Feyenoord-iconen keihard: 'Dit elftal heeft geen kwaliteit, straalt niets uit'
Dinsdag, 14 augustus 2018 om 08:23

Bij Feyenoord is het na drie wedstrijden al alarmfase één. De Rotterdammers wonnen de Johan Cruijff Schaal weliswaar door PSV na strafschoppen te verslaan, maar verloren vervolgens van AS Trencín (4-0) en De Graafschap (2-0). Rinus Israël en Wim Rijsbergen zijn in gesprek met het Algemeen Dagblad hard over het huidige elftal van Feyenoord.

"Dan moet je dus de conclusie trekken dat je gewoon een slecht elftal hebt. Ja, wat moet ik dan? Dit wordt geen positief verhaal, hoor. Natuurlijk zullen die jongens best gewild hebben in Doetinchem, zoals Van Persie zei. Punt is alleen: dit elftal heeft geen kwaliteit, het straalt niets uit. En het mist nu al twee duels op een rij de instelling die nodig is om wedstrijden te winnen", zegt de oud-verdediger van de Rotterdammers. Hij stelt dat de rust bij Feyenoord zou kunnen terugkeren als er komende donderdag in eigen huis dik gewonnen wordt van Trencín.

Meer: Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt | De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

"Maar van zo'n ploegje moet je toch gewoon riant kunnen winnen, zeg? Ik vind echt dat Feyenoord zich voor schut heeft laten zetten in Slowakije. Dat mogen ze zichzelf verwijten", stelt Israël. Rijsbergen mist karakter in de selectie van Feyenoord en wijst erop dat Karim El Ahmadi de afgelopen jaren het verschil maakte. "Zonder hem is er geen speler die de boel bij elkaar houdt. Dat zag je in Eindhoven al."

"Van Persie heeft die uitstraling vanzelfsprekend wel, alleen is hij geen jongen die tijdens zo'n wedstrijd tegen De Graafschap de jongens bijeenroept en zegt: Tot hier en niet verder. Ook Jordy Clasie niet. Hij heeft twee jaar niet gevoetbald. En dat zie je. Deze selectie is niet topclubwaardig", concludeert de voormalig verdediger van Feyenoord. "Ik denk dat Feyenoord moet hopen dat het weer de KNVB-beker wint dit seizoen. Om het kampioenschap gaat deze selectie namelijk niet strijden."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
thucan
 
8
14 augustus 2018 om 08:31
De shitstorm breekt nu echt los, maar we zien toch al een tijdje dat de kwaliteit ontbeert. Er staat teveel tweede garnituur in de basis. Daarnaast zijn sommige aankopen ook niet het gewenste niveau. Met name dat laatste mag je de club keihard aanrekenen. Ze hebben fatsoenlijke jeugd rondlopen met potentie, maar die jonge gasten gaan niks klaarspelen als er wél de druk op staat te presteren, maar geen fatsoenlijke ondersteuning is van de ervarener jongens.
 
Ijsmuts
 
11
14 augustus 2018 om 08:56
Sommige aanwinsten zijn inderdaad niet van het gewenste niveau, echter halen vele aankopen ook niet het niveau dat ze bij hun eerdere team wel haalden. Dat wordt vaak weggezet als Kuipvrees, maar praktisch gezien worden momenteel heel weinig spelers in hun kracht gebruikt en is er van een duidelijke tactiek geen enkele sprake. Dan kan niemand excelleren. Het is zo makkelijk en beperkt om te roepen dat de slechte resultaten, zeker die over de grens, te maken hebben met het ontbreken aan karakter. Zolang dit soort iconen dit soort gebrekkige analyses erop los laten wordt het een moeilijk verhaal om hieruit te komen. Al decennia lang wordt er geroepen dat de volgende generatie beroepsernst mist, maar puntje bij paaltje wisten we altijd wel een paar wereldtoppers te produceren en konden we aanklampen. Natuurlijk is Feyenoord er niet op vooruit gegaan na het vertrek van El Ahmadi en wellicht ook Jones, qua leiderschap, maar het is niet alsof er een pupillen-elftal rondloopt qua ervaring. Kijk nu eens serieus verder waarop getraind wordt, wat het doel is in balbezit en kijk vooral naar de restverdediging. Omschakelen is in Nederland al jaren een vies woord (van verdediging naar aanval) want de opbouw moest zo lang netjes verzorgd worden. Wij zijn dat ook nog eens over de vleugels aan het doen. In het buitenland lachen ze ons uit. Het is in ieder geval duidelijk dat Gio niet in staat is dat te doorbreken, dat is al veel langer duidelijk, daarom zou ik graag zien dat hij de eer aan zichzelf houdt en ruimte maakt voor een adequate opvolger.
 
