Flinke kopzorgen voor Ajax en Ten Hag in aanloop naar bekerclash
Dinsdag, 15 december 2020 om 14:35

De kans is groot dat Ajax woensdagavond tegen FC Utrecht met een flink gewijzigde opstelling aan de aftrap verschijnt in de Johan Cruijff ArenA. Trainer Erik ten Hag heeft naast schorsingen te maken met de nodige blessuregevallen. Daarnaast lijkt het uitgesloten dat Quincy Promes inzetbaar is in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De aanvaller werd zondag gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij een steekpartij en Promes verblijft sindsdien in de cel.

Klaas-Jan Huntelaar en Sean Klaiber zitten een schorsing uit die zij hebben meegenomen van vorig seizoen. Vlak voor de coronacrisis won FC Utrecht met 2-0 van Ajax en in die wedstrijd ontving Huntelaar een gele kaart. Klaiber, toentertijd nog speler in Utrechtse dienst, kreeg ook een gele kaart voorgehouden. De prent leverde hem een schorsing op voor de finale. Vanwege het coronavirus werd de bekerfinale echter geschrapt. Klaiber moet nu ruim een halfjaar later alsnog een schorsing van één wedstrijd uitzitten.

Huntelaar stopt na dit seizoen bij Ajax: 'Maar als het aan hen ligt, stop ik nooit'

Ten Hag heeft daarnaast kopzorgen over de overvolle ziekenboeg van Ajax. De oefenmeester miste afgelopen zaterdag David Neres, Lassina Traoré, Brian Brobbey, Zakaria Labyad, Jurgen Ekkelenkamp, Noussair Mazraoui, Mohammed Kudus en Jurriën Timber vanwege uiteenlopende blessures. Ten Hag heeft de definitieve selectie voor het bezoek van FC Utrecht aan Amsterdam nog niet vrijgegeven.

Bij FC Utrecht heeft interim-trainer René Hake noodgedwongen een streep moeten zetten door de namen van vier spelers. Adam Maher, Leon Guwara, Simon Gustafson en Emil Bergström komen woensdagavond sowieso niet in actie tegen Ajax. "Pijntjes overgehouden aan de wedstrijd tegen PSV (van afgelopen zondag, red.). Het is niet verantwoord om een beroep op hen te doen", zo verduidelijkt Hake dinsdag in een reactie aan De Telegraaf. Adrián Dalmau is weer beschikbaar na zijn schorsing van één wedstrijd.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
Oortap
 
7
15 december 2020 om 14:50
Gewoon lekker JA laten spelen aangevuld met spelers als Alvarez, Martinez en Huntelaar (excuus, lees nu dat ie geschorst is) die niet veel minuten maken in de ED. Zorgen dat je december doorkomt met zo min mogelijk puntverlies in de ED en blessures, want januari is wel een beetje de do or die maand.
 
MessiBazoer
 
38
15 december 2020 om 14:55
Ik zou deze wedstrijd gewoon serieus nemen, toch een kans op een prijs. Je kan ook 3 spelers rust geven en vervolgens 5 keer wisselen.
 
DennisJWT
 
9
15 december 2020 om 15:00
Zo is het. Je gaat als Ajax zijnde geen prijs weggeven. Nog maar 3 potjes tot de winterstop en zondag tegen ADO kan je waarschijnlijk ook veel en vroeg wisselen gezien het niveauverschil.
 
memphisdepay
 
10
15 december 2020 om 15:19
De beker stelt gewoon helemaal niks voor en heeft 0 toegevoegde waarde voor een club die eerste of tweede wordt. Leuk dat je een prijs neemt maar de andere competities zijn veel belangrijker. Als ik ten Hag was zou ik het wel weten, lekker jong Ajax opstellen. Je moet er toch niet aan denken dat spelers blessures oplopen nu of nog erger na de winterstop in deze nietszeggende duels.
 
