Twente zo veel spelers haalt, terwijl je weet dat je het geld niet hebt. zulk soort uitgave patronen moet je dan wel verbieden.
 
Sirius
 
4
22 mei 2020 om 13:43
Ik heb echter het idee dat jij verschillende situaties samenvoegt, terwijl ze niet zozeer hand in hand gaan. Ze klopten niet aan bij de gemeente omdat ze te veel uitgaven aan spelers, maar omdat de sanering nou eenmaal zo in elkaar steekt. Verder hebben ze geen transfersommen uitgegeven en werden er veel spelers gehuurd. Ik vind dat betoog dus nogal onsamenhangend in dit geval. Het ene sluit het ander misschien niet volledig uit, maar hier gooi je verschillende situaties op 1 hoop en maakt daar weer een heel ander betoog van.
 
De Toekomst
 
1
22 mei 2020 om 22:44
@Sirius, ik vind het altijd zo krom als mensen doen alsof spelers transfervrij of op huurbasis binnenhalen geen geld kost.. Ook die spelers komen niet gratis en voor niets bij Twente spelen..
 
Sirius
 
0
23 mei 2020 om 12:41
Dat klopt deels, maar we hebben het niet over een Linssen die zich al heeft bewezen en transfervrij ook duur is. FC Twente haalt spelers met krasjes en deukjes of spelers die zich nog niet bewezen hebben op een relevant niveau. Die kosten niet de hele wereld. Waren die spelers namelijk duurder dan de gemiddelde Eredivisie-speler geweest, hadden ze wel transfersommetjes neergelegd.
 
Tukker1993
 
5
22 mei 2020 om 08:02
Ook hier zullen we samen wel doorheen komen. Ik vind het spelersbudget wel wat hoog. Moet iedereen in de selectie ruim 2 ton verdienen op jaarbasis? Volgens mij moeten we iets meer gaan afkijken bij onze buren in Almelo.
 
HarisVuckic
 
1
22 mei 2020 om 09:31
Hoe hoog is die bij Heracles dan?
 
Edforce2
 
0
22 mei 2020 om 13:23
Toen Meneer Smit voorzitter was bij Heracles , heeft hij een keer openlijk in een tv uitzending gezegd , dat het salarisplafond twee ton bedroeg , dat heb ik gezien en gehoord.op de vraag hoe het zat met de bonus voor een eventuele spelers makelaar , gaf hij als antwoord , dat de betrokken speler dit zelf moest betalen van zijn salaris.ik vond/vind dat een perfecte opmerking!
 
Sirius
 
1
22 mei 2020 om 13:45
Een salarisplafond is heel wat anders dan een spelersbudget. Een salarisplafond is wat de club een speler maximaal wil betalen, een spelersbudget is het total budget van de spelers (en wellicht eventueel de technische staf). Bovendien zit Smit er al een tijdje niet meer.
 
allochteun
 
1
22 mei 2020 om 11:03
Geen idee wat het bij Heracles is, maar met 5,2-5,5 miljoen zit je echt nog wel hoog in de eredivisie. Ik ken niet alle cijfers van alle clubs, maar bijvoorbeeld Willem II, werkt met een spelersbudget van 3,8 miljoen. Twente kan dus bijna de helft meer uitgeven dan de nummer 5 van afgelopen seizoen... De totale begrotingen zijn wel te vinden, en dan zit Willem II op 12,5 miljoen. Ik verwacht dus dat ook clubs als Zwolle, Heracles, Sparta, en ADO fors lager zitten dan Twente, aangezien die grofweg dezlefde begroting hebben. Dan heb je nog clubs als Vvv, Emmen, Fortuna en RKC die veel lager zitten. Zit je toch hoog in de subtop qua budget. Als je de selectie zo ziet, is dat niet helemaal evenredig, maar ik begreep dat een groot deel van het budget ook op ging aan enkele oude contracten, die eigenlijk qua kwaliteit dat geld niet waard zijn.
 
