'FC Twente hoort uitspraak en moet 6,3 miljoen euro betalen'
Dinsdag, 26 juni 2018 om 08:36

FC Twente moet een bedrag van in totaal 6,3 miljoen euro afstaan aan de 'eigenaren' van ex-speler Jesús Corona, zo meldt TC Tubantia dinsdag. De regionale krant stelt dat het internationaal sporttribunaal CAS heeft bepaald dat spelersmakelaar Mathias Bunge en de bedrijven die hij vertegenwoordigt terecht aanspraak maken op het miljoenenbedrag.

Het gaat hier om geld uit de verkoop van Corona door Twente aan FC Porto in de zomer van 2015. Twente had de zaak aan het CAS voorgelegd. De vordering van de 'eigenaren' van Corona is echter niet direct opeisbaar. Het CAS heeft bepaald dat Bunge recht op het geld heeft en hij moet nu naar de Nederlandse rechter om de 6,3 miljoen euro op te eisen.

TC Tubantia meldt dat de vordering van Bunge als voorziening op de balans bij Twente staat. De club heeft dus rekening gehouden met een tegenvaller, maar dat betekent niet dat Twente ook onmiddellijk zou kunnen afrekenen. Hetzelfde geldt voor de belastingclaim van 4,4 miljoen die Twente onlangs is opgelegd. Ook die claim is als voorziening opgenomen op de balans, maar meteen betalen wordt lastig. Daarom is met de fiscus een betalingsregeling getroffen, zo klinkt het.

De Tukkers hadden de 6,3 miljoen inkomsten uit de transfer van ongeveer 10,5 miljoen euro in eerste instantie achtergehouden, omdat de club bang was zaken te doen met criminelen. Een van de financiërs bij de transfer werd namelijk genoemd als medewerker van een Mexicaans drugskartel. De club wilde naar verluidt zeker weten dat het geld niet werd gebruikt voor witwaspraktijken.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (97)

 
Jopie22
 
23
26 juni 2018 om 09:00
Die kan er ook nog wel bij. Top dit!
 
Luzacovic
 
69
26 juni 2018 om 10:01
De door Twente zelf veroorzaakte gifbeker moet helemaal leeg blijkbaar.
 
El Fenomeno
 
3
26 juni 2018 om 12:14
Dit nieuws heeft geen betrekking op de gifbeker. Twente had het zelf achter gehouden.
 
 
1
26 juni 2018 om 13:18
Maar Twente heeft het wel aan andere zaken uitgegeven.
 
Luzacovic
 
1
26 juni 2018 om 14:55
@ El Fenomeno Neemt niet weg dat ze liever de zaak hadden gewonnen denk ik
 
BTE1903
 
29
26 juni 2018 om 09:03
Ik zie dit twente nog niet 1,2,3 terug keren richting het hoogste niveau.. er zal nog jarenlang betaald moeten worden aan diverse partijen. En qua waarde hebben ze ook niet echt veel in de selectie lopen (misschien aissadi en jenssen)
 
V-Watcher
 
4
26 juni 2018 om 11:04
Jensen levert per wedstrijd meer ballen in als heel het elftal voor de rest, heeft soms een mooie pass of een schot maar het is zo enorm slordig dat ik me niet kan voorstellen dat er een club komt die voor hem echt een bedrag gaat aftikken. Assaidi geld eigenlijk hetzelfde voor, hier en daar een leuke actie en een doelpunt maar dat verbloemde wel dat hij merendeel van de wedstrijden als een natte krant speelde en die gaat gewoon nog een paar jaar zijn zakken vullen ergens maar niet veel opleveren ook. Deze selectie herbergt helemaal niemand die wat kan opleveren, de spelers die wat waard waren die waren gehuurd of al transfervrij via een clausule vertrokken.
 
Twenteov
 
3
26 juni 2018 om 11:52
Ik ook niet, de derby zit er de komende jaren niet in vrees ik. Jammer, maar dit is het resultaat van jarenlang wanbeleid.
 
Harmr
 
7
26 juni 2018 om 12:50
Doen wij toch gewoon een derby: Eagles - Twente..
 
Twenteov
 
12
26 juni 2018 om 13:46
Winnen jullie ook eens wat
 
London Calling
 
0
26 juni 2018 om 12:20
Zowel de Corona transfer als de claim van de belasting dienst staan al als voorziening op de balans dus leiden niet tot een nieuw - extra verlies. Van alle prof clubs hebben ze met +/- 20 mln, zelfs na de degradatie, nog steeds de 5de of 6de begroting in Nederland. Dit is 2 tot 3 keer zo veel als de begroting waarmee de andere titel kandidaten (sparta, roda, nec) in de eerste divisie werken. Ted van Leeuwen slaagt er altijd wel in om op een creatieve manier met weinig geld voor een goede selectie te zorgen. Om te promoveren heb je geen wereld elftal met spelers die miljoenen kosten nodig.
 
El Fenomeno
 
8
26 juni 2018 om 12:24
Dat is niet waar, anders was dat geld van Corona destijds wel bevroren en zouden ze het nu in één keer kunnen betalen. Ze hebben dat geld destijds gewoon weer in een ander zwart gat gestopt.
 