Kyle66
 
6
15 december 2020 om 15:22
Ik zie de beker ook niet als een echte prijs. Van mij mag JA worden opgesteld. Want ja, stel dat een speler van het eerste geblesseerd raakt en daardoor in de competitie niet meer inzetbaar is? Dat zou ik erger vinden.
 
DeDonnie
 
4
15 december 2020 om 14:58
Huntelaar is geschorst maar verder eens dat Martinez en Alvarez wel mogen spelen. Alvarez rechtsback denk ik maar, gezien alle afwezigen. Martinez op 6 met daarvoor gravenberch en klaassen. Tadic spits, Antony en Hansen op de flank.
 
Lunny
 
0
15 december 2020 om 14:58
Huntelaar is er dus niet bij....
 
Trobiii
 
2
15 december 2020 om 15:25
Misschien een idee het artikel eerst te lezen? Huntelaar is ook niet aanwezig. Overigens heeft ook Utrecht niet een volledig fitte selectie dus kan intressant worden. Ik ben het wel eens dat het goed is om Alvarez te laten spelen samen met een Martinez in het centrum. Rencsh op RB aangezien Nous ook onzeker is en Klaiber afwezig is. Op deze manier kan hij de nodige rust pakken en hopelijk van het weekend aan de aftrap verschijnen. Op het middenveld zou je eigenlijk ook spelers rust willen geven, maar er blijft op deze manier niet veel over..
 
Arnino
 
17
15 december 2020 om 14:52
Dit bevestigd toch wel een klein beetje ook het gelijk van Roger Schmidt. Als een Utrecht het al niet verantwoord vind om sommige spelers niet op te stellen. Deze spelers hebben toch veel minder wedstrijden in de benen dan een Psv. Begrijp me niet verkeerd, ook ik vind dat Schmidt toch echt met vuur speelt als je na de wedstrijden kijkt. Hij hoopt waarschijnlijk dat ze de punten in de wedstrijden pakken, iets wat ze toch ook nog steeds gedaan hebben op Heereveen na, maar dat hij nog wel over de spelers kan beschikken. Als Malen Gapko en gotze en Max geblesseerd worden dan blijft er weinig meer over voor de belangrijke januari maand. Want als je nu een spierblessure oploopt dan voetbal je na alle waarschijnlijkheid de 10e januari niet al.
 
puntnaarachter
 
9
15 december 2020 om 15:10
Welk gelijk precies? Dit gaat gewoon over spelers bij Utrecht die niet helemaal fit zijn na de wedstrijd van afgelopen weekend? Iets wat altijd kan voorkomen. Als serieus FC Utrecht spelers rust moet gaan geven vanwege de volle kalender, dan hebben die spelers echt het verkeerde beroep gekozen. Met alle respect, maar hoeveel wedstrijden speelt FC Utrecht nou? Spelen toch gewoon 1x in de week, met nu dan een uitzondering? Snap eigenlijk sowieso niet waarom je nou naar aanleiding van dit artikel een betoog gaat zitten houden waarom schmidt wel de goede keuze maakt? FC Utrecht speelt geen eens tegen PSV. Komt een beetje op mij over als een gezocht stukje in dit artikel om een discussie te krijgen over het wel of niet de goede keuzes van Schmidt.
 
Primetime
 
3
15 december 2020 om 15:12
Vind het vooral een vreemde uitspraak, pijntjes van de wedstrijd tegen Psv? Maher en Guwera deden niet eens mee. Ik snap vooral niet waarom hij bij een ruime voorsprong niet sneller wisselt. Bij een 3-0 bij rust haalt ie malen pas de laatste minuten eruit bv
 
 
4
15 december 2020 om 14:53
Als Ajax eruit vliegt kan het nog wel eens gaan donderen in Amsterdam. Onbewust wordt de druk nu wel groot omdat Ajax niet in staat is om de vooraf uitgesproken ambities waar te maken. Ben benieuwd hoe Ajax deze periode door gaat komen.
 
