FC Utrecht verlengt met aanvoerder annex 'op en top professional'
Vrijdag, 23 augustus 2019 om 12:16

Willem Janssen blijft FC Utrecht ook de komende jaren trouw, zo meldt de club op zijn officiële website. De aanvoerder heeft zijn contract in de Domstad verlengd tot medio 2021, met een optie voor nog een jaar. Zijn oude verbintenis liep na dit seizoen af, al zat ook daar de optie voor een extra jaar in.

Jordy Zuidam is blij dat Janssen voor de club blijft behouden. "Willem is een op en top professional, die het beste uit zichzelf en de mensen om zich heen wil halen en daarvoor alles doet en laat dat nodig is", aldus de directeur voetbalzaken. "Hij is binnen- en buiten de lijnen een uithangbord voor de club. Hij is een voorbeeld voor zijn teamgenoten en de jeugd in Utrecht, die ervan dromen ook ooit in Stadion Galgenwaard te spelen."

Janssen speelt al sinds 2013 voor FC Utrecht, dat hem overnam van FC Twente. "Wij zijn er trots op dat we de overeenkomst met Willem hebben verlengd en kijken samen met een goed gevoel terug op de voorgaande jaren, en met veel vertrouwen en ambitie vooruit naar de komende seizoenen", zegt Zuidam.

De 33-jarige Janssen kwam als middenvelder naar Utrecht, maar heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een centrale verdediger. Inmiddels heeft de routinier 157 competitieduels voor de Domstedelingen achter zijn naam staan, waarin hij 21 keer wist te scoren. In totaal staat Janssen, die eerder ook voor Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo uitkwam, op 346 gespeelde Eredivisie-wedstrijden.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
8
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
21
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
20
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Rossumpsv
 
5
23 augustus 2019 om 12:19
Topnieuws voor FC Utrecht. Verlengen met de belangrijkste speler. Verder keert Bart Ramselaar ook terug melde Rik Elfrink net. Prima team krijgt dat Utrecht
 
Bachus
 
7
23 augustus 2019 om 12:20
Goede zaak! Willem hoort bij de club.
 
PS18
 
11
23 augustus 2019 om 12:21
Gemengde gedachten over deze contractverlenging. Heb al eerder mijn twijfels geuit betreft Willem Janssen. Is weliswaar een uithangbord voor de club, en zal met al zijn ervaring ongetwijfeld van waarde zijn in de kleedkamer zoals dat zo mooi heet. Desondanks vind ik hem kwalitatief niet (meer) met kop en schouders boven de rest uit steken. Is positioneel niet heel sterk, laat regelmatig teveel ruimte aan zijn directe tegenstander en heeft naarmate hij ouder wordt natuurlijk ook snelheid en explosiviteit ingeleverd. Daarbij is hij de eerste die met de armen in de lucht staat te gillen naar de arbitrage, nog voor zijn team ook maar onrecht is aangedaan, in zijn ogen. Geen goed voorbeeld als aanvoerder. Ik zie in hem wel een toekomstig jeugdtrainer, volgens mij heeft hij ook de intentie om zich na zijn carrière als voetballer aan te club te verbinden, in welke rol dan ook. Althans, daar is al wel vaker over gesproken naar ik heb begrepen.
 
lionaldinho
 
0
23 augustus 2019 om 14:24
Helemaal eens wat betreft gemengde gevoelens, hij is een slimme verdediger en kopt er nog wel eens 1 binnen. Afgelopen wedstrijd liep hij op een gegeven moment op precies dezelfde wijze achterruit als vd Heijden bij Feyenoord. Vanaf eigen helft achteruit rennen terwijl de aanvaller op je af komt, bang om voorbij gespeeld te worden en dan niet meer de snelheid hebben om te herstellen. Beter wordt hij niet meer en misschien volgend seizoen al op, waarom niet nu al een jongere speler voor de toekomst aantrekken ipv verlengen?
 
funkeeE
 
0
23 augustus 2019 om 17:53
Dat is de keuze die je maakt als coach. Je kiest bij hem voor goede positionering, en iemand die (redelijk) op kan bouwen. Als je als team heel hoog gaat staan weet je dat je naast hem een snelle jongen nodig hebt. Of iemand op de backs/op 6 om dit gebrek aan snelheid te compenseren. Ik vind dit soort situaties niet perse aan de speler te wijten. Wel natuurlijk het moment waarop je besluit in te grijpen of niet in te grijpen.
 
Ten Hag
 
13
23 augustus 2019 om 12:48
Goede speler is dit! Een echte draufgänger. Goed dat Utrecht zijn contract verlengd heeft.
 
Gibson FCU
 
4
23 augustus 2019 om 12:51
Opnieuw volkomen onbegrijpelijk! Waarom een 33 jarige speler in vredesnaam zo'n lang contract geven? Niets dan waardering voor Janssen hoor, maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Janssen heeft nu af en toe al moeite met het allemaal te belopen in van den Brom's systeem. Nee. Opnieuw geen goede zaak dit...
 
Ten Hag
 
13
23 augustus 2019 om 12:55
Deze speler speelt altijd met het proces in zijn hoofd. Goed gehandeld van Utrecht. Ik verwacht dat Utrecht tweede wordt na Ajax met topaankoop Ramselaar.
 
Utreg4life
 
7
23 augustus 2019 om 13:40
Man man man, word je nooit moe van jezelf . Volkomen terecht dat hij een nieuw contract krijgt, nog een jaartje veel spelen, daarna langzaam afbouwen op het bankje en vervolgens als jeugdtrainer aan de slag bij onze club. Helemaal top :-)
 
Gibson FCU
 
1
23 augustus 2019 om 16:56
Utreg4life We hebben een 33-jarige een contract tot aan in principe zijn 36e gegeven. De vlag kan uit! Zucht...Dat manisch positieve. Het is wel eens vermoeiend.
 
026vitesse
 
0
23 augustus 2019 om 13:45
Prima speler Janssen, heeft zich toch goed aangepast aan zijn nieuwe positie in redelijk korte tijd. Los van zijn voetballende kwaliteiten is dit een echte leider en een speler die er altijd honderd procent voor gaat. Goede zet van Utrecht naar mijn mening.
 
fct1981
 
0
23 augustus 2019 om 15:03
Misschien niet de beste centrale verdediger, maar met zijn vechtersmentaliteit en fanatisme, prima speler. Eentje die wij wel hadden kunnen gebruiken centraal. Prima besluit van Utrecht.