'Feyenoord en PSV worden afgetroefd in strijd om Chelsea-target'
Woensdag, 14 juli 2021 om 11:56

Feyenoord en PSV lijken af te moeten haken in de strijd om Iké Ugbo, verzekert Fabrizio Romano woensdagochtend. De transferexpert meldt dat KRC Genk de strijd om de handtekening van de 22-jarige aanvaller van Chelsea leidt. Dat Ugbo deze zomer vertrekt bij Chelsea is een ding wat zeker is, zo klinkt het. Volgens Romano heeft het Genk van John van den Brom er alle vertrouwen in dat het volgend seizoen over de diensten van Ugbo kan beschikken. Ugbo ligt nog tot volgend jaar zomer vast bij Chelsea.

Romano kwam eind vorige week met het nieuws dat Feyenoord en PSV zich tegelijkertijd hadden gemeld bij het management van de speler van Chelsea. Ook Besiktas en Genk hadden hun interesse in de aanvalsleider kenbaar gemaakt. Nu blijkt dat laatstgenoemde club de beste papieren heeft en uitgaat van een akkoord met de aanvaller en diens werkgever. Rik Elfrink, clubwatcher van PSV namens het Eindhovens Dagblad ontkrachtte de interesse van PSV in Ugbo. "Ik lees wat berichten over PSV en een beloftevolle aanvaller, maar hij staat niet in Eindhoven op de radar", tweette Elfrink.

Ugbo is geen onbekende op de Nederlandse velden: hij speelde in 2019/20 op huurbasis voor Roda JC Kerkrade. Ugbo beleefde een verdienstelijk seizoen in het tenue van de ploeg uit Kerkrade. Hij was goed voor 13 treffers in 29 wedstrijden, alvorens het coronavirus een einde maakte aan de voetbaljaargang. In zijn eerdere uitleenbeurten aan Barnsley, Milton Keynes Dons en Scunthorpe United was de door Chelsea opgeleide aanvaller niet verder gekomen dan een handvol doelpunten. Chelsea leende Ugbo afgelopen seizoen uit aan Cercle Brugge, waar hij eveneens een trefzeker seizoen beleefde. Hij eindigde op 17 treffers in 34 duels in alle competities.

'De keuze voor Nederland was een van de beste die ik had kunnen maken'

Voetbalzone sprak anderhalf jaar geleden uitgebreid met Iké Ugbo.Lees artikel

In een interview met Voetbalzone vertelde Ugbo anderhalf jaar geleden nog dat zijn keuze voor Nederland 'de beste was die hij ooit had kunnen maken'. "De voetbalstijl is meer technisch, maar dat past wel bij mijn speelstijl. Het brengt een heel ander aspect in mijn spel naar boven. De keuze voor Nederland was een van de beste die ik had kunnen maken, vooral na de huurperiodes in de Championship en de League One. Mijn vertrouwen is toegenomen, door het aantal doelpunten. Ik voel me meer mezelf, ik doe dingen die ik altijd deed. Als je vertrouwen lager is, speel je niet altijd hetzelfde."

Meer nieuws
   
08:23
08:23
Uitleveringsproces Promes aan Nederland begonnen: 'Dan kan het heel snel gaan'
0
   
08:00
08:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
13
   
07:32
07:32
Anwar El Ghazi regelt grote namen in benefietwedstrijd voor Gaza
2
   
07:15
07:15
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
21
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
NicoMos
 
0
14 juli 2021 om 12:04
goodbye, voor jou een ander!
 
SergioRamosHM
 
2
14 juli 2021 om 12:12
En wie is dan die ander? Feyenoord heeft weinig geld dus vind maar iemand gratis/huur met veel doelpunten, die zijn schaars denk ik.
 
ODESZA
 
7
14 juli 2021 om 12:46
Feyenoord is niet opzoek naar een spits. een rechtsbuiten en een centrale verdediger is waar nu de aandacht op ligt.
 
InkeMontana
 
5
14 juli 2021 om 13:01
Dan weten ze niet helemaal de juiste prio te leggen daar. Een goede spits is al een aantal jaar het probleem :P
 
JiskeFet382
 
0
14 juli 2021 om 14:36
Volgens wat twittergeruchten is de Jahanbakhsh deal bijna rond voor 5 tot 7 miljoen in termijnen.
 
bastian_vdw
 
1
14 juli 2021 om 12:05
Is ook beter voor hem en dit betekent wss het vertrek van Dessers bij Genk. Belgische competitie is bekend terrein voor Ugbo. Geweldige statistieken voor zo een jonge jongen en hij deed het al prima bij Roda.
 