Sirius
 
1
22 mei 2020 om 13:14
Klopt. Zo'n beetje de hele selectie loopt uit z'n contract, dus deze zomer hebben ze eigenlijk voor de eerste keer de kans om echt schoon schip te maken. Peet Bijen kwam bijvoorbeeld in de buurt van een subtop-salaris, terwijl hij kwalitatief onderin de Eredivisie bungelt en soms haalt hij zelfs dat niveau niet. Dat soort dingen kun je gewoon niet meer verkopen als club. Vuckic had zelfs een subtop-salaris en was 75 procent van de tijd geblesseerd. Het blijft lastig in te schatten in het geval van FC Twente en het is ook maar de vraag of de scouting er klaar voor is om goede spelers met normale salarissen te vinden. Al met al nog heel veel onduidelijkheid.
 
allochteun
 
0
22 mei 2020 om 16:59
Eens. Geblesseerd kan zo'n Vuckic natuurlijk weinig aan doen, maar jongens als Bijen, en eerder ook geloof ik vd. Lely in het verleden, kun je toch nooit meer dan 150.000 per jaar aan bieden gezien hun kwaliteiten. En dan zijn ze eigenlijk heel goed betaald.ben wel benieuwd wat je onder een subtopsalaris verstaat. 3,5 ton per jaar voor zo'n jongen? Uiteindelijk een logisch gevolg van de scheve verhoudingen natuurlijk. Als je destijds vermogens betaald aan spelers als Assaidi, die logischerwijs goed betaald willen worden, ruiken ook de mindere goden centen...
 
Sirius
 
0
23 mei 2020 om 12:45
Dat klopt en dat mogen de schuldigen aan die situatie zich ook enorm aanrekenen. Er is/was buiten misschien Aitor geen speler bij FC Twente die een subtop-salaris hoort te verdienen. Nu is het te hopen dat het nieuwe bestuur wel snapt hoe de verhoudingen moeten zijn en dat de kosten wel marktconform moeten zijn. Dat was in voorgaande jaren bij FC Twente namelijk niet het geval. Jongens als Bijen horen te verdienen wat men in de top van de Keuken Kampioen Divisie of in de bodem van de Eredivisie verdienen. Daar ligt z'n niveau namelijk (evenals de meeste spelers van FC Twente).
 
Jopie22
 
11
22 mei 2020 om 08:03
Een duidelijk en open verhaal van van der Kraan. Ook wel eens fijn! Twente zal het net als vele andere clubs moeilijk gaan krijgen. Hopelijk weet iedereen het hoofd boven water te houden.
 
 
0
22 mei 2020 om 12:48
Is het duidelijk ? Hij geeft aan een spaarpotje voor de aankomende 2 jaar te hebben en daarnaast geeft hij aan nu goed bij kas te zitten zodat ze de aankomende maanden wel door komen. Echter betreft dit (hoofdzakelijk) geld van de nieuwe seizoenskaarten. Dit is behoorlijk tegenstrijdig.
 
Sirius
 
2
22 mei 2020 om 13:17
Dat vind ik vrij duidelijk. Hij geeft aan de komende maanden wel door te komen, maar dat het natuurlijk niet te lang moet gaan duren. Ik vind het eerlijk gezegd nog heel positief allemaal, want toen ik las dat PSV en Feyenoord 20-30 procent terug moesten in de begroting, was ik toch even bang voor een faillissement gezien de staat van de club. Momenteel is duidelijkheid verschaffen sowieso bijna onmogelijk als algemeen directeur van FC Twente, want er zijn gewoon nog heel veel zaken onduidelijk.
 
 
1
22 mei 2020 om 14:03
Als het voor jou duidelijk is, hoop ik dat je het mij uit kunt leggen. Hij geeft aan een spaarpotje heeft voor de komende 2 jaar te hebben, en hij geeft aan dat de liquiditeit nu goed is en dat ze de aankomende maanden wel doorkomen. Echter geeft hij ook aan dat dit (onder meer) komt omdat ze al geld van seizoenskaarten voor volgend seizoen hebben ontvangen. Als ik thuis een spaarpot heb waarmee ik mij voorlopig kan redden, dan heb ik geen voorschot op mijn salaris van volgend jaar nodig om vanaf nu de eerste maanden alles te kunnen betalen. (dit laatste zegt hij met andere woorden wel). Het geld van de seizoenskaarten dat je nu al binnen hebt is er voor de kosten van volgend seizoen en niet voor de betalingen van dit seizoen.
 
Sirius
 
1
22 mei 2020 om 16:39
De inkomsten uit die seizoenskaarten komen natuurlijk wel op de rekening van FC Twente en je moet het ook een beetje zien binnen de situatie van de club. Voor een club met nog een schuld van 33 miljoen euro en de omstandigheden waarin het heeft moeten opereren, is een positieve bankstand uberhaupt een positief gegeven. Natuurlijk is het allemaal niet ideaal, maar ze zijn verder dan ze hoorden te zijn gezien het saneringsplan en dat probeert hij volgens mij aan te kaarten. Daardoor is de corona natuurlijk wel schadelijk, maar ook weer niet dermate ernstig dat de club binnen afzienbare tijd in de problemen komt. Dat is in ieder geval hoe ik het interpreteer.
 