 
0
26 juni 2018 om 13:23
De inkomsten van twente zijn inderdaad heel hoog (zeker voor eerste divisie) maar de kosten zijn echter ook heel hoog (kosten stadion). Los daarvan hebben ze dus ook nog alleen al bijna 11 miljoen nodig aan liquiditeit om deze 2 posten te betalen. Het is maar de vraag hoe je hier aan komt. Geld lenen, minder uitgeven dan dat er binnen komt.
 
London Calling
 
1
26 juni 2018 om 15:13
Deze schuld staat gewoon op de balans. Heeft dus geen impact meer op de winst of het verlies wat Twente maakt. Uiteindelijk betekend dit dat je de ene schuld (aan de fiscus en aan de groep rond Corona) inruilt voor een andere (lening bij een bank of een andere financierder). Dat ze op dit moment niet de liquide middelen hebben is iets anders en dit is niet anders dan bij andere bedrijven (de post nog te betalen kosten is bijna altijd hoger dan wat er aan liquide middelen op de balans staat, toch even 2 mooie Nederlandse bedrijven als voorbeeld voor de mensen zonder finance achtergrond, philips cash op de balans +/- 750 mln, openstaande facturen & kort lopende schulden 16,3 miljard en ahold cash op de balans 4 miljard, openstaande facturen & kort lopende schulden 10 miljard). Zolang ze maar inkomesten blijven genereren om de schulden te betalen maakt het niet uit. En Twente heeft, ondanks alle negatieve berichtgeving nu al 2 jaar mind of meer zwarte cijfers geschreven (2 jaar geleden 8 mln winst, vorig jaar een ton verlies maar het de aantekening dat ze wel 7 mln aan schulden hebben afgelost en een voorziening hebben getroffen voor de belasting schuld van bijna 6 miljoen). Het probleem zal vooral worden dat ze op basis van het recente verleden niet veel vertrouwen genieten en dus een hoge(re) rente moeten betalen op een nieuwe lening.
 
DMS
 
55
26 juni 2018 om 09:14
Ongelooflijk wat een wanbeleid ze bij Twente jarenlang hebben gehad. En zoals vaak in het supportersleven worden de echte schuldigen niet bestraft maar de mensen die alles over hebben voor hun club.
 
Scepticus38
 
12
26 juni 2018 om 09:35
@dms Je schrijft: "ongelooflijk wat een wanbeleid ze bij Twente jarenlang hebben gehad". In het artikel staat: "de Tukkers hadden de 6,3 miljoen inkomsten uit de transfer van ongeveer 10,5 miljoen euro in eerste instantie achtergehouden, omdat de club bang was zaken te doen met criminelen. Een van de financiërs bij de transfer werd namelijk genoemd als medewerker van een Mexicaans drugskartel. De club wilde naar verluidt zeker weten dat het geld niet werd gebruikt voor witwaspraktijken". Je hebt natuurlijk gelijk dat er bij Twente jarenlang wanbeleid is gevoerd, maar dat gaat in dit geval niet op. In dit geval heeft de club haar verantwoordelijkheid genomen en op een juiste manier gehandeld. Als er bij een transfer vermoedens zijn van dergelijke praktijken is een club zelfs verplicht om daartegen maatregelen te nemen en kunnen er sancties volgen als dat wordt nagelaten.
 
AZAlkmaar2
 
58
26 juni 2018 om 10:00
Niet helemaal waar. Als je namelijk weet dat je het moet betalen, alleen dat je bang bent dat je het aan de verkeerde (lees: criminelen) overmaakt dan moet je het gewoon ergens parkeren. Op het moment dat de rechter of het CAS dan uitspraak doet dan moet je het gewoon alsnog overmaken. Als ik nu weer lees dat direct betalen moeilijk wordt dan zie je dat Twente het gewoon heeft gebruikt voor andere doeleinden. Kortom, gewoon weer wanbeleid en waarschijnlijk een smoes om het eigen wanbeleid te verhullen.
 
SpeedyAFC
 
26
26 juni 2018 om 10:07
Het is precies zoals Azalkmaar2 zegt, ze hadden het geld op een derde rekening moeten parkeren en niet moeten aanwenden voor de eigen begroting. Ook dit valt onder wanbeleid, niet voldoen aan je betalings verplichtingen en het geld gebruiken om je eigen begrotingsgaten te dichten.
 
Spijkenisser
 
5
26 juni 2018 om 10:15
Welke verantwoordelijkheid en hoe hebben ze juist gehandeld? Ze hebben juist gefaald op het moment dat ze dachten juist te handelen. Wanneer je geld apart houdt, omdat je een schone lei wilt hebben, gebruik het dan ook niet voor andere doeleinde. Ze hadden het moeten parkeren in depot bij een notaris. Dit is echt wanbeleid in de hoogste orde, alleen de notaris had dan kunnen betalen bij een uitspraak. Dit kan het faillissement gaan betekenen, waar gaan de miljoenen vandaan komen? Als een Nederlandse rechter ook besluit dat het opeisbaar is, gaat de club echt omvallen. Zo bedrijf op de Maagden Eilanden, van die Argentijn, denk echt niet aan Twente.
 
