Feyenoord maakt zich op voor CL-avontuur: 'Er zijn 143 pagina's aan regels'
Woensdag, 23 augustus 2017 om 10:15

Feyenoord gaat donderdagavond in de koker tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. De Rotterdamse club neemt ook dit seizoen weer de nodige maatregelen om te voorkomen dat incidenten, zoals die zich in het verleden voordeden, te voorkomen. Er hangt Feyenoord namelijk nog een voorwaardelijke straf van één duel zonder publiek boven het hoofd.

Dat betekent dat Feyenoord geen risico zal nemen tijdens de Champions League-campagne. Een deel van De Kuip zal opnieuw leeg blijven tijdens de Europese campagne, al gaat het om een kleiner deel dan vorig seizoen. Bovendien zullen er rond het veld opnieuw netten geplaatst worden, om te voorkomen dat er dingen op het veld gegooid kunnen worden.

De Rotterdammers kwamen in het verleden meer dan eens negatief in het nieuws in Europa, maar kenden vorig seizoen een vlekkeloos bezoek aan Manchester. "We gaan er alles aan doen om door te pakken op het succes van Manchester. Maar dat betekent niet dat we nu zitten te hopen op een Engelse club en bidden dat we clubs uit andere landen ontlopen. Zo staan we er echt niet in", legt communicatiemanager Raymond Salomon uit tegenover het Algemeen Dagblad.

De UEFA heeft in de Champions League de nodige eisen. Zo kregen de Rotterdammers al bezoek van een delegatie van de Europese voetbalbond. "Er is een boekwerk van 143 pagina's met regelgeving. Ja, dat gaat nog veel verder dan bij de Europa League. De twee grootste testen die wij op dat vlak hebben gehad waren AS Roma en Manchester United", besluit Salomon.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
47
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Roytje22
 
3
23 augustus 2017 om 10:29
Jammer dat het zo moet gaan.. maar het is terecht
 
lamertje
 
27
23 augustus 2017 om 10:34
Deze straf komt voor uit het zogenaamde bananenincident met Gervinho. Wat buiten het stadion allemaal is gebeurd, staat hier los van. In welk opzicht terecht dan?
 
Baardgrasmus
 
10
23 augustus 2017 om 10:58
Ik weet niet of dat de directe aanleiding was. Maar dan incident werd zo serieus genomen juist vanwege onze reputatie in Europa. Het is zeldzaam dat er een club uit de competitie wordt gehaald vanwege de supporters, dat is iets wat nog steeds doorwerkt. En ook al speelde het gebeuren in Rome zich buiten het stadion af, ik weet zeker dat het de Uefa enorm heeft gestoord. De eerste de beste stok, zoals een opblaasbanaan die niets met racisme te maken had, werd met beide handen aangegrepen door de Uefa om Feyenoord weer te straffen. En dat zal dit seizoen weer net zo zijn, we zijn een dankbaar doelwit. Een clubje uit Nederland zonder groot geld, dat is een makkelijke club om eens flink te straffen voor de bühne. Kijk ons eens optreden tegen racisme.
 
lamertje
 
2
23 augustus 2017 om 11:07
Wat jij nu zegt is precies het probleem waar Feyenoord mee te kampen heeft. Er hoeft maar iets te gebeuren en Feyenoord is de sjaak. Hoe jammer het ook is dat er netten op moeten worden gehangen etc, het is niet meer dan logisch dat de club dit doet. Sinds de problemen in o.a. Nice en Rome, lijkt het alsof de UEFA Feyenoord z.s.m. uit het toernooi wil hebben.
 
lamertje
 
0
23 augustus 2017 om 11:10
Nancy bedoel ik natuurlijk.
 
Baardgrasmus
 
3
23 augustus 2017 om 11:14
Hoewel ik niet zo van de complottheorieën ben heb ik ook het idee dat ze er nooit bijzonder rouwig om zijn als Feyenoord wordt uitgeschakeld. Uiteindelijk is het onze eigen schuld, wij hebben die aandacht zelf op ons gevestigd. De gevolgen werken alleen heel lang door, de daders worden niet of nauwelijks gestraft, maar de club heeft er ruim 10 jaar later nog steeds last van. En dan te bedenken dat het in Nancy kwam door mensen met stadionverboden die al jaren niet meer bij Feyenoord binnenkwamen.
 
