'FC Utrecht is niet happig op vertrek en eist vier miljoen euro'
Maandag, 28 januari 2019 om 21:20

Patrick Joosten geniet interesse van verschillende clubs in Engeland en Spanje, zo meldt Voetbal International maandagavond. De prestaties van de 22-jarige aanvaller, die dit seizoen door FC Utrecht wordt verhuurd aan VVV-Venlo, is ook bij partijen uit het buitenland opgevallen, zo meldt het weekblad..

Joosten was in zijn laatste vier wedstrijden voor de Limburgse formatie goed voor drie doelpunten en twee assists. De Domstedelingen willen de aanvaller echter niet zomaar laten gaan. Naar verluidt lijkt de club minimaal vier miljoen euro te willen ontvangen voor de rechtspoot. Joosten ligt nu nog tot de zomer van 2020 vast in Utrecht.

Meerdere partijen uit de Championship en de League One, waaronder Coventry City, hebben interesse in Joosten. Ook clubs uit Spanje hebben de aanvaller op de radar staan. Joosten zelf zou graag 'een mooie transfer' naar het buitenland willen maken, zo klinkt het. Joosten heeft dit seizoen in zeventien wedstrijden voor VVV vijf keer gescoord en vier keer een assist geproduceerd.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Mezelf77
 
12
28 januari 2019 om 21:28
Als je de wedstrijd van gisteren bekijkt, lijkt het mij slimmer voor Utrecht om hem zelf terug te halen. Persoonlijk vind ik 4 miljoen voor Joosten een hoop geld........
 
ApyroG
 
8
28 januari 2019 om 21:33
Als Joosten zelf slim is, dan blijft hij gewoon bij Utrecht. Ik snap heel goed dat hij voor een buitenlands avontuur zou willen gaan. Al ben je bij die clubs zo weer vervangen als je niet presteert naar hun verwachtingen. Dat is al zo vaak gebleken bij spelers die vanuit de Eredivisie bij een subtopper (of middenmoter) naar een Championship verhuizen.
 
Jaimy87
 
6
28 januari 2019 om 22:16
4 miljoen voor Joosten vind ik helemaal geen hoop geld: - 3 dagen voor de transferwindow sluit; - jongen is 22 en heeft wel potentie; - buitenspeler met veel snelheid en een actie in huis; - met een goed en doelgericht schot; - kan een heerlijke vrije trap nemen; - Utrecht hoeft hem niet te verkopen en vd. Brom krijgt hem in een 4-3-3 1000% aan het draaien bij Utrecht. Lekker houden, Utrecht hoeft hem nu niet te verkopen. Grove schande dat hij naar VVV is gestuurd en Zuidam de niet fitte en mentaal zwakke Tannane heeft gehaald.
 
Orwell
 
5
29 januari 2019 om 01:15
Ben ik niet met je eens, Jaimy. Joosten heeft in februari 2017 zijn voorste kruisband afgescheurd en heeft bijna een jaar moeten revalideren. Het is dit jaar vooral belangrijk om speelminuten te maken, zodat hij kan aansterken en zijn vorm hervinden. Omdat hij het niveau van Jong FC Utrecht ontgroeid is, was het logisch om hem een jaar te verhuren aan een laagvlieger in de eredivisie (dat VVV het zo goed zou doen, was toen nog niet bekend).en omdat hij de beoogde linkerspits van FC Utrecht is in de toekomst, was het ook logisch om voor de duur van één jaar een vervanger te huren. Dat is Tannane geworden. Dat Tannane tegenvalt en Joosten eerder dan verwacht zijn ritme lijkt te hebben gevonden is achteraf makkelijk praten. De keuze die destijds is gemaakt was op basis van de toen beschikbare informatie logisch, net zo als het logisch is dat FC Utrecht hem alleen maar wil verkopen voor de hoofdprijs.
 
bijcrack
 
6
28 januari 2019 om 21:32
Ach weer de waan van de dag hoor laatste 4 wedstrijden 3 keer gescoord en 2 assists. We vergeten voor het gemak maar even dat hij in de 13 wedstrijden daarvoor maar 2 goals en 2 assist had.
 
DannyUtreg
 
6
28 januari 2019 om 21:39
Laat hem volgend seizoen de kans geven bij Utrecht 1. Tannane zal zeker niet meer terugkomen en dan kan Joosten dan mooi die plek invullen. Weet niet of hij bij VVV of hij op links of rechts speelt. Anders Kerk op rechts en dan Joosten op de linkerflank.
 
STORING
 
7
28 januari 2019 om 22:08
Utrecht handelt hier prima. Geen noodzaak om te verkopen en mocht een club hem willen dan gewoon de volle pond betalen. De tijden van voor een dubbeltje op de eerste rij zitten is voorbij. Wat Joosten betreft.. Die moet volgend seizoen gewoon basisspeler bij Utrecht worden en vanaf daar zijn loopbaan lanceren. Nu al naar het buitenland is nergens voor nodig en gewoon te vroeg. Tenzij je in een nietszeggende competitie wil spelen waar je na een trainingswissel of 2 slechte potjes al op de tribune beland.