MessiBazoer
 
63
15 december 2020 om 14:56
Ajax staat bovenaan en zit nog in Europa. Overmars noemde het Europees een tussen jaar, dus de CL uitschakeling zal intern niet voor veel druk zorgen. Niks aan de hand bij Ajax. Buiten de Promes situatie ??.
 
Eagles
 
13
15 december 2020 om 15:17
Verzin jij vooraf afgesproken ambitites, of heb jij iets gelezen wat wij nog niet gelezen hebben?
 
McMulenga
 
7
15 december 2020 om 16:13
Liverpool en Atalanta zijn gewoon beter. Omdat Ajax het op het nippertje niet tegen die teams haalt gaat het ineens donderen?
 
JeroenB93
 
3
15 december 2020 om 16:22
Van alle mogelijke redenen om ontslagen te worden / het te laten donderen in Amsterdam vind ik uitschakeling in de beker wel echt de meest belachelijke. Juist de prijs die het minst betekent voor Ajax, aangezien Europees voetbal in de competitie wel veilig wordt gespeeld. Dat van Keizer destijds begreep ik al niet, maar ze zullen toen wel een reden hebben gezocht om Ten Hag te kunnen halen.
 
Cas1
 
3
15 december 2020 om 14:54
Veel succes dan maar. De kaart van Klaiber is apart. je speelt bij een andere club en je schorsing heb je in principe al gehad aangezien de wedstrijd is beschouwd als verlies voor Utrecht. Maar dit staat los van dat een club, in dit geval Ajax, moet roeien met de riemen die ze heeft
 
juweel
 
6
15 december 2020 om 15:06
er was helemaal geen verlies voor utrecht, de wedstrijd is geschrapt, de europacup plek is vergeven aan feyenoord, maar er is geen winnaar of verliezer voor dat duel uitgeroepen, of heb jij een feyenoorder met een beker in zijn handen zien staan?
 
Cas1
 
1
15 december 2020 om 17:28
Utrecht heeft niet gewonnen en daarmee verloren.
 
Isco24
 
8
15 december 2020 om 18:15
Maar Feyenoord heeft ook niet gewonnen..
 
gevage71
 
1
15 december 2020 om 14:55
@ oortap Huntelaar is geschorst!!! zal behoorlijk puzzelen worden voor beide teams om een volwaardig elftal neer te zetten
 
DennisJWT
 
2
15 december 2020 om 15:02
11 spelers missen zonder ook maar 1 coronageval. Gek genoeg was 2 weken geleden de hele selectie op Kudus na nog fit
 
 
0
15 december 2020 om 15:11
En eigenlijk mis je maar 3 basis spelers.
 
Kyle66
 
8
15 december 2020 om 15:25
Hoe kom jij op 3? Neres, Mazroui, Traoré en Labyad zijn vaak genoeg basisspelers geweest. En er is een reële kans dat Kudus in plaats van een van hen ook een basisspeler zou zijn. Dus minimaal 4 spelers.
 
Primetime
 
4
15 december 2020 om 16:07
@kyle66, precies en Klaiber en Timber zijn dan wel geen basis maar het zijn wel je 2e en 3e rechtsback
 
 
0
15 december 2020 om 18:17
@kyle66, ik ben dan benieuwd naar jouw basis. In mijn ogen zijn mazraoui, kudus en neres of traore basis. De rest van de genoemde spelers zijn toch echt wissels. Natuurlijk zul je ze nu missen, maar het zijn geen basis spelers.
 
Kyle66
 
1
15 december 2020 om 20:14
Mazroui is de eerste RB. Dus wat heeft hij te maken met het middenveld? Neres speelt als linksbuiten en Traoré spits. Kudus op het middenveld. Edit: het hangt van de opstelling af wie er in de spits speelt, maar het zijn allemaal basisspelers in principe.
 
