Feyenoord wil naast Julián Carranza nog een Argentijnse aanvaller toevoegen aan selectie
Zaterdag, 15 juni 2024 om 08:27

Feyenoord heeft geïnformeerd naar de diensten van Thiago Romano, zo schrijft transfermarktexpert Fabrizio Romano zaterdagochtend op X. De zeventienjarige buitenspeler uit Argentinië, die onder contract staat bij het Griekse Panathinaikos, geniet eveneens belangstelling van Lazio en Torino.

De in 2006 geboren Romano staat te boek als een groot talent in zijn geboorteland. De linksbenige buitenspeler, die op beide flanken uit de voeten kan, maakt ondanks zijn leeftijd al deel uit van Argentinië Onder 20. Romano groeide op in Griekenland, waar zijn vader werkzaam is als scout. De verwachting is dat hij Panathinaikos gaat verlaten.

Romano staat op de lijstjes van diverse clubs uit Europa. Volgens zijn Italiaanse naamgenoot én transfermarkexpert Fabrizio hebben Feyenoord, Lazio en Torino al contact opgenomen met de entourage van het talent. Dat zou een domper zijn voor Panathinaikos, waar Romano hoog aangeschreven staat.

Romano speelde eerst in de jeugdopleiding van PAOK, maar maakt momenteel furore in de academy van Panathinaikos. In het afgelopen seizoen kwam hij uit voor de Onder 19. In totaal speelde Romano 1.591 minuten namens dat elftal, verdeeld over 22 optredens. Daarin was de Argentijn goed voor 9 doelpunten en 5 assists.

Op 23 juni viert Romano zijn achttiende verjaardag en Panathinaikos wil hem graag toevoegen aan de hoofdmacht voor komend seizoen. Het lijkt er echter op dat zijn toekomst niet in Griekenland ligt. Romano staat open voor een overstap naar een grotere competitie in Europa.

Julián Carranza


Romano is niet de enige Argentijnse aanvaller die zich in de kijker heeft gespeeld bij Feyenoord. Voetbal International meldde vrijdagavond dat de Rotterdammers op één detail na rond zijn met Julián Carranza, een 24-jarige spits van het Amerikaanse Philadelphia Union. Feyenoord betaalt geen transfersom voor Carranza, maar geeft wel een aanzienlijk doorverkooppercentage weg.

Alleen competitieorganisator Major League Soccer moet nog het groene licht geven voor de overstap van Carranza. De rechtspoot ligt slechts tot december 2024 vast bij Philadelphia Union, waardoor de MLS-club pakt wat het nog pakken kan. Transfermarkt schat de marktwaarde van Carranza op 6 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
14:30
14:30
In de wandelgangen: Sofyan Amrabat sluit deze zomer in ieder geval één club uit
0
   
13:20
13:20
Indrukwekkend: speler spreekt vloeiend Nederlands na Frankrijk - Oostenrijk
20
   
12:56
12:56
Valentijn Driessen geniet van 'pure klasse' op training van Nederlands elftal
23
   
12:19
12:19
Johan Derksen: 'Wilfred, jij hebt één nare, hele onbeschofte eigenschap'
26
   
11:22
11:22
Rabiot onthult wat Mbappé in de kleedkamer zei over duel met Oranje
46
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
lobje
 
12
15 juni 2024 om 08:33
Feyenoord is zeer actief, ben benieuwd wat er allemaal nog gaat gebeuren
 
AadHandgranaat
 
27
15 juni 2024 om 08:41
Ze kunnen eindelijk eens vooruit investeren. Goed dat ze dat ook doen, en ook over de grenzen heen kijken. Zolang deze spelers mee kunnen in de clubcultuur, zie ik dat als iets positiefs. Veel liever dan dat je nu toch weer bij een Steijn uitkomt ofzo. Zerrouki valt uiteindelijk toch ook wat tegen
 
Rownaldo9
 
15
15 juni 2024 om 08:50
@aadhandgranaat Hoe vindt je Timber nu en hoe vond je hem het eerste seizoen? ik vind dat je Zerouki te snel afschrijft.. veel spelers hebben ongeveer een seizoen nodig om te acclimatiseren.
 