DonCoXxX
 
2
26 juni 2018 om 10:29
@scepticus38, mooi verhaal. Staat dat geld 'in escrow' en kan Bunge dat direct incasseren? Want dan heb je gelijk dat het in dit geval anders is. Ik gok dat er geen geld is Overigens laat deze zaak zien dat zaken doen buiten Europa en met name in Midden en Zuid Amerika financieel gezien linke soep is. Ik vermoed dat er in Nederland nog andere clubs zijn die niets zullen overhouden aan transfers van de sterren van aan de overkant van de Atlantische oceaan door slechte deals met louche zaakwaarnemers en spelersmakelaars.
 
nrvier
 
2
26 juni 2018 om 10:35
*knip* mening wordt hieronder vele malen weergegeven #eerstlezen
 
Constant kante
 
1
26 juni 2018 om 10:53
Sceptius "in dit geval heeft de club haar verantwoordelijkheid genomen en op een juiste manier gehandeld." Eh, de club, naast de contracten met Doyen en al die andere misstanden die we allemaal inmiddels wel kennen, gaat in zee met nogal dubieuze figuren en gaat zich, achteraf, dus pas afvragen dat de financierders van de deal 'banden hebben met Mexicaanse drugskartels'??? Sorry, maar dat doe je natuurlijk vantevoren! En door dat niet te doen, terwijl het hier dus gaat om een transfer van meer dan tien miljoen euro, heeft Twente gewoon op haar rustende plichten veronachtzaamd. En waar ik zeg 'twente' daar zeg ik formeel iets corrects, maar in wezen moet ik daar 'munsterman' zeggen. Dát is de man die het allemaal gedaan heeft.
 
Scepticus38
 
2
26 juni 2018 om 13:00
@doncoxxx Je schrijft: "mooi verhaal. Staat dat geld `in escrow` en kan Bunge dat direct incasseren? Want dan heb je gelijk dat het in dit geval anders is". Volgens mij staat in het artikel dat de vordering van Bunge op de balans staat en dan mag je aannemen dat er geld voor is gereserveerd in de begroting. Als dat er staat, kan ik er alleen maar vanuit gaat dat dat zo is. Het speculeren of dat wel of niet zo is, laat ik graag aan anderen over, ik hou me liever aan de feiten. Ook al realiseer ik me natuurlijk ook dat de begroting van Twente van 30 miljoen in 2017 omlaag is gegaan naar 18 miljoen. En dat er dus veel minder is om uit te geven en dat er ergens bezuinigd moet worden. Vrijwel niemand had er aan het begin van het seizoen rekening mee gehouden dat Twente aan het eind ervan zou degraderen met alle financiele gevolgen van dien. De huidige beleidsbepalers van Twente waarschijnlijk ook niet en om die daar nu het wel is gebeurd, verwijten over te maken, vind ik een tikkeltje hypocriet. Zij zijn tenslotte niet de veroorzakers van de malaise, maar moet wel de rotzooi ervan opruimen. Ook met de vordering van de belastingdienst is rekening gehouden, maar omdat door de degradatie de financiele situatie van de club is verslechterd, is voor die vordering een regeling getroffen. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee als de rekening uiteindelijk gewoon wordt betaald. Bij een faillissement zou de belastingdienst wellicht naar dat geld kunnen fluiten en dus is dit de beste oplossing. De stelling in mijn reactie was dat Twente zich weliswaar heeft schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid, maar dat de beslissing in de transfer-Corona de enige juiste was. Als Twente de vordering van Bunge niet zou kunnen betalen, is dat het rechtstreekse gevolg van het wanbeleid van de afgelopen jaren, maar ook dan blijft de juistheid van deze beslissing recht overeind staan.
 
Mexicanooo
 
0
26 juni 2018 om 15:29
@scepticus38: er staat duidelijk in het verhaal dat Twente niet direct aan haar betalingsverplichting kan voldoen wanneer zij het bedrag in een keer moet betalen - "tc Tubantia meldt dat de vordering van Bunge als voorziening op de balans bij Twente staat. De club heeft dus rekening gehouden met een tegenvaller, maar dat betekent niet dat Twente ook onmiddellijk zou kunnen afrekenen." Volgens de huidige wet- en regelgeving had Twente het geld (in het geheel) achteruit moeten leggen, omdat het hier om een voorzienbare schuld gaat. Dat heeft zij kennelijk nagelaten, door weer eens te gaan schuiven met de balans en de geldstromen. Het neemt zo langzamerhand vormen aan van een club in het nauw. Ik vind het zonde, maar Twente komt te vaak negatief in het nieuws.
 
nfear
 
2
26 juni 2018 om 09:28
Maak jullie niet druk. Dit bedrag is gereserveerd en in de begroting meegenomen
 
Hakkie2
 
49
26 juni 2018 om 09:33
Wel gereserveerd op de begroting, maar niet als liquide middelen aanwezig. Kortom: Twente gaat het lastig krijgen dit te betalen, ik gok zo maar dat de tegenpartij hier geen betalingsregeling wil maar gewoon gelijk het hele bedrag. En dat kan Twente niet zo maar op tafel leggen.
 
