Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
Vrijdag, 3 mei 2024 om 07:15

Jeremie Frimpong was donderdagavond in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma één van de meest dreigende spelers van Bayer Leverkusen. De Oranje-international kreeg met name in de eerste helft enkele opgelegde kansen, die hij liet liggen. De aanvallende dreiging van de Amsterdammer is reden tot discussie aan tafel bij ESPN.

De eerste kans van Frimpong kwam in de 23ste minuut, toen hij diep gestuurd werd en oog in oog met Roma-doelman Mile Svilar net naast schoot. "Dit is wel echt een wapen", concludeert analist Kees Kwakman bij het zien van de beelden van die kans. "Er gaat echt nog wel genoeg mis bij hem, maar..."

Perez is kritisch op de gemiste kans van Frimpong. "Dit is toch best wel een makkelijke stift, eerlijk gezegd. Je hebt na de aanname nog alle tijd. De keeper komt niet razendsnel... Hij schiet hem met zijn binnenkant, best wel gek." Kwakman denkt vast vooruit naar het EK. "Het is natuurlijk best een wapen voor Koeman, als je straks voor staat en je hebt nog een kwartier."

Frimpong moet het bij Oranje in principe met Denzel Dumfries uitvechten om de rechtsbackpositie. Dumfries lijkt in principe de nummer één keus van Koeman te zijn. "Vind je niet dat je hem moet selecteren als rechterspits?", haakt Perez in. "Als hij nu wordt geselecteerd, staat hij bij de rechtervleugelverdedigers."

Frimpong maakte in het vriendschappelijke duel met Schotland geen al te gelukkige indruk. "Toen moest hij eigenlijk te veel verdedigen", concludeert Kwakman. "Perez is van mening dat Frimpong als rechtsbuiten geselecteerd zou moeten worden, maar stuit op weerstand van Pierre van Hooijdonk. "Hij moet eigenlijk opkomen. Als hij daar gaat staan, dan is hij ook niet de man..." Perez komt vervolgens met een duidelijke conclusie: "Dan is er geen enkele positie voor hem."

Kwakman ziet desondanks een rol weggelegd voor Frimpong als rechtsbuiten. "Tegen West Ham United, in de ronde hiervoor, viel hij in en werd hij wel vijf keer alleen op de keeper gezet. Toen scoorde hij ook uiteindelijk. Dat is echt een wapen." Perez ziet in tegenstelling tot Van Hooijdonk geen probleem met het opkomende gedeelte in het spel van Frimpong. "Vandaag stond hij er toch ook gewoon? Hij ging toch niet verrassend voorbij de buitenspelers? Hij stond toch best wel vaak op rechtsbuiten?"

Van Hooijdonk wijst naar de beelden bij de kans van Frimpong uit minuut 23 en constateert dat Frimpong wel degelijk opstoomde om bij de rechtsbuitenpositie te komen. "Dan heb je eigenlijk geen positie voor hem dan", constateert Perez nogmaals. Frimpong kreeg nog een aantal grote kansen in de eerste helft tegen Roma. Zo schoot hij van dichtbij tegen Stephan El Shaarawy aan en vloog zijn poging uit de draai even later net naast. Bij die aanvallen was Frimpong wel aanwezig als 'rechtsbuiten'.

Frimpong werd door verslaggever Cristian Willaert nog gevraagd naar een mogelijke rol als rechtsbuiten op het EK. "Natuurlijk kan ik daar spelen. Maar ik zal klaar zijn voor de positie waar de bondscoach me wil hebben." Op dit moment lijkt Donyell Malen de aangewezen nummer één om de rechtsbuitenpositie in te vullen. De vleugelspeler kent een uitstekend seizoen bij Borussia Dortmund.

Meer nieuws
   
13:00
13:00
Hoe vergaat het de talenten van Ajax die in 2018 de Eerste Divisie wonnen?
8
   
12:55
12:55
Spandoek komt Denzel Dumfries duur te staan: rechtsback moet flink bedrag dokken
5
   
12:45
12:45
Pak 50x je inzet als FC Twente zondag wint van PEC Zwolle!
0
   
12:29
12:29
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
   
12:12
12:12
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
henkie antonio
 
7
3 mei 2024 om 00:25
Gakpo - Zirkzee - Simons Koopmeiners Q. Timber - F. de Jong Aké - Van Dijk - Geertruida - Frimpong Bijlow Dit zou het beste Nederlands elftal zijn op dit moment. Haal je de finale mee.
 
