Fluitconcerten én gezang voor Lionel Messi bij vijfklapper van PSG
Zaterdag, 13 mei 2023 om 22:53

Paris Saint-Germain had zaterdagavond geen kind aan AJ Ajaccio: 5-0. De meeste aandacht ging echter uit aan de terugkeer van Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler werd aanvankelijk voor twee weken geschorst door PSG door zijn trip naar Saudi-Arabië, waar hij geen toestemming voor had. De sanctie werd teruggebracht naar een week, waardoor Messi zaterdagavond weer kon spelen. Er waren fluitconcerten én gezang voor de teruggekeerde vedette, die negentig minuten mocht blijven staan van trainer Christophe Galtier.

Galtier had vrijdag op de persconferentie al aangekondigd dat Messi een basisplaats zou krijgen tegen Ajaccio. De PSG-coach kon ook weer beschikken over Achraf Hakimi, die een schorsing van een duel uitzat na zijn rode kaart tegen Lorient. De international van Marokko vormde samen met Marco Verratti, Fabián Ruiz en Juan Bernat het middenveld. De driemansverdediging van de thuisclub bestond uit Marquinhos, Sergio Ramos en Danilo Pereira. Messi kreeg in de voorhoede assistentie van Hugo Ekitike en Kylian Mbappé.

Halverwege de eerste helft begin het doelpuntenfestijn van PSG. Ekitike trok slim weg in de zestien en leek te worden aangespeeld door Pereira. Het was echter Ruiz die de bal overnam, naar binnen trok en van dichtbij scoorde: 1-0. Bij de 2-0 redde doelman François-Joseph Sollacaro nog op een inzet van Mbappé, om vervolgens in de rebound te worden verschalkt door de alerte Hakimi. Dat de fans van PSG behoorlijk verdeeld zijn over Messi bleek onder toen de Argentijn een hoekschop wilde nemen. Er was een fluitconcert te horen, al werd de veelbesproken aanvaller tegelijkertijd toegezongen. Messi en zijn ploeggenoten gingen met een comfortabele 2-0 voorsprong rusten in het Parc des Princes.

PSG zette de titelaspiraties na rust verder kracht bij. Na een klutssituatie voor het doel van Ajaccio tekende Mbappé voor de 3-0, al rolde de bal na de halve redding van Sollacaro wel heel langzaam over de lijn. De Franse aanvaller was desondanks zeer blij met zijn eerste goal van de avond. Mbappé had het mooiste moment van de eenzijdige wedstrijd bewaard voor de 54ste minuut. Een lange bal van achteruit van Ramos kwam via een koppende Ajaccio-verdediger terecht bij de sterspeler, die niet nadacht en met een volley op de rand van de zestien keihard raak schoot: 4-0. Het werd nog erger voor Ajaccio toen een inzet van Marquinhos van dichtbij via Mohamed Youssouf in het doel belandde: 5-0.

De qua doelpunten en uitslag zo mooie avond voor PSG kende een zwart randje voor Hakimi. Drie weken na zijn rode kaart tegen Lorient volgde opnieuw een rode prent. De rechtshalf kreeg bij een opstootje een tik van Thomas Mangani en reageerde daar fel op. Na overleg met de VAR en het checken van de beelden besloot de arbitrage om beide kemphanen een rode kaart te geven. Het ongeloof was groot bij Hakimi, die net was teruggekeerd van een schorsing. PSG won met 5-0 en kan de Franse titel ruiken: met nog drie duels te gaan volgt achtervolger Lens op zes punten. Ajaccio is door de forse nederlaag officieel gedegradeerd.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
PSVchelseaboy
 
10
13 mei 2023 om 22:56
Hopelijk neemt Mourinho het over komende zomer. Messi weg Neymar weg en Mourinho maakt er een machine van die de CL wint.
 
Moyashi
 
31
13 mei 2023 om 23:01
Met wie? Als je zonder Messi al geen kans maakt tegen de topploegen in de CL hoe moeten ze dat opeens zonder hem en Neymar flikken?
 
illi68
 
90
13 mei 2023 om 23:03
Volgens mij hebben Messi en Neymar al 8 jaar de CL niet gewonnen, dus die kan je prima winnen zonder hen.
 
jopie123
 
32
13 mei 2023 om 23:06
Messi Heeft de grootste prijs ooit gewonnen
 
PSVchelseaboy
 
9
13 mei 2023 om 23:06
Veratti speelt veel beter zonder Messi. Er gaat heus wel een portemonnee open bij PSG als Messi en Neymar vertrekken. Die Georgiër van Napoli met die lastige naam, of Leao, of Bernardo Silva. Zulke spelers zullen Mbappe dan kunnen ondersteunen in de aanval. Mourinho maakt er echt een machine van net zoals Real. Het Real onder Mourinho was het geweldigste Real dat er was om te kijken. Zo kan PSG ook worden onder hem.
 
real8madrid
 
14
13 mei 2023 om 23:42
Omdat je tegenwoordig tegen topploegen gewoon echt niet meer met 10 man kan spelen zonder balbezit, laat staan met 9. Je bent veel beter af met een speler met minder kwaliteit die niet 83 minuten per wedstrijd een wandeling maakt.
 
