Fenerbahçe slaat dubbelslag met nieuwe trainer en beste nummer 10 van Turkije
Woensdag, 5 augustus 2020 om 20:15

Fenerbahçe timmert flink aan de weg richting volgend seizoen. De Turkse grootmacht maakt woensdag via de officiële kanalen de komst van Erol Bulut als hoofdtrainer bekend gemaakt en staat daarnaast op het punt om zich te versterken met Mert Hakan Yandas. Laatstgenoemde was afgelopen seizoen een van de uitblinkers in de Süper Lig en komt transfervrij over van Sivasspor.

Dat Bulut de nieuwe coach van Fenerbahçe zou worden, zat al enige tijd in de pijplijn. De 45-jarige oefenmeester was afgelopen seizoen trainer van Alanyaspor en presteerde met die club boven verwachting. Bulut eindigde met Alanyaspor op een verdienstelijke vijfde plaats in de Süper Lig, boven onder meer Galatasaray en Fenerbahçe, en gidste de formatie daarnaast naar de finale van de Turkse Beker, die uiteindelijk met 2-0 verloren ging tegen Trabzonspor.

Bulut was bij Alanyaspor in het bezit van een aflopend contract, waardoor Fenerbahçe transfervrij heeft kunnen toeslaan. De in Duitsland geboren trainer heeft voor twee seizoenen getekend bij de werkgever van onder anderen Ferdi Kadioglu en gaat naar verluidt 800.000 euro per jaar verdienen, exclusief bonussen. Hij is de opvolger van Ersun Yanal, die in maart werd ontslagen en in het restant van het seizoen tijdelijk werd vervangen door eerst Zeki Murat Göle en daarna Tahir Karapinar. Fenerbahçe is geen onbekend terrein voor Bulut: hij speelde tijdens zijn periode als voetballer 136 officiële wedstrijden voor de Gele Kanaries en won in het seizoen 1995/96 de Turkse landstitel met de club.

Bulut is niet de enige versterking van Fenerbahçe, want de club gaat zich ook versterken met Yandas, een aanvallende middenvelder die het afgelopen seizoen furore maakte in dienst van Sivasspor. Yandas, 25 jaar, wist in 32 competitiewedstrijden 6 doelpunten en 4 te verzorgen en droeg daarmee bij aan het veiligstellen van de vierde plaats, eveneens een uitzonderlijke prestatie. Daarnaast werd hij door de Turkse tak van beIN Sports opgenomen in het Süper League-team van het jaar, op de nummer tien-positie. Yandas was bij Sivasspor in het bezit van een aflopend contract en strijkt zodoende transfervrij neer bij Fenerbahçe. Hij gaat voor vier seizoenen tekenen, verzekeren Turkse media.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Batigolaco
 
7
5 augustus 2020 om 20:30
Eindelijk de lang verwachte trainer is binnen. Nu hopen dat hij zijn lijn bij alanyaspor kan doortrekken en Fenerbahce aanvallend en verzorgd voetbal kan laten spelen. Hopen op het beste en veel succes voor hem. Hij heeft zich echt wel bewezen en heeft zijn kans bij een grote club verdiend.Mert Hakan Yandas is een goede nummer 10 van sivasspor met veel potentie. Als hij de aanval van goede passes kan voorzien zoals bij sivasspor is het een topper. Daar komt bij dat hij transfer vrij is wat het ideaal maakt voor Fener.Daarbij krijgt MHY betaald in Liras, wat uitkomt op ongeveer 1 miljoen euro per jaar. Vind ik een goede zet Van ali Koc. Transfervrij en redelijk normaal salaris met de mogelijkheid op een transfersom als hij presteert ??
 
lincoln
 
29
5 augustus 2020 om 20:38
Na zoveel jaren mogen jullie wel een keer mee doen in de top. Fener is theoretisch een top team,praktijk zijn ze de laatste jaren een subtopper/midden motor. Succes met Erol en Mert Hakan.
 
