Feyenoord wordt overlopen en incasseert vier treffers
Woensdag, 13 september 2017 om 22:34

Feyenoord is kansloos onderuitgegaan in de eerste speelronde van de Champions League-groepsfase. De Rotterdammers liepen woensdagavond al na ruim anderhalve minuut achter de feiten aan en stapten uiteindelijk met een 0-4 nederlaag van het veld tegen Manchester City. De openingstreffer van John Stones was het snelste tegendoelpunt van Feyenoord ooit in het miljardenbal; het vorige record stond op naam van Alessandro Del Piero, die in september 1997 binnen drie minuten scoorde.

Heel Rotterdam keek uit naar de rentree van Feyenoord in het hoofdtoernooi, maar de wedstrijd van woensdag zal snel worden vergeten. De formatie van Giovanni van Bronckhorst incasseerde al na 95 seconden de 0-1: na een kort genomen hoekschop stuurde John Stones de bal met zijn hoofd naar de verre paal waarna Tonny Vilhena het leer in eigen doel frommelde. Man City bleef hierna heer en meester in De Kuip en zou voor de onderbreking nog twee keer scoren. Sergio Agüero schoot raak na een snelle actie van Kyle Walker en Gabriel Jesus benutte een rebound nadat Brad Jones een inzet van Benjamin Mendy had gekeerd.

De Braziliaan werd daarmee na Mario Balotelli, Aleksandar Kolarov en Nolito de vierde Citizen die bij zijn Champions League-debuut heeft weten te scoren. Man City kreeg nog een aantal kansen en zag ook nog een treffer worden afgekeurd, terwijl Feyenoord aan de andere kant niet veel verder kwam dan een schot in het zijnet van Michiel Kramer. Van Bronckhorst wist dat hij in de rust moest ingrijpen en deed dat ook: Steven Berghuis bleef in de kleedkamer achter ten faveure van Jens Toornstra. Feyenoord bleef na de pauze beter op de been, maar dat kwam ook doordat Man City niet veel haast meer maakte.

Josep Guardiola voerde na een uur zijn eerste wissel door en leek daarmee ook wel aan te geven dat hij drie doelpunten meer dan voldoende vond: Agüero maakte plaats voor Raheem Sterling. Vier minuten na die wissel viel dan toch nog een vierde treffer: Kevin De Bruyne kreeg de bal terug na een korte corner en schilderde het leer op het hoofd van Stones, die zijn tweede van de avond maakte. De centrale verdediger maakte nooit eerder twee treffers in één duel. In het laatste half uur gebeurde er niet veel meer in De Kuip, hoewel Man City af en toe nog een voorzichtige poging deed om er 0-5 van te maken.

Jones bokste een hoekschop van De Bruyne weg en had daarna ook een antwoord op de 'rebound', terwijl hij in de slotfase nog een voorzet van Leroy Sané tot een hoekschop verwerkte. Feyenoord kwam niet verder meer dan een poging van invaller Toornstra, die meters over ging. Bij de Kuipbewoners maakte Dylan Vente overigens nog zijn officiële debuut. De aanvaller kwam in de ploeg voor Kramer en werd met een leeftijd van 18 jaar en 127 dagen de jongste speler ooit van Feyenoord in de Champions League of Europacup I.

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
2
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
3
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
14
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (341)

 
BlindeVogel
 
86
13 september 2017 om 22:36
Waar ik begin van het seizoen al bang voor was, bleek in de realiteit nog erger uit te vallen: het acteren van het houthakkersduo die onze CV vormt in de CL . Prima voor in de Eredivisie, maar internationaal gewoon lachwekkend. Werden aan alle kanten voorbij gelopen en kinderlijk eenvoudig geklopt in de kopduels. Slechtste man aan de kant van Feyenoord vond ik toch wel Vilhena, kwam overal te laat. Ook even aandacht voor het tactisch onbenul Van Bronckhorst, die deze wedstrijd doodleuk met 4-3-3 aanvangt. Met Amrabat(speelde zeer verdienstelijk) ipv Toornstra begint. Enige positieve vond ik het optreden van St.Juste op rechts(in vergelijking met Diks) en Boetius. Van te voren weet je dat het moeilijk gaat worden(helemaal zonder Jorgensen en Haps), maar dit ging wel erg makkelijk allemaal.
 
FEY010.
 
125
13 september 2017 om 22:37
Jij bent werkelijk lachwekkend. Je zag dat 5-3-2 niet geschikt was . Zet die bril nou is van je hoofd. Half miljard tegen 50 miljoen. Deze ploeg kan je vergelijken met real madrid .
 
Walcott16
 
204
13 september 2017 om 22:40
Sorry, maar je kan city echt niet vergelijken met Madrid. Keer op keer laat Real het in de champions league zien. City heeft een goed team maar geen finale waardig.
 
KusH
 
119
13 september 2017 om 22:42
Nee. Real pakt dit City bij de strot en zet ze gewoon ad kant. Totaal niet mee te vergelijken ... Dat je nu weer doet..
 
wve
 
23
13 september 2017 om 22:42
Dan nog dit was wel echt heel slecht hoor. 2 schoten en meer heeft feyenoord aanvallend niet gedaan.
 
SampaoliFeye
 
60
13 september 2017 om 22:43
City is natuurlijk wel minder dan Real Madrid maar vergeet niet dat Real altijd alles mee heeft in de CL! Veel mensen lijken dat te vergeten. Trouwens, je snapt het punt van FEY010 toch? Deze ploeg heeft zoveel kwaiteit ingekocht. Feyenoord kan niet eens 1 Stones kopen. Trots op St Juste! Bleef 90 min lang zn best doen.
 
3riksen
 
86
13 september 2017 om 22:44
Vergelijken met Real? Wat zeg je nou? Dat is nog een niveau hoger hoor. Real wint met gemak van City. Rare opmerking, misschien om de beschamende avond van Feyenoord in een ander licht te stellen
 
3riksen
 
76
13 september 2017 om 22:46
Trots zijn op iemand die 90 minuten lang zijn best doet. Vind dat trouwe gedoe leuk hoor, maar je was ook trots op mij geweest als ik voor 5 ton per jaar me best deed in een voetbalshirt. Het is geen kind van 3 jaar.
 
PSVchelseaboy
 
48
13 september 2017 om 22:48
Ik weet zeker dat Real niet met gemak wint van City. Dit City is sterker dan vorig jaar. Feyenoord was heel erg slecht, maar ja wat wil je met Kramer in de spits. City speelde gewoon goed en het klasse verschil was overduidelijk.
 
Fctwent3
 
5
13 september 2017 om 22:49
@fey010 wat vind jij als Feyenoorder er nou van dat jullie met 5 verdedigers starte? Ik snap daar persoonlijk niks van? Kijk City is gewoon een maatje te groot dat weet je van tevoren. Maar om dan je helemaal aan te passen aan de tegenstander met een thuiswedstrijd? Je moet gewoon je eigen systeem spelen wat je gewend bent? vond feyenoord overigens niet heel best spelen echt overal paar stappen te laat... Hopen dat je 3de word in de poule maar ben er helaas bang voor
 
JK-Ajax
 
28
13 september 2017 om 22:53
Oh alleen City is beter dan vorig jaar? Real maakt City gewoon netjes af.
 
Marranr1
 
30
13 september 2017 om 22:54
Real Madrid is nog beter dan Man C. Dit Feyenoord is zeer middelmatig en daar kom je mee weg in de eredivisie. Precies watblindevogel zegt het CV van feyeboord vestaat uit 2 slakken. Die Arie v d Heijde was zo slecht met die lange. Heel Feyenoord stelt niks voor alleen Boetius kon een klein beetje mee. Lachwekkend en voorspelt dat dit Feyenoord niks te zoeken heeft in dr CL. Echt Lachwekkend en wwt worde ze met de feiten op dr neus gedrukt. Vilhena en Berghuis dachten en denken dat ze goed zijn maar zijn zo slecht. Berghuis kan niet mee in de Pl en dat werd vandaag weer eens een feit
 
PSVchelseaboy
 
21
13 september 2017 om 22:59
Real zal ook wel winnen over 2 wedstrijden van City, maar hoe City nu speelt zijn ze moeilijk verstaanbaar hoor. Ze hebben veel scorend vermogen, een geweldig middenveld en als De Bruyne zo blijft spelen is hij nu doet is hij onnavolgbaar. Achterin staat het goed. Waarschijnlijk wint Real wel van City ja, maar niet zo makkelijk als mensen hier doen beweren.
 
Mrkeys
 
55
13 september 2017 om 23:00
Absurd dat je een ploeg die Liverpool wegzet met 5-0 en domineert in Engeland dit seizoen wegzet alsof ze mijlen ver van Real Madrid afzitten. Real en City is beiden CL niveau. Feyenoord PSV en Ajax verre van. Dit resultaat is verre van verrassend.
 
Kluivert09
 
24
13 september 2017 om 23:01
Op vorig jaar na altijd een makkelijke loting. Vorig jaar tegen Bayern kregen ze het moeilijk, en dan greep de scheids in, anders waren ze uitgeschakeld. Het jaar daarvoor in de finale tegen Atletico ook door een offside goal penalties gehaald. Ze hebben de scheids zeker niet tegen gehad.
 
Rhynocerys
 
7
13 september 2017 om 23:17
Ach wat doet dat er toe, voor Feyenoord is het hetzelfde die verliezen van beide met grote score, wat geen schande is
 
PSVerMaroc
 
14
13 september 2017 om 23:23
City van een jaar of twee jaar terug is weer een andere City dan dit jaar. Die zijn alleen maar beter geworden, vooral met de backs. Tuurlijk is Madrid (door de aanwezigheid van Ronaldo) nog altijd beter dan City, maar je bent echt een wereldvreemde als je City nog steeds wegzet als een club die mijlenver verwijderd is van het niveau Real en Bayern.
 
Grzegorz Krych
 
5
13 september 2017 om 23:49
Hoezo wint Real met gemak van City? Hebben in de laatste jaren toch 4 keer tegenover elkaar gestaan en toen was het nooit met gemak, als er al gewonnen werd maar slechts met één doelpunt geloof ik. En ondertussen heeft City een betere selectie én een betere trainer. Ik zou City zeker niet onderschatten, ze behoren gewoon tot de topploegen van de wereld.
 
AFCACBS14
 
16
14 september 2017 om 00:18
Hahah City vergelijken met Madrid ??????
 
Okkkay
 
14
14 september 2017 om 01:33
@ MrKeys. Precies dit. Het is lachwekkend dat sommige beweren dat Real City wegzet alsof het een camping elftal is. Tuurlijk had Feyenoord niks te vertellen en dat was vooraf al in te calculeren. Je kan zeggen 99 van de 100 potjes verlies. Ik denk zelfs 999 van de 1000 als het gaat om de CL. Ik wil het nog wel eens zien als Real en City elkaar treffen in een finale ronde. Reacties van sommige hier boven zijn ronduit belachelijk. Neemt niet weg dat Feyenoord gewoon te kort kom om op dit niveau te acteren maar hebben wij een ploeg in NL die dit wel zou kunnen? We lopen mijlenver achter op de grotere competities in Europa en dat is in mijn optiek geen schande als je ziet wat voor bedragen daar worden uitgegeven. Ik heb het idee dat het bijvoorbeeld bij JK-Ajax behoorlijk dwars zit dat zijn ploeg vanavond op de bank voor de tv zat en daarom maar loopt te provoceren. Wie knikkerde Ajax ook al weer eruit? Wat zal er gebeuren als Nice tegenover City staat? Ik verwacht niet veel anders als wat we vanavond hebben gezien. City had op dezelfde manier huisgehouden in Amsterdam en misschien nog wel een hogere uitslag in Eindhoven. De ploegen die wij hebben in de Eredivisie zijn niet opgewassen tegen deze ploeg als City. Ik zal er niet raar van opkijken als Feyenoord geen punt gaat pakken in deze poule. Gio had wat mij betreft sterkhouders als bijvoorbeeld El Ahmadi er eerder af kunnen halen met oog op PSV. Feyenoord is de kampioen van Nederland en helaas is de realiteit dat de kampioen van Nederland niks te zoeken heeft in de CL. De komende jaren zal het verschil alleem nog maar groeien met de belachelijke bedragen die hedendaags worden overgemaakt in de voetballerij. Een Sterling die pakweg 60 miljoen pond heeft gekost zat op de bank en is "meer waard" dan de gehele selectie van Feyenoord. Mendy, Bernado Silva en Walker die afgelopen zomer zijn overgenomen door City zijn bij elkaar "meer waard" als onze top 3 dus waar hebben we het over. Wij tellen als NL niet meer mee op het, miljoenenbal, beter gezegd miljardenbal.
 
