Feyenoord lijkt Wouter Burger te behouden: 'We zijn er niet uitgekomen'
Zondag, 25 juli 2021 om 18:20

Wouter Burger blijft Feyenoord voorlopig trouw. De tot verdediger omgeturnde middenvelder stond enige weken in de belangstelling van FC Basel, maar de onderhandelingen met de Zwitsers lijken definitief te zijn stukgelopen. Burger, zondag trefzeker in het oefenduel met PAOK Saloniki (1-2), richt zich vanaf nu volledig op een plek in het hart van de Feyenoord-defensie.

"Naar FC Basel heb ik geluisterd. Dat is een grote club. FC Basel zag me als middenvelder, maar daar zijn we niet uitgekomen. Van Sparta Rotterdam ben ik ook op de hoogte", verwijst Burger op de aansluitende persconferentie naar de vermeende belangstelling van de stadgenoot van Feyenoord. Burger speelde vorig seizoen op huurbasis voor Sparta, dat klaarblijkelijk opnieuw in de markt is voor hem. De vervanger van Leroy Fer, die rust kreeg zondag, is echter alleen bezig met zijn toekomst bij Feyenoord, zo lijkt het. "Ik ben enthousiast over hoe ik me centraal achterin ontwikkel."

Trainer Arne Slot liet zich twee weken geleden nog uit over een eventueel tussentijds vertrek van Burger bij Feyenoord. "Bij ons geldt: op het moment dat er een club is die het juiste bedrag wil betalen, dan wil Feyenoord daarnaar luisteren", erkende de trainer in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar het is zeker niet zo dat ik een gesprek met Wouter heb gehad en heb gezegd dat hij weg mag. Absoluut niet, hij voelt zich hartstikke prima. Maar wat voor elke speler geldt: er is ook een prijs, waarnaar Feyenoord gaat luisteren."

Eind juni meldde Feyenoord Transfermarkt dat Basel belangstelling heeft voor Burger. Feyenoord zou inzetten op een transfersom van minstens een miljoen euro, al lijkt dat nu geen issue meer te zijn in Rotterdam. Feyenoord zag met Jordy Wehrmann eerder al een speler vertrekken richting Zwitserland. De middenvelder stapte na een verhuurperiode van enkele maanden definitief over richting FC Luzern.

Burger kwam tijdens het persmoment ook nog even terug op zijn doelpunt in de tweede minuut tegen PAOK. Hij anticipeerde op een voorzet vanaf rechts van Bryan Linssen en via zijn achterhoofd belandde de bal vervolgens in het doel. "Ik voelde alleen dat ik de bal met mijn achterhoofd raakte. Vervolgens hoorde ik het gejuich. Toen zei Guus (Til, red.) dat ik de bal had geraakt. Blijkbaar was het mijn goal."

Meer nieuws
   
13:52
13:52
'Diant Ramaj in beeld als reservedoelman bij Europese grootmacht'
3
   
13:15
13:15
Sterkhouder Real Madrid raakt geblesseerd: CL-finale en EK komen in gevaar
26
   
13:00
13:00
Pak 50x je inzet als Feyenoord zondag wint op bezoek bij NEC!
0
   
12:39
12:39
Woedende PSV-fans kondigen massale protestactie aan: 'Dit is schandalig!'
53
   
12:21
12:21
Ajax hakt knoop door: Menno Geelen wordt tijdelijk algemeen directeur
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Japie_Krekel
 
16
25 juli 2021 om 18:26
Deze jongen zat zelfs bij Sparta op de bank. Ik kan wel snappen dat er niet veel concrete interesse is
 
messibarca.
 
3
25 juli 2021 om 18:31
Welke raad zou jij Burger geven,zodat ie zich ontpopt als sterkhouder en rots in de branding in De Kuip en ver daarbuiten ?
 
Japie_Krekel
 
4
25 juli 2021 om 18:34
Naar een RKC verkassen ofzo. De Kuip lijkt me te hoog gegrepen
 
messibarca.
 