 
0
22 mei 2020 om 21:46
Ik interpreteer het anders. Er hebben 10.000 mensen de kaart verlengt. Dit keer een gemiddelde prijs van 250 (schatting) en hier weer 75 % van is bijna 2 miljoen. Als je dit geld van seizoen 2020-2021 nodig hebt om seizoen 2019-2020 af te maken dan creeer je voor aankomend seizoen een groot probleem en kun je je afvragen of ze echt een spaarpotje hebben. Ook jij kunt je bedenken dat je in grote problemen komt als je nu maanden salaris vooruit laat betalen om de kosten (bijvoorbeeld je huur of hypotheek) te betalen, en dat je weet dat de inkomsten dadelijk waarschijnlijk nog lager zijn dan het afgelopen jaar. En dat ook nog met de wetenschap dat je tijdelijk minder hoeft te betalen. Twente had gewoon afgelopen jaren meer moeten bezuinigen dan dat ze nu gedaan hadden. Dan hadden ze echt een potje opgebouwd. Ze blijven daar gewoon meer geld uitgeven dan dat verstandig is.
 
Jansen Joenite
 
4
22 mei 2020 om 08:07
Dit doet Van der Kraan gewoon goed! Logisch dat budgetten nog verder omlaag gaan en ik hoop dat dit een goede uitwerking gaat hebben op de opbouw (beter scouten, jeugd als Bosch doorstromen). Als je kijkt naar waar we vandaan komen zijn er al hele flinke saneringen geweest gezien de nog openstaande schuld.
 
Sirius
 
1
22 mei 2020 om 16:44
Dit is eigenlijk de eerste keer dat het pure pech is. Dat licht aan het einde van de tunnel is er denk ik wel, maar dat licht is nog wel relatief klein. Zolang je in de Eredivisie blijft krimpen, er geen geld is voor spelers, de scoutingsstaf op de achtergrond opereert en de jeugdopleiding nog minder oplevert dan het kost, is voorzichtigheid wel geboden. Ze zijn nog steeds aan het overleven en nog niet aan het bouwen. Pas als overleven verandert in bouwen kunnen we weer 'gerust ademen'.
 
Sirius
 
0
23 mei 2020 om 12:50
Bij FC Twente gaat het allang niet meer om de intenties, maar om de resultaten. De bedoelingen kunnen nog zo goed zijn, maar het is juist zaak dat de beslissingen die worden gemaakt, juist zijn. Ik wacht het nog even af voor ik mijn mening over Van Der Kraan uit. Hij begint feitelijk pas net. Een technisch directeur ontslaan in de huidige situatie terwijl er nog totaal niet naar een opvolger is gezocht, vind ik namelijk nogal twijfelachtig en het feit dat er zo weinig nieuws over FC Twente is, terwijl het hele voetbalbedrijf van nieuwe mensen moet worden voorzien vind ik ook zorgwekkend. Dan zou je denken dat er elke dag verhalen, geruchten en artikels zouden zijn.
 
Master D
 
0
22 mei 2020 om 08:23
Een logisch verhaal, al bevreemd het verhaal rond de spelersbegroting mij wel. Aan het begin van het seizoen las je dat men in Enschede met een spelersbudget van rond de 5 miljoen zou werken. Waar komt die extra 2 miljoen (die ze nu weer gaan bezuinigen) vandaan? Van veel spelers loopt het contract af en wordt niet verlengd waardoor je daar naar ik aan neem al snel die 2 miljoen te pakken hebt. Je moet alleen dus niet met het resterende budget je selectie aanvullen. Geen makkelijke klus, al is ruim 5 miljoen aan spelersbudget in Nederland natuurlijk niet super weinig. Een Willem II werkt met een lager budget.
 
Sirius
 
0
22 mei 2020 om 13:20
Gezien het aantal contracten die aflopen, komen er in eerste instantie heel veel bedragen vrij. Verder hoeft zo`n budget niet veel te zeggen zolang we niet weten waar het allemaal uit bestaat. Ik weet wel dat het bestuur het nog knap druk gaat krijgen de komende tijd als je ziet wat er allemaal moet gebeuren met nagenoeg een lege portemonnee en de corona-crisis in de nek. Waar die extra twee miljoen vandaan komt weet ik niet. Ik denk eerder dat er een extra 1,4 miljoen euro bij kwam dat uit het potje van het bedrijfsleven kwam en dat het budget iets hoger was dan 5 miljoen euro. Anders zou ik niet weten waar die 2 miljoen euro vandaan zou moeten komen.
 