Okkkay
 
2
14 september 2017 om 01:54
@ 3eriksen. Lig jij onder een steen ofzo? Ben je er van bewust dat er drie spelers zijn die City afgelopen zomer hebben aangetrokken meer "waard" zijn dan onze top 3. Overige twee ploegen in NL gaan er met hetzelfde resultaat eraf. 5 ton per jaar? Een Sterling die op de bank zat pakt 2.5 ton per week. Idioterie.
 
Objectief2
 
0
14 september 2017 om 07:25
Real gaat echt niet zomaar winnen van City. Jij hebt er echt geen ene verstand van. City dat Liverpool een dik pak slaag geeft. Datzelfde liverpool speelt gelijk tegen Sevilla.
 
Kink1984
 
1
14 september 2017 om 07:56
Gaan we echt de 5-0 van City tegen Liverpool gebruiken als argument om de kracht van City te bepalen? Liverpool kwam met tien man te staan en staat al niet bekend om zijn defensieve zekerheid.
 
Mazora
 
0
14 september 2017 om 08:34
Is goed zetten de bril even af. Okey Feyenoord is van achter keihard gepakt, zo hard dat het hele stadion stil was. Wil je dat dan horen ? Kan wel zeggen Feyenoord was slecht gister, maar het is meer van ze kunnen niet beter, dan zie je nu het verschil eens duidelijk. ( geld voor iedere eredivisie club )
 
maradungatje
 
90
13 september 2017 om 22:39
Ik had eigenlijk wel neer verwacht. Veel gepraat, van zowel spelers en als supporters. De echte vechtmentaliteit en de harde werkers heb ik totaal niet gezien. Zelfs ik ben best wel teleurgesteld en toch wel verbaasd.
 
feye88
 
83
13 september 2017 om 22:46
Je hebt het helaas goed gezien. Feyenoord was onderdanig. Ze stelde iedereen zich op. Dat doen Ajax en PSV nooit in Europa. Die gaan het veld op met de gedachte: het maakt niet uit tegen wie we spelen. We moeten punten pakken. Dat ze dan minder kwaliteit hebben mag duidelijk zijn. Maar het heeft PSV door de groepsfase geloodst en Ajax heeft er grote namen mee verslagen. Het mag Feyenoord nu 1 keer overkomen na 15 jaar niet meer op t hoogste niveau. De volgende wedstrijd ga je het veld op als gelijkwaardige tegenstander. Niet meer die onderdanige houding.
 
bizzlad
 
15
13 september 2017 om 22:48
Tja....hoe dichter we op de wedstrijd kwamen hoe meer hoop ik had op een stuntje. Die hoop was al snel vervlogen. Vond amrabat opvallen in lositieve zin, met name vilhena in negatieve. Daar had ik echt meer van verwacht maar die heeft werkelijk helemaal niets goed gedaan vandaag. Jammer. Leermoment voor zowel spelers als trainer. Zondag revancheren tegen psv.
 
Luzacovic
 
7
13 september 2017 om 22:50
Ja, ze hadden van te voren moeten zeggen dat het een kansloze avond ging worden, wat verwacht je dan? Je speelt met een team wat niet eens 50 miljoen waard is tegen een team van meer dan een half miljard. Waar hebben we het over? Waar ben je teleurgesteld over? Je bent gewoon overal een stap te laat, je komt niet in de duels.
 
3riksen
 
28
13 september 2017 om 22:53
Eindelijk een Feyenoorder die het snapt. Met deze laffe onderdanige passieve houding verdien je geen respect. Van een Feyenoord in eigen huis moet je gewoon meer verwachten. Dit was gewoon een schande. Enige manier om het City lastig te maken is door in duels te komen, druk te zetten en aggresief te zijn
 
Gaudi
 
14
13 september 2017 om 23:18
Hulde voor jouw reactie feye88. Knap dat je dat dit direct naar de wedstrijd zo goed onder woorden kunt brengen. Precies mijn gedachte ook. Zeker Feyenoord moet het ook gewoon hebben van hun fysiek, hun over hun lijk mentaliteit. Die mentaliteit moeten ze heel rap hervinden om een kans te maken tegen Napoli en Shakthar thuis (uit wordt sowieso heel lastig).
 
Remcob
 
5
13 september 2017 om 23:20
Wat een onzin! Hoezo mag je meer verwachten? Feyenoord heeft gedaan wat ze konden, maar werden simpelweg compleet ondersteboven gespeeld. City heeft simpelweg op elke positie een speler die 3 klassen beter is. Er is geen enkele Feyenoorder die ook maar bij de selectie zou zitten bij City en iemand die buiten de boot valt bij City (Toure) zou bij Feyenoord met afstand de grootste ster zijn. Dit verschil was zo groot dat Feyenoord gewoon trots mag zijn op een score van 0-4. Gezien het spel en als City echt de gaskraan vol open had gezet waren ze met 0-10 afgedroogd.
 
PSVerMaroc
 
10
13 september 2017 om 23:29
@ feye88Complete onzin wat je verkondigt. Jij hebt echt totaal niet door wie de tegenstander was vanavond. Let maar op, City onder deze niveau gaat ook Shakhtar en Napoli met speels gemak wegzetten. Het lukt Guardiola steeds beter om City net als Bayern te laten spelen. Dan lijkt het net alsof de tegenstander gewoon voor spek en bonen meedoet. Kan me wedstrijden van Bayern onder Pep herinneren dat ze echt letterlijk Arsenal wegspeelde alsof ze tegen een Heracles Almelo speelde. Feyenoord heeft zich echt nergens om voor te schamen. (Iets wat de Feyenoord aanhang in het stadion ook wel doorhad, nu jij nog)Dit City gaat nog met meerdere ploegen in de CL spelen alsof het een wedstrijd in de pre-season is.
 
rkallan
 
4
14 september 2017 om 01:01
City is echt een paar maten te groot. De eerste helft leek wel of ze met 13 man stonden. En de omschakeling van city was ook grandioos. Na de 0-2 gooide Feyenoord ff de strijd er in. Kreeg het zelfs paar mogelijkheden. 2de helft was er iets meer controle op het middenveld en stond het toch beter met Toornstra ipv Berghuis. Je systeem aanpassen aan je tegenstander is echt geen zwakte. En keuze voor 532 was geen verkeerde, alleen had ipv een van de 3 aanvallers Toornstra moeten spelen voor de balans op het middenveld. Helemaal met een city dat omschakelt naar een 352. Vond juist Vilhena, El Hamadi, Boeitius, Amrabat en St Juste, Nelom viel me 2de helft positief op, sterk spelen. Het is zonde dat je na een minuut al 0-1 achter staat. En met rust al 0-3. Echter 2 vab de 3 doelpunten waren echt kut goals waar je net aan de verkeerde kant van de medaille zit.
 
Okkkay
 
0
14 september 2017 om 02:08
@ Remco. Dit is precies wat het is. We kunnen het mooier maken met vechters mentaliteit, inzet, snot voor de ogen en weet ik veel wat. We komen gewoon te kort. Het zal een deceptie worden voor Feyenoord in de CL. Wij als NL hebben niks te zoeken in de CL, ook Ajax en PSV niet.
 
maurootje
 
35
13 september 2017 om 22:39
Mee eens.Bijna alle spelers in de ere divisie is lachwekkend tegenover topcompetities. Alleen Ziyech zou leuke speler zijn mits invorm. De rest is puur middelmaat of nog niet goed genoeg.
 
3riksen
 
17
13 september 2017 om 22:47
Ziyech ook niet hoor. Vorig jaar had je Sanchez en Moreno. Dat zijn spelers die niet worden weggevaagd in Europa. Wat vanavond bij Feyenoord achterin stond zal never nooit het niveau van die twee benaderen.
 
Okkkay
 
10
14 september 2017 om 02:11
@ 3eriksen, elke reactie die je plaats is ronduit belachelijk. Dat je een Sanchez in 1 zin noemt met Moreno. Sanchez is buitencategorie en gaat misschien de CL winnen in de toekomst. Moreno zit op de bank bij AS Roma. Nogmaals idioterie.
 
MrGarrison
 
103
13 september 2017 om 22:40
Hoe je het wend of keert PSV & Ajax hebben toch wel echt een grotere status in de CL wat bij Feyenoord heel erg ontbreekt. Zelfs als PSV & Ajax in een slechtere vorm zaten, haalden ze alsnog puike prestaties in de CL. Absoluut geen schande dit hoor, Man City is gewoon goed in vorm nu en een goede ploeg.
 
El Fenomeno
 
119
13 september 2017 om 22:41
Ajax verloor van Rosenborg, die hadden tegen City ook kansloos verloren.
 
Tomfeyenoorder
 
84
13 september 2017 om 22:43
Wil jij die ploegen aub niet noemen. Hun komen niet eens langs rosenborg en een middenmotor uit Kroatië. Dat je hun überhaupt durft te noemen we weten allemaal ook andere dat jij voor psv bent dus logisch dat je dit zegt.
 
Futures
 
23
13 september 2017 om 22:43
Ajax onder keizer misschien wel. Onder Bosz was Ajax een ander team. Dus koffie dik kijken.
 
JK-Ajax
 
73
13 september 2017 om 22:44
Hij zegt ook in de CL, wel lezen als je bijdehand wil doen. Eigenlijk vaste prik bij jou, lik je wonden want je stond voor lul tegen City.
 
P. van Vossen
 
9
13 september 2017 om 22:45
Haha inderdaad. Bijna lachwekkend die arrogantie van sommigen.
 
MrGarrison
 
26
13 september 2017 om 22:48
Ik heb het ook over de prestaties van Ajax & PSV in de CL he, die waren vrijwel altijd goed. Het matige PSV van vorig jaar verliest zelfs maar 1-2 van het vernietigende Bayern Munchen vorig jaar ter vergelijking. En dat Ajax & PSV dit seizoen in de voorrondes schandalig optraden geef ik ook zeker toe hoor. Dat valt niet te ontkennen.
 
El Fenomeno
 
2
13 september 2017 om 23:36
Nee hoor, ik reageer op iemand die weer Ajax en PSV erbij moet betrekken. Dit is ook de eerste wedstrijd in de CL voor Feyenoord in 15 jaar, lijkt me dan logisch dat Feyenoord tot dusver nauwelijks iets heeft laten zien in de CL.
 
ajaxmind
 
0
14 september 2017 om 01:20
@el Fenomeno, ik vrees alleen dat Ajx dit seizoen een slechte graadmeter is. Sinds Nouri heb ik het gevoel dat de nieges op het team zit. Totaal onvergelijkbaar daardoor.
 
Lee112
 
3
14 september 2017 om 07:45
Hij heeft gewoon gelijk. In de cl tonen zowel ajax als psv veel minder ontzag voor de topploegen. Feyenoord stelde zich op als een jeugdelftal omringd door sterren. Alleen karim dacht joh ik kan ook wel wat. De rest was te bescheiden of ronduit slecht. Eric was echt lachwekkend. Kon me nog herinneren hoe sommigen zeiden dat hij beter is dan Sánchez..
 