Capis
 
3
14 augustus 2018 om 10:15
@thucan: Deels eens ja! Er mag zeker wel wat kwaliteit bij ten opzichte van een Psv/ajax. Maar je hebthoe dan ook veel meer kwaliteit dan een Trecin en de Graafschap. Er zit echter alleen al 4 jaar lang geen voetbal in. Het is allemaal toeval en hopen op oplevingen van Berghuis en Jorgensen. (nu dan ook van Persie). Maar verder geen looplijnen of een tactiek te bekennen. Net als in de CL toen gewoon 4-3-3 je zelf de dood in lopen tegen een City. Waar koeman altijd nog slim een 3-5-2 wist neer te zetten tegen een PSV en Ajax al. Mijn grootste probleem met dit Feyenoord is Gio, hij krijgt er gewoon geen voetbal in en ook geen strijd meer. Ik ben Gio zeer dankbaar voor het kampioenschap! (al ga ik steeds meer denken dat het meer door Kuyt kwam) Maar het is tijd om afscheid van hem te nemen, het gaat gewoon niet meer werken. Vorig jaar een drama jaar gehad en nu weer zo beginnen. Directie praat altijd over topsport mentaliteit, dan moeten ze nu ook hard zijn ook al is Gio een kind van de club.
 
thucan
 
1
14 augustus 2018 om 10:32
Je laatste zin is exact wat ik bedoel. Topsport mentaliteit vraagt een volledig plaatje wat betreft aanpak en filosofie. Een mindere lichting of ‘slechte’ aankopen zorgen voor een dip in resultaten, maar door het topsport klimaat klim je altijd weer uit dat dal, omdat je strategie niet gebaseerd is op de korte termijn. Gio is onderdeel van de lange termijn, alleen heeft hij écht het materiaal niet om te presteren in de top. Dat is een direct gevolg van halfbakken beleid in de afgelopen jaren. Dat kan niet bij een topclub. In mijn ogen zijn ze dat ook al lang niet meer. Niet als een sneer bedoeld, vind het zelfs triest om te concluderen, want Feyenoord is een prachtige club met een werkelijk fantastisch stadion en grote achterban.
 
Capis
 
4
14 augustus 2018 om 10:45
@thucan: Klopt, Feyenoord is eigenlijk binnen Nederland te klein voor het tafellaken maar te groot voor het servet. zijn niet zo ver en top als PSV en Ajax, maar wel groter dan de rest van de competitie. De druk in de Kuip en er spelen is wel hoger dan een Az,utrecht, Vitesse, Heerenveen bijv. Maar tegelijk word de club niet gerund als een echte top club inderdaad. Gio heeft 2 dramatische reeksen gehad al in de competitie met 0,0 voetbal er in. Beide keren werd dan wel de beker gewonnen maar dit verbloemt het dramatische spel. Het kampioenschap blijft waanzinnig en geweldig. Maar vraag me steeds meer af of dit nou door Gio kwam. Zoals Kuyt in zijn boek al aangaf er heerst geen topsport mentaliteit.
 
thucan
 
0
14 augustus 2018 om 13:35
Kijk naar het aantrekken destijds van Arias en Schaars, Dzsudszak, Willems, oppikken van Schwaab, etc. Daar heb je betrekkelijk weinig budget voor nodig, slechts een goede scouting.
 