KAWS
 
12
15 juni 2024 om 09:07
Daar heb je zeker een punt Rownaldo. Timber was in zijn eerste seizoen ook niet overtuigend. En zeker niet zo belangrijk als hij dit jaar was. Zerrouki schijnt wel ook in de belangstelling te staan van enkele clubs. Bij een goed bod, zou ik op basis van zijn spel dit seizoen, hem direct verkopen. Feyenoord doet goede zaken. Het zijn over het algemeen wel alleen versterkingen in de breedte. Maar zolang er nog geen sterkhouders weg zijn, is dat geen ramp. Het echte feest gaat pas los zodra clubs concreet worden voor Bijlow, Hancko, Geertruida, Wieffer, Timber, Gimenez en Paixão. Hopelijk gaan ze niet allemaal, maar de meeste zijn inmiddels wel onhoudbaar geworden.
 
D-Bergkamp
 
4
15 juni 2024 om 09:14
@Kaws Ben heel erg benieuwd wat voor transfers Feyenoord gaat doen en wat ze gaan vangen als sommen. Het aanschaffen van de juiste vervangers is en blijft moeilijk. Zelfs goed gescout en met alle cijfers/ervaring sprekende is er nooit garantie op succes.. Ivanusec leek ook een topper bij Dinamo en valt toch tegen (bijvoorbeeld) Voor de NL competitie en de onderlinge potjes hoop ik op een (heel) sterk Feyenoord komend seizoen ????
 
Zanazanyan
 
22
15 juni 2024 om 09:25
Timber liet wel meer potentie zien dan Zerrouki in zijn eerste jaar. Vond het ook opvallend hoe eerlijk Slot was op een van zijn laatste persco’s waarin hij toegaf dat hij en zijn staf hadden gedacht dat Zerrouki wel verder zou zijn dan dat hij nu is. Daar sijpelde echt een flinke teleurstelling in door waar hij hem voorheen altijd met hand en tand verdedigde.
 
4fRedondo
 
2
15 juni 2024 om 09:42
Tot nu toe hebben ze maanden geleden een overbetaalde trukendoos van een Belgische 2e klassen gekocht en verder de transfervrije Smal en deze transfervrije Carranza. Romano is een jeugdspeler en zal ook niet veel kosten. M.a.w. Feyenoord is aan het shoppen met een dichte portemonnee. Dat zal anders worden als de trippel A spelers worden verkocht. Dan zal er hopelijk toch wel een directe versterking voor in de plaats worden verkocht, mits er in de jeugd geen adequate vervanger rondloopt.
 
Ijsmuts
 
3
15 juni 2024 om 09:50
Is het misschien bij je opgekomen dat Feyenoord niet preventief de portemonnee trek zonder dat ze wisten wie de hoofdtrainer zou worden? Er is geen verkoop nodig om een grote transfer te doen momenteel. Dat is wel eens anders geweest en zal in de toekomst ongetwijfeld ook weer voor komen
 
4fRedondo
 
0
15 juni 2024 om 10:38
En is het bij jou opgekomen dat Feyenoord geen geld heeft ivm eigendomsplannen inzake De Kuip.
 
Mr_knowledge
 
2
15 juni 2024 om 10:39
Zeker weten, er waren andere tijden. Zo zijn we spelers als Van der Ven en Bergvall etc misgelopen.
 
Jaspersl
 
2
15 juni 2024 om 08:41
Ja, ziet er in ieder geval uit alsof ze de selectie zo snel mogelijk op orde willen hebben. Ondertussen blijft het bij Ajax net zo stil als voorgaande jaren en zullen ze wel weer vaak mistasten…
 
Martyn7
 
7
15 juni 2024 om 08:54
Ajax heeft gewoon momenteel niet veel te investeren. Henderson zal weg moeten ivm salarishuis, nog wel meer spelers, en er is gewoon dit jaar simpelweg geen geld. Het mislopen van de Champions League is natuurlijk een enorme klap op de begroting van Ajax waar een berekening is dat ze ieder jaar meedoen in de CL. Verder zie ik Feyenoord nu veel talenten ook aanschaffen ivm de voetbal piramide. Onder 21 is nu kampioen geworden en dat moet volgend jaar ook, dan zitten ze volgens mij in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Feyenoord. Dus in dat opzicht snap ik deze interesse en is het geld er ook om dit te doen.
 