Andres13
 
59
3 mei 2024 om 00:40
Sterke opstelling alleen zou ik Bijlow, Geertruida en Timber eruit halen en Verbruggen, de Vrij en Reijnders er nog in zetten.
 
Bas de Jong
 
1
3 mei 2024 om 12:49
Je mag het ook zeggen hoor dat je anti Feyenoord bent
 
Weser
 
0
8 mei 2024 om 16:42
Wat is er anti-Feyenoord aan op drie plekken een betere speler willen opstellen?
 
JK-Ajax
 
28
3 mei 2024 om 00:41
Liever niet Ronald, hier wordt je toch wel verdrietig van. Geen Reijnders, Frimpong in een 4 mansverdediging? Xavi raakt geen pepernoot in oranje.
 
benhanna071
 
8
3 mei 2024 om 01:46
Mikky vd ven zou ik altijd basis zetten. Wat een verdediger is dat zeg. Sterk en pijlsnel.
 
M.Boekhoorn
 
12
3 mei 2024 om 02:11
Zeker. Ik zou spelen met Verbruggen, Ake, V Dijk, vd Ven, Dumfries, De Jong, Reijnders, Schouten, Gakpo, Depay en Malen. T is geen hogere wiskunde...
 
Cali88mero
 
5
3 mei 2024 om 05:38
Ik moet zeggen, als je met Aké op linksback speelt dan zou ik dolgraag Frimpong willen zien. Vermoed dat het duo Simons/Frimpong op rechts geweldig kan zijn, Simons die naar binnen trekt en Frimpong die eroverheen gaat. Gakpo; ik weet het nooit met hem, baltechnisch misschien wel de beste in het hele NL elftal, fantastische trap. Maar heb altijd het idee dat hij op 60% speelt en zo ook de duels ingaat. Beetje een laffe krant. Verbruggen; Aké, van de Ven, van Dijk, Frimpong; De Jong, Reijnders, Gravenberch; Depay, Brobbey, Simons. 3 posities waarvan ik enige twijfel heb met het oog op het EK in mijn opstelling. Van de Ven (nooit gespeeld in oranje, kwaliteiten staan buiten discussie, kan ook de Ligt spelen.) Gravenberch kan gewisseld worden voor Q. Timber en Brobbey kan gewisseld worden voor Zirkzee. Dynamische rechterkant met een linkerkant die behoudender is maar met Depay die vanalles kan creëeren. Wel zaak dat Depay zijn rol blijft spelen, niet teveel gaat zwerven en de spits in de weg gaat staan.
 
Cali88mero
 
1
3 mei 2024 om 05:42
En om de wereld op zijn kop te zetten: centraal duo van de Ven, de ligt zie ik ook wel wat in.
 
ohwohwohw
 
0
3 mei 2024 om 10:18
Laten we Vd Ven nu niet te veel gaan hypen. Laatste wedstrijden zijn alweer minder overtuigend dan de wedstrijden er voor. Ook hij maakt nog zijn foutjes wat helemaal niet erg is overigens. Laat hem lekker mee gaan naar een eindronde zodat hij over 2 jaar bijv v Dijk kan vervangen. Mbt Frimpong: ideaal dat hij toch op meerdere posities uit de voeten kan. Ook voor hem geldt denk ik: geen basis komend EK, maar wel een wapen om nog te brengen.
 
M.Boekhoorn
 
27
3 mei 2024 om 02:07
Je kunt jezelf beter gekke Henkie noemen. Bijlow, Geertruida, Simons, timber , Zirkzee nog nooit gezien in oranje. Dit lijkt meer op de C garnituur...
 
FapTheRooster
 
27
3 mei 2024 om 05:46
Keihard mee oneens. Frimpong is een 4-mans defensie? Bijlow?! Geertruida en Quinten Timber? Hele vreemde opties gezien de mogelijkheden die je hebt. Verbruggen/Flekken Maatsen Aké, Van Dijk, Vd Ven, Frimpong Frenkie, Reijnders, Simons Gakpo, Zirkzee Qua voorhoede snap ik jou dus wel compleet. Verder niet.
 
voetbalfreak
 
29
3 mei 2024 om 06:53
Je mist alleen Wieffer en Nieuwkoop nog...
 
