FC Utrecht wordt afgetroefd door competitiegenoot en grijpt naast Van Hecke
Donderdag, 3 september 2020 om 21:22

Jan Paul van Hecke gaat komend seizoen spelen in de Eredivisie, maar dat zal niet voor FC Utrecht zijn. Het Algemeen Dagblad weet vanavond namelijk te melden dat de verdediger op huurbasis aan de slag zal gaan bij sc Heerenveen, zodra zijn transfer van NAC Breda naar Brighton & Hove Albion definitief is afgerond.

De transfer van Van Hecke naar Brighton zit al geruime tijd in de pijplijn. Volgens het Algemeen Dagblad betaalt de Premier League-club 'meer dan twee miljoen euro' voor de twintigjarige centrumverdediger; BN DeStem repte vorige week over een transfersom van maximaal drie miljoen euro. Van Hecke lijkt hoe dan ook bezig aan zijn laatste dagen als speler van NAC en zal komend seizoen ervaring gaan opdoen in de Eredivisie.

FC Utrecht had aanvankelijk de beste papieren om de jongeling voor één seizoen te huren van Brighton, maar de Domstedelingen lijken te zijn afgetroefd door sc Heerenveen. Bij de Friese club wordt Van Heck de opvolger van Sven Botman, die vorig seizoen werd gehuurd van Ajax en uiteindelijk dankzij zijn sterke spel voor Heerenveen een transfer naar het Franse Lille OSC verdiende. Heerenveen zal binnenkort overigens ook de komst van Pawel Bochniewicz wereldkundig maken, een 24-jarige Poolse centrumverdediger die nu nog in Polen speelt voor Górnik Zabrze.

Waar het Algemeen Dagblad stelt dat Van Hecke 'verrassend' voor Heerenveen kiest, daar stelt verslaggever Jeroen Kapteijns van De Telegraaf dat FC Utrecht afziet van het huren van de stopper 'om de ontwikkeling van Tommy St. Jago niet te blokkeren'. St. Jago is een twintigjarige jeugdexponent van de club die vorig seizoen 21 wedstrijden speelde in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Clay
 
10
3 september 2020 om 21:25
Utrecht wel al weer 2 linksbuiten gehaald en vorig jaar veel te veel zelfde middenvelders. Achterin wil het maar niet lukken.
 
Jaimy87
 
7
3 september 2020 om 23:16
Hoe bedoel je achterin wil het maar niet lukken? Op linksback heeft Utrecht zich versterkt met Warmerdam. Dat is jarenlang de achilleshiel geweest bij Utrecht. St. Jago staat op punt van doorbreken, Hoogma is nog een jaar gehuurd en ook Mamengi is een talent dat langzaam op de deur klopt. Bergström hebben ze verlengd, was vorig jaar uitgeleend aan Basel en Dumic is vandaag verkocht om ruimte te maken voor een eventuele nieuwe CV. Martel kijk druk rond in Frankrijk en Utrecht heeft de nodige ijzers in het vuur. Van Hecke was nu eenmaal geen prioriteit anders had ie allang getekend.
 
Clay
 
0
4 september 2020 om 06:36
Jarenlang problemen met een linksback zoals je zegt, een lcv moeten ze huren, terwijl ze dat liever niet doen. Vorig jaar nog een matige Senegalees gehuurd, Bergstrom en Dumic geflopt. Janssen moet alles spelen, omdat er geen vervanging is. Alleen op rechtsback zit het goed. Dat bedoel ik. Maar prima dat er talenten aankomen, hoop dat ze het gaan redden.
 
Peter Isaias
 
0
4 september 2020 om 09:59
Je hebt gewoon gelijk hoor. Voorin goed, als Dalmau fit blijft. Middenveld prima, maar achterin (met name centraal) te smalle selectie. Nu moet je gewoon geluk hebben met kaarten en blessures. st Jago, Memengi, Guwara en vd Maarel zijn gewoon enorme verzakkingen t.o.v. Warmerdam, Janssen, Hoogma en Klaiber.
 