Araman
 
8
26 juni 2018 om 09:46
Ze moeten eerst nog langs een Nederlandse rechter dus dan zijn we jaren verder.
 
AZAlkmaar2
 
6
26 juni 2018 om 10:01
@hangover96: Dus zal er een regeling moeten komen, daar wordt weer rente op berekend.. Huuuhh.. Lekker jongens. Als je weet dat dit geld niet van jou is moet je het niet uitgeven.
 
SpeedyAFC
 
5
26 juni 2018 om 11:22
@araman Dat ben ik niet met je eens, de uitspraak van het CAS ligt er, daar valt niet meer aan te tornen. Twente heeft een facutur ontvangen en ongetwijfeld een aanmaning. Nu hoeft men alleen maar naar de rechter te stappen om de vordring op te eisen. Dit is een hele eenvoudige procedure die binnen enkele maanden afgerond kan zijn. Twente brengt alleen in dat men niet wil betalen omdat naar een bepaalde vennootschap enkele jaren geleden onderzoek gedaan zou zijn m.b.t. witwassen. Dit argument zal de rechter echt heel snel van tafel vegen, aangezien de vennootschap nimmer is veroordeeld. Zeker geizen het feit dat Twente het geld zelf heeft gebruikt, spreekt niet in haar voordeel. Twente zal geld vrij moeten gaan maken om deze rekening te betalen. Anders kan de eiser na uitspraak van de rechter beslag leggen op diverse zaken van Twente waaronder de bankrekening.
 
 
1
26 juni 2018 om 13:30
@hangover96. De wettelijke handelsrente bedraagt 8%. Bij 6.3 miljoen is dat 500.000 per jaar. Als je het heel snel zegt lijkt het niet veel.
 
Spijkenisser
 
18
26 juni 2018 om 10:18
Grappig dat heel veel Twente supporters er eigenlijk niks van snappen. Het was gereserveerd en daarna uitgegeven/ gebruikt in de begroting. Uiteindelijk zijn de centen weg van de rekening en kan er nu niet worden voldaan. Ondanks dat een uitspraak wel even duurt, wat ik niet aannemelijk vind (gezien uitspraak Cas), zie ik Twente niet zomaar 6,3 miljoen vrijmaken. Na het degradatiespook komt nu zijn broer van het faillissement ook buurten.
 
SpeedyAFC
 
2
26 juni 2018 om 11:24
Het is gereserveerd, dat betekend dat het geld niet weg is maar omgezet is in bezit, bijvoorbeeld een stukje stadion of spelers. Twente moet het geld nu weer liquide zien te krijgen en dat is niet zo eenvoudig.
 
 
0
26 juni 2018 om 12:17
Op de panden zit al een te hoge hypotheek dus moet het geld uit de verkoop van spelers komen. Dit zal heel lastig worden. Dus zullen de sponsoren wel weer bij moeten springen.
 
Vak104
 
0
26 juni 2018 om 13:05
heb je daar een bron, danwel bewijs voor? Dat dat bedrag gespendeerd is aan iets anders? Zo nee, verwijder dan gewoon je aannames?
 
 
0
26 juni 2018 om 13:58
Welk bewijs wil je ? Twente heeft het geld ontvangen maar niet meer in haar bezit. Is het geld gestolen ? Ik denk het niet. Dan blijft er maar 1 mogelijkheid over. Het is aan andere zaken uitgegeven. Boekhoudkundig is er geen andere mogelijkheid over.
 
 
1
26 juni 2018 om 13:26
In de begroting mee genomen ? Het staat in de balans en komt niet meer voor in de begroting. Alleen in de liquiditeits begroting. En zover ik begrepen heb komt hij daar ook niet in voor want Twente heeft dit geld niet.
 
MardyMo
 
0
26 juni 2018 om 16:17
Wat mij nog het meeste verbaasd in dit hele verhaal is de rol van de Knvb.... hoe kan het dat dit jarenlang onopgemerkt is gebleven?
 
-NEC-
 
2
26 juni 2018 om 17:25
Iets is niet gereserveerd als je het niet kan betalen, hilarisch hoe een groot deel van de aanhang denkt dat dit Twente geen problemen oplevert. Ergens rekening mee houden betekent niet dat ze het geld gereserveerd hebben.
 
Twenteov
 
0
26 juni 2018 om 20:49
- NEC - hilarisch dat jij denkt dat de mensen hier 'een groot deel van de aanhang' vertegenwoordigd.
 
-NEC-
 
2
27 juni 2018 om 00:05
hilarisch dat jij denkt dat ik het alleen over de mensen 'hier' heb.
 