D-Bergkamp
 
4
15 juni 2024 om 09:05
@Martyn7 Ajax kan wel investeren maar de selectie is (veel) te groot. Ivm bezetting moet er gewoon eerst verkocht worden. GK: Ramaj, Rulli, Gorter, Pasveer en Setford LB: Wijndal, Sosa, Martha, Baas RB: Rensch, Gaaeij, Gooijer, Sanchez CV: Sutalo, Kaplan, Hato, Medic, Avila LV: Bergwijn, Forbs, Axel-Dongen, Godts SP: Brobbey, Akpom, Rijkhof Voor voldoende door stroming ook vanuit de jeugd moeten er - 2-3 keepers vertrekken - 3-4 backs vertrekken - 1-2 CVs vertrekken - 1-2 LV vertrekken - 2-3 CVM/CM vertrekken
 
Pimpelman
 
2
15 juni 2024 om 09:16
Haha ja als het zo leest. Ook te gek dat je voor een competitie met 'slechts' 34 wedstrijden zo'n grote selectie hebt. Je speelt uiteindelijk net zoveel wedstrijden als de concurrentie, of het nu CL of CL (UCL) is.
 
Master 1
 
5
15 juni 2024 om 09:18
Het is kwantiteit in plaats van kwaliteit momenteel bij Ajax. Ben benieuwd wie er allemaal weggaan. Veel spelers met langdurige contracten en dikke salarissen.
 
lexus69
 
8
15 juni 2024 om 09:25
Doorstroming van Jong Feyenoord is dit jaar niet gelukt omdat Sparta en Almere te hoog waren geëindigd in de tweede divisie. Die regels zijn niet aangepast toch? Ik zie de echte talenten liever bij een Dordrecht/Excelsior in de KKD een jaar echt ergens om strijden, dan voor spek en bonen in een jong team.
 
barry13
 
1
15 juni 2024 om 09:25
Volgens zijn ze niet gepromoveerd de O21 want Jong Almere en Jong Sparta waren te hoog geëindigd voor p/d duel
 
Mr_knowledge
 
4
15 juni 2024 om 09:28
Ik zou Baas zeker houden die heeft het goed gedaan vorige jaar. Vergeet niet Ajax heeft al 2 spelers verkocht. Ik denk met verkopen en gerichte aankopen gaat het wel goed komen. Net als Ivanusec, zou ik Sutalo niet afschrijven. Eerste jaar was hectisch en liep niet echt lekker. 2e jaar zul je zien of ze toegevoegde waarde zijn.
 
Pimpelman
 
2
15 juni 2024 om 09:38
Ik zie ze liever gewoon bij Jong. De Dords en Kralingers vissen wat betreft trainers ook uit een mindere vijver en vaak is het ook maar overleven competitief gezien. Komt bij dat met Geertruida en Hartman twee jongens die niet verhuurd zijn geweest wel zijn door gebroken. Te vroeg om te zeggen hoe de rest er voor staat gezien het samenwerkingsverband pas een jaar staat, maar een Hartman was in het jaar dat ie was doorgebroken anders verhuurd geweest aan Excelsior. Had er niet aan moeten denken dat we hebben gemist hadden omdat ie 'aan het niveau moest wennen' bij een Excelsior.
 
lexus69
 
14
15 juni 2024 om 09:39
Toch opmerkelijk om bij een Feyenoord topic bijna de hele selectie van Ajax te lezen ??. Maar dit is niet best zeg. Heel veel werk aan de winkel voor jullie, gaat niet met 1 transfer periode worden gecorrigeerd denk ik.
 
AFCA74
 
3
15 juni 2024 om 10:05
Waarschijnlijk dachten ze dat het marktplaats was en wat spelers te kunnen slijten.
 
Pimpelman
 
2
15 juni 2024 om 10:14
Hahahaha inderdaad. Heb er maar niks van gezegd want dan ben je ineens verzuurd, en sowieso staat het een ieder vrij om artikel gerelateerd te reageren. En als dat dan via een omweg de complete selectie van Ajax is, so be it.
 
