Feyenoord deelt contractverlenging uit: 'Hij wordt steeds stabieler'
Woensdag, 12 april 2017 om 16:37

Bilal Basaçikoglu heeft woensdagmiddag voor de tweede keer zijn krabbel onder een contract bij Feyenoord gezet. De vleugelspeler, die oorspronkelijk nog vastlag tot medio 2018, zal nu tot 2020 aan de Rotterdammers verbonden zijn.

Technisch directeur Martin van Geel is blij dat de twee partijen tot een akkoord zijn gekomen: "De keuze om langer met elkaar door te gaan, wordt breed gedragen door de mensen die dagelijks met hem werken. Bilal is een speler met veel snelheid en dreiging, die een man kan passeren en assists kan geven. Zijn rendement kan nog wel omhoog, maar daaraan werkt de technische staf dagelijks met hem. Wel is hij in de loop der jaren steeds stabieler geworden in zijn prestaties. Dat is voor een buitenspeler van zijn leeftijd - hij is nog maar net 22 jaar - een goede ontwikkeling", vertelt hij op het digitale thuis van zijn club.

Feyenoord nam Basaçikoglu in 2014 over van sc Heerenveen, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. De buitenspeler kwam sindsdien 64 keer in actie in een Eredivisie-wedstrijd voor de Stadionclub. Vorig seizoen mocht hij met de KNVB Beker de eerste prijs in zijn prijzenkast bijzetten.

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
13
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
89
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
BlindeVogel
 
6
12 april 2017 om 17:15
Hopen dat hij er in de CL (als we het halen) een paar intrapt, en dan hopen dat er een club is die zo gek is om daar in te trappen en hem overnemen. Deze jongen mist werkelijk alles om te slagen bij een topclub in Nederland.
 
jorisdijk
 
1
12 april 2017 om 18:47
Blindevogel, ach alles missen. Hij is snel en zou net zoals Narsingh best van waarde kunnen zijn tegen tegenstanders die je met de rug tegen de muur zetten. Hij heeft ook best veel assists voor de minuten die hij krijgt, en is nog steeds jong genoeg om iets rustiger te worden. Nee Messi zal het nooit worden. Maar een prima jongen voor in de selectie.
 
Weef
 
5
12 april 2017 om 17:16
Dat niet alleen, maar als je hem niet zou behouden zit je behoorlijk dun in de spoeling qua buitenspelers. We zitten nu al niet ruim, maar Berghuis gaat straks weer naar Engeland en wat Elia gaat doen is ook nog maar de vraag. En nieuwe buitenspelers halen die er gelijk staan wordt ook lastig met het budget van Feyenoord. Bovendien vind ik het een van de weinige bankzitters, waarbij het niveau niet gelijk dramatisch veel lager is als hij invalt. Zoals vgeel zegt moet zijn rendement omhoog en moet hij nog stabieler worden, maar de dreiging die hij heeft is enorm. En zeker als invaller kan die dreiging en explosiviteit heel nuttig zijn. Als hij dan ook nog stabieler en effectiever wordt, dan kan het op termijn echt een prima speler worden voor Feyenoord.
 
Maestrotactico
 
18
12 april 2017 om 16:43
Het enige is dat hij nu niet transfervrij zal vertrekken. Bilal gaat Feyenoord niet verder helpen. Weinig constante speler met weinig rendement. Zit nu bijna in zn vierde jaar en is nog niet een wedstrijd op zn niveau van Heerenveen gekomen.
 
Mvdw
 
3
12 april 2017 om 16:55
Klopt inderdaad, 0 goals voor een buitenspeler bij de koploper. Dat is gewoon heel erg slecht!
 
Xyzz
 
2
12 april 2017 om 18:33
3 doelpunten in 64 competitieduels. Dat is toch niet te geloven. Je kan nog beter Botteghin in de aanval zetten. Feyenoord zou blij moeten zijn om hem gratis te lozen. Nu zitten ze er nog langer aan vast.
 
Ijsmuts
 
3
12 april 2017 om 18:59
@xyzz; ik geloof dat er in de tekst al wel duidelijk werd dat zn rendement omhoog moet, gratis lozen is echter onzin. Kijkend naar zijn directe bijdrages qua goals en assists per gespeelde minuut heeft hij 'maar' 105 minuten nodig voor een goal of een assist. Ik heb de laatste 2 seizoenen vergeleken in de Eredivisie. Elia komt op 139 minuten. Narsingh op 193. Younes op 198. Berghuis, dit seizoen pas weer actief, komt op 149. De cijfers van Bilal zijn zo waardeloos dus nog niet. In ieder geval verre van dramatisch.
 