12
25 juli 2021 om 18:46
Ik zie juist veel potentieel in Burger,mits ie bereid is om -enorm veel vrije tijd- te besteden om zichzelf te ontwikkelen. Hij dient hiervoor echt goede begeleiding te zoeken,desnoods buiten de club om. Zn zwakke punten zijn groot,maar zijn progressie kan eveneens gigantisch zijn. Hou Burger goed in de gaten dit seizoen!
 
Japie_Krekel
 
2
25 juli 2021 om 18:53
Ik hoop oprecht dat je gelijk krijgt. Feyenoord kan wel wat goede voetballers gebruiken dus ik hoop dat Burger zich spectaculair ontwikkeld opeens
 
bliek
 
5
25 juli 2021 om 18:54
Hij speelde vandaag een prima wedstrijd als laatste man. Straks als Geertruida terug kom denk ik dat die rechtsback komt te spelen. Met burger heb je gewoon een extra optie op cv. We kunnen niet veel investeren ik zou hem er zeker bij houden. Prima inspeel pass. Ik zou hem lekker behouden zie hem Liever dan Fer op cv
 
El Fenomeno
 
4
25 juli 2021 om 19:51
Door een stapje terug te doen en realistisch te zijn, want Burger zal zich nooit ontpoppen als sterkhouder bij Feyenoord.
 
meralco
 
7
25 juli 2021 om 18:33
Lekker positief weer. Geef die jongen een kans. Hij heeft echt wel goede eigenschappen. Hij moet wel de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.
 
HijNiet!
 
13
25 juli 2021 om 18:34
Behalve dat die concrete interesse er dus wel was, en niet van de minste club.
 
Japie_Krekel
 
3
25 juli 2021 om 18:46
Zo concreet dat ze niet met hem in zee gaan voorlopig
 
De Toekomst
 
6
25 juli 2021 om 18:37
Ik zie echt wel potentie in die jongen. Ik denk oprecht dat hij kan gaan verrassen.
 
Japie_Krekel
 
0
25 juli 2021 om 18:45
Ik hoop het en laat me graag verassen
 
Repelsteel76
 
5
25 juli 2021 om 18:57
Wel de laatste kans voor Burger om te laten zien dat hij Feyenoord waardig is. Hoop dat ik het mis heb maar zie het niet gebeuren dat hij een basisplaats pakt
 
Ijsmuts
 
10
25 juli 2021 om 19:07
@japie; daar help ik je graag bij!
 
Antony Nie
 
1
25 juli 2021 om 20:13
Met je laten verassen zou ik nog even wachten ;-)
 
Japie_Krekel
 
0
25 juli 2021 om 21:39
@antony NIe ik heb er ook weinig vertrouwen in dat een bankzitter van Sparta Feyenoord beter gaat maken maar we zullen het gaan zien
 
FR010FRDAM
 
0
25 juli 2021 om 22:38
@japie, ook hier ben je weer te kortzichtig. Burger heeft gewoon potentie, zat bij Sparta op de bank omdat zij eigen spelers wel voorrang geven. De keten dat hij mee mocht doen bij Sparta was hij helemaal niet slecht. En nog jong genoeg om stappen te maken
 
Japie_Krekel
 
0
25 juli 2021 om 23:31
als Burger er met kop en schouders bovenuit stak daar gaat Fraser hem denk ik niet op de bank zetten. Fraser staat er toch wel bekend om altijd zijn beste spelers gewoon op te stellen. dat is geen coach die selecteert op een "ik mag je" gehalte
 
Ijsmuts
 
1
25 juli 2021 om 23:41
In alle eerlijkheid stak Harroui, de concurrent voor Burger er afgelopen jaar wel met kop en schouders bovenuit
 
FR-Berend
 
8
25 juli 2021 om 19:19
Ben jij ooit positief over iets japie? Behalve Mo Ihatarren want daar heb je volgens mij al best wat tissues voor nodig gehad
 
Repelsteel76
 
5
25 juli 2021 om 19:29
@fr Berend, Burger heeft nog niet laten zien iets toe te voegen aan Feyenoord al is het natuurlijk best lastig om je te onderscheiden in dit team. Hele spel was afgestemd op Berghuis. Heeft even tijd nodig voordat we de hand van Slot zien.
 