Capis
 
2
14 augustus 2018 om 13:42
Arias is een goede aankoop ja. Maar Swaab of Bothegin is om het even. Willems en Haps net zo Dzsudsak of een Berghuis ook net zo, Schaars EL Ahmadi of een Ayoub ofzo.. Gaa meer om de echte dragende spelers die PSV wel kan halen en haalt die hoger liggen
 
Japie_Krekel
 
0
14 augustus 2018 om 17:02
@hangover96 als je je geld beter gaat investeren en creatief gaat scouten dan kan je echt wel een inhaalslag maken maar als je voor 30 miljoen blijft shoppen voor middelmaat bij een Utrecht en Heerenveen is het niet zo gek dat je steeds verder achter raakt op PSV en Ajax. de miljoenen die binnen komen worden om zeep geholpen door een incapabele TD en iedereen lijkt het allemaal maar prima te vinden bij Feyenoord. hebben ze dan helemaal niks geleerd uit het verleden toen ze ook allerlei Td's veel te lang lieten aanmodderen en uiteindelijk in een diep dal raakte? dat is nu namelijk ook weer aan het gebeuren en er word weer niet ingegrepen. echt onbegrijpelijk. en het dan raar vinden dat je niet structureel meer mee doet om het kampioenschap want op deze manier gaat het wel weer 18 jaar duren
 
Japie_Krekel
 
0
14 augustus 2018 om 15:45
@thucan 80 procent van de aankopen zijn niet van het gewenste niveau. alleen Rvp, Jorgensen en Berghuis zijn van echte meerwaarde voor dit Feyenoord geweest maar RvP is maar half fit en Jorgensen heeft na zijn debuutseizoen ook niet veel meer gepresteerd dus eigenlijk ben je volledig afhankelijk van Berghuis momenteel. dat kan natuurlijk niet als je vorig jaar nog 30 miljoen hebt uitgegeven aan spelers Haps is overigens wel een goede back alleen hebben we pech dat hij constant geblesseerd is
 
Zlatanisme
 
20
14 augustus 2018 om 08:40
Tja als iedereen gaat zeiken op Feyenoord komt het misschien een keer aan bij Van Yellow en tactisch onbenul Gio. Zo lang die twee er zijn zal Feyenoord nooit meer goed voetballen, ze pakken misschien nog een keer de beker als net zoals vorig jaar de loting zeer voordelig is, maar meer niet. Die twee gebruiken als excuus, 4 prijzen in 2 jaar, maar de manier waarop er gespeeld wordt is gewoon sneu. Fred Rutten had een belabberd elftal, maar speelde toch het beste voetbal dat Feyenoord de afgelopen 10 jaar had gezien.
 
FR12Jules
 
11
14 augustus 2018 om 08:49
Loting zeer voordelig? We moesten tegen de Landskampioen én tegen het best voetballende team van Nederland!
 
Foxnr1
 
9
14 augustus 2018 om 08:56
Allemaal thuis hè, aangezien er best verschil zat tussen de prestaties in de kuip en daarbuiten zal dat worden bedoeld.
 
Xfactor
 
29
14 augustus 2018 om 08:59
Laatste zoveel jaar 21x van de 25 wedstrijden thuis. Dat kun je rustig scharen onder gunstig loten...
 
WillemHolder
 
4
14 augustus 2018 om 09:06
En al die clubs die steeds amateurs en 1e divisie clubs loten en Feyenoord steeds eredivisie teams die nog enig sinds kans maken op een prijs? Is dat ook gunstig?
 
Ijsmuts
 
10
14 augustus 2018 om 09:16
Waarom noemen we het steeds een 'voordelige loting'? Volgens mij is het vrij logische wiskunde. Vanaf 1991 t/m heden speelde Feyenoord 46 van de 90 bekerwedstrijden thuis (finales niet meegerekend). In die oudste jaren in deze meting speelde Feyenoord vaak uitwedstrijden, ze wonnen zelfs 2x de beker op een rij met alleen maar uitwedstrijden. Na zoveel uitwedstrijden te hebben geloot is het niet meer dan logisch dat er een serie(tje) thuiswedstrijden volgt.
 
Xfactor
 
3
14 augustus 2018 om 11:47
Wat is je punt? Het is dan toch nog altijd een voordelige loting als je een serie thuiswedstrijden loot? Wanneer je alleen maar uitwedstrijden loot is het een ongunstige loting. Over de gehele periode van een club zal het inderdaad allemaal wel rechttrekken maar doet niets af aan het feit dat ze de laatste jaren alleen maar gunstig thuis loten?
 