Okkkay
 
0
14 september 2017 om 08:32
Het was inderdaad de mannen tegen de jongetjes. Feit blijft dat Ajax en PSV er met dezelfde cijfers af hadden gegaan. Ajax ging al af tegen Nice en ik vond nou niet dat ze lieten blijken in Amsterdam valt niks te halen. De Ligt en Viergever zouden net als de gebroerders scania zoek gespeeld worden om maar niet te beginnen over het centrale duo van PSV. Wij komen gewoon te kort. Eric beter is als Davidson is inderdaad ronduit belachelijk. Eric loopt de 100 meter in 3 minuten.
 
MrGarrison
 
2
14 september 2017 om 08:50
Hoe kan je nou weten als Ajax & PSV er met dezelfde cijfers af zouden gaan? Ik denk namelijk van niet en met name door de CL ervaring. PSV was vorig jaar ook dramatisch en verliest maar 1-2 van Bayern. Terwijl teams als Arsenal en Porto er met 6/7-0 afgaan.
 
DaanWind
 
1
14 september 2017 om 10:26
af tegen nice? 1-1 en 2-2..
 
Okkkay
 
0
14 september 2017 om 16:48
Precies, als je al niks te vertellen heb thuis tegen Nice gaan ze het ook echt niet flikken tegen City. Geen schande verder want we komen gewoon te kort.
 
TheRazer
 
34
13 september 2017 om 22:40
Kom op zeg. Je speelt tegen de absolute wereldtop qua spitsen, vind je het gek?? Dit kun je niemand bij Feyenoord aanrekenen. Manchester City heeft een fantastische ploeg.
 
BlindeVogel
 
20
13 september 2017 om 22:46
@TheRazer Ik had van te voren ook een afstraffing verwacht, maar de manier waarop stoort me wel enorm. Het is niet zo dat je ineens niet meer kan voetballen zodra er kwaliteitsspelers tegenover je staan. Het ging gewoon iets te makkelijl allemaal, zeker voor een thuiswedstrijd.
 
FCBDutch
 
3
13 september 2017 om 23:21
Eerste helft vond ik vooral dat we slap stonden! Allemaal een beetje onder de indruk van wauw nou met hem ga im straks een shirtje ruilen. Je zag ook Vilhena bijna op zn benen trillen bij de eerste goal. 2e helft stukken beter en gingen we weer knokken met Jens erin was er ineens veel meer spirit. Nog was die helft ook niet goed maarja wat wil je volgende match gewoon zoals de 2e helft beginnen en geen genade kennen met de tegenstander.
 
Stevenp99
 
24
13 september 2017 om 22:40
St juste goed gespeeld? Die had enorme last van de zenuwen en speelde niet de beste partij uit zijn leven
 
-NEC-
 
15
13 september 2017 om 22:42
Niet de beste misschien, maar dan heeft hij ook nog nooit tegen de besten gespeeld. Beetje kromme vergelijking, heeft gewoon solide gespeeld en geen gekke dingen gedaan.
 
BlindeVogel
 
9
13 september 2017 om 22:42
@Stevenp99 Absoluut waar, maar dan heb ik vooral over zijn tweede helft. Herstelde zich goed van een heel zenuwachtig begin.
 
bizzlad
 
6
13 september 2017 om 22:53
Geen gekke dingen gedaan? Heb me bij iedere bal die hij in de 1e helft kreeg kapot geergerd. Nam veel te veel risico achterin....lekker leuk proberen te voetballen tegen een ploeg als dit...belachelijk. de 2e helft heeft hij zich goed herpakt, spanning was er een beetje af voor hem, maar city vondt het ook wel prima zo.
 
FCBDutch
 
3
13 september 2017 om 23:23
Wat moet hij dan doen?! Gewoon een pegel naar voren geven en dan maar kijken. nee, ik was redelijk blij met hem. Ik ergerde me meer aan een Nelom die steeds zeeen aan ruimte weggaf op links en aan Jan A
 
bizzlad
 
3
13 september 2017 om 23:27
Je goeft hem niet naar voren te peren maar je kunt het wel gewion simpel houden. Als je blij wil looen voetballen als verdediger doe je dat maar.lekker tegen heracles of roda....niet tegen man c.
 
-NEC-
 
2
13 september 2017 om 23:31
Bizzlad, dus als hij wil voetballen moet hij dat maar lekker doen tegen Heracles of Roda, maar hij hoeft hem niet naar voren te peren. Wat wil je dan? Na 20 balletjes breed en terug moet je misschien maar gewoon een keer de lange bal gebruiken.
 
bizzlad
 
2
13 september 2017 om 23:33
Zeg ik.toch...gewoon simpel.houden. bal afspelen if dat nou breed diep of terug is. Maar niet gaan lopen kappen en draaien.
 
-NEC-
 
9
13 september 2017 om 22:41
Ach, tactisch kun je vrij weinig zeggen. Het kwaliteitsverschil is gewoon echt enorm. Hoe dan ook, je verliest deze wedstrijd 99 van de 100 keer. Manchester City speelde vaak zo makkelijk onder de druk uit. Echt een ongelofelijk goede ploeg. Kijk ook eens naar die bank...
 
zwollywood038
 
17
13 september 2017 om 22:41
En St. juste viel jou positief op? Dan verwachtte je wel heel weinig van hem....
 
90plus
 
0
14 september 2017 om 11:15
Tactisch iets nieuws proberen in de CL is grote fout van Gio. Ook nog met spelers die amper speelminuten hebben . Dan ook nog passief verdedigen bij eerste goal met zo`n knullige fout van Vilhena . Mogen blij zijn dat Kramer en Vilhena niet met rood eraf gingen want die overtredingen waren gewoon donkerrood. Anders sta je na half uur met 0-3 en 9 man .
 
goodold11
 
135
13 september 2017 om 22:36
Moet haast een heerlijk trainingspartijtje zijn geweest voor de mannen van Gardiola. Slaommend om die wit-rode pionnen, lekker afwerken op goal en dat allemaal in een fifa-opstelling. Snap echt niet dat in de aanloop van vanavond Feyenoord zo gehypt wordt op VZ door veelal de prominente aanhang. City heb je kans tegen, Napoli kan je op een goede dag verslaan en Shaktar was niet meer wat het geweest was. Hoezo de tegenstanders omlaag praten en zichzelf grote kansen toedichten? Ik dacht dat de slogan geen woorden maar daden was. Feyenoord vandaag in de eigen Kuip alle hoeken en gaten gezien, die ze zelf nog niet hadden ontdekt. 2 keer kinderlijk de corners verdedigd, serieus? Kijk eens hoe City verdedigt bij het geringste gevaar, die duiken met 3 man erop af. Ach ja meedoen is belangrijker..die instelling moet anders.
 
strontschep
 
14
13 september 2017 om 22:39
Wat moet je als Feyenoord zijnde anders zeggen? We gaan overal dik verliezen? Lijkt me ook geen goede instelling
 
XaviHernandez_
 
28
13 september 2017 om 22:41
Tuurlijk. Maar denken dat je de gelijke bent van city wordt afgestraft. Pessimisme en realisme zijn verschillende dingen.
 
AndreG
 
13
13 september 2017 om 22:50
Nou wat dacht je van om gewoon realistisch zijn? Niks miss mee toch? Gewoon zeggen dat je hoopt om maximaal 3e te worden en miss met heeeeeel veeeeel geluk 2e. Als ze dat zeggen is ook gewoon goed in plaats van dingen te gaan roepen die ze niet waar kunnen maken.
 
Okkkay
 
0
14 september 2017 om 02:26
@goodold, je heb wat mij betreft helemaal gelijk, alleen denk ik dat als PSV of Ajax in deze poule had gezeten er vooraf hetzelfde gezegd zou worden. Termen als met een goede dag, een beetje geluk etc hadden dan ook langs gekomen. Zoals XaviHernandez zegt de realiteit is anders. Snot voor de ogen, mes tussen de tanden, alles of niets, weet ik het. Het gaat niet meer werken op dit niveau. We komen als NL zijnde gewoon tekort.
 
Medellin
 
45
13 september 2017 om 22:36
Feyenoord mag van geluk spreken dat het bij deze score is gebleven. Hoe City de eerste helft begon en verder bleef spelen had ik verwacht dat ze Feyenoord compleet kapot gingen spelen en het minstens 6-0 zou worden. Daarnaast zie je ook het gigantische niveauverschil en ik denk dat veel Feyenoord spelers dit niet hadden verwacht of zelfs hadden kunnen inschatten. Fysiek ben je nergens. Dan zie je maar hoe laag het tempo (bij nog mindere ploegen) ligt in de eredivisie en daar zou eigenlijk wat aan moeten gebeuren.
 
AsRoma8
 
42
13 september 2017 om 22:40
Is eigenlijke precies hetzelfde verhaal als Oranje tegen Frankrijk. Je kan heel kritisch doen over tactiek, individuele fouten, maar uiteindelijk kan je de wedstrijd 100 keer spelen en wint City hem dan 99 keer. Veel te groot verschil in kwaliteit.
 
El Fenomeno
 
9
13 september 2017 om 22:42
Geld, geld en geld. Een selectie van 600 miljoen tegenover een van nog geen 10 miljoen.
 
JK-Ajax
 
60
13 september 2017 om 22:46
Nog geen 10 miljoen is pertinent onwaar.
 
Luzacovic
 
14
13 september 2017 om 22:52
Meer dan een half miljard tegen max 50 mil. Zo goed?
 
bliek
 
15
13 september 2017 om 22:52
Selectie van Feyenoord koste 22 mil. De goedkoopste speler van city 29. Feyenoord is gewoon afgetroefd . City was op alle fronten de sterkste. Ik vind wel dat van Bronckhorst met een verkeerde opstelling begon. Ik denk zelf dat er geen Feyenoord supporter van te voren heeft gedacht punten van city te kunnen pakken. Degene die dachten van wel zijn zeer naïef .
 
goodold11
 
3
13 september 2017 om 22:53
el Fenomeno, De selectie van Feyenoord mag wel wat meer opleveren dan die 10 miljoen, of is de waardebepaling ineens gecrasht na vanavond? Kunnen die spelers niet eens 2 cornertjes verdedigen opeens? Zonde van die foutjes.
 
Rjckoempel
 
4
13 september 2017 om 22:55
St. Juste en Haps zijn samen al tien miljoen. Maar geld is wel het probleem. Iedereen klaagt over het lage niveau van de Eredivisie, maar daar heb je ook 10 teams die geen geld hebben voor een goede selectie. Met dat probleem wordt ik elke week geconfronteerd. Vandaag was hetzelfde geval. City heeft veel meer geld voor een geweldige selectie, zowel nationaal als internationaal. Feyenoord heeft alleen nationaal een goede selectie staan. Willen we spannender voetbal, met minder verschillen zal de kloof tussen arm en rijk zowel nationaal als internationaal kleiner worden!
 
Okkkay
 
2
14 september 2017 om 02:30
@JK-Ajax, zuur bestaan heb jij volgens mij. El Fenomeno geeft bij zijn reactie aan dat het verschil gigantisch is. Laat zeggen 600 miljoen tegenover 50 miljoen. Wat dan nog? Ik zie jou in een eerdere reactie Moreno met Sanchez vergelijken. Dat is pas pertinent niet waar.
 
fc ramires
 
36
13 september 2017 om 22:36
Ainee man kansloos. Feyenoord gaat dik 4de worden in deze poule
 
LucasAndersen
 
63
13 september 2017 om 22:36
Tsja. Drama. Aan alle kanten tekort.
 
VBD79
 
15
13 september 2017 om 22:37
Nederland is met de neus op de feiten gedrukt
 
Okkkay
 
1
14 september 2017 om 02:35
Dat is de realiteit, maar willen wij door middel van een sjeik, rus of wat dan ook mee willen doen. Ik bedoel een Chelsea, City en PSG doen nu wel mee maar zijn andere clubs geworden en de culturen van deze clubs zijn verdwenen. Wat mij betreft doet Feyenoord gewoon lekker mee om de titel elk jaar en laat de sjeiks en russen maar lekker geld uitgeven om de CL te winnen.
 