JK-Ajax
 
16
22 mei 2020 om 08:38
Vind het altijd wel mooi om te zien hoe Twente supporters het met hun club voor hebben. Verder een helder verhaal van de beste man, er zal een aanspraak gedaan worden op de creativiteit.
 
palko
 
2
22 mei 2020 om 08:40
Ik denk dat de noodkreet van Paul van der Kraan ook voor de meeste andere Eredivisieclubs van toepassing is.
 
AFCA_Babel
 
0
22 mei 2020 om 09:44
Zonder Ted is het voor Twente huilen met de pet (op). Twente is een geweldige club met een geweldige sfeer van de supporters. Het zou absoluut zonder zijn als de club over de kop gaat of weer terugkeert naar de KKD. Eén ding snap ik niet ze willen schoonschip maken. Oké prima.. Maar waarom schop je Ted eruit die de club weliswaar heeft gered met slimme aankopen en mede daardoor zijn ze terug in de Eredivisie. En dit is dan je dank? Beetje treurig allemaal. Ben benieuwd of ze het redden zonder Ted van Leeuwen.
 
Jansen Joenite
 
7
22 mei 2020 om 09:59
Aankopen? Het zijn veelal passanten geweest met een huurcontract waardoor we nu vrijwel een volledige selectie moeten aantrekken. Voor de korte termijn prima ) gepromoveerd) maar dat is geen beleid voor de toekomst. Met huren bouw je niet, maar ondertussen is wel scouting en jeugd genegeerd.
 
rbn_
 
0
22 mei 2020 om 10:40
Twente heeft toch niet zo'n goede jeugd?
 
FCT 4 ever
 
3
22 mei 2020 om 10:46
De jeugd is niet de crème de la crème nee, maar een Zerrouki Bosch Roemeratoe e.d. konden wat mij betreft wel meer minuten maken dan ze hebben gedaan. Daar heb je geen Espinosa of Busquets en andere passenten voor nodig.
 
rbn_
 
1
22 mei 2020 om 11:00
Waarom deed Garcia dat dan niet?
 
Oenieboy
 
1
22 mei 2020 om 11:55
Die hield vast aan de Spaanse enclave. Busquets was elke wedstrijd waardeloos, maar behield bijna het hele seizoen een basisplaats.
 
Jansen Joenite
 
0
22 mei 2020 om 12:06
Helaas loopt de jeugd ook weg omdat ze door al die huurspelers geen enkel perspectief meer kregen. Met een Ted van Leeuwen als TD is jeugd opleiden zinloos. De keuzes van Garcia waren sowieso niet te begrijpen. Wellicht moesten spelers als Busquets en Espinosa worden opgesteld door afspraken in de (huur) contracten.
 
Sirius
 
0
22 mei 2020 om 16:49
@jansen Joenite - Ik denk niet dat de vertrokken spelers houdbaar waren. Ze vertrokken toch vooral naar de Nederlandse topclubs en AZ, met zo hier en daar een speler die Heracles boven FC Twente opteerde. Dat is echter ook jarenlang andersom geweest in een periode waarin er nog minder doorstroomde dan nu het geval is. Mendonca en de gebroeders Van Duiven (psv), Velthuis (az), Peters (ajax), Van Benthem (heracles) zijn situaties die me zo even te boven schieten. Dat valt op zich nog best mee.
 
Sirius
 
1
22 mei 2020 om 13:26
Het is echter ook de vraag wat Ted van Leeuwen te besteden had. Vergeet niet dat het budget dermate groot was dat promoveren min of meer een must was. Je mag Van Leeuwen absoluut credits geven, maar je mag ook zeker kritiek hebben op z'n beleid. Daardoor loopt nu wel bijna een hele selectie gratis de deur uit waardoor je met bijna niets een nieuwe selectie moet samenstellen. Wat ik vooral niet snap is dat je Van Leeuwen de deur uit schopt, maar nog helemaal geen vervanger klaar had staan. Dat blijkt wel, want voor een club waar zoveel moet gebeuren is er nog steeds volledige radiostilte. Dat vind ik heel erg vreemd.
 
 
0
22 mei 2020 om 10:39
Ik lees hierboven veel positieve reacties over duidelijkheid ed, maar ik vind dat er toch wel een aantal vreemde tegenstrijdige dingen in staan. Er wordt gesproken over een spaarpotje voor de komende 2 jaar en daarnaast komt de liquiditeit niet in gevaar omdat seizoenkaarthouders veelal al betaald hebben. Wat bedoel je met een spaarpotje voor de komende 2 jaar ? Is dit een spaarpotje om een nieuwe wasmachine te kopen, of om veel vaste lasten te betalen. En daarnaast als je zegt dat je de aankomende maanden wel doorkomt omdat het geld van de seizoenskaarten voor het seizoen 2020-2021 al binnen hebt, dan hou je jezelf voor de gek. Dan ga je kosten en uitgaven van het huidige seizoen betalen met inkomsten van het nieuwe seizoen. Dit heeft niets met een spaarpotje te maken.
 
