Fledderus verrast door wens FC Groningen: nieuw contract tot 2026
Maandag, 17 mei 2021 om 17:09

FC Groningen en technisch directeur Mark-Jan Fledderus gaan langer met elkaar door. De Eredivisie-club maakt maandag bekend dat de technisch directeur zijn contract met twee jaar heeft verlengd tot medio 2026. Fledderus is sinds 2019 werkzaam in zijn huidige rol bij Groningen. Algemeen directeur Wouter Gudde spreekt op de clubwebsite zijn waardering uit richting Fledderus.

"Onder leiding van Mark-Jan is het in twee jaar tijd gelukt om een selectie samen te stellen die én kan presteren én een waarde vertegenwoordigt op het veld. Dat zijn twee belangrijke criteria bij de beoordeling van een technisch directeur", vertelt Gudde op het clubkanaal. De directeur vindt dat Fledderus ook dagelijks progressie laat zien in zijn ontwikkeling. Volgens Gudde beschikt de technisch directeur 'de drive om iedere dag beter te worden'. "Dat is ook de mentaliteit die wij graag willen zien binnen de club. Al met al hebben we flinke stappen gemaakt binnen de gehele voetbalafdeling en willen wij Mark-Jan daarvoor waarderen. Tevens vinden wij het voor de continuïteit van de voetbalorganisatie van belang dat wij goede mensen lang aan ons weten te binden."

Fledderus laat op zijn beurt weten dat hij het goed naar zijn zin heeft bij de club. Dat Groningen met hem wilde verlengen zag hij niet aankomen. "Ik was er niet echt mee bezig mijn contract nu al te verlengen. De club wilde er met mij over in gesprek en dat is toch een enorme blijk van waardering", vertelt Fledderus. "Mijn aanstelling bij FC Groningen twee jaar geleden vond ik geweldig, maar was natuurlijk vooral gebaseerd op wat de club toen wist op basis van mijn verleden. Nu weet iedereen binnen de club hoe ik dagelijks met mensen samenwerk en daarom is dit voor mij echt een bevestiging van mijn ontwikkeling en doet het mij goed te voelen dat hierover tevredenheid is."

Fledderus zegt 'enorm' ambitieus te zijn. Hij wil zich graag bij Groningen verder ontwikkelen als technisch directeur. "Ik heb het gevoel dat we nog genoeg uitdagingen hebben en dat de ontwikkelingen bij FC Groningen op dit moment parallel lopen aan die van mijzelf. Ik geniet van mijn werk en ga elke dag met een lach op pad, met als doel om uiteindelijk ons hele achterland nog trotser te maken op FC Groningen."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Skipster
 
16
17 mei 2021 om 17:22
Uitstekend nieuws. Hij en Gudde hebben de zaken goed op orde bij Groningen. We kijken weer naar een goed elftal (in een dipje momenteel) en de toekomst ziet er met de talenten goed uit. Chapeau en dik verdiend deze verlenging
 
GroeneKat
 
20
17 mei 2021 om 17:24
Fantastisch! Hoop dat hij en Gudde nog erg lang aanblijven. Zorgen voor een nieuwe elan binnen de club. Niemand die het nog heeft over Nijland (die gewoon te lang heeft gezeten). Trots op deze directie! Samen naar de Grote Markt.
 
TVL11
 
49
17 mei 2021 om 17:26
Als er dan nog eens een club enorme stappen zou kunnen maken zoals AZ dat deed, dan zou dat in mijn ogen eerder Groningen zijn dan Vitesse of Utrecht, ondanks dat die clubs op het moment iets beter presteren. Alles lijkt te kloppen aan het transfer en jeugd beleid bij Groningen. Ziet er goed uit daar.
 
Benzema.
 
3
17 mei 2021 om 18:48
Utrecht en Vitesse zitten nagenoeg op het niveau van AZ. Groningen zit daar nog wel een stukje vanaf hoor. Die kunnen volgend seizoen ook prima 14e worden.
 
GunnerFCG
 
24
17 mei 2021 om 18:59
Denk dat het gat tussen AZ en Vitesse en Utrecht groter is dan dat tussen Groningen, Utrecht en Vitesse. Groningen is daarnaast in de laatste 16 jaar 1x 14e geworden... je opmerking is dus redelijk uit de lucht gegrepen.
 