FR12Jules
 
0
14 augustus 2018 om 20:36
@xfactor Ja, het is maar puur welke sample size je pakt. Maar wat gewoon kei harde feiten zijn is dat wanneer je de sample size flink vergroot je gewoon ziet dat het de ratio thuis/uit om en nabij de 50% is. Dat betekent dus dat je gewoon niet zo moet zeiken als Feyenoord weer een thuiswedstrijd loot en die eierdop af moet zetten.
 
Xfactor
 
0
15 augustus 2018 om 08:42
Jij trekt het in twijfel of het een gunstige loting was maar de laatste 3 bekerseizoenen hebben jullie alles thuis gespeeld waaronder natuurlijk de finale. Veel voordeliger kan het bijna niet. Zoals ik al aangaf over gehele clubhistorie zal het vast ongeveer 50% zijn maar dat wil toch niet zeggen dat je de laatste 3 jaar enorm gunstige lotingen hebt gehad. Kun je niets aan doen als club zijnde maar het zit je dan wel mee. Gewoon feiten en niks calimero ...
 
Roogsfc
 
5
14 augustus 2018 om 08:46
Oorzaak nummer 1 is dat de trainer er geen hout van kan en het bestuur enkel uit licht-gewichten bestaat die Gio, toch een man met een grote verdienste voor Feyenoord, niet durven te corrigeren door er dan maar weer een mentor naast te zetten of hem eruit te gooien. Gio heeft in de jaren dat hij nu bij Feyenoord zit werkelijk geen 1 speler beter gemaakt. Het meeste wordt natuurlijk verborgen door het kampioenschap en de beker wat voor 75% op het conto van Dirk & Elia kan worden geschreven. MvG heeft een tijd goed werk gedaan echter zodra er geld is gaat het mis bij hem. De zgn. "zekerheidjes" uit de subtop zijn dat niet, dat mag toch als bekend worden verondersteld na ervaringen uit het verleden. Het vertrek van El Ahmadi bleek niet op te vangen, Clasie ontbeert ritme, Toornstra ontbeert kwaliteit en Vilhena ontbeert slimheid, Ayoub komt net kijken. De kortste klap is nu wat doen in de technische staf, de spelersgroep muteren lijkt me niet haalbaar.
 
Japie_Krekel
 
0
14 augustus 2018 om 17:17
@roogsfc het is niet fair om alleen Gio eruit te gooien terwijl de TD hem heeft opgescheept met een armoedige selectie. als Gio eruit moet dan moet Van Geel er ook uit als je als club consequent bent en niet met twee maten meet
 
MGMV
 
20
14 augustus 2018 om 08:50
De selectie herbergt wel degelijk kwaliteit, alleen wordt er gewoon toevalsvoetbal (= slecht voetbal) gespeeld, gebaseerd op de ingevingen van Berghuis, van Persie en ook Jorgensen. Verder is het voetbal apathisch en zonder durf en kan je niet als bij een Ajax nog terugvallen op een vaste stijl o.i.d. En helemaal wanneer we overklast worden op strijd, is het al snel klaar. Gio heeft er in al die jaren geen spel in gekregen(, helaas).
 
Japie_Krekel
 
1
14 augustus 2018 om 15:34
@mgvm daar verschillen we duidelijk over van mening. ik vind dit Feyenoord echt allesbehalve een selectie van bijzondere voetballers en kwaliteit zie ik amper, niet de kwaliteit die je van een topclub verwacht iig. ik kijk zelfs met jaloezie naar Ajax die spelers als Frenkie De Jong, Dolberg, Eiting, Neres, Tadic en Ziyech hebben in de selectie. allemaal creatieve jongens met een individuele actie en creativiteit in hun spel. dan moeten wij het doen met een half fitte Van Persie en Berghuis wat goede spelers zijn en voor de rest met middelmatige meuk als een Amrabat, Nieuwkoop en Toornstra. ik kijk echt met heimwee terug naar de dagen van Julio Cruz, de broertjes Kalou, Ono, Emerton Tomasson, Van Hooijdonk etc. tegenwoordig moeten we het doen met allemaal harde werkertjes met veel goodwill die voetballend helemaal niks toevoegen. neem alleen al een Boetius of Clasie, daar word je toch niet blij van als supporter van een topclub
 