 
0
16 december 2020 om 12:18
@kyle66, maar als jij Neres linksbuiten neer zet en Traore in de spits, dan vraag ik mij af op welke positie je dan Tadic hebt staan. Van je beoogde basis mis je 3 spelers. Ik vind het dan ook opvallend dat van je basis 8 van de 11 op kunt stellen maar dan wel 8 wisselspelers mist.
 
Superman95_
 
4
15 december 2020 om 15:08
Onana - Rensch, Schuurs, Blind, Martinez - Alavarez, Klassen, gravenberch - Hansen, Tadic, Anathony. Zal zoiets worden dan morgen?
 
NJfromVOL
 
46
15 december 2020 om 15:13
Het is wel ironisch. Klaiber -in dienst nog van Utrecht- speelt tegen Ajax en incasseert een gele kaart. De straf voor die gele kaart dient Klaiber -als speler van Ajax- tegen nota bene Utrecht uit te zitten.
 
McMulenga
 
8
15 december 2020 om 16:17
Bijna net zo ironisch als dat “Mr. een-speler-van-Utrecht-mag-nooit-naar-Ajax” nu toch in een Ajax shirtje rond loopt!
 
Rochester
 
2
15 december 2020 om 15:37
Gezien het drukke speelschema van de afgelopen maanden en de drukke schema die ook na de winterstop nog van toepassing zal zijn, vind ik het persoonlijk niet erg als Ajax met een (veredeld) b-elftal zal spelen tegen FC Utrecht. Natuurlijk hoop ik dat Ajax zover mogelijk in de Knvb Beker komt en hopelijk zelfs weet te winnen, maar dit is van de 3 fronten waar Ajax op speelt naar mijn idee het minst belangrijk in combinatie met de drukke speelschema. Ik hoop eigenlijk op ongeveer zo'n opstelling (zie opstelling). Hopelijk zijn Brobbey en Ekkelenkamp fit genoeg om te spelen en ongeacht de stand zou ik na ongeveer 45 tot 60 minuten ook Antony en Schuurs rust geven en dus wisselen, maar ik heb zo het idee dat ten Hag toch best wel veel spelers vanuit de vaste basiself op zal stellen (o.a. Tagliafico, Gravenberch en/of Klaassen, Tadic, etc.)
 
 
0
15 december 2020 om 16:05
Taylor op het middenveld met Klaassen en Gravenbergh. Tadic, kJH en Anthony voorin Rens kan je kwijt op elke plek achterin. Er loopt ook nog een spits rond bij de jeugd die er per seizoen tig inlegt. Kan met zijn leeftijd, ik dacht 15, op de bank alles beter dan Labyad
 
Primetime
 
4
15 december 2020 om 16:11
Serieus, je weet toch dat spelers van 15 in Nederland niet mogen meedoen in het profvoetbal.
 
pinko
 
1
15 december 2020 om 16:12
Klaassen en Gravenberch niet meer belasten. Aan hen kun je zien dat de energie wegvloeit, dus dit jaar alleen nog in Eredivisie wedstrijden opstellen. Alvarez, Martinez, Brobbey, Taylor, Ekkelenkamp, Rensch, etc. laten beginnen.
 
Joentje
 
2
15 december 2020 om 22:22
Huntelaar is geschorst...
 
pinko
 
1
15 december 2020 om 16:07
Ajax moet alleen fitte spelers opstellen. Daarmee moet Utrecht ook wel te verslaan zijn. Zo niet, geen man overboord. Knvb beker is leuk, maar niet de hoofdprijs. Alleen maar storende tussendoortjes. Interlandprogramma betekent ok nog eens een extra aanslag op de spelers. Dus woensdagavond is geen prioriteit. Eigenlijk te gek voor woorden dat de Knvb clubs, die nog in Europese competities bezig zijn/waren, laat loten in een tussenronde. Dan begrijp je er niet veel van. En straks weer spelers van diezelfde clubs op laten roepen voor de diverse Oranje selecties. Verstand komt met de jaren, is een gezegde, maar dat geldt niet voor de mensen die bij de Knvb de dienst uitmaken.
 