FairPlayprijs
 
1
12 april 2017 om 17:03
Inderdaad. Het verschil tussen het basiselftal en de wisselspelers is bij Feyenoord te groot. het basiselftal is kampioenswaardig. Zijn rendement is te laag. Hij heeft net als Elia snelheid en kan een man passeren, maar het vervolg is er nooit. Doelpunten, voorzetten en goede keuzes maken, dat moet echt gaan komen.
 
Weef
 
1
12 april 2017 om 17:27
Zijn rendement is inderdaad laag als je kijkt hoe vaak hij in kansrijke positie komt, maar dit siezoen geeft hij in de eredivisie alsnog 6 assist in 770 minuten voetbal. Dat is echt niet slecht, zeker als je bedenkt dat hij ook nog wel een paar keer ongelukkig is geweest met bijv. het raken van het houtwerk of medespelers die voorzetten niet afmaken.
 
Mister L
 
5
12 april 2017 om 16:43
Goede zet, hij is pas 22 jaar. Nu komen de jaren dat hij bepalender moet worden en stappen moet zetten in zijn ontwikkeling. Doet hij dit niet binnen 2 aan 3 jaar, dan afscheid nemen...
 
sprokkie
 
3
12 april 2017 om 16:47
Ik denk dat je alleen echte stappen kunt zetten als je elke week speelt, en dat zie ik bij Feyenoord niet gebeuren. Ik hadden eigenlijk verwacht dat hij een stapje terug zou doen in de eredivisie of naar een lager geplaatst team in het buitenland. Maar we zullen zien. Hij heeft dit jaar echt wel goede dingen laten zien.
 
Mister L
 
0
12 april 2017 om 20:11
Wie weet wordt hij wel verhuurd. Er zit volgens mij nog genoeg rek in Bascikcioglu. Het onbesuisde moet eruit in zijn acties
 
fc moulijn
 
1
12 april 2017 om 16:49
Prima besluit, is nog jong en zit volgens mij wel wat rek in. Moet in iedergeval 1 goede helft kunnen dat doet berghuis doorgaans ook.
 
oekszuid
 
3
12 april 2017 om 17:16
Wat ik echt vreemd vind is dat dit soort mensen uitspraken doen die gwn beledigend zijn naar de buitenwereld!! Iedereen met een heel klein beetje verstand ziet toch in dat hij alles behalve stabieler is geworden!!! Man man man wat een beleid!!
 
vedetterut
 
1
12 april 2017 om 17:25
Hij is wel degelijk stabieler geworden. Waar hij vroeger echt alles als een kip zonder kop deed is dat nu minder het geval. Hij heeft veel belangrijke kwaliteiten van een buitenspeler, hij mist alleen nog een beetje de rust om een goed rendement af te leveren. Dat is iets wat met de jaren komt.
 
BendeR
 
0
12 april 2017 om 17:29
Zijn rendement moet echt omhoog, maar Feyenoord gaat niet zomaar een speler waar ze aardig wat geld voor hebben uitgegeven gratis de deur uit laten lopen. Ik geef hem iig nog het voordeel van de twijfel, volgens mij als hij 2 wedstrrijden achter elkaar goed zop spelen dat die los komt. Dat idee heb ik eigenlijk nog steeds, maar het is heel simpel dit seizoen geen rendement is exit.
 
El Fenomeno
 
1
12 april 2017 om 17:32
Die rust heb je of heb je niet, dat valt niet aan te leren. Hij is nog steeds enorm onrustig aan de bal en dat gaat niet verbeteren.
 
vedetterut
 
0
12 april 2017 om 17:54
Dat is wel degelijk iets wat met de jaren komt. Of denk je dat Zlatan al die jaren de rust voor de goal had? Mooi voorbeeld is wat Hans Nijland afgelopen week gaf. Suarez was bij Groningen een ongeleid projectiel zonder rust voor de goal. Na zijn vertrek naar Ajax, Liverpool en Barcelona is hij zich vervolgens steeds beter gaan ontwikkelen als spits en is hij nu een zogenaamde koele afmaker. Er was niemand in Nederland die dat had gedacht toen hij als broekie bij Groningen speelde. Ook jij niet El Fenomeno.
 