Batigolaco
 
23
5 augustus 2020 om 20:42
Galatasaray is inderdaad een topclub. Totdat ze in europa beginnen te voetballen. Vallen er een stuk of 5 6 goals in het voordeel van de tegenstander. En heeft het de grootse moeite met ik dacht, club brugge.Ondanks dat volgens jou fener in praktijk geen topclub is, heeft Fener, Galatasaray afgetroefd in de transferstrijd voor Mert Hakan Yandas. Stel je voor dat Fener wel prijzen won de laatste jaren. Wat stelde gala dan nog voor in turkije ??
 
lincoln
 
32
5 augustus 2020 om 20:57
En Galatasaray heeft Fener afgetroefd om Emre Kilinc ?? Als je al 6-7 jaar geen kampioen bent geworden,ben je letterlijk geen topclub meer. Het zit diep bij je,altijd onzin uitkramen over Galatasaray,terwijl je eigen club nog vorige jaar bijna degradeerde. En dan ben je blij met Mert Hakan? Wist je dat mert hakan tot voor kort Galatasaray volgde op instagram? Succes met hem. In Europa stellen we zwaar teleur inderdaad,maar telkens mee doen in de Champions League is tekenend voor de grootte van Galatasaray. Dat we helaas slecht hebben gepresteerd doet daar niets aan. Galatasaray is de meest succesvolle club van Turkije,ook in Europa ??
 
Kaantjeuh
 
22
5 augustus 2020 om 21:04
Afgetroefd door het dubbele te betalen ja idd goed bezig...
 
Alex17
 
8
5 augustus 2020 om 21:17
En Emre Kilinç was als kind een Fenerbahçe-supporter, nobody cares. Als Galatasaray het afgesproken bedrag had betaald aan MHY had hij nu bij Gala getekend. Welcome in the real world.
 
Batigolaco
 
8
5 augustus 2020 om 21:21
Nu lul je maar een end weg man. Mert hakan volgde Galatasaray en alsnog kunnen jullie hem niet binnen halen. Wat een stel koekenbakkers. En de rest van je reactie is het niet waard om op te reageren. Omdat ik je onder de tafel lul klets je maar wat raak.
 
lincoln
 
17
5 augustus 2020 om 21:25
Ik lul niet,dat weet je heel goed,en mij onder tafel lullen? Doe je best eens,want ik zie niets inhoudelijks in je reacties.Ik ben 39 kocum,volg het Turkse voetbal sinds dat ik 10 was. Mert Hakan is niets speciaals. Zou ik hem bij Gala willen? Ja,ondat er een schaarste is aan Goede Turkse voetballers. Maar ik zou hem niet perse willen.Voor dat je er over begint; Emre Kilinc,leuke voetballer,maar ook geen speler die de Turkse top direct sterker maakt.
 
Batigolaco
 
3
5 augustus 2020 om 21:31
Of hij iets speciaals is of niet moet blijken aan zijn prestaties bij fener. Een club waar veel meer druk is en de verwachtingspatroon hoger is. Transfervrij is hij zeker een speciale speler gezien zijn spel bij sivas. En met een leeftijd van 25 prima transfer. Als hij wel iets speciaals lijkt kan fener er misschien veel geld voor vragen.En wat hij zal verdienen is in Turkse liras wat uitkomt op 1 miljoen euro per jaar. Dit lijkt een uitstekende transfer op alle fronten.
 
locovato
 
11
5 augustus 2020 om 21:54
Theoretisch? Zeg maar gewoon ze waren vroeger een topclub en inmiddels een subtopper geworden. Nu met de huidige koers zullen ze ook moeilijk het hoofd boven water kunnen houden. Die gaan de komende jaren geen kampioen meer worden. Istanbul heeft nog steeds 3 topclubs op dit moment alleen Fener valt buiten de boot.
 
Batigolaco
 
2
5 augustus 2020 om 21:59
Istanbul heeft inderdaad 3 topclubs Basaksehir, Kasimpasa en Galatasarsay?? Fener valt gelukkig buiten de boot want zoals in de tekst af te lezen is Fener een grootmacht.
 
locovato
 
13
5 augustus 2020 om 22:37
Een ‘grootmacht’ wie de afgelopen 7 jaar geen kampioen is geworden. Wel grapjes lopen maken terwijl je je stiekem toch echt kut voelt. Leef met je mee, nee doe ik toch niet.
 
TuranDeniz
 
2
5 augustus 2020 om 22:40
Galatasaray wel top club... want afgelopen jaren een x kampioen geweest !!! Liverpool geen TOPCLUB dus Al 30 jaar geen kampioen ....
 
Batigolaco
 
1
5 augustus 2020 om 22:48
Glasgow Rangers is ooit gedegradeerd in Schotland. Vervolgens zijn ze verder gegaan onder de naam Rangers FC. Ondanks dat zijn ze nog steeds een grootmacht in Schotland. Zullen ze ook blijven, net zoals Fener voor altijd een grootmacht zal blijven in Turkije.
 
okan61
 
0
6 augustus 2020 om 10:38
Een topclub ben je als je met eigen spelers of gekochte spelers die je zelf beter maakt, prijzen pakt. GS, FB en BJK maken geen enkele speler beter. Zijn daarom geen echte topclub. Ze waren enkel grootmachten omdat ze relatief hoge salarissen konden betalen. Niet omdat ze topvoetbal speelden.
 