SpeedyAFC
 
6
26 juni 2018 om 10:05
Daar lijkt het wel op. Iets klopt er wederom niet. We zullen zien wat er de komende tijd gaat gebeuren, maar een lege rekening lijkt me niet makkelijk, Twente moet toch rekeningen en salarissen betalen.
 
brky55
 
6
26 juni 2018 om 09:56
Dankjewel Munsterman
 
El Fenomeno
 
0
26 juni 2018 om 12:18
En al die andere pak hem beet twintig medewerkers van raad van commissarissen die van de situatie af wisten maar niet ingrepen. Maar uiteraard wel puur de schuld leggen bij Munsterman en Aldo om hun eigen straatje schoon te vegen.
 
Tegel
 
9
26 juni 2018 om 10:04
Twente amateurs! Zometeen ook maar bij de amateurs indelen?
 
TrenAce
 
6
26 juni 2018 om 10:07
Het houd niet op, niet vanzelf
 
Laurens E
 
3
26 juni 2018 om 10:28
Dit was te verwachten. Ook Twente dacht des tijds dat dit ging komen. Het is dan ook geweldig om te lezen dat ze rekening mee hebben gehouden. Ook lekker om te lezen dat ze het geld als nog uitgaven aan wat anders.. Ze mogen dan grote stappen hebben gezet om de schulden te betalen, er is nog steeds een lange weg te gaan. Ik begin de voorgestelde 3 jaar meer en meer te hoopvol vinden. Helemaal om 2 jaar later weer stabiel bij de top 5 te zitten.
 
Sirius
 
5
26 juni 2018 om 10:37
Zeker na de degradatie kun je die drie jaar wel vergeten, evenals de stabiele top 5. Ze zien inmiddels door de bomen het bos niet meer en je merkt dat ze inmiddels geen idee meer hebben wat ze de supporters moeten vertellen. Deze degradatie hakt er veel erger in dan ze hebben doen geloven.
 
Myloki
 
2
26 juni 2018 om 10:48
Dat vrees ik dus ook. Ze hebben Russisch roulette gespeeld in Enschede. En het gaat helemaal verkeerd aflopen. Als het zo door gaat en ze niet binnen 1/2 jaar promoveren wordt het heel lastig om het hoofd boven water te houden.
 
humberto1
 
11
26 juni 2018 om 10:31
Ik heb hier als eens geschreven, laten ze verstandig zijn en de stekker er uit trekken. De club zit nog jaren aan het infuus en ze komen er gewoon niet uit! Beginnen in de 4e klasse als FC Enschede, want dat had in 1965 de feitelijk naam moeten zijn. Ze hebben jaren met de naam van onze mooie regio Twente lopen koketteren en vooral profiteren. Zelfs nu doet ze overkomen dat de hele regio in mineur is omdat het met `ons` FC Twente zo slecht gaat. Gelukkig is er in de regio ook nog een mooie club die het al jaren goed doet, zonder poeha en opsmuk maar nuchter en realistisch, met beide benen op de grond, normaal doen! Dat is ook de Twentse volksaard alleen ziet de massa het in Twente (nog) niet en lopen ze als makke schapen achter de meute.
 
nrvier
 
3
26 juni 2018 om 10:41
Je klinkt een beetje bevooroordeeld . Maar ik ben het met je eens dat zo langzamerhand het excuus "als Twente failliet gaat ben je sowieso het geld kwijt"gebruikt wordt om lekker geld uit te geven wat er niet is. Op een gegeven moment houdt het een keer op.
 
humberto1
 
4
26 juni 2018 om 11:18
En volgens mij is dat punt nu zo langzamerhand gekomen. De sponsoren willen wel wat doen, maar wel onder voorwaarde dat met deze inkomsten niet de schulden worden afbetaald. Je zal als ondernemer nog maar geld van de club tegoed hebben, ik zou dan direct beslag op dat geld van de sponsoren laten leggen.
 
SpeedyAFC
 
5
26 juni 2018 om 11:26
Daar heb je een hekel punt te pakken. Eerst de vordering van de fiscus, nu de vordering van het doorverkooppercentage van Corona. Sponsoren zijn de komende tijd oude schulden aan het aflossen en niet aan het investeren in bijvoorbeeld de spelersgroep.
 
Sirius
 
3
26 juni 2018 om 10:41
Qua beleid heb je volledig gelijk, de rest slaat kant nog wal. FC Twente is allereerst gewoon een naam. Ten tweede heeft de club een enorm bereik (vooral in de regio). De club waar jij het over hebt doet het inderdaad goed, maar heeft bij lange na niet het bereik van FC Twente. Het bereik van Heracles stopt min of meer buiten Almelo. Ook is de club failliet laten gaan geen optie. De gemeente zit er dan direct in voor tientallen miljoenen die ze niet kunnen en willen missen, je zit met een duur en groot stadion waar ineens niets meer mee gedaan word, sponsoren zullen dat niet accepteren en bovendien kun je dat niet verkopen naar de achterban. Zij hebben jarenlang betaald voor seizoenskaarten e.d. terwijl Munsterman en co er fijn mee hebben lopen spelen.
 