MJoshua
 
71
13 september 2017 om 22:37
Feyenoord heeft niks te zoeken in de CL. Klaar.
 
wesley1910
 
58
13 september 2017 om 22:41
Geen enkele NL club. Feyenoord is het sterkste team uit NL en wordt al zo opzij gezet. Stel je voor als een ander team tegen city had gemoeten vanavond.
 
Professor Oak
 
45
13 september 2017 om 23:05
PSV en Ajax spelen in de Champions League tenminste met passie, werklust en aggresiviteit. Dat kan ik niet zeggen over Feyenoord.
 
memphisdepay
 
4
13 september 2017 om 23:24
PSV en Ajax hadden destijds meer individuele klasse dan Feyenoord nu en ook gewoon meer ervaring. Botteghin, van der Heijden en El Ahmadi maar die eerste 2 waren een aantal jaar voor het grote publiek vrij onbekende spelers. Daarnaast kom je ook snel achter wat ook niet echt mee heeft geholpen en ook PSV en Ajax gaan nu gewoon op hun bek tegen city.
 
Okkkay
 
4
14 september 2017 om 02:38
Professor Oak, ik heb heel veel passie, werklust en aggresiviteit gezien bij beide ploegen tegen Nice en Olsjanek. Met dezelfde passie, werklust en mentaliteit hadden zij zeker punten gepakt vandaag.
 
TheRazer
 
36
13 september 2017 om 22:42
Geen enkele Nederlandse ploeg had kans gehad tegen dit team.
 
Futures
 
6
13 september 2017 om 22:46
Geen een club heeft iets te zoeken in de CL, behalve de top 4 beste clubs.
 
myvision
 
91
13 september 2017 om 22:37
Ik hoor de commentator zeggen en zie straks wel weer de reacties verschijnen dat je niet hoeft te schamen voor een afstraffing tegen de absolute top. Dat klopt, 0-4, het is lelijk maar het kan prima. Feyenoord moet zich alleen kapotschamen voor de manier waarop. Hoe kan je na nog geen 2 minuten zo onscherp zijn als Vilhena bij die paal? Dat heeft niets met kwaliteit te maken, alles met teveel respect tonen. En dat bij alle drie goals in de eerste 25minuten. En waarom ga je niet van je eigen kracht uit? City heeft totaal niet hun best gedaan. En nu hoor ik El Ahmadi 3x zeggen dat het krachtverschil te groot is. Dit is sowieso bij voorbaat al bij ze ingeprent. Kleine jochies in de speelgoedwinkel. En dat na 15 jaar. Totale anti-climax. Fabeltje dat Feyenoord het trouwste publiek heeft mag ook de prullenbak in: na 75minuten liep de Kuip leeg. Dus ik hoef die onzin ook niet meer te horen. Ik ben zwaar teleurgesteld.
 
memphisdepay
 
2
13 september 2017 om 22:44
Zou het nou echt met scherpte hebben te maken? Je kan dit ook gewoon als een ongelukkige blunder typeren dit is iets dat hem in zijn hele leven misschien net 3 keer overkomt en dat maakt het extra zuur dat het nu gebeurde. Maar om nou echt te zeggen scherpte vind ik zwaar overdreven en die 2e goal is ook gewoon een goal uit het boekje hoor.
 
blackpool
 
19
13 september 2017 om 22:53
Eerste helft heb ik het publiek niet meer gehoord na de 0-1.. Tweede helft laatste kwartier was het wel lekker luidruchtig bezig! Leegloop is onzin.
 
JohnClasie
 
23
13 september 2017 om 22:59
Lekker haten jullie op het Feyenoord publiek, in de arena zijn wekelijks genoeg stoelen vrij. Misschien wat voor jullie ?
 
Tomfeyenoorder
 
8
13 september 2017 om 23:05
Weet niet welke wedstrijd jij gekeken heb maar de mensen in het publiek waren de enige die een voldoende scoorde.
 
bizzlad
 
18
13 september 2017 om 23:09
Hahaul niet uit je nek jong ajax. Een deel van de 1e helft was het idd stil...mag je ff je teleurstelling verwerken als je zo kinderlijk snel op 3-0 achter komt? Eind 1e helft en de gehele 2e helft hadden we het verwerkt en was des feer gewoon geweldig. Eigenlijk het enige waarvan ik echt kon ge ieten vanavond samen met amrabat.
 
D.costa9CFC
 
1
13 september 2017 om 22:48
Wie heeft volgens jouw het trouwste publiek in nl dan.
 
Dani17
 
17
13 september 2017 om 22:50
Bedoel je het beeld rond de 75e minuut waarbij 3 mensen in beeld werden gebracht die vertrokken? Als 3 of zelfs 30 man bij wijze vertrekt rond die tijd is het nog steeds volle bak. Nogal makkelijk scoren.
 
rbsapd
 
6
13 september 2017 om 22:50
Dat waren maar een paar mensen heb je ze daarna niet nog horen zingen? Hulde aan de supporters die hebben hun uiterste best gedaan, 90 minuten lang gezongen dat zie je bijna nergens.
 
Ternos
 
38
13 september 2017 om 22:51
Er liepen iets van 5 man weg en volgens jou liep heel de Kuip leeg? Het enige fabeltje dat weer ontkracht wordt is dat de haat vanuit Ajacieden naar Feyenoord net zo groot is als andersom. Waar Ajacieden altijd lopen te roepen dat de haat vanuit Feyenoord veel groter is. De reacties die ik lees zijn lachwekkend.
 
Tulpen
 
17
14 september 2017 om 00:37
Dat fabeltje wordt ontkracht door 5 voetbalzone leden ??? Kijk nou is een keer de klassieker uit en thuis is kort achter elkaar. Dan zie het verschil tussen de pure haat in de kuip of gewone rivaliteit uit Amsterdam.
 
Ternos
 
0
14 september 2017 om 10:34
Want op VZ is het enige podium waar mensen reacties kunnen plaatsen?? Kijk is op facebook waar de Ajaxpagina's maar foto's blijven posten en de Ajacieden reacties onder zetten. Daarnaast neem ik aan dat je ook wel eens op Ajaxshowtime zit als Ajacied en als je mij dan nog durft te vertellen dat de haat niet groot is neem ik je niet serieus. Mensen kunnen daar niet eens normaal Feyenoorder zetten. Vooral die gekleurde bril ophouden!
 
-NEC-
 
12
13 september 2017 om 22:51
Haha, vanuit je eigen kracht spelen... Ik weet niet of je hebt zitten kijken maar City is echt een wereldploeg. Schoof vorige week even Liverpool aan de kant met 5-0 en jij vraagt jezelf af waarom Feyenoord niet uitgaat van eigen kracht, ook nog eens zonder Jorgensen en Haps. Feyenoord heeft natuurlijk het trouwste publiek. Heb amper een lege stoel gezien aan het eind van de wedstrijd en bleven luidkeels zingen. Waar is je realisme? Hoe kan je zwaar teleurgesteld zijn... Feyenoord kon gewoon niet beter met deze spelers.
 
wve
 
10
13 september 2017 om 22:56
Liverpool met 10 man.
 
-NEC-
 
4
13 september 2017 om 23:01
Klopt, maar daarvoor was het ook al vrij duidelijk dat City ging winnen van Liverpool. 5-0 is dan nog steeds veel tegen Liverpool.
 
Jarno11
 
9
13 september 2017 om 22:51
3de goal is puur amateuristisch. Allemaal handje opsteken en de keeper die geeneens meer duikt maar wel snel op staat om handje op te steken. Eerste goal ziet er lullig uit maar dat kan wel gebeuren. Wat ook duidelijk is dat kopduels in Nederland lachwekkend zijn, bijna alles werd door City gewonnen. Kuipvrees bestaat niet internationaal dat moge duidelijk zijn. Uit bij Napoli ga je er ook 5-0 af. Bij Shaktar uit is gelijkspel echt maximaal.
 
Tomfeyenoorder
 
4
13 september 2017 om 22:54
Zo het zit je wel heel diep dat je dit moment zoekt om het Feyenoord publiek naar beneden te halen. Naar mannetje zeg.
 
wve
 
10
13 september 2017 om 22:54
Ben het eigenlijk volledig met je eens. Niet scherp beginnen en geen team hebben. Er werd niet gecoacht en iedereen was overal te laat. Dan allemaal echt hele domme kaarten die je das om gaan doen later in de poule. En ja dat je de laatste 10 minuten gaat zingen zal wel weer gezien worden als geweldige sfeer. Ik vond het er maar doodstil tijdens de wedstrijd en hoorde alleen maar city.Na zoveel jaar mag het wel vanaf minuut 1 tot 90 kabaal zijn of je nou 0-4 achterstaat of niet.
 
SpartaAjax
 
2
13 september 2017 om 23:08
Jammer dat je zo nodig moet bashen op het publiek. Zielig en onnodig, wordt een keer volwassen!!!! Feyenoord kan best met 0-4 verliezen maar de manier waarop was dramatisch.
 
El Fenomeno
 
9
13 september 2017 om 23:38
Welgeteld drie mensen die de trappen naar beneden liepen, ze konden ook naar de wc gaan. Maar als je daar voldoening uit moet halen in vergelijking met al die gaten in de Arena.....
 
Spandoek
 
17
14 september 2017 om 00:52
Dat het in de Arena erger is geloof ik gelijk, dat heeft met het verschil in type publiek te maken. Het gaat om de mythe dat het in De Kuip altijd vol zit, iedereen altijd blijft en spelers niet uitgefloten worden. Kan me niet schelen of het in de Arena erger is, die fabeltjes mogen nu wel eens de prullenbak in. Het enige dat ik zeker weet is dat er in de Arena, al is het maar door een paar vakken, langer gezongen wordt dan in de Kuip. Dat komt dan weer door het verschil in type sfeer. Het Legioen had in de eerste 75 minuten wel een megafoon kunnen gebruiken, of stonden de tv microfoons toen weer in het uitvak? Kansloos vergelijkgedrag constant, houd je gewoon bij de feiten en accepteer en respecteer elkaars verschillen eens. Er zijn teveel domme zielen die dit niet in kunnen zien en elkaar alleen maar napraten op internet omdat het strookt met wat ze graag zouden willen zeggen. Heel bedroevend.
 
rkallan
 
0
14 september 2017 om 01:09
De kuip zat vol tot na het laatste fluit signiaal. De spelers werden gesteund door gezang.
 
JesseVan Wijk
 
9
13 september 2017 om 22:37
Leerzame les. Nu volle focus op psv!
 
myvision
 
54
13 september 2017 om 22:42
Wat is er geleerd dan? Het was zo gigantiche vernedering, daar leer je niks van.
 
D.costa9CFC
 
6
13 september 2017 om 22:47
Dat ze de volgende keer niet zoveel respect moeten tonen of bang zijn.
 
Cali88mero
 
10
13 september 2017 om 22:47
Zoals onze club niets leerde van de afslachting tegen Real een aantal jaar geleden? On: verwacht dat Feyenoord de volgende wedstrijd beter voor de dag komt, durf dit nog te wijten aan de zenuwen. Laten wij met zn alle, ongeacht clubvoorkeur, Feyenoord steunen. Kunnen wij als voetbalminnend kikkerlandje goed gebruiken.
 
feye88
 
42
13 september 2017 om 22:38
Amrabat wordt een juweeltje. Dat is wel duidelijk. Verder wil ik Berghuis, Boetius en El Ahmadi bedanken voor hun inzet. Volgende keer honderd keer minder bang zijn en knallen. Met lef spelen. Op naar Napels.
 
Tulpen
 
3
14 september 2017 om 00:41
Succes. Na grote wanprestaties van Ajax en Psv Europees hoop ik ook nog is een keer weer wat positief verast te worden.
 