Sirius
 
0
22 mei 2020 om 13:29
Ik denk om kosten te dekken en om een een aantal maanden te overbruggen. Hij stelt namelijk ook dat het niet te lang moet duren en dat de liquiditeit dus de komende maanden niet in gevaar komt. Waar dat spaarpotje dan precies voor gebruikt word, weet ik ook niet. Ik ben al blij dat er uberhaupt een spaarpotje is opgebouwd.
 
Michael1
 
1
22 mei 2020 om 11:05
Het verhaal van Van der Kraan klinkt realistisch. Hij straalt ook rust uit wat de club nu ook nodig heeft. Het zal voor hem een hele klus zijn om een nieuwe td, trainer en selectie samen te stellen. Ik denk dat Kluivert (Adriaanse assistent) als hoofdtrainer en Allach als td heel goed zou uitpakken, samen met Rutten als adviseur. Deze personen hebben een staat van dienst en hebben successen geboekt bij FC Twente in het verleden. Ben benieuwd of vd Kraan dit ook inziet.
 
rbn_
 
0
22 mei 2020 om 11:11
Waarom zou Adriaanse nog assistent willen zijn? Beste man is 72 jaar.
 
 
0
22 mei 2020 om 12:54
Als ik hierboven lees dat Twente moet bezuinigen, en ik jouw namen zie, dan denk ik dat er voor de selectie wel heel weinig geld overblijft. Deze staf zal bijna net zo duur zijn als de rest van de selectie bij elkaar.
 
Sirius
 
0
22 mei 2020 om 13:32
Dat lijkt me niet realistisch. Ik denk dat FC Twente het nauwer bij zichzelf zoekt en daarin Rutten centraal zet. Of dat in een officiele functie is dat weet ik niet, maar ik denk wel dat FC Twente gaat luisteren naar wat Rutten te vertellen heeft. Ik hoop enkel dat ze wel goed nadenken wie ze aanstellen en binnen een profiel gaan selecteren, want dat is de afgelopen jaren niet heel goed gelukt (buiten Ted van Leeuwen).
 
sannedijkstra
 
1
22 mei 2020 om 13:03
Goed scouten en voor de punten spelen. Hopelijk gaan de fans dat ook begrijpen dat je met een laag budget niet sprankelend kunt spelen en nog punten pakken ook. Afgelopen seizoen zijn ze erin gebleven en de fans zaten alweer te morren omdat het niet leuk was en soms te verdedigend. Het gaat om de punten en met weinig budget kun je niet mooi voetballen en punten pakken. Rkc kon dat wel volgens velen maar die stonden dan ook stijf onderaan.
 
 
0
22 mei 2020 om 13:14
Ik ben het ermee eens dat het voor veel ploegen begint met overleven en lijfsbehoud. Dit betekend dat supporters moeten accepteren dat dat soms met verdedigend voetbal gaat. Echter is het wel zo dat Twente (zover ik het kan zien) nog steeds een aardige spelers / salarisbegroting hebben. Met een goede scouting moet je dan ook beter kunnen doen dan heel veel andere clubs. Ik heb echter wel het gevoel dat andere clubs (waaronder een Emmen) dit veel beter voor elkaar hebben. Ik heb het gevoel dat ze bij Twente steeds weer overnieuw moeten beginnen. Ik vraag me af of ze nu nog iets hebben nu Ted weg is, of is men straks weer afhankelijk van de nieuwe TD.
 
Sirius
 
0
22 mei 2020 om 13:39
Ik vind dit dus nogal een populistische uitspraak. Fans zaten te morren om de tactische fouten die werden gemaakt, niet om de kwaliteit in de selectie. Schijnbaar was het bestuur daar ook mee eens, want anders zaten die mensen er nu nog. Bij de RvC en de sponsoren had de samenstelling van het afgelopen seizoen ook weinig draagvlak. Om de fans daarvoor aan te kijken, is wel erg kort door de bocht. Vergeet niet dat 1 misstap de toekomst van de club in gevaar brengt. Als supporters zien dat het die kant op kantelt, is er logischerwijs kritiek. Niet op het niveau van de selectie, maar omdat de coach het zichzelf moeilijk maakt door niet naar anderen te luisteren terwijl hij bij lange na niet de ervaring heeft om de situatie goed te kunnen inschatten. Dat is namelijk wel gebleken.