Fenerbahçe pakt koppositie na duel met twee penalty's en twee rode kaarten
Vrijdag, 8 november 2019 om 20:31

Fenerbahçe is in ieder geval voor even de nieuwe koploper van de Süper Lig. In eigen stadion was de ploeg van trainer Ersun Yanal, waar Garry Rodrigues een basisplaats had, Deniz Türüc op de bank zat en Ferdi Kadioglu niet tot de selectie behoorde, met 3-2 te sterk voor Kasimpasa. Met twee strafschoppen, rode kaarten voor Karim Hafez en Mauricio Isla en uiteindelijk een winnende treffer van Serdar Aziz was het treffen tussen Fenerbahçe en Kasimpasa uitermate vermakelijk.

Fenerbahçe begon als nummer vijf van de Süper Lig aan het treffen met middenmoter en stadgenoot Kasimpasa. De thuisploeg kende een uitstekende start, want al na zes minuten spelen stond er een voorsprong op het scorebord. Ozan Tufan werd gevloerd door Haris Hajradinovic, waarna Vedit Muriqi vanaf elf meter de openingstreffer tegen de touwen schoot. Kasimpasa gaf zich niet gewonnen en kwam na een kleine veertig minuten spelen op gelijke hoogte. Yusuf Erdogan vond Abdul Khalili, die van dichtbij de gelijkmaker achter Fenerbahçe-doelman Altay Bayindir schoof.

Nog voor rust kwam Fenerbahçe alweer op voorsprong. Loret Sadiku maakte hands binnen het strafschopgebied en na inmenging van de VAR ging de bal opnieuw op de stip. Muriqi maakte andermaal geen fout en zette de 2-1 op het scorebord. Kort voor rust kwam Kasimpasa ook nog met tien man te staan, nadat Hafez een tweede gele kaart kreeg voor commentaar op de leiding. In een ondertalsituatie kwam Kasimpasa tien minuten na rust toch op gelijke hoogte, via Syam Ben Youssef.

Fenerbahçe poetste de tegentreffer razendsnel weg en greep drie minuten na het doelpunt van Youssef weer de voorsprong. Aziz kopte een hoekschop van Tolga Cigerci binnen: 3-2. In de slotfase kwam Fenerbahçe nog met tien man te staan, na een rode kaart voor Isla. Desondanks behield de thuisploeg de minimale marge, waardoor de koppositie in de Süper Lig in ieder geval voor even wordt overgenomen van Alanyaspor. Die ploeg staat komende zondag tegenover Trabzonspor en heeft nu één punt achterstand op Fenerbahçe.

8 november 2019 om 20:35
Hele slechte wedstrijd van ons. Je slechte wedstrijden moet je winnen en dat is gelukkig ook gebeurd vandaag. Uitblinkers waren Muriqi, Zanka, Serdar en Tolga imo. We waren erg slecht in de omschakeling en in de opbouw. Terwijl als je kijkt naar de Kayseri wedstrijd we juist heel goed waren, maar met 1-0 verloren... Je kan het gemis van Emre en Kruse echt goed voelen. Die twee hebben we zeker nodig of tenminste 1 daarvan. Als de 1 niet speelt moet de ander echt spelen, anders kom je zo in de moeite met opbouwen en omschakelen. Beide penalties waren terecht, Isla de rode kaart zeker terecht. Gelukkig is Dirar terug en hoeven we Isla nooit meer te zien. Volgende week zit Malatya met Sergen Yalcin op ons te wachten. Word een super moeilijke wedstrijd. Hopelijk word dat 1 van onze betere waarin we dit keer wel onze kansen kunnen afmaken.

gangstarr

15
8 november 2019 om 20:50
Sergen is geschorst. Die dingen gebeuren voor een Fener wedstrijd. Trainer geschorst enzo.

Los Canario

10
8 november 2019 om 23:48
Grappige gozer, dus Fener heeft even lopen regelen dat Sergen een official gaat uitschelden zodat hij geschorst wordt.

8 november 2019 om 20:39
Belangrijke overwinning. Als je ziet hoeveel punten de grote 3 al hebben laten liggen na 11 ronde dan zijn de thuis wedstrijden extra belangrijk. Ik verwacht dat Galatasaray, Besiktas en Fenerbahce de uitwedstrijden even goed/slecht zullen presteren. De kampioen zal waarschijnlijk de ploeg zijn die thuis het minst verliest.

gangstarr

8
8 november 2019 om 20:51
Tja als ik jouw laatste zin mag geloven dan zou ik toch maar je centen op Galatasaray zetten.

Mackolik

6
8 november 2019 om 21:04
Hahahaha het zou zomaar kunnen. Het is echt een raar seizoen als je het mij vraagt. Hoeveel puntverlies de titelfavorieten nu al hebben. Ik ben er wel zeker van dat de kampioen 1 van de 3 grote ploegen gaat worden. Alleen bij Galatasaray ben ik benieuwd of Fatih Terim het seizoen gaat afmaken. Krijgt veel shit over zich heen vanwege zijn keuzes met spelers. En als Fatih Terim voortijdig vertrekt zie ik Gala wel afhaken voor de titelstrijd.

Yasemin

2
8 november 2019 om 23:07
Dat ligt eraan wie er komt. Een buitenlandse coach met een redelijke CV en temperament zal ze doen shaken, maar die zal niet zomaar naar de Superlig komen. Van mij hoeft Terim volgend seizoen niet te blijven, het zal zijn historie kapot maken. Laat hij het bestuur ook meteen meenemen.

bruno22alves

7
8 november 2019 om 20:52
Slechte pot van Fener. Ersun moet echt stoppen met Tolga en Ozan samen in de basis. Het vertraagd ons spel zo in de aanval. Achterin nog steeds gatenkaas, Isla drama in de D'tjes leer je dat je gelijk moet doorstappen bij een corner. Beide pingels terecht, rood terecht voor Isla.

Furkie

5
8 november 2019 om 21:18
Ik miste de wedstrijd tegen Gazisehir, winst 5-0. Ik miste de wedstrijd tegen Konyaspor, winst 5-1. . Tegen Alanya zat ik voor de buis. Tegen Kayseri ook, beide verlies. Vandaag kijk ik weer en winnen we met pijn en moeite van bijna de helft van de wedstrijd 10 man spelende Kasimpasa. Ik denk dat ik mijn club een grote plezier doe als ik niet meer kijk. Dirar zsm rechtsback. Middenveld zonder Emre is Fenerbahce van vorig jaar. Durf verdomme ook gewoon een aanvallende middenvelder te starten ipv die trage Tolgay. Zajc of Deniz hadden vandaag gerust het verschil kunnen maken. Ik denk persoonlijk dat het ook met Ersun Yanal niet gaat lukken dit seizoen. Elke wedstrijd geeft die een deel van onze supporters hoop met Fenerbahce dit, Fenerbahce dat. Weinig tactiek, niks.

Shevchenko_7

1
9 november 2019 om 13:16
2 terechte penaltys, maar wat een weerstand had Kasimpasa zeg, die linksbuiten was echt een sneltrein, en wat een domme rode kaart aan de kant van Kasimpasa, bal komt tegen je arm jr krijgt een gele kaart, penalty word gegeven daar word uit gescoort vervolgens ga je nog door janken en krijg je je tweede gele kaart... moeilijke overwinning van Fener. Off: valt me op dat er in de topics van GS en BJK meer Fener supporters reageren als in hun eigen topic haha