-NEC-
 
14
13 september 2017 om 22:38
Ach ja, wat wil je dan. Kwaliteitsverschil natuurlijk overduidelijk veel te groot. Dan mis je natuurlijk nog Jorgensen en Haps, en daar staan even Kramer en Nelom voor in de plaats. Moet je eens kijken wat er nog bij City op de bank zit, ongelofelijk wat een spelers. Je kan helemaal niemand wat verwijten, ondanks die start is het natuurlijk de hele wedstrijd duidelijk geweest dat er niks inzat. Niet erg natuurlijk, spelers van City zijn van wereldklasse. Spelers van Feyenoord spelen zowat voor het eerst tegen een wereldploeg. De Kuip blijft trouwens geweldig, wat een ambiance!
 
CocoAfc
 
4
13 september 2017 om 22:51
Aan Kramer en Nelom lag het vandaag absoluut niet. VdH, Vilhena en Botteghin waren heeeel zwak. KEA, Boetius en Berghuis waren goed, maar de rest matig. In de tweede helft toch wat karakter getoond.
 
-NEC-
 
1
13 september 2017 om 22:53
Inderdaad, het lag niet aan die 2. Maar we kunnen wel stellen dat het een heel groot verschil is met Jorgensen en Nelom. Waarschijnlijk is er ook daarom voor een 532 gekozen. Nelom linksback opstellen in een viermansverdediging had die jongen niet overleefd joh. Kwaliteitsverschil was gewoon veel te groot, weinig woorden aan vuil maken. Is geen schande.
 
AsRoma8
 
3
13 september 2017 om 22:38
Geen verassing natuurlijk, zeker met belangrijke spelers geblesseerd en een City op volle sterkte (opvallend). Wel jammer van de manier waarop ze vallen, 3 corners...
 
DaniVan Der Linden
 
6
13 september 2017 om 22:46
Ik vond ze na 15 minuten lang niet op volle sterkte spelen om eerlijk te zijn. Ik vond dat als ze echt op volle sterkte zou gaan voetballen dat het dan wel 6-0 zou worden.
 
MagicMike
 
3
13 september 2017 om 22:38
Pfff, dit was echt behoorlijk ontluisterend. Dit had ik echt niet verwacht, dat Feyenoord zo totaal weggespeeld zou worden. Ik hoop niet dat dit (en de eerdere uitschakeling Europees van Ajax en psv) de standaard gaat zijn voor de komende jaren..
 
Maurice08
 
20
13 september 2017 om 22:41
Nou, laat me je uit de illusie helpen: dat is het wel.
 
Gaudi
 
22
13 september 2017 om 22:48
Hoezo? Zolang is het nu ook weer niet geleden dat PSV bijna Atletico Madrid uitschakelde en dat Ajax de finale van de EL heeft gehaald. Dat is niet misselijk hoor. Allesbehalve zelfs.
 
blackpool
 
4
13 september 2017 om 22:56
Dat zijn uitschieters. Dat heeft psv wel bewezen de jaren erna en Ajax nog een paar weken geleden.
 
listo
 
0
13 september 2017 om 23:16
Gaudi. Ajax en psv konden zich niet eens plaatsen voor de EL. Niet zo lang gelden won feyenoord ook de uefa cup. Maar vandaag telt dat niet meer. Net zo min jou voorbeelden.
 
Gaudi
 
11
13 september 2017 om 23:21
Ahja positief denken mag niet meer. Dat is waar ook. Schei uit jongens. Als ze dit vorig seizoen konden flikken, kan dit in de nabije toekomst net zo goed weer. Ik weet nog goed de verbazing toen Ajax het tot de EL-finale schopte. 'dat kon toch niet'? Toen PSV de groepsfase van de CL overleefde 'maar dat is toch onmogelijk?'. Ja met deze instelling is dat inderdaad onmogelijk, met een over-mijn-lijk mentaliteit kunnen Nederlandse ploegen nog steeds meedoen. Met name tegen subtop en topploegen kunnen ze dan mooie resultaten boeken, die 'kleintjes' zijn verraderlijk.
 
Sulejmanii
 
3
14 september 2017 om 01:56
Gaudi precies, trek je niks aan van die negatievelingen.
 
Sulejmanii
 
29
13 september 2017 om 22:38
Wat een teleurstellende avond, voor het Nederlandse voetbal en natuurlijk de Rotterdammers onder ons! Ik heb helaas de wedstrijd niet kunnen zien op de televisie, en was dus afhankelijk van radio 1 in me werk bus. Wat normaal gesproken super spannend is en ook zijn charme heeft, omdat je natuurlijk geen visueel hebt. Maar ik ben geen eens Feyenoorder, maar heb me vreselijk geërgerd aan die negativiteit van die twee commentatoren. Feyenoord had hun held in de punt niet, Jorgensen ook niet dat minste natuurlijk. En Haps is natuurlijk ook veel beter dan Nelom, fout van Gio want Toornstra verdiende een natuurlijk een basisplaats. Ik had gehoopt op een wonder zoals tegen Roma, maar het mocht niet zo zijn. Amrabat scheen het ook goed gedaan te hebben, mooi voor die jongen en best knap. Maar we hebben gezien waar we weer staan als Nederlanders. Fijne avond, en respect voor de Feyenoord supporters die door bleven zingen.. ????????
 
FRDylan
 
0
13 september 2017 om 22:38
Was veel te makkelijk allemaal, had veel meer strijd en scherpte verwacht maar dit is gewoon de realiteit van de nederlandse competitie. City is ook wel erg goed.
 
MartinaRody
 
13
13 september 2017 om 22:38
Opstelling was raar, en spelers van 1.20cm van city die kopduels winnen van reuzen van feyenoord. En die bange achterlinie van feyenoord..st justus stond als een beginnende schaatser met bal aan voet..jezus. En als je paal moet verdedigen, dan moet je dat ook serieus doen, tony. Maar voor 5 verdedigers gaan, was gewoon een blunder.
 
Torcida020
 
10
13 september 2017 om 22:38
Jammer maar paar maatjes te groot.
 
BvdP
 
3
13 september 2017 om 22:38
Verwachte en terechte zege. Matig verdedigd, maar City dwingt je ook wel tot fouten maken. Geen schande, maar wel zuur dat het 0-4 is geworden
 
Smokingfresh
 
4
13 september 2017 om 22:38
Wat een deceptie. En dat is nog mild uitgedrukt denk ik.
 
fcdc1
 
15
13 september 2017 om 22:39
Het enigste positieve vandaag was Amrabat. Vilhena ver onder de maat en ook de keuzes van Gio begrijp ik niet helemaal oa de wissel van Berghuis.
 
 
6
13 september 2017 om 22:39
Kansloze nederlaag, viel wel te verwachten. Zo'n begin helpt ook bepaald niet kee. Als City er vol in was gegaan hadden ze het net nummer van Rotterdam op het scorebord kunnen zetten. Hoop wel op een realistischere tactiek in de volgende wedstrijden.
 
Futures
 
7
13 september 2017 om 22:39
Niets te zoeken in de CL? Misschien wel met een andere tactiek. Feyenoord had nooit zo naïef moeten spelen. Gooi de deur dicht en gok op een counter. Feyenoord is geen voetballende ploeg en heeft altijd moeite met aanvallende teams. Zie bijvoorbeeld de laatste wedstrijd tegen Ajax, compleet overklast en nu weer. Alleen nu meer doelpunten tegen gekregen.
 
memphisdepay
 
2
13 september 2017 om 22:47
Gooi de deur dicht en gok op een counter is natuurlijk een goede tactiek alleen als je al snel 2 goals tegen krijgt dan houdt het op.
 
Futures
 
7
13 september 2017 om 22:49
Dan houdt je de deur dus niet dicht.
 
memphisdepay
 
1
13 september 2017 om 23:15
Dat is te makkelijk zeker als je op achterstand komt door een corner. Daarnaast 90 minuten lang geen kansen weggeven tegen City dat kan geen 1 club en als de eerste kansen er allemaal invlogen dan is het logisch dat die wedstrijd vrij snel beslist was.
 
zwollywood038
 
4
13 september 2017 om 22:49
Uhm, Feyenoord probeerde de deur toch ook dicht te gooien? Daar bleken we alleen vrij matig in....
 
Futures
 
0
14 september 2017 om 08:41
Feyenoord heeft langere spelers en toch veel kopduels verliezen...
 
El Fenomeno
 
3
13 september 2017 om 23:40
Gio heeft tactisch weer gefaald. 523 opstelling tegen een City wat juist enorm uitblinkt met haar middenveld. Gewoon meer inzakken, mannetje erbij op het middenveld en met twee snelle voorin hopen op een paar uitbraken.
 
verstand
 
8
13 september 2017 om 22:40
jaren terug toen ajax met dezelfde scoren werd weg gespeeld(ander clubs maar komt op het zelfde neer) was ik boos op me club.nu zit ik naar feyenoord te kijken en denk ik ja...dit is het ook gewoon.het sprookje waar ik vroeger nog wel is in wilde geloven ben ik kwijt. wij nederlandse clubs kunnen gewoon niet meer mee met dit soort clubs.
 
grasveld7
 
15
13 september 2017 om 22:50
Je kan barca en real niet vergelijken met city, city is namelijk geen absolute wereldtop, die 2 grote jongens namelijk wel.
 
SpartaAjax
 
6
13 september 2017 om 23:10
Dit City onder Guardiola? Misschien niks minder dan real of Barca dit jaar. Staat prima.
 
gloryUnited
 
1
14 september 2017 om 01:03
Maakt dat uit? 5 of 6 maten te groot maakt echt geen moer uit op het scorebord
 
LAZIObart1988
 
0
13 september 2017 om 22:53
Niet alleen Nederlands clubs... Het verschil tussen de machtige landen/clubs en de rest is echt enorm geworden. Dat maakt het niet leuker en interessanter, hopelijk beseft de UEFA dit ook want vroeg of laat wordt de CL minder populair als elk jaar een paar clubs de rest alle hoeken van het veld laten zien.
 
Cali88mero
 
0
13 september 2017 om 23:10
Jij gebruikt eindelijk je 'verstand'! Sorry kon het niet laten. We kunnen ook niet meer mee, met hoge uitzondering win je over 2 wedstrijden van clubs als Lyon en Schalke. Dat is onze max geworden.
 
lausho
 
10
13 september 2017 om 22:40
Erg beroerd, iedereen wist wel dat City wel een niveau hoger is maar ze laten zich wel enorm aftroeven. Feyenoord heeft een vrij ervaren ploeg en was ook qua duels een stuk minder, waar ze normaal wel sterk zijn. Jammer. Supporters ook behoorlijk stil.
 
Luzacovic
 
2
13 september 2017 om 22:56
Ik vind met 4-0 verliezen wel meevallen joh, kijk alleen al naar de spelers van City en Feyenoord..
 
007
 
5
13 september 2017 om 22:40
De eerste wedstrijd was een vernedering. Niet per se iets wat totaal als een verrassing zou moeten aankomen in Rotterdam zuid. Wat leuk is voor de eredivisie is ver van genoeg tegen zulke sterren/rijke clubs. De vraag is alleen nu hoe de spelers dit gaan oppakken? Wat gaat er nog in de komende vijf wedstrijden gebeuren? Blessures? Noem maar op. We gaan komende zondag al zien hoe Feyenoord dit pak slaag gaat verwerken.
 
Luzacovic
 
1
13 september 2017 om 23:00
Vorig seizoen kwam Feyenoord altijd met een overwinning terug na puntverlies. Maar goed, Jorgenson is een groot gemis
 
grasveld7
 
4
13 september 2017 om 22:41
Zoals verwacht een maat of 3 te groot, ze zijn werkelijk op alle fronten afgetroefd en heb dan ook geen minuut het gevoel gehad dat er meer mogelijk was. Geen schande, deze club is dan ook van een veel hoger niveau. In de 2e helft zag je al duidelijk dat City de touwtjes liet vieren en de wedstrijd op halve kracht uitspeelde.
 
Wazebey
 
21
13 september 2017 om 22:42
Ik heb het dus gezegd dat Feyenoord een pak slaag zou krijgen. En iedereen maar roepen: "Feyenoord heeft een kans hoor". Nee, nee, nee, gewoon he-le-maal kans-loos! Dit zou Ajax of PSV nooit maar dan ook nooit overkomen, thuis vernederd worden in de CL. Dit is echt een schande voor Nederland!
 
