Feyenoord-fans in onzekerheid: 'Er is niets voor die supporters geregeld'
Maandag, 9 december 2019 om 13:20

Voor Feyenoord staat komende donderdag de uitwedstrijd tegen FC Porto in de Europa League op het programma. Of de aanhang van de Rotterdammers welkom is bij het laatste groepsduel, is nog altijd hoogst onduidelijk. Remco Ravenhorst, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder, waarschuwt in gesprek met RTV Rijnmond dat er niks geregeld is voor de minimaal tweeduizend fans die hoe dan ook de reis naar Portugal zullen maken.

Feyenoord kreeg een straf voor de gebeurtenissen rond het vorige uitduel in de Europa League tegen het Zwitserse BSC Young Boys, waardoor de supporters van de Rotterdammers niet welkom zijn in het Estádio do Dragão. De club is in beroep gegaan tegen de straf en heeft een 'opschortende werking' verzocht, omdat de kaarten voor de meereizende aanhang al verkocht waren en een groot deel van de fans dus ook hun reis al geboekt had. "En er is niets voor die supporters geregeld", vertelt Ravenhorst.

De lokale autoriteiten hebben voorlopig geen alternatief als het beroep afgewezen wordt en de Feyenoord-fans niet welkom zijn in het stadion. "Het is ook lastig. Zie maar iets voor zo'n grote groep te organiseren. Dan krijg je toch overal kleinere groepen", zegt de voorzitter van de supportersvereniging. Bij het uitduel met Napoli in de Champions League van twee seizoenen geleden waren er tevens geen Feyenoord-fans welkom. "In Napels verliep het prima, ondanks de fanatieke achterban van Napoli, maar zulke wedstrijden zijn nooit zonder risico."

"Om ongeregeldheden te voorkomen is het goed als supporters wél worden toegelaten. Dat geeft rust", benadrukt Ravenhorst. Hij begrijpt wel dat Feyenoord zijn supporters bij een verbod 'met klem' verzoekt om niet toch naar het stadion te gaan. "De club wil problemen in en rond het stadion voorkomen. Wie weet gaan we dan wel met z'n allen naar de kerstmarkt."

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
2
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
   
22:55
22:55
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
66
   
22:53
22:53
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Joddit
 
8
9 december 2019 om 13:49
Ik snap niet dat de fans nou nog niet roor hebben dat het even beter is om een keer niet af te reizen. Ik snap eerlijk gezegd wel dat we nergens meer welkom zijn. Er is altijd wel wat en helaas geven de supporters altijd iedereen de schuld, behalve zichzelf.
 
masterapie
 
66
9 december 2019 om 13:52
Nee, alleen beetje jammer dat de straf pas is uitgedeeld nadat de kaarten en reisjes al geboekt waren. Ik zou het ook vertikken om €500 weg te gooien omdat anderen het hebben verkloot bij een wedstrijd waar ik niet eens bij was. Dit toont het exacte probleem van de willekeur aan straffen die de Uefa uitdeelt aan, men houdt 0,0 rekening met de supporter en er is geen eenduidig beleid.
 
FCRRR
 
1
9 december 2019 om 14:45
Misschien dat de supporters de volgende keer iets kritischer naar elkaar kunnen zijn en elkaar aanspreken en zeggen"doe ff normaal ik heb al kaarten voor Porto uit gekocht".
 
repuiztav
 
14
9 december 2019 om 15:33
Ja, en dan voor je bek geslagen worden. Het is niet de verantwoordelijkheid van een mede-supporter om iemand aan te spreken of wel soms?
 
MillanO
 
0
9 december 2019 om 15:51
Ik snap je punt, maar het grote gedeelte van de supporters komen gewoon voor de wedstrijd. Als je dan de leus, hand in hand, kameraden hebt, moet je ook met zijn allen de kleine groep kunnen aanspreken zonder geweld.
 