Lierse1997
 
3
14 juli 2021 om 12:26
Dessers heeft al aangegeven te willen vechten voor zijn plek. Verder zal Onuachu ook echt nog wel vertrekken.
 
FlamengoBrasil
 
20
14 juli 2021 om 12:08
PSV had geen interesse in deze speler. Dit wordt zelfs in de tekst genoemd. Denk dat Rik Elfrink een betrouwbaardere bron is als het om PSV nieuws gaat dan Romano.
 
Richardmas
 
1
14 juli 2021 om 12:11
Terwijl Fabrizio Romano wel bekend staat juist erg betrouwbaar te zijn. En nee, geen sarcasme hier.
 
FlamengoBrasil
 
25
14 juli 2021 om 12:16
Nee dat weet ik. Romano is doorgaans ook erg goed ingevoerd. Alleen staat Rik Elfrink dagelijks op de Herdgang, dus wat betreft PSV heb ik daar wat meer vertrouwen in.
 
4Ever4Ajax
 
0
14 juli 2021 om 12:36
@flamengobrasil: Helemaal geen interesse zegt Elfrink ook niet. Kan best zijn dat PSV een keer voorzichtig heeft gevraagd naar hem. Ik denk dat zowel het nieuws van Romano als Elfrink naast elkaar kunnen bestaan.
 
FlamengoBrasil
 
2
14 juli 2021 om 13:01
Hij staat niet op de radar staat er in de tekst, en gisteren ook in zijn tweet. Voorzichtig naar vragen rijmt daar niet echt mee.
 
Meliora
 
3
14 juli 2021 om 12:08
Leuk om te zien dat hij het goed doet, had hem best graag in Nederland bij Feyenoord gezien, want dan is het toch wat makkelijker om hem te volgen. Wist zich als jonkie knap te onderscheiden in een verder kansloos Roda dat tijdens de coronastop 17de stond. Ook wel een leuke jongen waar een goed hoofd op zit. Toen Roda dat jaar zware financiã«le problemen had (mauricio de la Vega, kennen we hem nog?) en Ugbo kortstondig zijn salaris niet betaald kreeg, zei hij in een interview heel rustig dat zijn ouders hem hadden geadviseerd om zich gewoon op het voetbal te concentreren. Erg benieuwd hoe ver hij kan komen in zijn carriere.
 
MrKrillin
 
7
14 juli 2021 om 12:11
Mogelijk lees ik er overheen, maar transfervrij? off. Serieus @VZ hoevaak moet ik nog het automatisch afgespeelde filmpje van Vermeer zien. Al weken zie ik alleen maar deze gast. Pfff hoe vaak moet ik dit nog zien?
 
Ijsmuts
 
3
14 juli 2021 om 13:37
Het biedt een beetje tegenwicht voor ons Feyenoorders nu Berghuis naar Ajax gaat Dus dit gaat duren totdat die soap is afgerond, 20 december dit kalenderjaar, de dag na Feyenoord-Ajax
 
Aguerooo
 
2
14 juli 2021 om 12:30
''afgetroeft'' hoeft hier echt niet gebruikt te worden hoor. Misschien voor Feyenoord maar PSV had helemaal geen interesse in deze matige voetballer, dus PSV is niet afgetroeft maar heeft gewoon nee tegen deze jongen gezegd, er speelde ook nauwelijks iets.
 
KAWS
 
0
14 juli 2021 om 12:33
Best jammer dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet naar Feyenoord komt. Ik denk dat dit wel een reeële optie was voor Feyenoord. Alleen focust Feyenoord zich momenteel op andere posities en gaat het geld wat beschikbaar is die kant op. Een CV is op dit moment harder nodig want Fer als CV is ook pure armoede. Ugbo had prima cijfers in België en zou een perfecte concurrent zijn voor Bozenik. Bij Feyenoord moet er wel echt een spits bij want met alleen Bozenik en wat jeugd ga je het niet redden. En ik wil niet nog een jaar kijken naar Linssen in de spits.
 
Moridin
 
0
14 juli 2021 om 13:58
Feyenoord heeft helemaal geen spits nodig, tenzij het echte topper is. mnaar deze gozer huren, zodat een ander er volgend jaar geld aan kan verdienen moeten ze niet meer doen. Je heb straks met Sinisterra, jahanbakhsh en Til genoeg beweging en voetbal. De spits moet alleen balletjes binnenlopen en voor wat afleiding zorgen. Dat kunnen Bozenik en Bannis ook wel.