Barca--070
 
16
13 september 2017 om 22:43
Ook Ajax is thuis vernederd in de CL hoor, nu niet overdrijven.
 
lausho
 
22
13 september 2017 om 22:46
Ohja? Ajax heeft mooie resultaten tegen City, Barca, PSG geboekt en Schalke en Lyon vorig jaar volledig van de mat gespeeld. Ajax is niet zo te kijk gezet in de CL, de wedstrijden die ze verloren werden ze kapot gecounterd door Real Madrid, maar die waren niet zo dominant.
 
Wazebey
 
2
13 september 2017 om 22:56
Door wie dan? 4-0 thuis op je donder krijgen is niet niets
 
Barca--070
 
12
13 september 2017 om 22:56
Ajax is vernederd door zowel Barca, Real Madrid en Dortmund. Hiernaast zijn ze ook vernederd in de EL door Salzburg. Komt erop neer dat elk nederlands team wel eens afgedroogd kan worden, maar het is gewoon onnodig om nu Ajax omhoog te praten.
 
K. Van Linnen
 
1
14 september 2017 om 01:36
Dit europees seizoen bovendien totaal ongepast.
 
TheRazer
 
9
13 september 2017 om 22:45
Je hebt altijd kans in het voetbal...
 
El Fenomeno
 
6
13 september 2017 om 23:43
Ajax verloor met 0-4 van Real Madrid. Verloor twee jaar terug nog met 2-3 van Rapid Wien. Of denk je dat Veltman en Luckassen Aguero en Jesus wel in bedwang konden houden. Iedere Nederlandse ploeg had hier kansloos van verloren.
 
Kyle66
 
2
14 september 2017 om 00:51
Het gaat ook om de instelling waarmee je het veld op gaat. Ajax is vorig jaar altijd uitgegaan van de eigen kracht. Feyenoord heeft zich bij voorbaat al aangepast aan de tegenstander en je kon zien dat de spelers bang waren. Verliezen terwijl je je eigen speelt is volgens mij minder erg dan je op te stellen zoals Feyenoord vandaag heeft gedaan.
 
Moridin
 
4
13 september 2017 om 22:42
Nou dat hebben we dan ook weer meegemaakt.... Feyenoord stond in de eerste helft ook wel onder 220 volt en dat kan niet tegen dit soort teams. Napoli en Sjachtar zijn op papier toch een stuk beter te behappen. Ook beter, maar niet absurd veel beter. Hopen dat city alles wint en dat je voor de 3e plek mee kan doen.
 
lausho
 
2
13 september 2017 om 22:44
Als je evenveel strijdt en iets meer fysiek tegenover Feyenoord zet dan sta je al met 1-0 voor, in NL is dat de kracht van Feyenoord, maar die engelsen zijn fysiek een stuk sterker. Laat staan technisch, kansloos gewoon. Dan kun je beter zoals Ajax altijd deed gewoon de bal proberen te hebben.
 
Moridin
 
2
13 september 2017 om 22:54
Ja, dat blijkt. Napoli is een stuk minder fysiek meen ik. Die Oekraïners zullen wel allemaal beren zijn. Ik sluit dat Napoli het ook niet redt. Misschien dat city bij de return al geplaatst is en een jeugdelftal opstelt. Dat soort mazzeltjes moet je nu op hopen en dan 3e worden en Euopa League gaan spelen, waar Europese wedstrijden nog leuk zijn.
 
J.M. Keynes
 
14
13 september 2017 om 22:42
Ik schaam me dood... wat zijn wij slecht geworden zeg. Psv, Feyenoord en ook mijn club.. volgend seizoen maar weer opnieuw proberen wat potten te breken..
 
TheRazer
 
5
13 september 2017 om 22:46
Tja, Europa League is meer ons niveau en zelfs daar komen we af en toe tekort. Nederland is afgegleden, maar de andere competitie hebben ook gewoon belachelijk veel geld. Iets dat vroeger niet zo aan de orde was.
 
grasveld7
 
1
13 september 2017 om 22:54
Klopt, maar wel de werkelijkheid helaas.. we moeten ons gaan focussen op de EL.
 
Rowanvan der Broeck
 
4
13 september 2017 om 22:42
Dit was wel te verwachten. Ik moet zeggen dat ik er niet heel erg mee zit. Toch af en toe wat mooie momentjes van Feyenoord gezien, een best sterk spelende Amrabat en een lekkere panna van Berghuis. Maar vooral ook trots op ons legioen. Man wat een sfeer, spontaan kippenvel bij You Never Walk Alone
 
Realmadrid!!
 
8
13 september 2017 om 22:44
De enige speler die vandaag een voldoende haalde was El ahmadi
 
Feynzo
 
14
13 september 2017 om 22:48
Amrabat ook wel, vond ik.
 
LAZIObart1988
 
5
13 september 2017 om 22:45
Kansloos qua spel maar de goals waren helaas ontzettend knullig, heeft gewoon met focus en mentaliteit te maken. Had gehoopt dat Feyenoord als collectief nog iets in te brengen had tegen de City spelers die individueel een paar klassen beter zijn. Geen kolkende Kuip zoals verwacht, ook niet vreemd na zo'n vroege achterstand. Feyenoord fans proberen hun imago eer aan te doen door massaal aanstekers aan te doen en YNWA te zingen en andere acties waardoor je denkt "Wat een trouw publiek, mooi hoor ondanks de achterstand", maar wat overheerst is het gevoel van opnieuw een deceptie van het Nederlands voetbal.
 
Feynzo
 
0
13 september 2017 om 22:45
Ik verwachtte er heel weinig van, het bleek nog minder. Hopen dat ze na deze brute ontgroening volgende wedstrijd in ieder geval wat minder nerveus beginnen. Maar europees overwinteren lijkt een utopie, ook gezien de andere wedstrijd vanavond. Uithuilen en op naar Eindhoven, waar je wel goede kans maakt.
 
ricardo77
 
20
13 september 2017 om 22:45
PSV en Ajax waren ook thuis weleens duidelijk de mindere tegen clubs uit de grote competities....maar ik heb ze zelden zo weggespeeld zien worden als Feyenoord vanavond. Uiteraard tegen een erg sterke tegenstander,maar zoals ik zei, kan me niet herinneren dat PSV of Ajax in een thuiswedstrijd zo veel zwakker was.
 
Gaudi
 
19
13 september 2017 om 22:53
PSV verliest 1-2 van Bayern (waarbij ze zelfs recht hadden op nog een goal) en dat noem je even vernederend als een 0-4 in eigen huis? PSV maakte het Bayern een heel pak moeilijker dan Feyenoord vandaag heeft gedaan bij een mindere tegenstander dan Bayern. Maak er inderdaad maar geen discussie van. Staat niet heel sterk. Ik zou gewoon accepteren dat Feyenoord op een manier te kijk is gezet, die nog nauwelijks is vertoond door een Nederlandse ploeg tegen een topploeg. Kijk anders PSV-Atletico eens terug of PSV-Bayern desnoods. Tegen Atletico was PSV wel sterker, maar Bayern had het ook niet bepaald makkelijk in Eindhoven.
 
Thamike
 
4
13 september 2017 om 22:53
Andere clubs doen er vandaag niet toe. Maar dit was wel ontluisterend slecht zeg. Leek of iedereen met diarree aan de wedstrijd begon. Tuurlijk is City een stuk beter maar dan hoop je duels te zien en focus. Maar dit was met veel te veel respect voor City die totaal geen kuipvrees had. Helaas voor Feyenoord maar hoop tichnecht dat ze tegen Napoli een stuk minder angstig zijn en vanuit eigen kracht gaan spelen.
 
ricardo77
 
4
13 september 2017 om 23:01
@frtorres OK mee eens, de thuiswedstrijd van Ajax tegen Real was enigzins gelijkwaardig..echter speelde ajax toen 20 Heel aardig voetbal en onder de druk van Real uit EN is Real nog wel een maatje groter dan een Man City..
 
fcdc1
 
9
13 september 2017 om 23:11
Ajax verloor thuis met 0-3 ,1-4 en 0-4 van Real en ook werden ze thuis door Dortmund volledig overklast 1-4.
 
ricardo77
 
8
13 september 2017 om 23:18
van Real Madrid ja..dat is nog wel een niveau'tje hoger dan Man City en Nogmaals..ze warden niet zo weggespeeld als Feyenoord vanavond.
 
fcdc1
 
4
13 september 2017 om 23:29
Een aantal jaar geleden lag het niveau in Nederland ook nog wel wat hoger dan nu. En het was dus niet alleen Real maar ook tegen Dortmund en later Salzburg (EL) werd Ajax volledig weggespeeld. Als je niet kan winnen van een matige ploeg als Rosenborg of een middenmoter uit Kroatie zal je het niet veel beter doen.
 
ricardo77
 
5
13 september 2017 om 23:59
Ik zou het eigenlijk anders willen stellen: Als je zo Ongelovelijk zoek wordt gespeeld in een thuiswedstrijd tegen Man City zul je het tegen een Rosenborg ook knap lastig hebben...
 
KingB
 
1
14 september 2017 om 00:15
Salzburg is de enige wedstrijd waar Ajax totaal niets in wist te brengen. Anyway on topic, denk dat Feyenoord teveel onder de indruk was. CL, grote namen bij tegenstander. Niet gek ook. Meeste spelers hebben nul ervaring. Mag hopen dat ze de volgende wedstrijd de mouwen opstropen en ala Feyenoord erop knallen. En ja, dan kan je ook met 4-0 op je klote krijgen, maar dan heb je het iig geprobeerd.
 
gloryUnited
 
0
14 september 2017 om 01:08
Ricardo77 Het boeit toch geen zak wat er vroeger is gebeurd door wie en waar? Vroeger won Feyenoord ook van grote ploegen net als psv en Ajax hebben gedaan. Het gaat echter om nu en op dit moment hebben psv en Ajax al af laten weten in de voorrondes en heeft Feyenoord vandaag ondervonden hoe het is om op elk gebied overklast te worden door een miljarden team
 
JohnClasie
 
2
13 september 2017 om 23:04
Dat kun toch helemaal niet vergelijken man... PSV en Ajax waren toen ook veel beter dan dit Feyenoord. Ik vind dat feyenoord hiervan moet leren en van eigen kracht uit moet gaan.
 
Fctwent3
 
4
13 september 2017 om 22:45
Feyenoord werd best van de mat getikt zeg pff Tuurlijk ik had zeker verwacht dat hun zouden verliezen. City is gewoon een maatje te groot en dat is geen schande maar de manier op wel. Overal stappen te laat. gelukkig was de 2de helft een stuk beter maar dat kan ook komen omdat city gas terug gaf Succes nog in de komende wedstrijden. gaat lastig worden in deze moeilijke poule
 
Gaudi
 
17
13 september 2017 om 22:46
Ik merk aan alles dat het weer grotendeels met de mantel der liefde wordt gedekt door de analitici, behalve Van Gangelen. Bepaalde zaken kun je niet voorkomen, maar in een thuiswedstrijd zo fors verliezen? Is heel matig en had ik eigenlijk ook niet verwacht. Las een hoop lovende commentaren vooraf over Feyenoord en dan ga je er toch even goed voor zitten. Heb er niks van terug gezien. En dan hebben ze uiteindelijk nog de mazzel dat ze niet rood hebben gekregen voor die idiote tackle van Kramer en dat het niet een nog grotere nederlaag is geworden. Dat is dan weer voordeel van in de Kuip spelen.
 