 
1
15 december 2020 om 18:19
Ik vond Utrecht de vorige wedstrijd eindelijk eens beter spelen met een beter concept. Ik denk dat ze hiermee ook kans maken tegen ajax. Het is het systeem dat voor Groningen ook werkte.
 
Kyle66
 
1
15 december 2020 om 20:18
Ik zal er niet wakker van liggen als Ajax niet verder gaat in de beker. Europees voetbal stellen ze via de competitie toch wel veilig. Ik vind het echt een troostprijs.
 
wolterx
 
3
15 december 2020 om 16:15
Wat mij betreft sturen ze combinatieploeg van o18 en Jong Ajax met spelers die ritme nodig hebben. Het is maar de beker, leuk als potje om talent te laten debuteren en wisselspelers te zien maar meer is het niet als je om titel speelt imo. We hebben 11 veldspelers uit selectie eerste team fit waarvan sommige duidelijk niet 100% fit meer zijn of gewoon heel veel wedstrijden hebben gespeeld. Met oog hoe zwaar dit seizoen is met vele blessures en positieve testen bij meeste clubs mogen ze van mij best beker laten schieten.
 
Kyle66
 
0
15 december 2020 om 20:20
Ik denk er precies hetzelfde over. Als er een speler geblesseerd zou raken, zou ik dat erger vinden dan uit de beker liggen.
 
JWD81
 
5
15 december 2020 om 16:17
Knvb had de clubs die Europees spelen vrij moeten loten. Het is bezopen dat eerste divisie clubs vrij zijn en clubs met een overvol programma en in het bezit van internationals nu een beker ronde te laten spelen. In het tennis gebeurt het ook dat een topspeler die laat in de week nog zijn wedstrijden speelt een bye krijgt in de eerste ronde.
 
teedee
 
0
15 december 2020 om 16:36
Compleet Jong Ajax laten spelen lijkt me ietwat overdreven, maar verwacht zeker een aantal jonge jongens te zien. Onana Rensch Alvarez Martinez Tagliafico Klaassen Jensen Gravenberch Antony Brobbey Hansen Of iets in die trend...
 
myvision
 
5
15 december 2020 om 16:48
Dat Klaiber er niet bij is, is juist zeer welkom. Die man heeft allang zijn brevet van onvermogen afgegeven en heeft helemaal niets te zoeken bij Ajax 1. Het ergste is dat hij bij zo'n goede wedstrijd als die van zaterdag van de rest van Ajax er bij gaat lopen alsof hij de boel lekker kan dollen. Hij kan niet verdedigen, hij snapt het Ajaxspelletje niet en hij kan ook niet afmaken als hij weer eens in de weg gaat lopen voorin. Absoluut geen fan van die kerel gezien het niet erg is dat je geen alleskunner bent, maar dan moet je dat ook vooral niet denken.
 
Isco24
 
5
15 december 2020 om 18:36
Ik zie juist een Klaiber die totaal niet arrogant overkomt of denkt dat hij de Messias van Ajax is. Jij hebt hem denk ik nooit zien voetballen, want hij was altijd al een bluffertje, iets wat door Ajacieden over het algemeen juist wordt gewaardeerd? Zo verwarrend af en toe. Ook zeggen dat hij allang heeft bewezen niets te zoeken heeft bij Ajax is ronduit lachwekkend. Hij heeft 3x de 90 minuten volgemaakt en in 2 van die 3 wedstrijden minimaal een 8 gescoord. Maar in jouw ogen moet hij natuurljk elke wedstrijd een 10 scoren. Want dat doet een Tadic of Mazraoui ook elke wedstrijd....
 