BurdyM
 
2
15 juni 2024 om 10:22
Tja daarentegen komt een Wieffer wel gewoon van een Excelsior en een Dallinga had ook prima gepast bij Feijenoord. De Jong teams in de KKD spelen nergens voor terwijl Excelsior en Dordrecht spelen voor promotie of nacompetitie. Die spanning en druk lijkt me beter dan een beetje doelloos in een jong team te voetballen. En ook in de KKD heb je prima trainers. Vergeet niet dat Slot ook is begonnen in de KKD.
 
D-Bergkamp
 
0
15 juni 2024 om 11:07
@Master 1 Dikke salarissen? Sutalo is de duurste aankoop met 2 miljoen, net als Akpom.. weet niet waar je de onzin vandaan haalt?
 
Cipollini
 
4
15 juni 2024 om 11:56
Hij heeft het toch niet over enkel de aankopen? Een Bergwijn, Berghuis, Henderson, Rulli enz. verdienen toch gewoon vorstelijke salarissen?
 
spursfan96
 
1
15 juni 2024 om 12:39
Onder 21 is kampioen geworden, maar promoveert niet naar de 2e divisie omdat het slechte jeugdteam in die competitie 8e is geworden en je die dus niet kan laten degraderen. Feyenoord o21 mag het volgend jaar nog eens proberen in de jeugdcompetitie en hopen dat een jong team het in de 2e divisie slecht genoeg doet om te degraderen. Dan moeten ze datzelfde kunstje nog eens herhalen in de 2e divisie en dan kunnen ze promoveren, mits er natuurlijk ook een jong team in de KKD is dat slecht genoeg presteert.
 
D-Bergkamp
 
0
15 juni 2024 om 15:10
@Cipollini Bergwijn is uiteraard de groot verdiener en ligt nog 3 jaar vast. Bergwijn terug verdienen is moeilijk. Berghuis daarna met nog een contract voor 1 jaar. Aankoop som was laag, valt nog wel mee. Rulli daarna met nog een contract voor 2 jaar, salaris is echt niet bizar (2,5 mil) Sutalo heeft een langdurig contract en hoge som, zijn salaris van 2-2,5 miljoen is niet onredelijk. Zeker niet nu hij basis speler is bij Kroatië en een EK gaat spelen.
 
Master 1
 
0
16 juni 2024 om 13:39
Henderson?
 
Rownaldo9
 
4
15 juni 2024 om 08:53
Enorm blij dat Feyenoord nu buiten NL kijkt. Nederlandse vijver is wel redelijk op gevist, tenzij je er opeens de hoofdprijs voor betaal..
 
henkie antonio
 
10
15 juni 2024 om 08:58
Scouting draait op volle toeren!! En je weet dat ze geen koekenbakkers halen, dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Geweldig hoe het gaat met me club! Feyenoord we houden van die club! Feyenoord op weg naar weer een cup!
 
Master 1
 
5
15 juni 2024 om 09:15
Het was met name de trainer die het verschil heeft gemaakt de afgelopen jaren. Daarnaast zijn niet alle aankopen succesvol geweest. Ben erg benieuwd naar het nieuwe Feyenoord. Heb alle vertrouwen in Te Kloese. Dat is een topper voor Feyenoord.
 
Martyn7
 
4
15 juni 2024 om 09:41
Wat Henkie zegt klopt wel hoor. Dat Slot uiteindelijk met zijn staf de knoop doorhakt en de spelers beter heeft gemaakt is een feit. Maar hoe de scouting spelers bij elkaar heeft gekregen die passen binnen de filosofie van Slot is een compliment waard. Uiteindelijk die wisselwerking zorgde voor het succes. Maar als je Feyenoord beetje hebt gevolgd, weet je dat er ontzettend veel geïnvesteerd is in een goede scouting afdeling.
 
273618
 
0
15 juni 2024 om 12:45
Daar doe je te Kloese en Arnesen echt flink tekort hoor. Sterker nog, Slot is een absolute zegen voor Feyenoord geweest, maar de spelers die op zijn voorspraak zijn gekomen zijn iha toch de minste aankopen gebleken (Zerrouki, vd Belt, Jahanbahksh).
 