El Donostiarra
 
3
13 september 2017 om 22:46
Tja jammer voor Feyenoord, ik had dit niet helemaal verwacht dat het zo'n "grote" nederlaag ging worden voor Feyenoord helaas is het de realiteit. Wat kun je toch doen aan die grootmachten die miljoenen aan spelers kunnen spenderen dan staat er ook wel heel wat andere kwaliteit op het veld. Ik heb de wedstrijd pas na de 3-0 ingeschakeld, maar Feyenoord is gewoon te zwak om het tegen deze teams op te gaan nemen. Hopen dat ze de overige wedstrijden hun rug gaan rechten en dat ze zich moeten gaan richten op die 3e plek. Al lijkt dat nu al een moeilijke kwestie want als goed is heeft Shaktar ook gewonnen van Napoli. Dus dat is bijzonder naar voor Feyenoord. Wij kunnen als Nederlandse clubs ons beter richten op de Europa League, al lijkt dat nu al een moeilijke zaak voor een aantal clubs.
 
mrMRJ
 
2
13 september 2017 om 22:47
Fey heeft lang geen CL gespeeld en zal hier dus razendsnel van moeten leren. Er zijn nog 5 wedstrijden.
 
voeballer
 
2
13 september 2017 om 22:47
wanneer je naar je cluppie gaat kijken en je ziet dat er een in staat met een pyjama onder zn tenue, dan weet je dat het moeilijk wordt
 
SRKurd
 
5
13 september 2017 om 22:48
Ach joh. Een absolute topclub als Juventus verliest met 3-0 van Barcelona. Dan kan Feyenoord best met 4-0 van Man City verliezen.
 
Gaudi
 
15
13 september 2017 om 22:50
Uit ja. Maar in je eigen thuishaven zo fors verliezen? Dit komt wel binnen hoor. City gaat never nooit 0-4 winnen bij Napoli of Shakthar kan ik je zeggen.
 
Encorr
 
5
13 september 2017 om 22:51
Als je het zo zegt valt het idd best mee.. perfect game eigenlijk dus
 
 
4
13 september 2017 om 22:48
Mooie overwinning van City. Zonder al te veel moeite zijn ze nooit in de problemen gekomen. In de tweede helft namen ze duidelijk gas terug. Feyenoord is nooit aan te pas gekomen. Die kunnen hun borst nat gaan maken. Shakthar Donetsk heeft ook van Napoli gewonnen.
 
P. van Vossen
 
2
13 september 2017 om 22:49
Goede les voor Feyenoord en weer helemaal terug op aarde gezet. Gewoon doorgaan waar het gebleven was in de competitie en kijken wat er te halen valt inde overige CL wedstrijden. Daar is alles mooi meegenomen.
 
PeterVermeuIen
 
5
13 september 2017 om 22:49
Het gezicht van van Bronckhorst na een tegendoelpunten vind ik als trainer niet kunnen, uitstraling zo van machteloos.Typerend voor het Nederlandse voetbal dit seizoen, ook zag ik het bij Keizer.Wat Bosz deed, afgelopen seizoen was toch goed te reageren na tegendoelpunten. Blijven doorgaan van je zelf en vertrouwen uitstralen.
 
Prologic
 
2
13 september 2017 om 22:50
Schandalig voor het nederlands voetbal. Werkelijk waar. Diep diep treurig. Er moet echt fundamenteel iets veranderen bij het NL voetbal. We lopen zo achter de feiten aan.
 
memphisdepay
 
0
13 september 2017 om 23:18
Wat had jij dan verwacht kijk wat die selectie van City heeft gekost! Dit is gewoon te verwachten want door het geldverschil moet je erg creatief zijn.
 
Encorr
 
21
13 september 2017 om 23:01
Maar waar ben je dan precies trots op dan? ( serieuze vraag ) Normaal gesproken ben ik altijd voor Nederlandse clubs maar door mensen zoals jou heb ik daar helemaal geen zin meer in om mijn steun te geven aan andere Nederlandse clubs. Het is jammer dat het zo moet maarja een hoop Feyenoorders hebben het er ook wel een beetje naar gemaakt
 
Arwinos
 
13
13 september 2017 om 23:04
Dat vraag ik me nou dus ook af. Hoe kun je in godsnaam trots zijn na dit resultaat. Typeert dat ook niet het klimaat bij Feyenoord. Prima hoor dat je supporters zo trouw zijn, maar je wordt er niet hard van als je na deze afgang een applaus krijgt. Het is geen topsport mentaliteit.
 
JohnClasie
 
3
13 september 2017 om 23:08
Je kan toch trots zijn, omdat je eindelijk weer in de CL speelt. Ja het was een harde maar ik denk een leerzame les. Want van je fouten moet je leren, ja je bent weggespeeld. Maar als speler wordt je hier niet slechter van. Van eigenkracht uitgaan en eigen spel spelen, dat werd wel duidelijk na deze avond.
 
Arwinos
 
8
13 september 2017 om 23:11
Van weggespeeld worden leer je helemaal niks. Bovendien wat is dat nou voor instelling om trots te zijn dat je in de CL speelt? Prima dat je dat leuk vind, maar het leek ook wel overgeslagen op Feyenoord. Ze zien het als een tussendoortje, een leuk wedstrijdje waar je toch kansloos bent. Dat zie je bij die eerste 2 goals. En ze krijgen nog applaus ook? Waar is dat topsportklimaat?
 
JohnClasie
 
2
13 september 2017 om 23:22
Ook daar leer je van, wedstrijd analyseren wat fout gaat. Maken je als speler beter. Daarnaast moet je dan maar gaan uitfluiten en joelen.. heeft totaal geen zin, stil zijn ?? Krijg je heel Nederland over je heen blijkbaar. Nee het is de harde realiteit, we kunnen niet beter dan dit en dat is niet erg. Gewoon doorgaan, supporten en op naar zondag.
 
bizzlad
 
0
13 september 2017 om 23:24
@arwinos Nee spelers gaan veter spelen als ze.door hun eigen publiek uitgefloten worden? Wat een onzin. Het publiek is het enige waar ik trots op was vanavond. Door dik en dun achter je club ijven staan.
 
Arwinos
 
1
13 september 2017 om 23:34
Nee maar dan gaan ze wel beseffen dat het toch echt niet goed was. De sfeer was heel goed en dat is prima want van het spel moest je het niet hebben. Maar die gasten verdienen tonnen per jaar maken dan 2 van die kinderlijke fouten en 45000 man staan vrolijk te klappen na afloop...wat is dat toch...
 
bizzlad
 
1
13 september 2017 om 23:48
Na de eerste 3 doellunten is het echt wel ff stil geweest hoir. Dat moet je toch ff verwerken met zn allen. Maar ik vind het juist mioi dat we daarna weer met zn allen achter die.ploeg gaan staan. Tuurlijk ze verdienen tonnen per jaar, maar de tegenstander per week. Het is niet zo dat ze het niet geprobeerd hebben. Het was 1 niet goed genoeg en 2 zag je gewoin dat er behoorlijk wat zenuwen in zaten bij een aantal jongens. Hipen dat dat er de vilgende wedstrijd uit is.
 
gloryUnited
 
0
14 september 2017 om 01:12
Binnen 4 minuten was duidelijk dat city 10 maten te groot was. Onder het publiek was die berusting ook. Dus dan is het toch niet gek dat ze applaudisseren na afloop? Daarmee bedank je ook de spelers voor hun inzet. Die was vandaag echter niet optimaal maar alsnog zal Feyenoord altijd bedanken
 
ricardo77
 
6
14 september 2017 om 00:01
@frtorres je komt een beetje gefrusteerd over eerlijk gezegd met je opmerkingen..volgende x beter JOH en aanstaande Zondag kunnen ze zich weer lekker herpakken tegen Psv.
 
fcoldambt
 
1
13 september 2017 om 22:51
Tja dit weet je eigenlijk op voorhand. Maar Kramer had er niet in moeten staan gewoon Toornstra erbij op het middenveld.
 
NJfromVOL
 
8
13 september 2017 om 22:52
Feyenoord is het beste wat Nederland te bieden heeft en heeft geen kans. Ajax, PSV en Utrecht en zijn de voorrondes EL niet doorgekomen. Is er nog iemand die zich illusies maakt over de toestand van het Nederlands voetbal?
 
Chefvoetbal
 
7
13 september 2017 om 23:04
Vorig jaar (ajax) en het jaar ervoor (psv) was zo slecht nog niet. Dat waren positieve uitschieters en dit was een negatieve.
 
NJfromVOL
 
2
13 september 2017 om 23:19
EL was heel knap van Ajax, maar wel een treetjes lager; dat iis wel duidelijk. PSV was met terugwerkende kracht zeer zeker knap tegen een sterk Atletico. Ik denk wel dat PSV een paar jasjes heeft uitgedaan tov dat team.
 
ricardo77
 
0
14 september 2017 om 08:43
Feyenoord is het beste wat Nederland te bieden heft? Op basis waarvan zeg je dat, kampioenschap van vorig jaar met een team waar 3 sterkhouders uit zijn vertrokken? In de komende weken wannneer Feyenoord ook in NL echt getest zal gaan worden zal blijken of ze het sterkste team zijn...mijn persoonlijke mening is dat Ajax toch wel wat meer kwaliteit heeft.
 
NJfromVOL
 
0
14 september 2017 om 09:10
Idd obv een kampioenschap en de huidige plaats op de ranglijst. Dat er komende maanden nog eea kan veranderen, zal best, maar jouw inschatting is subjectief. Zijn bij Ajax ook niet drie van de besten vertrokken die bovendien amper vervangen zijn. Was het spel bij Zwolle thuis ook niet om over naar huis te schrijven? Ziet de verdediging er niet heel wankel uit?
 
KusH
 
3
13 september 2017 om 22:52
Nogmaals... Omdat m'n andere comment verwijderd wordt VZ? ?? Beste aan de kant van Feyenoord... De twaalfde man. Was even stil...logisch maar waren meer aanwezig dan de spelers. Schade valt uiteindelijk nog mee. 4 tegen krijgen van City kijk ik niet raar van op. Wél t niveau verschil. Wordt toch met t t jaar groter. Wat een verschrikking. En misselijkmakend ook. Want hoe kunnen wij in Nederland nou opboksen tegen dat geweld aan geld. Geen beginnen aan haast Derde plaats halen is een prestatie op zich. Zie t alleen niet gebeuren... maar wie weet hoe t loopt. Realiteit is t ... Dat we slechts een figurant zijn geworden in t top voetbal. Erg droevig. Wat ben ik blij dat ik Nederlandse ploegen nog prestaties heb zien leveren in Europa. Nederland Europees kampioen heb zien worden ... Toen we nog iets voorstelde.
 
Arwinos
 
6
13 september 2017 om 23:05
Echt geluk heeft Ajax nou ook weer niet gehad hoor. tegen Schalke uit is puur op inzet dat je daar niet verliest, dan dwing je fouten af. Tegen Lyon was ongelukkig omdat die goals zo snel voor rust vallen. Het geluk heb ik even gemist.
 
Encorr
 
6
13 september 2017 om 23:09
Haha hou op man ik ben voor Ajax maar zij hebben echt wel geluk gehad in de Europa League. Wees gewoon eerlijk man.
 
Arwinos
 
1
13 september 2017 om 23:11
Vertel Encorr. Ik ben benieuwd.
 
Encorr
 
2
13 september 2017 om 23:26
Schalke en Lyon was gewoon close en had net zo goed de andere kant op kunnen vallen.
 
Arwinos
 
2
13 september 2017 om 23:31
Ja dat zeg ik toch. Echter is van de term geluk niet echt sprake. Vooral tegen schalke toonde Ajax heel veel vechtlust waardoor Viergever zo'n bal binnen werkt. Daar moet je wat geluk voor hebben maar dat dwing je af met die vechtlust. Lyon kom je goed weg ja. Dat geef ik toe.
 
KingB
 
2
14 september 2017 om 00:25
Zowel Schalke als Lyon moesten blij zijn dat hun thuiswedstrijd uberhaubt nog er toe deed. Nee, beide absoluut geen geluk. Zowel Schalke als Lyon over 2 wedstrijden verdient verslagen.
 
skila87
 
1
13 september 2017 om 22:52
Tsja een ploeg met geen enkele ervaring op Europese top wedstrijden... Die wisten niet wat ze meemaakte. Eens te meer blijkt weer dat de eredivisie echt van een heel dramatisch niveau is. Dan kun je wel zeggen dat we weinig geld te besteden hebben maar in betere tijden hadden we dat ook niet en lukte het wel enigszins om aan te haken.
 
