Feyenoord is definitief verlost van door Kuyt aangedragen miskoop
Vrijdag, 4 juni 2021 om 19:12

George Johnston gaat Feyenoord transfervrij verlaten voor een avontuur bij Bolton Wanderers, zo meldt The Bolton News vrijdag. Het contract van de 22-jarige verdediger loopt per 1 juli af en vertrekt zodoende transfervrij uit De Kuip. Johnston, die voor drie jaar tekent bij the Trotters, kwam de tweede helft van afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Wigan Athletic.

"Het voelt geweldig om deze stap te maken", reageert Johnston op zijn aanstaande transfer. "Het was een grote wens van me om onderdeel te zijn van een enorme club die bovendien in opkomst is. Een van de redenen waarom ik hier teken, is om de club te helpen terug te keren naar waar die thuishoort. Ik kijk ernaar uit om hier in het University of Bolton Stadium te spelen, vooral nu de fans terugkeren", besluit de stopper.

Bolton eindigde afgelopen seizoen op de derde plek in de League Two en daarmee promoveerde de club naar de League One. Manager Ian Evatt is ook erg te spreken over de kersverse aanwinst, die de jeugdopleiding bij Liverpool doorliep voordat hij in augustus 2019 naar Feyenoord kwam. "Dat hij bereid was om op zo'n jonge leeftijd weg te gaan en in een andere competitie in het buitenland te spelen, zegt veel over zijn karakter", vindt Evatt. "Hij kwam terug naar Engeland voor de tweede helft van vorig seizoen en kende een zeer succesvolle huurperiode bij Wigan Athletic. Hij is een zeer getalenteerde speler voor de toekomst en we zijn verheugd hem te hebben aangetrokken", besluit de oefenmeester.

Dirk Kuyt speelde twee jaar geleden een belangrijke rol bij het aantrekken van de centrale verdediger. De toenmalig trainer van Feyenoord Onder-19 gaf destijds ook invulling aan de rol als adviseur transferbeleid en belde destijds Liverpool, dat door Kuyt geadviseerd werd Johnston aan de Rotterdammers te verkopen. Naar verluidt is er toen door Feyenoord een bedrag van 300.000 euro betaald voor Johnston. Tot een onverdeeld succes leidde het avontuur van de Schot in Rotterdam niet. Johnston maakte in vier officiële duels slechts 116 minuten in het shirt van Feyenoord.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
7
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
12
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
14
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Geldvanger
 
76
4 juni 2021 om 19:16
Bedankt Dirk voor het aantrekken van deze kampioen! Heb ervan genoten..
 
NJfromVOL
 
22
4 juni 2021 om 19:41
Dirk zijn connectie, maar Sintersjaak deed het TD-schap er wel even bij en nam de besluiten. Kon niet zo moeilijk zijn en ze zouden hem wel bellen. ... Aldus geschiedde ...met alle gevolgen van dien.
 
theo uphus
 
16
4 juni 2021 om 19:37
Dirk dacht indertijd dat hij Feyenoord hielp, maar hij hielp Liverpool. Niet slim als je probeert bij Feyenoord als trainer aan de bak wilt.
 
Master D
 
26
4 juni 2021 om 19:46
Echt een minachtende aankoop voor de Eredivisie. Het niveau in Nederland is echt niet zo laag dat een verdediger die bij Liverpool totaal niet in beeld is voor het eerste even mee kan bij een club als Feyenoord. Onbegrijpelijk dat Dirk dacht dat dit wel het geval was. Het is alles geworden wat je er van kon verwachten en wat ik ook direct riep toen ze hem vastlegde. Op dat moment stond Johnston in de hierarchie bij Liverpool namelijk lager dan Sepp van den Berg en laat die nou ook niks bij Feyenoord te zoeken hebben.
 
consy
 
20
4 juni 2021 om 20:07
Sepp van den Berg stond echter gewoon in de belangstelling van PSV voordat hij naar Liverpool ging. Verder heeft hij het afgelopen seizoen uitstekend gedaan in de Championship bij Preston waardoor hij een stap kan maken naar Swansea (nog niet zeker). Sepp van den Berg zou een aanwinst zijn voor Feyenoord.
 
Master D
 
8
4 juni 2021 om 21:09
Op het moment van die transfer had van den Berg niks bij Feyenoord te zoeken en was hij zelfs bij PEC door Stam op de bank gezet. Was en is ook wel een talent en in die hoedanigheid zal PSV die interesse hebben gehad. Echter niet als directe versterking.
 
marton3103
 
4
4 juni 2021 om 20:47
Waarschijnlijk was het een kerel die hard en vooral veel liep, een harde werker zoals kuyt zelf waardoor hij dacht dat het een goeie zou worden. Helaas, hard werken alleen werkt niet bij iedereen. Zou wel mooi zijn als hij met Bolton hogerop weet te komen.
 
FvDdb
 
8
4 juni 2021 om 20:10
Kun je Kuyt toch niet de schuld van geven dat die Johnston niet kon voetballen. Het zit in je gene of niet en helaas wist Kuyt dat toen nog niet dat het bij die speler niet in zijn gene zat. Hij heeft Liverpool toch verlost van een slechte speler. Kuyt weet helaas alles zogenaamd maar ook de scouting (welke) had deze speler eerst moeten bekijken voor die werd binnen gehaald. 300.000 is nog 400.000 te veel. plus zijn salaris en dit met dank aan Kuyt en bakje Troost.
 
Japie_Krekel
 
10
4 juni 2021 om 20:45
tja, de scouting van Feyenoord. die zouden als ze een Roberto Carlos en Ard Van Peppen voor hun doorbraak zouden hebben bekeken waarschijnlijk Van Peppen de voorkeur geven. die maakten altijd onnavolgbare keuzes op de transfermarkt
 
Ijsmuts
 
18
4 juni 2021 om 21:38
En als er dan al potentie in huis is met een amrabat of tapia dan gaan we er niet goed mee om. Feyenoord faciliteert ook niet in groei. Het is niet alleen het aankoopbeleid.
 
FR010FRDAM
 
2
5 juni 2021 om 08:44
Altijd moeilijk te zeggen of het aan de scouting ligt. Als de TD ze uiteindelijk niet koopt of kiest voor een ander kan de scouting daar weinig aan doen. Ze komen ook met Sinisterra, Balde en Senesi aanzetten. En eens met Ijsmuts, als de potentie niet benut wordt als ze er wel zijn heb je ook een probleem.
 
ElMusquito
 
2
5 juni 2021 om 07:07
Kuyt moet maar geen scout worden! On: wat een aanfluiting deze speler zeg. Heeft misschien niet veel gekost maar hij moest wel elke maand betaald worden.