FapTheRooster
 
37
3 mei 2024 om 07:04
Ik snap niet dat hij Van Dijk boven Beelen verkiest ook.
 
voetbalfreak
 
2
3 mei 2024 om 09:00
Hahaha klopt. En het is dat Hartman geblesseerd is anders had ie ook basis gestaan.
 
RFledderus
 
0
3 mei 2024 om 12:41
Feyenoorder zeker? Ik schat Van de Ven hoger in dan Geertruida.. en verdedigend gezien De Ligt ook. Quinten Timber mag erin.. maar als vervanger voor Frenkie als die het niet haalt. Waarom haal je eigenlijk Reijnders eruit? Dat is echt 1 van de betere nu in het elftal. Zirkzee en Brobbey liggen dichtbij elkaar denk ik, net andere type spelers. Dus kan je ook over twijfelen. Komt over alsof je iets teveel in je eigen voetbalkennis gelooft met de overtuiging die je in je woorden legt. ?? Mag iets gebalanceerd worden in mijn optiek!
 
Kuna_Mila
 
7
3 mei 2024 om 06:51
Als je die Frimpong zo ziet stuntelen als gisteren begrijp je toch wel waarom Koeman hem links laat liggen. Mensen kinderen, die jongen heeft nog hardere voeten dan Dumfries, mist de makkelijkste kansen, kan niet verdedigen, stelt fysiek niks voor. Ok, hij is heel snel en dreigend, maar jeetje...
 
Lierse1997
 
46
3 mei 2024 om 06:59
Heb je Dumfries het afgelopen half jaar zien stuntelen?
 
FapTheRooster
 
27
3 mei 2024 om 07:03
Er kwam continu dreiging van hem af. En hardere voeten dan Dumfries? Heb je hem zien dribbelen? Dat heb ik Dumfries nog nooit zo zien doen. En dan stond Frimpong niet eens op zijn positie ook nog
 
Weser
 
23
3 mei 2024 om 07:30
Als je Dumfries beter vindt dan Frimpong heb je echt nog nooit voetbal gekeken. Dan is Guus Til ook beter dan Florian Wirtz. Harde voeten? Heb je ooit naar Dumfries gekeken? Die man kan alleen rennen en een beetje tegen mensen duwen en uit pure onhandigheid ballen en benen aantikken. Daarmee heb ik alle kwaliteiten van Dumfries opgenoemd.
 
Kuna_Mila
 
3
3 mei 2024 om 07:39
Tja ik vind Dumfries, zoals het Nederlands elftal speelt, een veel betere speler voor die positie.
 
psv-ajax
 
2
3 mei 2024 om 09:39
Wat een onderschatting van Dumfries hier. Die man is werkelijk overal geslaagd. Ook bij Inter. Hij zit niet op de bank vanwege zijn voetbal capaciteiten, maar vanwege een politiek spel, gezien zijn contract. Ja, Dumfries oogt als een houten Klaas, maar heeft naast goals ook vele assists en is technischer dan je denkt. Zo kan je van Frimpong ook zeggen dat hij alleen hard kan rennen, terwijl hij meer kan dan dat. Maar goed, smaken verschillen. Ik zou Dumfries te allen tijde opstellen. Simons mag banken. Middenveld met Schouten (liefst Veerman ook, maar die mag het eerst in het buitenland laten zien dat hij basisplaats waardig is) Frenkie en Reijnders. Mocht Frenkie te geblesseerd zijn, dan mag Timber spelen. Veerman is dan te aanvallend. Voorin weet ik het echt niet. Brobbey zeker niet. Ziek er doet het goed in Italië en mag zeker mee. Ik denk de spits in vorm. Verbruggen Dumfries VvD MvdV Ake Frenkie Schouten Reijnders Malen spits Gakpo
 
Lierse1997
 
3
3 mei 2024 om 11:15
Hij zit op de bank omdat hij heel slecht speelt sinds zijn blessure. Dat is de reden.
 
AjaxNL!
 
2
3 mei 2024 om 14:14
Dumfries heeft niet eens de helft van het talent van Frimpong. Heeft een tijd leuk meegedaan vanwege zijn werklust maar bakt er nu niet veel meer van. Er is zelden kritiek op Dumfries geweest, hoe kan je dan onderschat zijn? Voor mij juist een overschatte speler.
 