El Fenomeno
 
1
12 april 2017 om 18:16
Dat niet nee, maar op een oud Feyenoord forum waar ik vroeger kwam was ik wel de enige die riep dat Vejinovic zou gaan mislukken. Verder kon je aan Suarez wel zien dat die de top kon bereiken, bij Bilal zie je in drie jaar eredivisie geen progressie en hij is geeneens een basisspeler. Sommige dingen kun je een speler niet leren.
 
vedetterut
 
0
12 april 2017 om 18:33
Op dat Feyenoord forum waar jij vroeger kwam riep jij anders dat Vejinovic een geweldige aankoop was. Ik heb de reacties hier nog voor mij liggen. Je bent wel erg goed in veren in je eigen reet te stoppen, maar goed ik ben niet anders van je gewend. Dat Bilal 3 jaar lang weinig progressie heeft geboekt klopt en hij zal geen speler voor de internationale top worden nee, maar hij heeft nog wel altijd de potentie om een belangrijke speler voor Feyenoord te worden als hij zich verder ontwikkelt.
 
El Fenomeno
 
2
12 april 2017 om 17:31
Ik vind hem eigenlijk in alles tekort komen. Hij mist overzicht, techniek en een passereactie. Bovendien heeft die ook geen rendement. Hij kan enkel een keer gevaarlijk zijn als je hem in de diepte aanspeelt. In drie jaar heb ik ook geen progressie gezien. Bovendien speelden we dankzij zijn gemiste kansen in éã©n week gelijk tegen Ajax en Heerenveen thuis, iets wat ons straks waarschijnlijk de titel gaat kosten.
 
FR12Jules
 
2
12 april 2017 om 18:07
Beetje raar om het mogelijk verliezen van de titel op zijn conto schrijven. Op die manier kan je ook Jones de schuld geven voor twee gruwelijke blunders in een week tijd.
 
Tornado72
 
0
12 april 2017 om 17:40
Geen hoogvlieger maar wat zijn de de alternatieve? Berghuis zal volgend seizoen waarschijnlijk niet meer bij Feyenoord spelen. Dan hou je met Elia eigenlijk maar 1 buitenspeler over dat is toch wel erg weinig. Ook met Bilal en Elia zal Feyenoord nog vast opzoek gaan naar nog een buitenspeler van de zomer.
 
Huomel
 
0
12 april 2017 om 17:43
misschien is hij wel een laatbloeier en komt het alsnog er uit... :-)
 
Mexicanooo
 
1
12 april 2017 om 17:51
Hij heeft tot nu toe niet bewezen een toegevoegde waarde voor Feyenoord te zijn. Ik had liever een andere speler gehaald.
 
Xyzz
 
1
12 april 2017 om 18:30
Onbegrijpelijke aankoop en een onbegrijpelijke verlenging. Heeft de mentaliteit niet (angstig) en de kwaliteit niet. Gaat ook nooit wat worden. Heeft 3 doelpunten gescoord in 64 competitiewedstrijd. Niet te geloven. Beter zetten ze hem op rechtsback ofzo.
 
peterhs
 
2
12 april 2017 om 18:55
onbegrijpelijk dat uitgerekend deze speler wordt verlengd voor 2 seizoenen alles wat je er al kwijt aan bent en kwijt gaat raken is verloren en zal je nooit meer terug verdienen snap ook niet waarom gio er maar mee terug blijft komen terwijl het voor iedereen al duidelijk is dat hij nooit wat gaat worden en zal toevoegen aan het elftal en wil hierbij ook gelijk een lans breken voor mo el hankouri geeft die jongen eens een normale kans en geeft het legioen wat het wilt dat is namelijk speelminuten voor hem en niet allerlei vreemde constructies op de linkerflank als elia eens niet kan spelen
 
natrappen
 
0
13 april 2017 om 00:51
Ik snap niet dat Feyenoord het contract verlengt van een bankzitter. Die het elke week moet doen met invalbeurten. Geeft voor mij gevoel aan dat Feyenoord iets te hoog gegrepen is voor Bilal. Hij is een prima basisspeler voor een middenmotor in de eredivisie.