Ingmar van der
 
40
9 december 2019 om 13:53
Snap niet dat jij niet begrijpt als al deze mensen al een kaartje, hotel en vlucht hebben geboekt. Wat niet geannuleerd kan worden. Dan gaan ze natuurlijk niet thuisblijven en gewoon voor een korte vakantie naar Porto
 
Joddit
 
0
9 december 2019 om 15:51
Niemand zal geweerd worden uit het vliegtuig of hun hotel. Zeker niet als ze zich gewoon gedragen. Maar het gaat hier in veel gevallen niet om mensen die gewoon even een uitje plannen, getuige de opmerking "er is niets geregeld voor de supporters". Wat willen ze dan? In het stadion zijn ze niet welkom.
 
maxpayne
 
0
9 december 2019 om 17:09
Wij gaan er woensdag met 6 man heen. We hopen uiteraard naar binnen te mogen, aangezien we allemaal een kaart voor het uitvak hebben. Anders gaan we kaarten voor het thuis via Viagogo kopen voor 40 Euro p.s. Ben wel bang dat het uiteindelijk niet mag en dat vergroot de kans op ongeregeldheden met zo’n grote groep supporters.
 
AFCA_ARJAN
 
9
9 december 2019 om 13:51
Wat een compleet omgedraaide wereld leeft die man zeg. Supporters misdragen zich, dus worden de supporters bestraft. Pech voor hen die al wat geregeld hebben. En als die zich niet normaal kunnen gedragen in een stad, dan ligt dat probleem bij de supporters en dus bij Feyenoord. Een excuus dat ze dan toch maar moeten worden toegelaten slaat toch nergens op!
 
HijNiet!
 
41
9 december 2019 om 14:00
Je begrijpt volgens mij totaal niet waar het om gaat. Het gaat niet zozeer om de sanctie an sich, het gaat om het belachelijk late tijdstip ervan, waardoor duizenden fans al een dure reis geboekt hadden. Men had de sanctie op moeten leggen voor de eerstvolgende Europese uitwedstrijd, dan zou men lekker thuis zijn gebleven. Nu laten de fans die al een reis hebben geboekt zich die reis zich natuurlijk niet door de neus boren.
 
4Ever4Ajax
 
5
9 december 2019 om 14:58
@hijniet!: helemaal eens, tijdstip is belachelijk van de Uefa. Daarnaast hanteert voor mijn gevoel de Uefa enorme willekeur, en zijn het vooral clubs van kleinere landen die de dupe zijn (voor kleine vergrijpen). Ik hoop dat ze op tijd nog een go zullen krijgen! Je gaat niet zomaar je dure ticket door de WC spoelen, natuurlijk ga je er dan heen.
 
MGMV
 
26
9 december 2019 om 14:10
Volgens mij heb je niet door dat deze voorzitter juist in oplossingen denkt om eventuele ongeregeldheden te voorkomen. De supporters hebben hun reis en kaart al geboekt/gekocht voordat deze straf bekend werd en gaan dus sowieso deze reis (het is zonder de wedstrijd toch een mooie trip/minivakantie) naar Porto maken. Kan je deze 2000 supporters dan beter overal rond laten lopen of beter op één plek houden? En/of moeten we het zoals jou voor de laten we zeggen 95% goedwillende supporters maar simpel afdoen als 'pech'?
 
Tres
 
8
9 december 2019 om 14:45
@ Afca_yiddo Bij de wedstrijd Chelsea - Ajax heeft Ajax toch ook geprobeerd om haar fans toch bij de wedstrijd aanwezig te laten zijn?
 
FR_JC
 
8
9 december 2019 om 14:56
Ik zou jouw reactie wel eens willen hebben gelezen als jij vorig jaar een kaartje had gehad voor een CL wedstrijd. Kaartje, ticket, hotelletje Real Madrid, en dan...... Krijg je te horen dat je niet mag gaan / toegelaten word. Je verdiende centjes gewoon weg... Nee, achter je scherm tikken, achter je andere scherm kijken naar de wedstrijd maar wel aanmerkingen hebben.
 
4Ever4Ajax
 
5
9 december 2019 om 15:00
@fr_jc: Je hebt helemaal gelijk hoor. Laat die afca_yiddo lekker gaan. Straffen kan altijd (maar de willekeur bij Uefa vind ik sowieso al stuitend), maar niet op zo'n korte termijn. Dit is echt belachelijk natuurlijk.
 
FR_JC
 
4
9 december 2019 om 15:09
@4ever4ajax; Ik kan dit soort reacties niet waarderen want niet verder kijken (denken) dan de neus lang is maar wel alles er even uitgooien. Inleving voor andere fans voor welke club dan ook is er niet meer bij. Eerst Tiblisi dit jaar, uiteindelijk toch doorgang en ook gegaan, nu een week voordat de wedstrijd is alles cancelen door de Uefa, bizar gewoon. Tiblisi waren er 300 - 400 man, nu zijn er 2000 kaarten verkocht, plus de rest.... Uefa is slecht bezig, zoals je zegt, belachelijk... Maar ja, niks (meer) aan te doen.
 