humberto1
 
5
26 juni 2018 om 11:12
Kijk dat bedoel ik nu, jou reactie is tekenend zoals men in de regio Enschede met name denkt en doet! Het moet allemaal groots en met veel opsmuk, maar feitelijk hebben ze geen nagel om hun reet te krabben en op de pof leven. De naam van de hele regio gebruiken is de arrogantie ten top! Er was in 1965 in de eredivisie ook aan andere club actief en is ook gezeteld in de regio Twente. Het was een fusie tussen twee clubs uit Enschede en als je een beetje respect in je donder hebt kun je niet even de naam van de regio claimen! Jammer dat veel jonge mensen dit historisch besef niet meer hebben. Het argument dat faillissement geen optie is gaat zo langzamerhand ook niet op, als als alibi gebruikt wordt dat de gemeente er dan ook voor miljoenen inschiet! Eigen schuld van de gemeente, ze hebben zich gewoon in laten lullen door die mooie praatjes van Joop en Co en de overige bedriegers. Idem de sponsoren, als zij niet willen dat de club kapot gaat, laat ze dan de portemonnee trekken en eerst alle schulden betalen die er nog betaald moeten worden! Dan maar twee of drie jaar JL, zo wat! De tering na de nering zetten en opnieuw beginnen, anders de stekker er uit, dan kun je helemaal opnieuw beginnen. Ps. ik weet nog wel iemand die als deurwaarder het e.e.a. goed zal regelen.
 
Twenteov
 
12
26 juni 2018 om 11:34
humberto1 Door Sirius wordt aangehaald dat de club Twente een groot bereik heeft in de regio, meer dan Heracles. Is die opmerking een uiting van `groots` gedrag of `opsmuk` of zou het ook gewoon een realistische opmerking kunnen zijn? Verder betekent het dus dat als je de naam van de regio verbindt aan een club dat dat arrogant is? Ik zal De Tukkers uit Albergen dan ook gelijk even bellen. En de huidige supporters hebben geen historisch besef? Denk je dat het in de regio niet bekend is dat Fc Twente uit 2 Enschedese clubs is ontstaan? Het feit dat ik en vele jongeren Twentesupporter zijn kun je niet wijten aan gebrek aan historisch besef, want dat insinueer je nu. Je moet je bijna schamen als Twentesupporter als ik je jankverhaal 2.0 lees, hoe durf je zeg? En hoezo heb je geen respect in je `donder` als je als 2 Enschedese clubs zijnde de naam van de regio verbindt aan de nieuwe fusieclub? Ik vind het werkelijk allemaal bijzondere beredeneringen van je. En laat die deurwaarder maar thuis, dat is allesbehalve een eervol beroep en allesbehalve iets om trots op te zijn.
 
Sirius
 
5
26 juni 2018 om 11:52
@humberto1 Oke, hier heb ik helemaal geen zin in. Wat ik zeg is feitelijk gewoon correct. Als je dat niet eens kunt toegeven, snap je er werkelijk niets van. Het heeft niets met grootheidswaanzin te maken, maar met simpele feiten. Ik ben de eerste die zegt dat FC Twente veel fouten heeft gemaakt, maar als jij denkt dat de gemeente het stadion en de hypotheekschuld even over kan nemen, ben je of heel erg naief of je kunt betreft dit onderwerp geen objectieve zin schrijven. Het is namelijk gewoon heel erg veel geld.
 
El Fenomeno
 
1
26 juni 2018 om 12:19
De achterban is in deze situatie wel het minst belangrijke.
 
Twenteov
 
10
26 juni 2018 om 11:15
humberto1 Sneu verhaal zeg. Vooral dat over de naam, ik werk op Bedrijvenpark Twente in Almelo, is gewoon een naam. In 1965 hoefde niemand rekening te houden met de stad Almelo. Ik hoor ook tot de massa in Twente en kan je met 100% zekerheid zeggen dat je mij nooit bij Heracles gaat zien. Ik heb persoonlijk nog meer met De Graafschap en de Achterhoek dan met de stad Almelo en Heracles. Verder heb je het over nuchterheid, wat loop je dan te zeiken over een naamgeving zeg? Zag bij de degradatie van mijn club ook volwassen mannen in jullie stadion wijzen naar onze lieve heer toen we kapot gingen, de mooiste dag uit hun leven waarschijnlijk. Is dat nuchterheid? Het blijft Calimero-gedrag en dat is allesbehalve van nuchterheid. Het enige waar ik het over eens kan zijn in je onmeunige jankverhaal is dat we een mooie regio hebben, daar horen zowel Heracles als Fc Twente in.
 
Harecles
 
0
26 juni 2018 om 14:06
Rustaaagh Twenteov, ik weet dat het anders is betreffende Almelo Ik snap overigens wel dat je pissig bent, deze discussie hoeft niet hier en nu plaats te vinden, en de situatie rondom FC Twente is al tijden triest. Neemt niet weg dat ik het punt van Humberto ook wel een beetje begrijp, het is erg eenzijdig FC Twente terwijl in de regio Heracles toch jarenlang en beetje bij beetje aan het opkomen is, juist ook in de kleinere dorpjes. Maar die discussie is meer voor de kroeg. Verder kan ik altijd genieten van je oprechte berichten.
 
robmaas
 
0
26 juni 2018 om 15:09
Moesten ze dan blij zijn als je wel kwam?
 