Ori 85
 
4
13 september 2017 om 22:55
Teleurstellend de manier waarop Feyenoord heeft verloren. Alle vier de doelpunten waren erg slecht verdedigd. Zo goed vond ik Man City ook niet spelen. Alsnog een makkelijke overwinning voor ze. Feyenoord nooit een echte kans op een doelpunt gehad. City vond het na de 0-2 eigenlijk al genoeg. Kramer, Vilhena en St Juste hadden alle drie met rood eraf gekund / gemoeten. Feyenoord gespaard door City en de scheidsrechter. Feyenoord mag blij zijn met elk puntje dat ze weten te pakken in deze poule. Hooguit twee denk ik. Eerder minder dan meer.
 
tim2313868
 
3
13 september 2017 om 22:56
Huilen met de pet op.. Trots op het legioen dikke pluim voor onze supporters en het trouwste publiek van Nederland
 
Thamike
 
12
13 september 2017 om 22:59
Je bedielt dientrouwe supporters dienin de 75e minuut naar huus gingen? Zeker.mooi publiek maar niet zo overdrijven want 1e helft heb onze bijna niet gehoord. Denk door de verbazing.
 
gloryUnited
 
0
14 september 2017 om 01:15
Trots op het legioen - die 5 personen dan. Nou blij?
 
Encorr
 
9
13 september 2017 om 23:06
Ik vond het een beetje gemaakt overkomen eerlijk gezegd. Als je voetballend helemaal niks te vertellen hebt zo naief blijven supporten. Straks denken ze nog dat ze goed hebben gespeeld.
 
HetisElfvsElf
 
10
13 september 2017 om 22:57
Feyenoord verliest kansloos 4-0 door naieve aanpak van gio en zeer ondermaats presteren van de verdediging en aanval. En nog weten mensen het over Ajax te hebben! Wat een grap zeg!
 
Arjenvan Nieuwenhuijzen
 
4
13 september 2017 om 23:07
Eens. En die belachelijke overtreding van Kramer typeert wel de onkunde
 
Jelle SC Hee
 
1
13 september 2017 om 23:21
Dit heeft niets met Gio te maken. Dit is gewoon de klasse van City. Welk team Feyenoord ook opstelt, in deze vorm van City kunnen ze City niet verslaan. Het geld wint helaas.
 
pinko
 
7
13 september 2017 om 23:06
Wat nog eens minder goed nieuws is, is dat Shakhtar Donetsk wint van Napoli. Want Napoli is zeker sterker dan Feijenoord, en de ploeg uit Oekraïne werd gezien als de concurrent voor de derde plaats in de poule. Jammer, maar het wordt alleen maar negatiever....
 
SietzeAFC
 
4
13 september 2017 om 23:07
Helaas geen enkele kans gehad, na tien minuten was het eigenlijk al beslist. Pijnlijk om te zien hoe Botteghin overal te laat en te langzaam was. Je mag blij zijn dat City de tweede helft op de cruisestand heeft gespeeld.
 
Arwinos
 
5
13 september 2017 om 23:09
Oke, je wordt totaal weggetikt. 2 knullige goals die nooit hadden mogen vallen. Je hebt geluk dat City het de tweede helft wel best vond anders sturen je ze met 6/7-0 naar huis. Maargoed dat is dan het ergste niet want we weten hoe de verhoudingen liggen. Echter het publiek na afloop vind het allemaal wel best en is tevreden en geeft een groot applaus. Waarom?? Waar is de topsport mentaliteit. Hoe kan je hier nou tevreden of trots op zijn. Echt inzet is er ook niet getoond en zeker de eerste helft niet.
 
brandkraan
 
5
13 september 2017 om 23:18
Feyenoord is totaal overklast. Als je zag hoe snel City de bal liet rondgaan. Ach wat wil je ook met een zeer middelmatige selectie waarvan sommige blij mogen zijn dat ze dat ze het ene been voor de anderen kunnen zetten.Feyenoord en eigenlijk alle Nederlandse tobclups zijn UEFA Nivea. En dan nog middenmoot.We mogen niet boos zijn op deze clubs want meer zit er op dit moment niet in.
 
Jelle SC Hee
 
0
13 september 2017 om 23:23
City was wel echt van wereldniveau hoor, moet ook gezegd worden. Het verschil is inderdaad helaas erg groot.
 
LAZIObart1988
 
0
13 september 2017 om 23:30
Ook na het zien van deze wedstrijd hoop ik op het volgende: - UEFA zorgt ervoor dat het investeren in clubs door rijke bedrijven of personen wordt beperkt. - UEFA maakt een einde aan het eindeloos contracteren en vervolgens uitlenen van spelers. - UEFA zorgt voor strenge en universele regels mbt zaakwaarnemers. - KNVB verbiedt kunstgras en probeert de competitie in zijn geheel te verbeteren door tv gelden eerlijk te verdelen. - clubs/trainers/spelers stoppen met het koesteren van de Hollandse School en het leunen op in het verleden behaalde resultaten en proberen een nieuwe mentaliteit te ontwikkelen waarbij het resultaat heilig is.
 
peinke
 
3
13 september 2017 om 23:42
Had Feyenoord meer gegund en was er eens goed voor gaan zitten. Natuurlijk is Kramer geen spits van klasse, maar was nog niet eens de slechtste. Iedere positie is 2x beter bij Manchester City, maar dat was ook het geval bij Frankrijk tegen Luxemburg. Dat Van Bronckhorst in het rijtje De Boer en Cocu, tactische onbenullen met onderwetse voetbalvisie, hoort, is vanavond wel duidelijk geworden. Resultaatvoetbal desnoods met 5-4-1 in plaats van 4-3-3. Hollandse school met 2 buitenspelers en een gemankeerde spits. Een dikke onvoldoende voor de kampioenscoach. Bosz en Ten Hag zijn de enige NL trainers die affiniteit hebben met het nieuwe moderne voetbal. De rest graag met vervroegd pensioen.
 
Football freak
 
5
13 september 2017 om 23:49
ajax zou niet met zulke cijfers verliezen die hebben ziyech ze zouden zelfs kunnen winnen .. ik ben feyenoorder maar bij ajax gaat de bal makkelijker rond dan bij feyenoord. die minimaal 2 keer iemand perfect voor de goal zet
 
Ben_Ajax
 
4
14 september 2017 om 00:38
Haha ik ben Ajacied maar ben het echt oneens met jou. Als Ziyech het al niet tegen Rosenborg kan waarmaken waarom dan wel tegen dit City. B
 
DominicVedder
 
0
14 september 2017 om 00:13
Leek wel of ze bij voorbaat zich gewonnen gaven en zich spaarde voor PSV vh weekend. Totaal geen inzet en beleving. Nu al alles op competitie gooien? Dat wordt nog wat.
 
Ben_Ajax
 
0
14 september 2017 om 00:36
Wat een belabberde pot van Feyenoord. Dat je verliest is geen schande maar de manier waarop wel. 1e goal grote fout van Vilenha. Schijnbaar vergeten dat hij juist bij een paal staat om die bal weg te peren en het lijkt alsof hij de bal soort van wil stoppen/aannemen. Tweede goal is gewoon een goede goal en zie je de klasse van Aguero. 3e goals staat iedereen inclusief keeper apathisch met de handen in de lucht. Daarna nog maar even 3 overtredingen in 3 minuten en drie keer geel. In het geval van Kramer en in mindere mate Vilehna kan dat ook gewoon rood zijn. Ook begreep ik de opstelling van Gio niet. Hij had beter 4231 (zie opstelling). Hopelijk kan Feyenoord zich herpakken in de resterende wedstrijden maar ik heb er een hard hoofd in
 
Okkkay
 
4
14 september 2017 om 01:42
Feyenoord had niks te vertellen en het is dat City het wel best vond na de 0-2 anders had de uitslag hoger uitgevallen. Als we simpelweg de selecties met elkaar vergelijken had 0-9 niet mistaan gezien kwaliteit en "waarde" van beide ploegen. PSV komende zondag is in mijn optiek veel belangrijker. Het is een simpel feit dat wij als NL niet meer mee gaan doen in de CL. EL is misschien nog te doen maar ook daar heb ik een hard hoofd in. Bosz had het aardig voor elkaar vorig jaar en liet Ajax goed voetballen. Ik zie het niet snel gebeuren dat een ploeg uit onze top 3 dit weer zal flikken en ik denk dat overwinteren in de EL al een prestatie is gezien de verhoudingen.
 
Evelyne JoSchuman
 
1
14 september 2017 om 02:51
Respect voor Feyenoord maar wij als Nederlandse kunnen we niet meer tegen deze ploegen spelen ze hebben teveel geld tegen over ons maar wij mogen trots zijn op ons klein landt
 
PSVChamps
 
4
14 september 2017 om 07:29
We hoeven ons als Eredivisie clubs niet echt meer op Europa te richten. We zijn te sterk afgedaald en gaan dit, mede om financiële redenen, niet meer rechtzetten. Laten we ons met ons allen lekker richten op onze eigen competitie en lekker genieten van de spanning aldaar..
 
Dep*
 
1
14 september 2017 om 08:49
Competitie in het topvoetbal vindt alleen nog plaats tussen op geld beluste zaakwaarnemers (handelaren in mensen en kinderen) en exotische, narcistische en machtbeluste clubeigenaren. Dit heeft niets meer met sport en voetbal te maken. Een competitie speel je met gelijkwaardige teams onder gelijkeaardige omstandigheden. In de formule 1 rijden ook geen dafjes tegen Ferraries, in het rugby eerlijke sterke mannen tegen eerlijke sterke mannen, in het judo of boksen geen zwaargewichten tegen lichtgewichten... De wild-/ en scheefgroei is niet meer te stoppen, tenzij er Europese wet-/en regelgeving komt die de handel in mensen en het belonen in het voetbal reguleert. Tot die tijd gewoon naar het amateurvoetbal gaan kijken. Eerlijke concurrentie en liefde voor de sport! Ik gun iedereen de illusie dat Nederland nog meedoet in het zgn. topvoetbal. Vanavond Lazio - Vitesse. Een nieuwe deceptie is aanstaande.
 
ForzaRCGenk1
 
1
14 september 2017 om 08:58
Iedereen lijkt teleurgesteld, en dat kan ik begrijpen maar kom op? Dit Manchester City is veel sterker dan de voorbije jaren en lijkt aan te haken bij het groepje Barça, Juve en Bayern. Real is denk ik nog iets sterker, maar ze zouden er best een goed resultaat tegen kunnen zetten. Feyenoord is gewoon paar maatjes te klein, geen schande om dat toe te geven. Als je de begrotingen van beide clubs naast elkaar zet, dan weet je het resultaat eigenlijk al. Daarnaast dwingt Pep's team je tot fouten, en die straffen dat genadeloos af.
 
Reyhan
 
0
14 september 2017 om 11:54
Nee, maar dat is juist het punt. Zowat bijna alle Feyenoord-supporters dachten dat er thuis wel iets te halen viel. Zelfs hier op VZ werd er weet ik veel hoeveel gestemd dat Feyenoord weleens zou kunnen winnen van Manchester City... Ik ben blij dat ze gisteren flink hun benen hebben gespreid voor die Engelsen zodat ze in het vervolg allemaal een toontje lager zingen. Ik wordt een beetje moe van al dat misplaatste zelfvertrouwen van die Nederlandse clubs, zodra ze in de CL mogen uitkomen. Feyenoord had zich erop moeten voorbereiden dat ze totaal kansloos zouden zijn, dat is namelijk veel realistischer. In dit soort wedstrijden moet je zoveel mogelijk proberen de schade te beperken i.p.v. denken dat je een heel eind komt als je je eigen spelletje speelt.