AFCA_ARJAN
 
0
9 december 2019 om 16:08
Je bedoelt zoals we dit jaar met Chelsea uit hadden?
 
AFCA_ARJAN
 
0
9 december 2019 om 16:10
@4ever4Ajax: volgens mij ligt de kern van het probleem dat supporters zich niet kunnen gedragen, anders hoeft een uefa niet in te grijpen.
 
4Ever4Ajax
 
0
9 december 2019 om 17:54
@Afca_Yiddo: consequent (maar dan ook echt consequent) straffen is helemaal prima, maar dan wel voor serieuze dingen, niet het blokkeren van trappen oid. Daarbij is de uefa zo inconsequent als de pest, en pakken ze vooral kleinere voetballanden aan en laten ze de grote clubs met rust (of straffen veel lager). Daar heb ik een probleem mee. Deze straf voor Feyenoord vond ik buiten proportioneel en dat blijkt nu ook.
 
JanH
 
2
9 december 2019 om 16:31
@afca_yiddo lekker zeiken omdat het over de supporters van een andere club gaat nu? Hoeveel mensen waren boos op de straf van Ajax tegen Chelsea, toen was de wereld te klein voor een deel van de Ajacieden. Werd er toen niet ook geprobeerd om toch af te dwingen dat ze er heen konden?
 
AFCA_ARJAN
 
0
9 december 2019 om 17:12
@janh: Hoezo zeiken nu het over een andere club gaat? Dit is gewoon mijn mening, ongeacht voor welke club je bent. Ik vind het in en in triest dat sommige supporters het zover laten komen dat een uefa over moet gaan tot het weigeren van supporters. Dat is niet het resultaat van rotzooi trappen bij 1 wedstrijd, maar door steeds weer opnieuw je niet te kunnen gedragen. Dat groepje verpest dit voor de grotere groep en in dit geval voor de groep die al een kaartje en reis hadden geboekt. Dat heeft niks met clubvoorkeur te maken, maar met algemene normen en waarden. Laat zo`n supportersvereniging eens een statement maken, door de kosten die die mensen nu voor niks te maken te verhalen op de relschoppers die dit veroorzaakt hebben. En niet gaan huilen over een Uefa die zogenaamd een uitspraak te laat doet! En ja, zo denk ik er ook over in de situatie met Chelsea toen Ajaxsupporters niet mochten komen. Het is gewoon dom gedrag, maar dat willen bepaalde mensen maar niet inzien.
 
Lacazette
 
2
9 december 2019 om 15:00
Heeft de uefa nog steeds geen uitspraak gedaan? Wat een amateurisme... mensen betalen een godsvermogen voor zo'n trip, er mag wel wat vaart achter zitten dan. Vind eigenlijk ook wel dat de uefa die straffen wel erg makkelijk uit deelt. Het zal vast terecht zijn, maar er wordt helemaal geen rekening met mensen gehouden die zon trip boeken. Krijgen die hun geld terug of iets dergelijks? Want de mensen die honderden euros uitgeven voor zo'n ticket en reis worden wel flink benadeeld door zo'n beslissing zonder dat ze misschien iets met de straf te maken hebben gehad.
 
FR_JC
 
2
9 december 2019 om 15:13
Lacazette; Het enige wat je terugkrijgt is de prijs van het kaartje. De rest ben je kwijt of je moet een annuleringsverzekering hebben afgesloten. Nou, ik ken er een hoop die gaan, en die hebben m niet afgesloten dus die zijn minimaal 500 EUR kwijt. Die gaan, hoe dan ook.
 
HijNiet!
 
0
9 december 2019 om 15:40
Zelfs aan een annuleringsverzekering heb je weinig als je reden voor annuleren het niet aanwezig mogen zijn bij een voetbalwedstrijd is. Niemand gaat daarvoor zijn geld terug krijgen ben ik bang.
 
FR_JC
 
0
9 december 2019 om 15:49
Er zijn meerdere soorten van annuleringsverzekeringen, echter neemt zelden tot nooit iemand de duurste soort want je gaat er niet van uit dat je moet annuleren, zeker niet met een voetbalwedstrijd van een dag of 2/3/. Dus nee, maar ben het wel met je eens dat er weinig tot geen zijn die hun geld terug krijgen.