Twenteov
 
0
26 juni 2018 om 21:05
Robmaas zeker niet. Laat ze bij jullie vooral blij zijn met de teloorgang van anderen, maar verwijt mij geen gebrek aan 'historisch besef' als supporter v Twente.
 
Doeltrap
 
2
26 juni 2018 om 16:56
Spanddoekken in de Grolsch Veste, Enter, Goor, Vriezenveen, Hengelo, Borne, Hardenberg, om maar wat te noemen. Is dat geen Twente? Bijna elke uithoek van Twente is vertegenwoordigd in het stadion. Gemeentes als Haaksbergen, Oldenzaal, Enschede, Hof van Twente, Hengelo, Dinkelland, Twenterand hebben het grootste gros Twente supporters. Dat is dus bijna heel Twente. Hoezo mag een club uit Enschede, de naam Fc Twente dan niet dragen? Fc Twente is opgebouwd uit 2 clubs uit Enschede, Sportclub Enschede en Enschedese Boys, 2 clubs die een verleden hadden in het Nederlandse betaalde voetbal, waar Sportclub ooit 1x NL Kampioen is geweest en als betaalde organisatie bijna NL kampioen is geworden. Waar de Fc Twente zijn 2e jaar in de eerste divisie tegemoet gaat, stond Heracles, begin deze eeuw, nog bijna stijf onderaan in de eerste divisie. In de jaren van sportclub en Enschedese Boys kwamen er al veelal supporters uit de omgeving kijken (werknemers van de textielindustrie) naar die 2 clubs. Er speelden ook veelal spelers uit de omgeving. Hoezo is het dan raar, dat het desbetreffende bestuur, gemeente bestuur de naam FC Twente van hebben gemaakt? De club Fctwente is veel meer dan een club van Enschede. Ook aan de Duitse kant zijn veel Twente supporters, die weer met de region Twente en de Achterhoek zijn verbonden in de Euregio. De Euregio is een gebied waar veel bedrijven samen werken. De Gemeentes die ik opnoemde zijn hier allemaal mee verbonden, ook Almelo, maar omdat Fc Twente veelal is verbonden met bedrijven uit de andere gemeenten, is de samenwerking en de binding met Fc Twente ook snel verlegd. Daarnaast is Enschede de grootste stad van de Euregio van Nederlandse zijde. Wat ook weer aantrekkingskracht geeft aan bedrijven, evenals het stadion en etc... Dat jij Heracles een mooie club vind, mijn zegen heb je. De opsmuk word graag gezien in Almelo, het grote broertje speelt een keer lager dan jullie. Zullen we over 2 a 3 jaar weer praten? Kijken hoe de supporter in Almelo is veranderd. De opsmuk, zoals jij zegt, komt door jarenlang succes (terecht of onterecht). De regio Twente is in heel mooi daglicht gezet op 2-05-2010. Gebeurtenissen die nog nooit in Nederland was gezien, opstoppingen en alles. En even de laatste zin, die is helemaal grappig. Veel, heel veel Heracles supporters verdedigen het kunstgras, van oud voorzitter Smit. Over makke schaapjes gesproken.
 
rickv
 
0
26 juni 2018 om 11:13
Nog een geluk dat het niet direct op te eisen is. Maar er dat roept wel wat vragen op. Hoe lang gaat de procedure duren voor de rechter in Nl? Kunnen ze het geld direct opeisen, ondanks mogelijk failliement tot gevolg? Wat betekent dit voor transfer? Voor beide zullen er voorzieningen, mag FC T gewoon geld uitgeven, desnoods op afbetaling, of moet Knvb, belastingdienst, curator hier eerst toestemming voor geven? Ik weet niet in welke categorie FC T zit. De slechtste en dus onder curatele is aannemelijk? Waarom doe je zaken met mogelijk criminelen. Applaus, je houdt het geld achter, en geeft het uit. Maar je doet nog altijd zaken. Als ik wiet koop, maar verwacht dat er illegale praktijken zijn, en ik accepteer de wiet maar houd het geld, dan heb k nog altijd met hen gehandeld. Blijkbaar was het geen probleem om met ze in zee te gaan? Iemand die hier meer info over heeft?
 
SpeedyAFC
 
2
26 juni 2018 om 11:29
Een procedure om een vordering opeisbaar te maken die al erkent is door het CAS duurt hoogstens enkele maanden. De eiser stelt dat er niet betaald is en Twente dient dan aan te tonen dat er wel betaald is. Het agument dat een van de vennootschappen onderzocht werd wegens vermeend witwassen en dat Twente daarom het geld maar heeft uitgegeven, is niet erg sterk. Kunnen ze dat niet, dan wordt de vordering toegewezen en kan men direct overgaan tot incasso inclusief bankbeslag etcetera.
 
 
0
26 juni 2018 om 12:21
En nog 1 crediteur erbij zoeken en je kunt hey faillissement van twente aanvragen. Zo snel kan het gaan.
 