Spandoek
 
4
23 augustus 2017 om 11:40
Het zijn altijd rotte appels, of ze nou geen seizoenskaart meer hebben of wel. Die verhalen hoorde je rondom Rome ook. Ik denk dat het zeer in het voordeel van Feyenoord en het Legioen werkt dat ze vorig jaar eindelijk groot succes hebben geboekt. Na zoveel jaren weer kampioen. Ik hoop dat de eerste ring daardoor minder snel zo agressief zal reageren op een beslissing van een scheidsrechter of een corner van de tegenstander. Ze hebben nu weer veel te verliezen. Ik hoop dat dat besef een beetje doordringt bij de supporters, al is het misschien een naïeve gedachte. Over die straf voor die banaan wil ik eigenlijk niet weer beginnen, maar ik vind het niet meer dan logisch dat de Uefa dat bestraft. Ze hebben een zero-tolerance beleid en dan kun je nog zo'n goed verhaal hebben, je kan niet uitsluiten dat iemand in een opwelling met racistisch motief die banaan gooit al geloof ik persoonlijk niet dat dat het geval was. Maar je kan het de Uefa niet kwalijk nemen, hoe lullig ook. Die wedstrijd was al heel snel kapot door de scheidsrechter en de Uefa zal hen altijd beschermen, zeker gezien het overige wangedrag in de Kuip toen.
 
Feynzo
 
0
23 augustus 2017 om 20:05
Je ziet het bij bv Utrecht ook. Clubs met een strafblad hebben een streepje tegen.
 
Objectief2
 
0
23 augustus 2017 om 15:24
Het is idd te begrijpen, van Feyenoord. Maar kunnen ze deze lege plekken niet vullen met kinderen, soort sfeer actie alleen dan zonder bananen. Beter dan lege plekken en zal ook wel begrepen worden lijkt me...
 
Rudeboy65
 
15
23 augustus 2017 om 10:30
"maar dat betekent niet dat we nu zitten te hopen op een Engelse club en bidden dat we clubs uit andere landen ontlopen." Hij snapt toch wel dat het om de groepsfase gaat hoop ik? En dat clubs uit andere landen niet te vermijden zijn?
 
makaay32
 
12
23 augustus 2017 om 10:36
Je snap wel dat je die zin logischerwijs niet te letterlijk moet nemen maar dat het slechts als voorbeeld wordt gebruikt?
 
Rudeboy65
 
3
23 augustus 2017 om 11:58
Niet echt. Hij zegt letterlijk "bidden dat we clubs uit andere landen ontlopen." Hoe is dat een voorbeeld? Maar goed, komt misschien omdat de man communicatiemanager is.
 
FR12Jules
 
12
23 augustus 2017 om 10:51
Jij begrijpt het verkeerd. Vanwege het succes in Manchester is het niet zo dat Feyenoord hoopt weer naar Engeland te mogen. Dat wordt er meer mee bedoeld. ;-)
 
Rudeboy65
 
3
23 augustus 2017 om 11:59
Jouw uitleg snap ik beter dan zijn ongelukkige uitleg.
 
FR12Jules
 
0
23 augustus 2017 om 15:09
Ja, het staat er wat verwarrend. Zou wat zijn als we alleen Engelse clubs zouden loten. Als we een Engelse club loten hoop ik toch dat we naar Liverpool mogen, lijkt mij een mooi affiche en dan komt Wijnaldum weer in de Kuip.
 
daviddaan
 
1
23 augustus 2017 om 10:36
maar nu spelen we alsnog in een half leeg stadion of niet? tegen Manchester was de sfeer nog goed, maar toch was het anders zonder die voorste tribunes die bedekt waren emt een zwart doek. daar doen wij de Kuip, ondanks ik de maatregelen van Feyenoord goed begrijp geen eer aan.
 
lamertje
 
5
23 augustus 2017 om 10:40
Wat ik begrepen heb is dat alleen vak Z leeg blijft dit jaar.
 
Baardgrasmus
 
3
23 augustus 2017 om 10:54
Ik ben het eens met de maatregelen die worden genomen, hoe jammer het ook is. Een keer uitschakeling meegemaakt door de supporters die gingen rellen, dat nooit meer. Al had het daarna waarschijnlijk nog fouter gelopen met Tottenham als volgende tegenstander, daar hebben ze nog een rekening mee te vereffenen. Het is een zwarte kant van het legioen, onze passie en het medeleven is mooi, maar het leidt soms ook tot ongewenste excessen. Al hebben we ons wat dat betreft voorbeeldig gedragen de afgelopen periode, trots op hoe de titel werd gevierd en ook trots op hoe de reacties waren op het drama van Nouri, ik denk dat het oprechte medeleven vanuit Rotterdam velen heeft verbaasd. Maar het is een dun lijntje, en deze voorzorgmaatregelen zijn nodig. De Uefa heeft ons al jaren op de korrel, dus dan moet je ze zo min mogelijk aanleiding geven om stappen te nemen.