FC Utrecht kan in jaar tijd drie miljoen winst maken door naderende transfer
Zondag, 23 juni 2019 om 13:15

Nicolas Gavory staat voor een vertrek bij FC Utrecht. De club uit de Domstad heeft een akkoord bereikt met een buitenlandse club, waardoor hij zondag niet op de eerste training verscheen. De naam van de club is nog niet wereldkundig gemaakt, maar het lijkt om het Belgische Standard Luik te gaan. De Franse linksback, wiens contract nog twee jaar doorliep, werd een jaar geleden voor ongeveer 250.000 euro overgenomen van Clermont Foot en vertrekt volgens De Telegraaf voor een bedrag van naar verluidt boven de drie miljoen euro. In Utrecht kwam Gavory tot 38 wedstrijden.

"De clubs zijn akkoord", laat directeur voetbalzaken Jordy Zuidam zondag weten in een reactie aan Voetbal International. "Hij krijgt nu twee dagen de tijd om zelf tot een overeenkomst te komen. Wij gaan ervan uit dat het rondkomt." Volgens het weekblad stond de 24-jarige Gavory tot voor kort op de lijstjes van twee Belgische clubs en een club uit Frankrijk.

Trainer John van den Brom moet volgens Voetbal International ook rekening houden met een vertrek van Simon Gustafson en Gyrano Kerk. Daarnaast staat Sean Klaiber open voor een avontuur elders. De opvolger van Dick Advocaat begroette op de eerste training Adam Maher en Justin Lonwijk, die zijn overgekomen van respectievelijk AZ en Jong PSV. Issah Abass ontbrak, omdat de van FSV Mainz 05 overgenomen aanvaller in Ghana is om het papierwerk rondom zijn transfer naar Utrecht af te ronden.

FC Utrecht is zondag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Volgende maand begint voor het elftal van Van den Brom de route richting het hoofdtoernooi van de Europa League. In de tweede voorronde, op 25 juli en 1 augustus, treffen de Domstedelingen de winnaar van het tweeluik tussen het Bosnische HSK Zrinsjki Mostar en Akademija Pandev uit Noord-Macedonië. Het eerste duel in de Eredivisie is tegen ADO Den Haag op 4 augustus.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
5
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
13
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
13
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Powntarzan
 
7
23 juni 2019 om 13:37
Toch een flink bedrag voor Utrecht. Selectie wordt wel wat uitgedunt, denken Utrecht supporters dat Fc Utrecht klaar is voor de Europese voorrondes of missen jullie te veel spelers?
 
t jochie
 
6
23 juni 2019 om 13:42
van mij mag er nog wel een vleugelaanvaller en mits gavory daadwerkelijk vertrek een nieuwe back bij
 
Caeser
 
13
23 juni 2019 om 13:49
De selectie is uitegedund, maar ook veel spelers (terug) gekomen in Maher, Lonwijk, Dumic, Joosten, Abass en Troupee. Persoonlijk zie ik graag nog een spits, linksback (als deze transfer doorgaat) en buitenspeler komen.
 
utregwatcher
 
6
23 juni 2019 om 14:15
Selectie is niet uitgedund, er moeten er juist nog een paar weg, middenveld is te druk en voorin moeten de falende spitsen als Dessers nog weg, en Utrecht heeft nu Maher, Lonwijk, Dumic, Abbas, Joosten en Troupee erbij, en een Strieder weer fit, een Makienok verwacht men over paar maanden fit te hebben weg nu Gavory, Kramer, Bazoer, Letschert, Tanane(in de winter al), Marsman, Marsman was reservekeeper Gavory kwam tekort als linksback Kramer amper gespeeld, Bazoer weinig gespeeld door schorsing en blessure Bergstrom betere vervanger van Letschert is gebleken Tannane werd niet gemist Maher is een kwaliteitsinjectie een fitte Strieder ook weer, mede door hem en Gortler als verrassing op het middenveld speelde FC Utrecht zijn beste voetbal vh seizoen in de playoffs Lonwijk, supertalent voor de toekomst Abbas, aanval in breedte nu toegenomen Dumic terug voor achter de hand op plek Bergstrom of Janssen Mamengi ook Trouppee, vd Maarel, Klaiber voor rechtsback, mag er dus 1 weg Joosten terug in aanval, voor op de flank na sterk seizoen Vvv als Bahebeck echt fit wordt en blijft zijn ze er daar ook sterker op geworden en een topcoach vd Brom wordt een mooi seizoen! vleugelaanvallers hebben we zat met Joosten, Kerk, Bahebeck, Abbas, Boussaid
 
BasDTC
 
0
23 juni 2019 om 15:19
Hoe zit het dan met Václav Cerný, die zou komen maar hoor je niks meer van?
 
Orwell
 
0
23 juni 2019 om 16:43
Cerny komt alleen als Kerk weg gaat. Aangezien daar geen schot in zit, is Cerny inmiddels ook in gesprek met AZ.
 
BasDTC
 
0
23 juni 2019 om 20:28
Hoe kom je erbij dat Cerny in gesprek is me AZ? Kan er nergens iets over vinden namelijk.
 