JK-Ajax
 
5
3 mei 2024 om 07:36
Hij speelt iig continu basis in tegenstelling tot Denzel schoenendoos Dumfries
 
Weser
 
21
3 mei 2024 om 07:28
Verbruggen; Maatsen, Aké, Van Dijk, De Vrij, Frimpong; De Jong, Simons, Reijnders; Gakpo, Zirkzee Als je deze opstelling niet aan de praat krijgt als bondscoach, ben je echt een absolute minkukel. Nu is het helaas wel het enige probleem dat onze coach dat ook is.
 
FapTheRooster
 
6
3 mei 2024 om 07:30
Poddorie, kunnen wij het niet samen over gaan nemen? Ik kan me hier helemaal in vinden!
 
FCTLeon
 
3
3 mei 2024 om 08:36
Hier ben ik het ook helemaal mee eens! Sterke opstelling.
 
KEIZER!
 
2
3 mei 2024 om 09:05
3-5-2 niet echt des Nederlands. Maar wel sterk. Echter zou ik alleen de Vrij voor vd Ven vervangen.
 
Chuck01
 
1
3 mei 2024 om 09:11
Prima opstelling en dan eens vol gas drukzetten met deze opstelling. De wingbacks druk zetten op de backs van de tegenstander, voldoende loopvermogen met maatsen en frimpong.
 
RFledderus
 
0
3 mei 2024 om 12:47
Wat overdreven denigrerend naar een coach die echt z’n strepen wel heeft verdiend! Jij gelooft ook teveel in je eigen voetbalkennis vgsm.. Ondanks dat. Zou ik een soortgelijke opstelling hebben, maar wellicht Ake als LA en Van de Ven dan ipv Maatsen. Die komt net kijken op het allerhoogste niveau. Kan je wel prima in laten vallen. Ik ben zelf best een fan van Wout Weghorst, ik ken heel goed z’n gebreken.. maar vind het ook niet erg als die drie jongens: Brobbey, Zirkzee, Wout het uitvechten met elkaar.
 
jeroenvoorhout
 
0
3 mei 2024 om 15:50
Met wat we hebben, is dit misschien wel de sterkste opstelling
 
KEIZER!
 
1
3 mei 2024 om 09:09
Voor mij is de beste opstelling toch: Verbruggen Frimpong - vd Ven - Virgil - Maatsen Frenkie - Xavi - Reijnders Malen - Zirkzee - Gakpo
 
DavidDein
 
3
3 mei 2024 om 09:50
Individueel misschien wel, hoewel ik Ake beter vind dan Maatsen. Maar met dit team word je compleet overlopen, veel te weinig ervaring ook
 
FapTheRooster
 
1
3 mei 2024 om 09:54
Dan speel je in feite met 8 aanvallende spelers. Dat is wel heel heftig.
 
jeroenvoorhout
 
0
3 mei 2024 om 15:51
Ik zou Aké niet op de bank zetten
 
XaviKoning
 
0
3 mei 2024 om 19:38
Dat zeg je nog heel netjes…
 
PapaBear
 
0
3 mei 2024 om 09:43
Waarom houd iedereen hier toch zo krampachtig vast aan dat 1433, we hebben de spelers daar niet voor man. Wij zijn wereldkampioen in onszelf omhoog praten zeg, we moeten op zijn Nederlands spelen blabla. Mooie streven maar we hebben er nog nooit prijzen mee gewonnen en laten we wel wezen het gaat toch echt om de prijzen. En dan die hele discussie over Frimpong en Dumfries is ook geen eerlijke, Dumfries is in zijn rol gegroeid en Frimpong heeft geen kans gekregen in zijn gebruikelijke systeem. Nee laten we een jongen afkraken op zijn zwaktes en niet beoordelen op zijn kracht. Als we onze beste spelers op hun beste posities beoordelen en daar de opstelling op zouden maken komen we al een heel eind. Maar nee laten we ze in een systeem dwingen waar ze niet of nauwelijks meer in spelen.
 
Drumsgoon
 
0
3 mei 2024 om 11:15
Iedereen die serieus met De Jong en Reijnders wil spelen, dat is toch niet serieus te nemen? Je hebt minstens een waterdrager als Wieffer, Schouten of desnoods De Roon nodig tegen serieuze tegenstanders.
 
regie
 
0
4 mei 2024 om 15:32
Verbruggen Geertruida Van Dijk Ake Frimpong Reijnders De Jong Maatsen Malen Zirkzee Simons Bijlow Timber De vrij Vd Ven Dumfries Schouten Veerman Blind Koopmeiners Depay Gakpo Flekken Weghorst Wijnaldum/Timber/Wieffer Summerville/Brobbey