Japie_Krekel
 
1
25 juli 2021 om 21:32
ik ben positief over spelers die iets extra`s hebben. idd een Ihattaren, Malen, Berghuis, Tadic, Tannane, Bazoer en dat soort spelers. in Jahanbaksch heb ik ook wel vertrouwen. van hem heb ik destijds ook mooie dingen gezien bij AZ en hij bracht daar ook iets extra`s
 
dirkiekuyt1980
 
1
25 juli 2021 om 20:44
Ga je lekker? Ga je iedereen van Feyenoord afkraken of …. Burger, Bijlow, Geertruida, Malacia, Kokcu, Bannis, Hartjes, Hendriks, Azarkan, Bouchataoui ik heb goede hoop dat zij het grote gedeelte van de selectie op zich gaan nemen. Dan zijn we niet zoveel salaris kwijt en kunnen we dat besteden aan jongens van het niveau, Senesi, Til, Sinisterra, Jahanbaks, en hopelijk nog een uitschieter naar boven. Ben heel benieuwd naar dit seizoen, ik heb er weer zin in!! Overigens verwacht ik dat burger naast Senesi op den duur de CV gaat worden. Bijlow, Geertruida, Burger, Senesi, Malacia Toornstra, Kokcu, Til Jahanbaks, Bannis, Sinisterra Prima elftal om dit seizoen mee door te komen en te starten met het bouwen aan een nieuw elftal.
 
De Toekomst
 
1
25 juli 2021 om 21:09
Ik denk dat Senesi misschien nog wel eens zou kunnen worden verkocht deze transferperiode. Feyenoord moet eens leren om het ijzer te smeden als het heet is. Zometeen blijft Senesi ook weer te lang en zakt zijn niveau ook in of komen er blessures. Verder komt er in jouw opstelling scorend vermogen en creativiteit/handelingssnelheid tekort. En dan is het daarnaast ook nog maar de vraag hoe stabiel die 11 namen in verdedigend opzicht zijn... Ik zie eerlijk gezegd nog weinig om hoopvol voor te zijn als ik naar Feyenoord kijk... Veel onzekerheden qua Bijlow (blessuregevoelig), Malacia, Burger, Kokcu, Til en Bannis qua niveau... Het zou allemaal echt goed moeten vallen.
 
NJfromVOL
 
2
25 juli 2021 om 21:27
Burger is een linkspoot die je rechter CV wil maken. Denk niet dat dat gaat werken.
 
bliek
 
0
25 juli 2021 om 22:09
Speelde tweede helft lcv
 
Adzevedo
 
2
25 juli 2021 om 20:34
Uiteindelijk blijf je waarschijnlijk toch zitten met het feit dat hij waarschijnlijk gewoon echt tekort komt Feyenoord, en al helemaal tekort komt voor het niveau wat Feyenoord wilt nastreven. Aan de andere kant, als je niet zoveel geld hebt en je versterkingen toch voornamelijk richt op de basis dan kan het misschien ook geen kwaad Burger te behouden. Want laten we zeggen dat de lessen van Sjaak Troost als TD toch wel waren dat goedkope spelers voor de breedte halen niet een erg succesvol beleid is gebleken. En als het kwalitatief toch niet al te best is, zien de supporters liever een jongen uit de eigen jeugd daar staan dan transfervrije jongen van 28 uit pakweg Polen.
 
FR-RKC
 
3
25 juli 2021 om 21:34
Ik snap niet waarom Feyenoord niet een miljoentje uitgeeft en Touba oppikt bij RKC. Jonge frisse gast, enorm sterk en snel en kan heel goed meevoetballen. Inmiddels ook international, en wil zelf graag een stap omhoog maken. Als ik zie waar Feyenoord nu mee aankomt zetten, weet ik zeker dat hij het niet veel minder gaat doen. Natuurlijk zit er een Diemers-scenario in maar ik ben er van overtuigd dat hij het niveau van Feyenoord aankan.