 
2
18 mei 2021 om 08:29
Beter gezegd volgens mij is Groningen nog altijd recordhouder aantal deelnames in de playoff
 
GunnerFCG
 
6
17 mei 2021 om 18:55
Groningen is alleen afhankelijk van transferinkomsten. Wanneer een transferwindow dus een keer verkeerd uitpakt, heeft Groningen daar langere periode voor nodig om het te herstellen. Vitesse en Utrecht hebben een enorm voordeel ten opzichte van Groningen: geld. Structureel voor de play off plaatsen spelen met sporadisch een uitschieter naar boven of beneden zal denk ik het maximaal haalbare voor Groningen zijn.
 
 
0
18 mei 2021 om 08:35
Dat is niet geheel waar. Vitesse heeft het niet breed, alleen hebben een stuk hoger salarisplafond, waardoor ze wat betere spelers binnen hengelen. Utrecht heeft zelf als club het nog slechter voor elkaar als Groningen, alleen van Seumeren houdt de broek hoog. Zonder geldschieter was Utrecht vermoedelijk gewoon eerste divisionist, hoe hard dat ook mag klinken. Groningen doet het niet met geldschieters. Ons waarde staat op het veld en wij hebben echt 1 van de betere opleidingen van Nederland. FC Emmen noem ik altijd voor de grap Jong FC Groningen, de hoeveelheid oud spelers, maar vooral oud jeugdspelers van Groningen daar spelen en kijk het niveau. Ook in de KKD komt steeds meer oud jeugd van Groningen naar boven zoals Roland Baas. Dit zag je ook terug in de beloften competitie, die vrienden uit Rotterdam hadden praatjes dat ze zo snel mogelijk naar de eredivisie zouden gaan, maar op de helft van de 1e ronde was Groningen eigenlijk al uit zicht. Groningen heeft een steeds groter groeiende jeugdopleiding, waar haar filosofie voor staat en heeft het budget om de spelers te kopen dat het nodig heeft. Vergeet niet dat Utrecht en Vitesse redelijk wat klappers gemaakt hebben (idem voor Heerenveen), maar wij dat al vrij lang niet doen. Ik denk oprecht dat als Strand Larssen door ontwikkeld, dat hij de speler kan zijn die de kloof financieel gaat dichten. Ons beleid is echt stukken beter en hebben geen infuus nodig. Dat was al onder Nijland en Veldmate, maar ik denk dat Gudde en Fleddie zelfs nog beter in hun vak zijn. Binnen 10 jaar zijn we Utrecht voorbij, mark my words.
 
JeroenB93
 
6
17 mei 2021 om 17:30
Doet het natuurlijk fantastisch. Heeft met Abraham een (heb ik gelezen) behoorlijk talent binnen weten te halen. Heeft met Doan behoorlijk wat geld verdiend en met de komst van Robben (natuurlijk een verrassing omdat hij eigenlijk al gestopt was) heeft ‘ie iets heel bijzonders neergezet. Ben heel benieuwd wat hij verder van Groningen kan maken!
 
GunnerFCG
 
9
17 mei 2021 om 17:30
Haha eerst het geruchtencircuit opnaaien met de mededeling dat er een contract getekend gaat worden, gaat het om hemzelf. Lekker Fleddie, mooi dat hij langer verbonden blijft!
 
GroningenTom
 
11
17 mei 2021 om 17:33
Tahiri tekent deze week ook ??
 
Rkc82
 
2
17 mei 2021 om 17:41
Dat zou ik zeker een aanwinst vinden voor jullie, als die jongen de ruimte krijgt om te voetballen en niet zoals bij rkc meer achteruit moet gaat die veel belangrijke steekballen leveren
 
GunnerFCG
 
2
17 mei 2021 om 18:03
Ik vraag me wel af of hij de geschikte opvolger voor Matusiwa is, een pure stofzuiger. Groningen speelt met 2 controlerende middenvelders, de spelmaker rol is met v Kaam en El Messaoudi al behoorlijk ingevuld, Tahiri is hetzelfde type speler.
 
Chuba
 
4
17 mei 2021 om 18:04
Zoiets begreep ik ook al Tom.. Leuke technische voetballer. Zijn goede vriend voetbalt al bij Groningen. Succes Tahiri
 
lord
 
0
18 mei 2021 om 16:43
Van kaam is toch geen spelmaker. Zo ja, dan brengt hij veelste weinig