'FC Utrecht gaat op korte termijn zakendoen met New York Red Bulls'
Woensdag, 29 januari 2020 om 08:35

David Jensen gaat FC Utrecht op korte termijn verruilen voor New York Red Bulls, zo weet het Amerikaanse Pro Soccer USA te melden. De 27-jarige Deense doelman kreeg de afgelopen tijd de ruimte om een nieuwe club te vinden. Dat de Domstedelingen na de blessure van Maarten Paes Jeroen Zoet besloten te huren van PSV, bevestigde het feit dat er voor Jensen geen toekomst was in De Galgenwaard.

Jensen werd in de zomer van 2016 door de FC Utrecht overgenomen van het Deense FC Nordsjaelland, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Na aan FC Fredericia en Akademisk Boldklub te zijn verhuurd, speelde de sluitpost 85 wedstrijden in de hoofdmacht van de Deense club. In de afgelopen drieënhalf jaar kwam Jensen tot 112 wedstrijden voor FC Utrecht, al moest hij het voorbije halfjaar voornamelijk stellen met een reserverol.

Dit seizoen speelde de Deense doelman drie wedstrijden, terwijl hij tweemaal voor Jong FC Utrecht in actie kwam in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn contract in de Domstad loopt nog tot medio 2021, maar dit gaat hij dus niet uitdienen. Om de ruimte te krijgen in een zoektocht naar een nieuwe club werd Jensen door FC Utrecht niet meegenomen naar het trainingskamp naar Spanje. Nu lijkt het op de valreep toch gelukt te zijn om een nieuwe werkgever te vinden.

Jensen hoopte nog een kans te krijgen nadat Paes afgelopen maand geblesseerde raakte. Nadat FC Utrecht razendsnel Zoet binnenhaalde, intensiveerde de Deense doelman zijn zoektocht naar een nieuwe club. Jensen heeft met New York Red Bulls nu zijn gewenste nieuwe uitdaging gevonden en zal in de Major League Soccer moeten concurreren met Ryan Meara. Het is onduidelijk of FC Utrecht een vergoeding overhoudt aan het vertrek van Jensen.

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
0
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
2
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
51
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
KusH
 
5
29 januari 2020 om 09:04
Toch ook niet verkeerd hoor! Lekker in New York spelen. Wereldstad, knetterdruk dat wel maar een ervaring van jewelste. 26 jaar en kan voorlopig nog wel even mee. Ook in de MLS worst flink veel gescout. Wie weet van uit daar nog wel eens een mooie move want vind hem geen slechte keeper. Succes kerel
 
FR-RKC
 
2
29 januari 2020 om 09:23
Vind het zeker geen matige keeper, en is te goed om derde keeper te zijn bij een club als FC Utrecht. Zou bij veel Eredivisie clubs de nummer 1 zijn, maar ik begrijp goed dat je zo'n kans niet laat schieten. Veel succes, het is hem gegund.
 
RemcoRijn
 
1
29 januari 2020 om 11:29
komt te kort voor de plekken 4 tot 7 waar utrecht wil spelen. jong talent bij utrecht is al even goed of zelfs al beter. komt vaak ook erg onzeker over inplaats van een zekerheidje.
 
Castanza
 
5
29 januari 2020 om 10:07
Jammer dat Jensen zo vertrekt bij Fc Utrecht, heeft toch een tijdje goed gekeept onder de lat. Kreeg een dip waar hij niet echt los van kwam leek het wel. Paes heeft meer talent en potentie om groter te worden dus snap v/d Brom zijn keus wel. New York is een schitterende stad, denk dat Jensen deze kans wel met beide handen aangrijpt.
 
McMulenga
 
5
29 januari 2020 om 10:12
Wow dit ik had gedacht dat hij naar een clubje in Denemarken zou gaan. Dit is wel een heel lekker transfertje voor hem mits hij 1e keeper wordt. Utrecht kennende zullen ze er wel weer niks voor krijgen.
 
WHUUUU
 
7
29 januari 2020 om 10:18
Dit zou echt een prachtige stap zijn voor David, was altijd een favoriet onder de supporters en is daarna zijn plek verloren aan Paes. Na al die jaren vind ik het jammer hoe hij aan de kant is gezet door het huren van Zoet, maar de voetballerij blijft een harde wereld. Jensen verdiend een mooi afscheid indien hij gaat. Het is hem in ieder geval van harte gegund!
 
McMulenga
 
2
29 januari 2020 om 11:06
Het is inderdaad jammer dat het zo heeft moeten lopen. Als persoon had hij meer verdiend maar hij was wel erg wisselvallig. Met de ambitie die "wij" hebben moet je hoger inzetten dan David dus ik snap het wel.
 
utreg4life33
 
2
29 januari 2020 om 11:06
Jensen is kapot gemaakt door advocaat. In de tijd van ten hag was Jensen een van de betere eredivisie keepers. uitstekende lijnkeeper, fantastisch in d3 1 tegen 1 en een hele goede reflex. Jammer dat het zo gaat, maar ook dat is de topsport helaas!
 
Isco24
 
2
29 januari 2020 om 13:16
Niet helemaal waar natuurlijk. Advocaat kwam met 1 doel Utrecht binnen "europees voetbal halen". Hij was niet van plan om spelers beter te maken of vertrouwen te geven aan spelers die eigenlijk niet goed spelen. Hij moest de spelers opstellen die het beste speelden. Jammer voor Jensen dat hij al een kleine anderhalf jaar slecht keepte en dus eigenlijk volledig terecht naar de bank werd gewezen.
 
utreg4life33
 
0
29 januari 2020 om 20:31
Daar is de plank misgeslagen vind ik. Wat heb je aan een trainer die niks wil bouwen maar alleen op korte termijn resultaat wil zien. Hij heeft Jensen persoonlijk afgebrand. En idd hij was al een tijdje niet in goede doen. Maar ik heb geen moment genoten van de wedstrijden onder advocaat. Nou oke, miss de playoffs uitwedstrijd tegen vitesse maar daar houd het wel een heel eind op.