Jaimy87
 
0
4 september 2020 om 10:36
En dat probleem met de linksback is toch mooi opgelost door Warmerdam vast te leggen? Guwara is nu de back-up en dat was vorig jaar de eerste keuze op linksback. Hoogma 2 jaar te huren is best logisch. Een speler van zijn kaliber kan Utrecht niet zomaar kopen. Dus dan zou je, om maar niet te huren, genoegen moeten nemen met mindere kwaliteit die je wel in eigendom kunt nemen? Lijkt me niet verstandig. Dan krijg je juist een Dumic situatie. Iemand waarvan je niet weet of hij het niveau aan kan. Daarnaast heeft Utrecht tot nu toe maar 2 huurlingen, dat valt ontzettend mee.die matige Senegalees (lamine Sané) werd gaandeweg het seizoen gehuurd omdat Janssen tegen Eindhoven geblesseerd raakte. Die huur was al ver in het seizoen en nooit de intentie. Het was puur een noodoplossing.verder denk ik dat Janssen vooral alles speelt omdat hij captain is en ontzettend belangrijk is voor de ploeg. Hij is in de herfst van zijn carrière, dat zeker (net 34 geworden), maar hij doet het uitstekend. Er zijn wel vervangers, maar die zijn simpelweg nog niet beter dan hem.
 
FeanDen
 
18
3 september 2020 om 21:26
Super! Lijkt me een hele goede toevoeging. Bochniewicz zal volgende week ook gepresenteerd worden, dus in de verdediging zitten we wel goed met deze twee spelers erbij!
 
PeerBerwers
 
13
3 september 2020 om 21:30
Nu nog een linksbuiten en een aanvallende middenvelder.
 
FeanDen
 
12
3 september 2020 om 21:31
Precies! Dan hebben we op papier toch weer gewoon een aardige selectie. Afhankelijk van de spelers die voor die posities gehaald worden natuurlijk haha!
 
eddie$
 
2
3 september 2020 om 22:41
Zelf zou ik graag zien dat ze Eiting weghalen bij ajax. Is een jonge jongen met potentie die voetballend goed meekan. Geen idee welke prijs ajax vraagt voor hem, maar hij staat om de nominatie om daar te vertrekken. Ze zullen dan niet de hoofdprijs vragen
 
JonathanGeleijnse
 
3
3 september 2020 om 23:53
Ze hebben toch met elia en mahi twee aardige linksbuitens gehaald denk ik
 
PeerBerwers
 
0
4 september 2020 om 21:59
Eiting zou geen gekke speler zijn voor Heerenveen, maar dat is natuurlijk geen aanvallende middenvelder. Verder lijkt hij me te duur voor Heerenveen, aangezien hij op Transfermarkt nog een waarde van 4, 5 miljoen vertegenwoordigd. Persoonlijk verwacht ik dat Heerenveen nog wel bij Ajax gaat aankloppen voor Noa Lang.
 
010-ert
 
10
3 september 2020 om 21:29
Huren moet toch niet willen als Utrecht zijnde. Die Hoogma ook al. Ze moeten waarde en vastigheid hebben achterin.
 
isook
 
24
3 september 2020 om 21:40
Utrecht is niet afgetroefd. Gaven gisteren al aan dat ze niet nog een verdediger wilde huren
 
Bachus
 
30
3 september 2020 om 21:40
Niks met ‘afgetroefd’ te maken. Utrecht heeft zelf afgezien van een huur, huurconstructie bleek uiteindelijk niet aantrekkelijk genoeg.
 
joker030
 
4
3 september 2020 om 22:39
Klopt inderdaad. Maar wat maakt het uit. Ongeacht de constructie vind ik twee centrale verdedigers huren een heel slecht signaal voor je jeugdopleiding. Zeker een speler die nul ervaring heeft in de eredivisie.
 
Fryske_Gunner
 
7
3 september 2020 om 21:47
Heerenveen komt wat langzaam op gang met transfers. Maar dit is een goede speler voor een jaar. Ook die Pool komt nog. En ze hebben Veerman en Mulder met ervaring al erbij. Nu nog een paar aanvallende versterkingen! Hoop Joel Zwarts
 
joker030
 
4
3 september 2020 om 22:21
Beter voor Utrecht. Liever een jeugdspeler de kans geven dan iemand opleiden voor een andere club.
 
IKEA
 
0
4 september 2020 om 01:14
Ik hoop zo dat dit een voetballer is die kan uitgroeien tot een potentieel international. Ik heb hem nog niet veel zien ballen maar hij heeft alles om een echte cult te worden voor Nederland. Goeie kop, goeie snor, goeie naam en hij wat ik tot op heden heb gezien waren gewoon zeer volwassen potjes. Ben jaloers op Heerenveen, maar gelukkig kunnen we altijd nog vertrouwen op ons Haagse duo Wilfried Kanon en Tommie Beugelsdijk. O wacht ..