rbn_
 
7
14 augustus 2018 om 08:54
Ik vind het opmerkelijk dat er in tegenstelling tot de spelers heel weinig kritiek is op de technische staf. Want ook met deze spelers moet je 'gewoon' van Trencin en De Graafschap winnen. Alleen Gio zei het zelf al, eigenlijk gaf hij dus zelf zijn eigen falen aan, dat er een gebrek aan automatismen was. Ben het daardoor ook met Van Hanegem eens hoe dat precies kan. Wat doen ze dan op de training? Aangezien van Gastel daarover de baas is, vraag ik me af of hij wel capabel is.
 
bale99
 
3
14 augustus 2018 om 08:57
Er moet echt snel wat veranderen daar bij Feyenoord. Gaat nergens over dit. Valt me sowieso al op dat er zonder idee gevoetbald word daar de afgelopen jaren. Meestal zie je wel een hand van de trainer terug in het spel van een ploeg, maar bij Feyenoord zie ik dat totaal niet terug. Verder vind ik de meeste aankopen ook puur middelmaat van de laatste jaren. Een Bilal, Larsson, Boëtius etc is niet het niveau dat je na moet streven als Feyenoord zijnde. Dat zijn spelers die leuk zijn bij een Heerenveen of Utrecht bijvoorbeeld. Snap echt niet waarom ze JPB teruggehaald hebben. Die jongen is in eerste instantie weg gegaan terwijl hij al niets bijzonders was en vervolgens liet hij helemaal niets zien en haalt Feyenoord hem gewoon weer terug. Apart beleid daar. Berghuis is nog een van de weinige goede aankopen van de laatste jaren. En met Pelle en Guidetti hebben ze ook nog aardige spitsen gehad.
 
Xfactor
 
3
14 augustus 2018 om 09:02
Helemaal mee eens. Dan hoor je af en toe dat ze bezig zijn met Fer en Janmaat. Leuk voor de korte termijn maar daar ga je geen financiele klappers mee maken. Nu hoeft dat ook niet maar stop dan ook met klagen over het financiele gat met bijvoorbeeld een Ajax. Dan moet je beter scouten en niet alleen maar oudjes zonder of weinig restwaarde halen.
 
DeArbiter
 
1
14 augustus 2018 om 09:18
Helemaal met je eens wat betreft Jpb. Feyenoord zal echt eens moeten gaan kijken naar hun scoutingsapparaat. Ze lijken zich alleen te richten op de subtop van de Eredivisie. Topspelers uit de subtop (i.e. Jahanbakhsh) kun je financieel al niet meer halen. Het lijkt mij verstandig als ze b.v. ook eens in Zuid-, of Midden-Amerika gaan rondkijken.
 
theo uphus
 
6
14 augustus 2018 om 09:02
Fr12jules Jij weet net als ieder ander hier dat Feyenoord twee thuiswedstrijden kort n elkaar speelde tegen Psv. Eén voor de competitie en één voor de beer. Vooraf al riep ik dat PSV die voor de competitie zou winnen en Feyenoord die voor de beker. Waarom ? Feyenoord lag al mijlenver achter in de competitie die PSV graag wilde winnen en Feyenoord gooide daarom alles op het winnen van de beker. Daarom gooide PSV al haar gif in de competitiewedstrijd, die het gemakkelijk won en Feyenoord deed dat in de bekerwedstrijd die het ook gemakkelijk won. De finale van de bekerwedstrijd won Feyenoord terecht omdat het beter voetbalde dan AZ, waar v.d. Brom helaas met een angsthazenopstelling kwam en Feyenoord zoals altijd en ten onrechte het thuisvoordeel had. Dat laatste zeg ik omdat ik vind dat finales op neutraal terrein horen. Dat heeft dus niks met Feyenoord op zich te maken maar met mijn gevoel voor eerlijkheid. Wat dat betreft is van de strijd om de JC schaal al helemaal een lachertje gemaakt.
 