Orwell
 
2
23 juni 2019 om 22:26
Via bronnen bij FC Utrecht
 
Utregmeclub
 
2
23 juni 2019 om 14:21
De selectie is helemaal niet uitgedund, er moeten er juist nog wat weg. Gavory verkopen voor 3 miljoen zou echt top zijn, dan kan je een leuke back en spits er voor terug lopen. Maar als antwoord op je vraag, nee we missen niet te veel spelers we hebben er juist te veel. Zeker op het middenveld. De spelers die al vertrokken zijn zoals bazoer letschert en kramer zijn al vervangen door Maher, dessers die weer fit is, en bergstrom die ook gewoon beter is dan letschert en daarachter is dumic dan weer teruggekomen.
 
t jochie
 
8
23 juni 2019 om 13:38
mooie prijs voor niet meer dan een "degelijke" back, had overigens wel een mooie traptechniek. Verder verwacht ik niet dat gustafson nog weggaat. Van klaiber zal ik het wel jammer vinden, maar die zit al lang bij de club en gun ik een transfer wel Kerk weet ik nou niet van ik van hem moet vinden.
 
Nairuj
 
5
23 juni 2019 om 13:41
Correctie: matige back. Deze jongen kan niet veel en is zo te vervangen.
 
Mezelf77
 
7
23 juni 2019 om 13:57
Wat veel Utrecht "supporters" vergeten, is dat Gavory gehaald was voor het middenveld. Het is geen back. Hij heeft er het beste van gemaakt, met wisselend succes.
 
Nairuj
 
0
23 juni 2019 om 14:06
Leuk dat ie voor die positie is gehaald. Maar ook daar kwam ie tekort (andere zijn gewoon beter) en heeft ie zelden gespeeld. Verder op de back positie was ie vaak verdedigend de zwakke schakel en gaf ie weinig bruikbare voorzetten. Dus wat mij betreft een top deal gesloten.
 
joker030
 
0
23 juni 2019 om 13:43
Mocht het rond komen is het een mooie deal voor Utrecht. Gavory is van origine een middenvelder maar kwam linksback te staan wegens gebrek aan beter. Hij begon met hier en daar wat foutjes, maar uiteindelijk heeft hij zich goed ontwikkeld.
 
PS18
 
10
23 juni 2019 om 13:46
Prima transfer voor Utrecht, in financieel opzicht sowieso. Als je hem voor pak hem beet 250.000 – 300.000 ophaalt en hem later voor 3 miljoen (of meer, afhankelijk van bonussen wellicht?) weer kunt verkopen is er op zeker waarde gecreëerd. Persoonlijk was ik nog niet helemaal overtuigd van Gavory, maar daar achter zat (en zit nog steeds niet) veel soeps met Guwara en Culhaci. Benieuwd of daar nog iets voor terug komt. De clubs zijn overigens vorige week al tot een onderling akkoord gekomen, en het is nu aan Gavory zelf. Overigens, enige inside informatie: De niet nader te noemen club betreft Standard Luik. Dit mag geen verrassing heten dat hij in die regio neerstrijkt, gezien hij al eerder een aantal keer in Frankrijk en Belgie genoemd werd.
 
Caeser
 
3
23 juni 2019 om 13:47
Mooie winst op deze manier! Is een degelijke back, die toch meer een middenvelder is. Goede traptechniek, hard werkend maar positioneel onwennig waardoor hij nog wel eens aan de noodrem moest trekken of gekke beslissingen nam. Zal in ieder geval een vervanger moeten komen nu je alleen in Guwara nog een echte linksback hebt. Brinkman en Culhaci zijn vooralsnog meer Jong materiaal. Gustafson heeft aangegeven te blijven, voor Klaiber en Kerk heb je Joosten en Troupee al vervangers, al wordt de spoeling wel wat dun.
 
utregwatcher
 
0
23 juni 2019 om 14:02
fantastisch nieuws! kwam tekort als back, en vele miljoenen binnen wordt een topseizoen Nu nog wat middenvelders zien kwijt te raken en Dessers en een scorende spits halen Guwara , vd Maarel staan klaar als linksback, of alsnog een linksback halen, er zullen nog wel meer spelers gaan
 
utregwatcher
 
1
23 juni 2019 om 14:07
Mooie selectie tot nu toe hoor, vd Brom speelt 4 3 3 achterin nu aanwezig, Mamengi, vd Maarel, Klaiber, Troupee, Bergstrom, Janssen, Dumic en Culhaci, en eventueel bij nood Emanuelson als linksback te gebruiken middenveld nu aanwezig: Maher, Gustafson,vd Streek, v Overeem, Gortler, Strieder, v Lonwijk, Emanuelson aanval nu aanwezig: Kerk, Bahebeck, Joosten, Dessers, Makienok, Abbas, Boussaid, Venema dan zou Seuntjes van AZ nog in beeld zijn en men zoekt nog een scorende centrumspits en vervangers voor spelers die eventueel nog gaan vertrekken Voor Gavory, Gustafson, Klaiber, Kerk, vd Streek, Dessers worden transfers verwacht.
 
Nairuj
 
2
23 juni 2019 om 14:10
Je vergeet guwara
 
Utregmeclub
 
0
23 juni 2019 om 14:18
Gustafson heeft zelf aangegeven te willen blijven. Ik denk dat niemand meer weggaat op kerk of klaiber na.
 
WHUUUU
 
2
23 juni 2019 om 15:53
Goed gescout door Martel en goed gehandeld door Zuidam. Goedkoop gehaald en met een aardige marge weer doorverkocht. Gavory zal weinig gemist worden, begon matig maar bewees de laatste wedstrijden wel zijn dienst. Ik wens hem veel succes in zijn verdere carrière en wij kunnen weer mooi door bouwen zo. Hopelijk komt het nog rond met Cerny, in Seuntjens zie ik weinig toegevoegde waarde. Laat die voorrondes EL maar komen!