Ibinho
 
7
6 augustus 2020 om 08:18
Bati, laat die Guys maar praten man. Ze moeten zich eerst even bezig houden met het wegpesten van Belhanda??.
 
Batigolaco
 
0
6 augustus 2020 om 14:18
Ibinho Sowiso laat ik ze praten broer. Ik geniet er alleen maar van. In mijn eentje houd ik 5 6 gala fans bezig. Ze worden zelfs gek ?? Laat ze maar eens ervaren hoe het is als er telkens maar weer met je club wordt gespot. Fenerle kimse basa cikamaz????
 
Emz01
 
2
6 augustus 2020 om 10:34
1 miljoen euro vind ik niet een hele goede zet hoor. Dat komt uit op ruim 8 miljoen TL. Zeker als je voor ogen hebt dat Fenerbahce het financieel heel lastig heeft. Dit is een soort van prestige dingetje geworden voor Ali Koc en dat kan Fenerbahce verder schaden. Erol Bulut is wel een goede keuze. Hij heeft zowel bij Malatya als bij Alanya goed voetbal laten zien. Trouwens, de discussie hier of Fenerbahce wel of geen topclub is, slaat nergens op. Natuurlijk is Fenerbahce dat wel.
 
Batigolaco
 
1
6 augustus 2020 om 14:26
Emre 61. Hij krijgt zelfs iets meer. Want zijn jaarsalaris is 10 miljon TL. Maar hij was transfervrij en tekent zonder tekengeld en andere bonussen. Daarom vind ik het meevallen. Daarbij is hij 25 en is er misschien een mogelijkheid om hem door te verkopen. Dan is het kassa. Voor een bedrag als 5 miljoen euro is zijn salaris al eruit.Die discussie of fener of wel een topclub is bestaat niet eens. Daarom ga ik er niet op in. Fenerbahce is een van de grootste clubs in turkije. Zo niet de grootste zelfs.
 
lincoln
 
0
6 augustus 2020 om 17:49
Grootste is nog altijd Gala he kocum fener is de 2de,niet verdrietig zijn.
 
Shevchenko_7
 
6
5 augustus 2020 om 23:03
Interessante keuze, van Europees voetbal naar niks, had beter bij Sivas kunnen blijven die presteren veel beter...
 
Arnavut1
 
1
6 augustus 2020 om 00:31
Hopen voor FB supporters dat Bulut succesvol gaat zijn. Bij Alanya liet hij verzorgd en mooi voetbal spelen maar bij Alanya had je de druk van presteren ook niet. Betreft MHY... leuke speler die het spel redelijk goed kan lezen. Echter vind ik hem wel minder dan Ferdi. Hoop iig niet dat deze transfer ten koste van Ferdi gaat.
 
Alex17
 
3
6 augustus 2020 om 01:57
MHY is een 8/10 en Ferdi speelt op de flanken, dus die zal hem niet in de weg lopen.
 
Arnavut1
 
0
6 augustus 2020 om 10:57
Vind Ferdi meer een 10 dan een flankspeler. Al komt hij goed uit de voeten op de flank bij Fener maar denk dat je meer uit Ferdi haalt als je hem op de tien zet.
 
LierPosof
 
0
6 augustus 2020 om 00:58
Ik hoop met de aanstelling van deze ex-speler (die het aardig heeft gedaan het afgelopen seizoen) en enkele gerichte inkomende transfers Fenerbahçe een goed seizoen te zien draaien. De titelkansen zijn klein maar Europees voetbal afdwingen met acceptabel voetbal zou de doelstelling moeten zijn.
 
DiegoLugano
 
2
6 augustus 2020 om 09:46
De echte Fenerbahce kan pas tevoorschijn komen wanneer de TFF met ex vice voorzitter en momenteel de meest gehate persoon bij Fenerbahce die kutlimiet eens veranderd. Fenerbahce kan amper iets doen op de transfermarkt en is afhankelijk van vrije transfers of huuropties.
 
ByRm4
 
1
6 augustus 2020 om 14:55
Al veranderd de TFF, dan komen er andere ‘pionnen’ van mensen die de club kapot willen maken.. de bodem moet eruit, niet de zichtbare takken