FC Twente heeft goede hoop op deal: 'Utrecht staat daar open voor'
Donderdag, 1 april 2021 om 07:28

FC Twente hoopt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Václav Cerny en Julio Pleguezuelo. De buitenspeler en verdediger staan al maanden geblesseerd aan de kant en hebben nog een lange weg te gaan. De Tukkers zijn met FC Utrecht in gesprek om Cerny nog een seizoen te huren, terwijl Pleguezuelo een nieuw contractvoorstel heeft ontvangen. De huidige verbintenis van de 24-jarige Spaanse mandekker loopt na dit seizoen af.

Cerny kwam afgelopen zomer op huurbasis over van FC Utrecht en maakte een sterke indruk in de eerste seizoenshelft. De Tsjechische buitenspeler was met zes doelpunten en zes assists in de Eredivisie een belangrijke kracht voor de ploeg van trainer Ron Jans. Eerder dit jaar liep hij een zware knieblessure op in de wedstrijd tegen Ajax. Ondanks dat het nog niet duidelijk is wanneer Cerny zijn rentree kan maken, wil Twente graag nog een jaar langer met hem door. "Utrecht staat daar open voor", reageert technisch directeur Jan Streuer in TC Tubantia.

"Alle partijen zien ook wel in dat het niet bevorderlijk is als een speler midden in zijn revalidatie opeens naar een andere club moet. Daar heeft niemand wat aan. Václav heeft eerder zelf ook al aangegeven dat hij het liefst nog een jaar bij ons wil blijven", aldus Streuer, die in januari met Luciano Narsingh een vervanger voor Cerny huurde. Jans hoeft de komende maanden nog niet te rekenen op Cerny. "Er zit zeker een risico aan, omdat we niet precies weten wanneer hij weer fit is", zegt Streur.

Pleguezuelo is herstellende van een kruisbandblessure. "Wij hebben er geen goed gevoel bij als we hem nu onder deze omstandigheden niets aanbieden", zegt Streuer. FC Twente had een optie om zijn aflopende contract met een jaar te verlengen. Aan die voorwaarden kan de Eredivisie-club inmiddels niet meer voldoen. "En dat snapte hij. Wij hebben hem een nieuw voorstel gedaan." Mocht de voormalig jeugdspeler van onder meer Atlético Madrid en Barcelona het voorstel weigeren, dan is hij komende zomer transfervrij.

Meer nieuws
   
17:30
17:30
Theo Janssen: 'Voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt'
7
   
17:16
17:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
17:05
17:05
Pak 2,5x je inzet als Uitblinker Mbappé 2 keer op doel schiet tegen Dortmund!
0
   
17:00
17:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
22
   
16:32
16:32
Ron Jans laat in het midden of Ajax of Feyenoord hem ooit benaderde
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Jambers22
 
25
1 april 2021 om 07:47
Hoop dat Cerny blijft, was geweldig toen hij fit was. Sympathieke jongen ook. Het is natuurlijk wel afwachten hoe hij terug komt na z'n blessure. Al ben ik er van overtuigd dat hij met 1 been nog beter is dan Narsingh.
 
ikbenjouniet
 
3
1 april 2021 om 09:17
Ik ben met een been nog beter dan Narsingh. Hij is wel sneller daar in tegen. Cerny is gewoon een topper, met vertrouwen en ritme is het een geweldige buitenspeler, eindelijk kwam het rendement er uit wat die ook op de trainingen bij ajax liet zien. Hoop zo dat de jongen nog een stap maakt naar vitesse of AZ .
 
olesmit
 
2
1 april 2021 om 09:42
Laat hem eerst eens overtuigen bij Utrecht.
 
Pleeboii
 
10
1 april 2021 om 10:43
Je doet net als of Twente een mindere club is al Utrecht... Als je bij Twente de kar kunt trekken in het begin van het seizoen kun je met gemak mee bij Utrecht. Blijkbaar voelde Cerny zich beter bij Twente, de clubs zijn gelijkwaardig lijkt me.
 
Oenieboy
 
3
1 april 2021 om 10:46
Qua status etc. vergelijkbaar. Maar door de financiële situatie is Utrecht, hopelijk nog tijdelijk, verder.
 
silaz
 
3
1 april 2021 om 13:18
Oenieboy, wat zeg je nou? Qua status is Twente in bijna alles groter dan Utrecht. Stadion, aanhang, sportieve prestaties verleden, draagvlak in regio, etc. Financiële middelen op dit moment zorgen dat Utrecht nu het op sportief vlak beter doet.
 
Redey32
 
15
1 april 2021 om 07:52
Die streuer leuk uit me toch echt wel een geschikte td. Komt goed over, en weer met weinig een erg leuk team samen te stellen. Ook goede combi met Jans denk ik zo
 
Jansen Joenite
 
2
1 april 2021 om 10:27
Ik ben ook erg blij met beiden. Eindelijk is er ook weer enigszins rust en worden er (zover we weten..) geen gekke dingen gedaan. Van der Kraan zal vertrekken in de zomer, wat denk ik ook een groot gemis gaat zijn. Met zijn berichtgevingen naar de supporter heeft hij gezorgd voor (enige) transparantie bijv. in bepaalde keuzes. Ik hoop dat zijn opvolger daarmee door zal gaan.
 
siepie
 
3
1 april 2021 om 12:00
Ik was voorafgaand aan het seizoen erg kritisch op het wegsturen van Ted van Leeuwen en Garcia Garcia en vond het belachelijk dat Streuer zo kort voor het nieuwe seizoen ineens van stal werd gehaald. Maar man, wat zat ik ernaast zeg. Wat dat betreft complimenten naar de leiding en een mea culpa naar de Twente fans die ik voor gek verklaarde (en volgens mij was @jansenjoenite daar een van). Jullie hadden gelijk.
 