D-Bergkamp
 
5
15 juni 2024 om 09:16
@Henkie Je weet dat ze geen koekenbakkers halen? Die garantie bestaat simpelweg niet. Zo trok Real Madrid voor 65 miljoen gouden bal winnaar Kaka aan, nooit een groot succes geweest bij Real. Garanties heb je niet, zelfs transfers die op papier compleet lijken te kloppen kunnen alsnog misgaan.
 
BurdyM
 
0
15 juni 2024 om 10:23
@D-Bergkamp, Weet je geen recenter voorbeeld te noemen ??
 
henkie antonio
 
2
15 juni 2024 om 11:01
Wat een slecht voorbeeld zeg... dat is een heel ande niveau en ik zou Kaka ook geen koekenbakker noemen haha. Garanties heb je inderdaad niet, maar Feyenoord heeft echt werk gemaakt van scouting de afgelopen jaren. Er komen nu ook weer spelers die niet voor de hand liggen, maar ze zijn helemaal doorgelicht door de scouting. Natuurlijk kan je een keer een mispeer maken, maar als je ze voor nog geen miljoen kan oppikken mag dat ook. Feit is wel dat ze vaak van laag niveau komen maar echt goed blijken te zijn bij Feyenoord laatste jaren en dat is wat ik bedoel. Scouting zit goed in elkaar bij Feyenoord!
 
D-Bergkamp
 
1
15 juni 2024 om 11:09
@BurdyM Jawel hoor, ook Feyenoord gerelateerd. Zerrouki Ivanusec Dilrosun Walemark Etc etc
 
D-Bergkamp
 
1
15 juni 2024 om 11:10
@Henkie Nee het is juist een perfect voorbeeld dat je nooit garanties hebt met aankopen dat het lukt. Kaka won de gouden bal, beste voetballer ter wereld, en alsnog was het geen succes. Terwijl veel betere garanties dan dat je niet krijgt in het voetbal.
 
rbn_
 
1
15 juni 2024 om 11:20
Geef de spelers de tijd. Ivanusec en Zerrouki zijn nu gewend aan de fysieke waardes wat ze bij Feyenoord streven. Ik denk dat beide spelers komend seizoen belangrijk gaan worden.
 
Le_Prof
 
0
15 juni 2024 om 12:05
Nicolas Pepe is voor 85M naar Arsenal vertrokken, heeft Arsenal 10M per goal/assist gekost die jongen. Het seizoen ervoor schoot hij de Ligue 1 helemaal aan diggelen, garanties heb je idd nooit
 
Leon Tijssen
 
0
15 juni 2024 om 09:50
Feyenoord moet een poging wagen om die thiago almada te halen. Speelt in de Amerikaanse competitie bij atlanta ofzo. Scoort en geeft assists.
 
Martyn7
 
2
15 juni 2024 om 10:12
Ja, zeker. Goede poging wel als je 28 miljoen moet neertellen. Het is niet dat we een geldboom hebben geplant in rotterdam hoor.
 
fiorenoord
 
0
15 juni 2024 om 11:42
Hoorde ook dat er een of andere Argentijnse aanvaller in de USA speelt, dat is misschien ook wel wat voor Feyenoord. Schijnt wel talent te hebben, maar moet nog wel leren om hard te werken op het veld. Ene Lionel Messi ofzo?
 
273618
 
0
15 juni 2024 om 12:46
Die was vorig seizoen al niet meer te betalen voor Feyenoord
 
Rh1908
 
1
15 juni 2024 om 08:58
Iemand meer info over carranza?
 
Pimpelman
 
2
15 juni 2024 om 09:14
Geboren in 2006. Ik wordt oud. En ik ben van '96, zelf nog een jonge god dus. Mama mia. Ben sowieso wel voorstander van de exotische tour van Te Kloese. Pakte twee jaar geleden goed uit, natuurlijk geen garantie. Maar de echte transfers moeten nog komen natuurlijk en breedte en toekomstige versterkingen zijn een luxe die ik bij Feyenoord niet gewend ben. Ben niet overtuigd van de namen maar laat me graag verrassen.