Vak104
 
2
26 juni 2018 om 11:38
Balanstechnisch is er niets verandert dus... Wie denkt er nou werkelijk dat een BVO uitgaat van het meest gunstige scenario dan? Dat Velderman vooraf dacht ,'ik verwacht daar een meevallertje?' . Nogmaals, balanstechnisch verandert er niets.
 
 
0
26 juni 2018 om 12:25
Je balanstotaal hoort af te nemen. Zowel de liquide middelen als het vreemd vermogen nemen na betalen af. Maar wat zegt en balans als je de crediteuren of schuldeisers niet kunt betalen ? Stel dat deze partij beslag legt op je bankrekening of samen met een andere crediteur je failliet laat verklaren?
 
Vak104
 
0
26 juni 2018 om 12:58
Wie kan dat, wellicht buiten Ajax om, wel dan in de Eredivisie denk je? Wie kan, ook prive, zijn crediteuren morgen afbetalen? Elke huisbezitter al niet zo ongeveer he? Klinkt leuk voor de buhne, maar dit is een kul argument.
 
nrvier
 
0
26 juni 2018 om 13:26
Er zit natuurlijk wel verschil tussen je kort - en lang lopende schulden.
 
 
2
26 juni 2018 om 14:40
Wat is een kul argument ? Volgens de regels moet twente per direct ruim 4 miljoen aan de belastingdienst en ruim 6 miljoen aan deze partij betalen. Wat ik begrijp hebben ze dit geld niet. Dit betekend dat ze niet aan de verplichtingen kunnen voldoen en technisch failliet zijn.
 
Vak104
 
0
26 juni 2018 om 15:35
Onzin, dit geldt voor alle clubs...
 
 
0
26 juni 2018 om 19:05
Hoezo geldt dit voor alle clubs. Zoals nrvier ook schreef zit er een verschil tussen kort lopende en langlopende schulden. Er zijn zelfs gezonde bedrijven die failliet gaan maar ook verlieslijdende bedrijven die niet failliet gaat. Van groot belang is een positieve cashflow. Dit betekend dat er meer geld binnen komt dan dat er uit gaat. Bij Twente lijkt deze cashflow heel erg negatief te worden. Als je veel geld, zoals bij Ajax, kun je dit tijdelijk opvangen. Maar volgens de krant heeft Twente niet genoeg geld op de bank staan. Dit betekend dat ze geld moeten lenen, flink besparen op de uitgaven of zaken moeten verkopen. Doe je dit niet dan heb je geen geld voor deze partij. En deze partij kan dan samen met een andere schuldeiser je failliet laten verklaren. Maar ik denk dat je dit allemaal wel wist.
 
MartijnRegelink
 
2
26 juni 2018 om 12:21
Lekkere foto ook. Super relevant voor dit artikel.
 
El Fenomeno
 
3
26 juni 2018 om 12:22
Klinkt als een smoesje zodat ze die miljoenen destijds weer in een ander zwart gat konden stoppen. Anders had je dat geld wel bevroren. De club zit nog steeds leugen na leugen te vertellen.
 
Twenteov
 
1
26 juni 2018 om 12:36
El Fenomeno Wanbeleid en leugens destijds inderdaad, destijds. In het verleden dus, je zegt het zelf. Welke leugens worden er op dit moment nog verteld dan? Of kom je alleen even stemming maken?
 
 
2
26 juni 2018 om 19:06
Vorig jaar werd nog gezegd dat Twente failliet zou gaan bij degradatie.
 
Twenteov
 
0
26 juni 2018 om 21:09
Komop Janssen dat was een inschatting die kort daarna werd ingetrokken en het had net zo goed wel faillissement kunnen betekenen toch? En laten we wel zijn, faillissement kan nog steeds waarheid worden nietwaar? Dan heb jij je zin ook en mag je de vlag tevoorschijn halen en proosten op het verdwijnen van een club. Zou dan wel even het Twente logo van je persoonlijke pagina halen als favoriete club.
 
 
1
26 juni 2018 om 22:02
Ze kunnen inderdaad nog steeds failliet gaan maar dat heeft niets met de degradatie te maken. Ondanks dat ik vind dat Twente gematst is hoeft Twente voor mij niet failliet te gaan, maar ik zal er ook geen team om laten. Dat deed ik ook niet bij Wageningen, Haarlem en de rest.
 
Twenteov
 
0
27 juni 2018 om 10:58
Je snapt toch zeker zelf ook wel dat de inkomsten bij een degradatie fors omlaag zullen gaan en dat mede(!) daardoor een faillissement onafwendbaar kan worden? (in combinatie met het wanbeleid van het verleden dus) Ik weet dat je geen traan zult laten, daarvoor ben je me net iets te fanatiek negatief aan het reageren in Twente topics. Ik blijf het alleen vreemd vinden dat je op je profiel als favoriete club Fc Twente aandraagt. Bijzonder.
 
MayaVulker
 
1
26 juni 2018 om 17:17
Nou das zeker een tegenvaller vpor twente hoop dat ze er uit k9men succes TWENTE onxe club