'FC Utrecht zit in mijn hart, maar ik ben hier niet gekomen voor de bank'
Donderdag, 3 mei 2018 om 15:57

Anouar Kali keerde afgelopen zomer na twee jaar afwezigheid terug bij FC Utrecht, maar tot een onverdeeld succes is de tweede rentree van de middenvelder in de Domstad nog niet uitgegroeid. De 26-jarige controleur liep al vroeg in het seizoen een zware achillespeesblessure op en ondanks dat hij alweer een aantal maanden fit is, slaagde hij er niet meer in om een basisplaats te veroveren.

Kali had zelf vooralsnog ook meer verwacht van zijn terugkeer en geeft toe dat het aan hem vreet: "Ik ben niet iemand met veel geduld, ik ben het ook niet echt gewend om op de bank te zitten. Het is een nieuwe situatie voor me. Ik ben naar Utrecht gekomen voor een basisplaats. Ja, ik wacht op een kans om het echt te laten zien", legt hij uit aan het Algemeen Dagblad.

Rico Strieder krijgt vooralsnog de voorkeur van trainer Jean-Paul de Jong en Kali moet het voorlopig laten zien als invaller. De middenvelder vindt het moeilijk om in een beperkt aantal minuten zijn stempel te drukken en denkt dat het makkelijker is om als aanvaller in te vallen: "Dan kan je in het laatste kwartier wat forceren, een goal maken. Als verdedigende middenvelder is het moeilijk om in te vallen. Je moet als middenvelder in de wedstrijd groeien. Voor mij is het met invalbeurten écht zoeken."

Hoewel Kali bij FC Utrecht opgeleid werd en een speciale band heeft met de club, geldt dat echter niet als een verzachtende omstandigheid als het op zijn speeltijd aankomt: "De club zit gewoon in mijn hart, ik kom uit de stad. Maar ik ben hier niet gekomen voor de bank. Ik hoop dat volgend jaar in de voorbereiding iedereen op nul begint, zodat ik kan bewijzen dat ik erin hoor."

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
2
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
19
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Flr-Sv
 
1
3 mei 2018 om 17:23
Was toch een lekkere speler in z’n eerste periode. Gifkikker op het middenveld met voetballend vermogen. Helaas is het er niet meer uitgekomen.
 
Pepieleijnders
 
0
3 mei 2018 om 18:27
Aan het begin van het seizoen had hij een vaste basisplaats kunnen veroveren toen strieder nog aan het herstellen was van zijn blessure, maar helaas raakte hij in de eerste wedstrijd tegen ADO den haag zwaar geblesseerd. Toen kwam strieder weer terug en nu is het lastig voor kali om strieder uit te basis te spelen. Eigenlijk zal 1 van die 2 spelers moeten vertrekken, want ze zijn allebei te goed voor de bank, maar het zijn twee dezelfde type spelers en kunnen dus niet samen spelen.
 
wazza
 
0
4 mei 2018 om 00:24
Met het vertrek van Ayoub zou hij een verwachte basisplaats krijgen volgend jaar neem ik iig aan.. De vervanger staat feitelijk al klaar. Kali is een prima speler voor Utrecht en heeft veel passie en strijd