Jansen Joenite
 
2
1 april 2021 om 14:32
We hebben allen geen glazen bol, maar dat de organisatie ziek was met Van Leeuwen en het voetbal slecht was onder Garcia dat was duidelijk. In plaats van jeugd werd weer de zoveelste spanjaard gehaald voor niet geringe salarissen of huurkosten. Jans geeft (jonge) jongens vertrouwen en dat zie je ook op het veld. Streuer vond ik nog wel een gok, maar duidelijk was dat de focus weer op de Nederlandse velden lag. Dat zie je ook in de selectie met relatief veel jeugd aangevuld met jongens met eredivisie ervaring (pierie, Cerny, Danilo, Ilic, Ebuehi). Het waren echter niet allemaal aanwinsten, zoals Lamprou, Dervisoglu, Jeremejeff en Abass)
 
Jopie22
 
2
1 april 2021 om 14:56
Dat Abass niet goed genoeg is, wisten wij op voorhand al. Maar Streuer en Jans zochten een back-up die wel tweede viool wilde spelen. Dus in die zin is het niet zo gek. Die andere drie hebben ook gewoon de pech gehad dat Menig, Danilo en Cerny het zo goed doen/deden. Dat Lamprou en Dervisoglu kunnen voetballen is een ding dat zeker is. En Jeremejeff schijnt het nu ook erg goed te doen. Misschien hadden zij nu wel meer minuten gemaakt door de blessure van Cerny en de wisselvalligheid van Danilo. Dat het geen aanwinsten zijn gebleken is zeker, maar ik zou hen ook niet wegzetten als `miskopen` - niet dat jij dat doet hoor ??.
 
t jochie
 
5
1 april 2021 om 07:58
Lijkt me raar als je cerny nog een jaar gaat verhuren als hij nog maar een contract voor een jaar heeft. Hopen dat ze er nog 6 ton voor kunnen vangen bij een eventuele transfer. Kan slecht met tegenslagen omgaan al boekt hij wel progressie.
 
Twenteov
 
4
1 april 2021 om 10:04
Dat snap ik dus ook niet. Hij heeft tot zomer 2022 een contract. Als Twente hem dan nog een jaar huurt is hij toch transfervrij? Of is de intentie van Utrecht dat ze hem dan in de winterstop van 2021/2022 nog voor iets kunnen verkopen?
 
t jochie
 
2
1 april 2021 om 12:14
Ik heb ook echt geen idee wat de bedoeling nou is, hopen dat twente wat geld van drommel kan gebruiken om cerny definitief over te nemen.
 
fcu_030
 
8
1 april 2021 om 08:08
Wat een beleid hebben we toch geef Cerny is de kans als die fit is hij heeft zich meer bewezen bij Twente dan Kerk die het hele seizoen denk dat die Mbappe is met ze ego acties en te lui om mee terug te lopen. Dat Utrecht 10 miljoen voor Kerk wilde hebben vind ik nog steeds grappig je moet heel blij met 3 zijn en dan heb je al een topdeal.
 
Davy de Pauw
 
8
1 april 2021 om 08:12
Ik vind Kerk best een prima speler voor het niveau Utrecht. Heb het gevoel dat hij elk jaar nog stapjes zet. Het is duidelijk geen wereldklasse speler, maar voor de subtop in Nederland is het best een bruikbare aanvaller.
 
Foortje
 
1
1 april 2021 om 10:03
Hij heeft dit seizoen vooral een paar stapjes omlaag gedaan. Wat speelt die gast verschrikkelijk slecht, wekelijks! Cerny, Tannane, Bazoer. Allemaal spelers die bij Utrecht niet uit de verf komen maar bij hun volgende club enorm goed draaien. Op één of andere manier lukt het bij Utrecht vaak niet. Ik hoop dat ze Dalmau nog aan de praat krijgen. Maar die moet het natuurlijk ook een beetje van Kerk hebben....
 
t jochie
 
1
1 april 2021 om 12:16
Bazoer was niet slecht bij utrecht, alleen koste hij rond de 2.5 miljoen en dat kan utrecht niet zo even ophoesten.
 
Ruiz_FCT
 
4
1 april 2021 om 08:26
Zou top zijn om Cerny volgend seizoen weer terug te zien in het Twente shirt, maar heb dan liever dat ze hem definitief over nemen in plaats van weer huren. Met deze zware blessure en een nog maar 1 jarig contract zou hij toch niet al te veel moeten kosten?
 
Jansen Joenite
 
0
1 april 2021 om 10:00
Die keuze ligt denk ik vooral bij Cerny zelf. Hij loopt volgend jaar bij Utrecht dus Utrecht uit contract en verdient nu waarschijnlijk meer dan hij bij Twente kan verdienen. Hij zal wat moeten willen inleveren, maar zou voor hem misschien een mooie investering zijn in zijn carriere.
 
Ruiz_FCT
 
1
1 april 2021 om 12:19
Cerny had zelf al aangegeven graag bij Twente te willen blijven, daarom revalideert hij nu ook gewoon bij ons. HIj heeft in ieder geval aangetoond over exceptionele kwaliteiten te beschikken dus hij mag wat mij betreft meteen een van de topverdieners worden als hij zou willen komen.