AntonieAjax
 
8
14 augustus 2018 om 09:18
Ik zie gelijkenissen met PSV vorig jaar, toen hoorde je ook al die zogenaamde analytici roepen dat het elftal van PSV gewoon kwaliteit ontbrak, het meerendeel middelmatig was en dat ze (ver) onder Ajax en Feyenoord zouden eindigen. De waan van de dag regeert maar weer eens. Ja Feyenoord speelt tot nu toe extreem slecht, ja ze gaan waarschijnlijk Europa niet in. Maar als ze de komende 3 eredivisie wedstrijden met prima cijfers weten te winnen, en Ajax en PSV gaan bijvoorbeeld punten verspelen.. hoor je ineens weer dat het begin van het seizoen ene incident was en ze gewoon meespelen om de titel. Ik ga er nog steeds vanuit dat Feyenoord het lek te boven komt, en dat ze een gevaarlijke outsider kunnen vormen mits Berghuis, Jorgensen en Van Persie elkaar goed weten te vinden in het veld.
 
memphisdepay
 
0
14 augustus 2018 om 10:15
De enige gelijkenis is dat ze allebei Europees uitgeschakeld werden. Wat PSV tegen Osijek liet zien was waardeloos maar naar mijn mening speelde pech toch echt een rol in die wedstrijden. Feyenoord werd totaal overklast door Trencin en ze mochten blij zijn met 4-0. Daarnaast als je het spelersmateriaal van PSV van vorig seizoen gast vergelijken met dit Feyenoord dan had PSV toch echt veel meer individuele kwaliteit( Locadia, de Jong, Lozano, van Ginkel, Bergwijn en Pereiro) snelheid en betere backs. Dit Feyenoord mist echt snelheid voorin, creativiteit op het middenveld en met Nieuwkoop en Verdonk als backs staat het er ook niet bepaald echt lekker voor. Ook zal het vertrouwen na het verlies tegen de graafschap erg laag zijn en dat zal zeker niet helpen met een goede start.
 
AntonieAjax
 
2
14 augustus 2018 om 14:15
Ik ben het met jou eens dat dit Feyenoord inderdaad over een veel minder goed spelersmateriaal beschikt dan PSV vorig jaar. Echter, ik ben nu gaan kijken naar het artikel van vorig jaar toen PSV verloor uit bij Heerenveen (ze verloren dus in de competitie, en lagen er uit in Europa). Ik zal even een paar quotes van verschillende mensen aanhalen: `brands heeft gefaald een kampioenswaardige ploeg neer te zetten`, `helaas, dit PSV gaat never nooit voor de titel` en `laat maar zitten dit seizoen. Door wanbeleid gaat dit PSV ten onder`. Dit zijn 3 uitspraken gedaan door 3 verschillende PSV-fans. Het geloof in de eigen ploeg was dus helemaal weg. Dus de enige vergelijking is niet de Europese uitschakeling, het gaat ook om een dramatisch begin van de competitie en een overdreven negatieve houding ten opzichte van de eigen selectie. Kortom: ik vind dat er te overdreven wordt gereageerd en dat we het over een maand of 2 nog maar eens moeten bekijken. De kans is gewoon aanwezig dat Feyenoord zich herpakt, met een in vorm verkerende Jorgensen, Van Persie en Berghuis en dan zijn ze weer ineens titelkandidaat. De publieke opinie kan snel keren in de voetballerij!
 
MarcelSplint
 
0
14 augustus 2018 om 14:09
Ja , commentaar geven als het slecht of minder goed gaat is makkelijk praten Als ze winnen dan zijn de commentaren milder, want dan maakt het niets uit hoe ze spelen. De wissel spelers zijn niet zo goed als wij en zij denken Feyenoord moet het met deze selectie doen omdat er geen geld is voor goede aankopen Vertrouwen houden volgens mij komt het allemaal wel goed Afzeiken en alles met de grond afbreken daar doe ik niet aan mee
 
Japie_Krekel
 
0
14 augustus 2018 om 15:42
@marcelsprint dus Gio mag wel bekritiseerd worden maar de technisch directeur en de spelers niet? dat vind ik ook niet helemaal fair