RM1335
 
10
14 mei 2023 om 00:01
Real heeft nooit met Messi noch Neymar gespeeld en toch een paar CLs gewonnen. Zonder hen.
 
Mantitty
 
0
14 mei 2023 om 07:23
Met de rest van het team dat wel wil voetballen. Hoewel ik die hele club drie keer niks vind, zijn Messi en Neymar echt dé voorbeelden dat voetbal niet om een team draait. Call me a romantic, maar ik heb weinig met die eenlingen
 
freshprince90
 
2
14 mei 2023 om 09:42
Argentinie heeft die prijs gewonnen, Messi was daar onderdeel van. Hoe goed een speler ook is, stop met het toeschrijven van teamprestaties aan een speler!
 
JayJack
 
34
13 mei 2023 om 23:02
Wat een flop is Messi toch gebleken. Allemaal leuk en aardig die statistieken in de Uber Eats League maar al bijna 10(!) jaar niks bereikt in de CL. Dat is toch op zijn minst merkwaardig te noemen en dat voor zogenaamd de ‘goat’? Laat één ding duidelijk zijn, Messi is voor mij zeker weten een van de beste ooit maar blijkt toch echt afhankelijk te zijn van goeie medespelers of de arbitrage en dat zie je terug in zijn CL prestaties dat kun je gewoon niet ontkennen.
 
PSVchelseaboy
 
14
13 mei 2023 om 23:08
Messi nam Barca een paar keer goed op zijn hand in de CL. In 2018/19 had Barca heel veel pech dat ze een 3 - 0 voorsprong weggeven tegen Liverpool. Die finale tegen Spurs had Barca echt wel gewonnen.
 
Suarez 7
 
63
13 mei 2023 om 23:08
10 jaar bijna niks bereikt in de CL. Lol. In de afgelopen acht seizoenen waarin hij de CL niet gewonnen heeft kwam hij in 64 duels tot 54 goals en 18 assists. Noem een topclub in die tijd en hij heeft tegen ze gescoord. Manchester City, Liverpool, Chelsea, Manchester United, Arsenal, Paris, Juventus, Napoli... Een Barcelona met verschrikkelijke spelers als Nelson Semedo, Sergi Roberto, Lenglet en een allang uitgerangeerde Arturo Vidal, Pique, Rakitic en ook mijn held Suarez loodste hij nog bijna naar een Champions League-titel. Als je naar dat team kijkt zie je ook nog dat een Coutinho nu bij Aston Villa speelt.
 
MessiEterno
 
43
13 mei 2023 om 23:12
Messi is juist een speler die veel minder afhankelijk is van goede medespelers dan afmakers zoals Ronaldo en Haaland. Messi heeft al zo vaak in zijn carrière langs 5-6 man gedribbeld om hem er vervolgens dan zelf in te leggen. En dan ga je hem als voorbeeld noemen dat hij afhankelijk is van goede medespelers. Als Messi niet bij dit Argentinië zat, waren ze de groepsfase niet eens doorgekomen op het WK. Ik zal niet ontkennen dat Messi heeft teleurgesteld de laatste jaren in de champions league, maar om dan als argument te noemen dat juist hij afhankelijk is van medespelers is gewoon klinkklare onzin. Dan heb je geen kijk op het spelletje.
 
Mantitty
 
1
14 mei 2023 om 07:24
Natuurlijk is hij afhankelijk, aangezien hij zelf niets doet in verdedigende zin. Of dat is afgesproken of niet, doet er weinig toe, de rest zal wel moeten leveren, zodat meneer z’n ding kan doen
 
Valentijnloser
 
1
14 mei 2023 om 10:43
Het spelletje is niet voor niets 11 vs 11?. Wat een oliedomme analyse, jammer Jayjack. 129 goals in de champions league van Messi, volgens mij heeft PSG in totaal 160 goals gemaakt in de champions league. Weet niet wat je nog meer verwacht? Moet ie ook nog op goal gaan staan?
 