myvision
 
1
15 december 2020 om 18:56
Ik heb hem voldoende zien voetballen bij Ajax en hoe kom je er bij dat hij een 8 heeft gescoord?? Hij heeft in de ogen van vele supporters met mij geen enkele keer een voldoende gescoord. Hij past absoluut niet bij Ajax en dat kan je na een paar balcontacten al zien. Ik denk ook wel gelijk te krijgen dat die man het absoluut niet gaat worden bij Ajax. Hij heeft veel te weinig talent en voetballend vermogen om van waarde te kunnen zijn, als hij al geen puntverlies gaat opleveren. Want tegen Twente werd verloren, puur dankzij Klaiber. En Klaiber noemen in een zin met Mazraoui, kom op zeg. Klaiber mag zijn veters absoluut nog niet strikken. Ik mag hopen dat Mazraoui niet al te vaak meer geblesseerd raakt want het verkopen van Dest kan Ajax wel heel duur komen te staan.
 
Isco24
 
4
16 december 2020 om 09:27
In 2 van die 3 basisplaatsen heeft hij volgens Whoscored een 9.41 en een 8.29 gescoord. Dus jij mag vinden dat hij niet goed genoeg is, maar ik baseer mijn mening op iets meer dan onderbuikgevoelens. Ik noem hem ten eerste niet in 1 zin met Mazraoui, ik geef aan dat ook Tadic of Mazraoui ook niet elke wedstrijd een 10 spelen. Mazraoui noem ik omdat hij op dezelfde positie staat als Klaiber, niet zo gek lijkt me? Om dan te komen met `mag z`n veters nog niet strikken`.. Volgens datzelfde Whoscored heeft jouw geliefde Mazraoui in 9 Eredivise-wedstrijden een 7.14 gehaald. Van die 9 wedstrijden, zijn 9 basisplaatsen. In die 9 basisplaatsen heeft hij 1(!) assist geleverd en 0.7 schoten op doel per wedstrijd, wint hij tevens 0.7 kopduels en ziijn pass-succesrate met 83.8 procent niet slecht. Verdedigend heeft hij 1.9 intercepties en 1.7 tackles per wedstrijd.. Klaiber heeft 4 basisplaatsen (3 Ajax, 1 in Utrecht) en 4 invalbeurten. Daarin heeft hij een gemiddelde van 7.16 (hoger dan Mazraoui) gehaald. Ook heeft hij (net als Mazraoui) 1 assist geleverd en schiet 0.9 keer per wedstrijd op doel, waar hij 1 kopduel wint (ook meer dan Mazraoui) en zijn pass succesrate is met 87.9 vele malen hoger dan Mazraoui. Verdedigend heeft hij 1.6 intercepties per wedstrijd en 1.8 tackles per wedstrijd. Al met al doet Klaiber het beter dan de door jou zo geliefde Mazraoui. Ik zou zeggen, geef die jongen een kans voordat je hem afschrijft. Zeker als je zegt 'na een paar balcontacten', terwijl die paar balcontacten al beter zijn dan die van Mazraoui..
 
PaulR_1982
 
0
15 december 2020 om 17:00
Het zal aan mij liggen, maar ik snap het niet hoe schorsingen in de ED en Beker geregeld zijn. Stel dat een speler van Ajax of FC Utrecht afgelopen weekend een directe rode kaart had ontvangen, was hij wel geschorst geweest voor het bekerduel van woensdag. Bij een 5e gele kaart afgelopen weekend, was de speler geschorst geweest voor 1 Eredivisie wedstrijd. Maar een directe rode kaart in de Beker leidt dus schijnbaar niet tot een schorsing in de Eredivisie. Kan iemand mij hier de logica van uitleggen?
 
 
0
15 december 2020 om 18:22
Volgens mij vertel je het heel duidelijk en snap je het wel. Het is alleen de vraag waarom er ooit voor dit systeem gekozen is. Het is inderdaad wel dubbel.