Valentijnloser
 
0
14 mei 2023 om 10:47
het is 11 tegen 11 en een teamsport. Messi is er niet om te verdedigen, maar om goals en assists te maken. Doet hij dat niet? Het is natuurlijk een farmersleague daar in frankrijk, maar in dit seizoen 30 goals of assists, in 29 wedstrijden.
 
Millonario
 
0
14 mei 2023 om 11:13
@Mantitty, waarom zou je in hemelsnaam vragen aan Messi om te verdedigen? Wat heb je daar nu aan?
 
Suarez 7
 
12
13 mei 2023 om 23:03
Paris moet het met spelers als Soler, Renato, Fabian Ruiz, Vitinha en Zaire Emery op het middenveld doen. En dan voorin nog iemand als Ekitike. Er zal echt doorgeselecteerd moeten worden. Kijk eens naar City met De Bruyne, Bernardo Silva, Gundogan en Rodri. Of Real met Modric, Kroos, Camavinga, Tchouameni, Valverde en binnenkort waarschijnlijk Bellingham.
 
PSVchelseaboy
 
2
13 mei 2023 om 23:10
Dat middenveld van Real is echt niet normaal he pfffff. Paris heeft komende zomer sowieso al Skriniar. Ja dat is geen middenvelder maar een cv was ook wel nodig als Ramos vertrekt. Verwacht wel dat PSG aardig de portemonnee gaat trekken komende zomer.
 
Suarez 7
 
6
13 mei 2023 om 23:14
Dat middenveld van Real is inderdaad bizar. In dat licht biedt het vertrek van een Messi en een Neymar Paris grote kansen. Twee spelers (of zelfs drie) hebben die niet meeverdedigen kan echt niet. Nu heb je alleen een luie Mbappe en kan je de rest van het elftal om hem heen bouwen. Maar Paris heeft echt verfrissing nodig op het middenveld. Zeker omdat Veratti denkt aan een vertrek. Eigenlijk is in elke linie versterking gewenst. Alleen Donnaruma, Marquinhos, Nuno Mendes, Veratti en Mbappe zijn echt onbetwist Paris-materiaal. Hakimi op basis van dit seizoen echt niet, vind ik persoonlijk.
 
PSVchelseaboy
 
6
13 mei 2023 om 23:24
Hakimi valt tegen inderdaad, is misschien teveel met randzaken bezig. Het is wel heel interessant om een elftal om Mbappe heen te bouwen, maar met de FFP kan PSG ook niet ongelimiteerd met geld smijten. Benieuwd wat daar gaat gebeuren en of ze volgend jaar wel een serieuze gooi kunnen doen naar de titel. Wordt sowieso een hele interessante transfer window. Real en City zijn onnavolgbaar qua selecties, dus iedereen wil zich daar bij aansluiten maar niemand komt in de buurt momenteel. Interessante vraagstukken komende zomer zijn: - Waar gaat Bellingham heen - Waar gaat Oshimen heen - Welke spits gaat er naar United en wat gaat daar nog meer gebeuren - Houdt Napoli zijn selectie bij elkaar - Wat gaat er gebeuren bij Barca - Wat gaat er gebeuren bij PSG - Welke middenvelder (s) koopt Liverpool en eventueel Welke cv kopen ze. - Gaat Newcastle de portemonnee trekken? Of gaan ze op deze lijn door? - PSV en Ajax moet flink investeren komende zomer wat gaat daar gebeuren - Kan Feyenoord de selectie bij elkaar houden inclusief Slot - Wie wordt de trainer van Tottenham en blijft Kane? - Wordt ook interessant om te zien wat er gaat gebeuren bij Arsenal, kijken of ze de selectie zodanig kunnen versterken dat ze volgend jaar wel kampioen worden - Welke spits koopt Bayern - Waar gaat Nagelsmann heen - Gaat Simeone weg bij Ateltico?
 
real8madrid
 
7
13 mei 2023 om 23:55
Verwacht wel dat PSG aardig de portemonnee gaat trekken komende zomer. Dat zou echt helemaal idioot zijn als ze dat zomaar mogen. Afgelopen zomer maar liefst 72(!!!!) miljoen euro boete vanwege overtreden ffp en het huidige seizoen hebben ze ook meer dan 100 miljoen uitgegeven terwijl ze al meer dan 110% van hun totale omzet uitkeren aan salarissen, tel daar ook nog eens bonussen als die gruwelijke van Mbappe bovenop. Als ze komende zomer weer zoveel boven hun omzet mogen spenderen dan kan je niet anders dan concluderen dat Uefa en PSG het op een akkoordje hebben gegooid. "jullie doen wat jullie willen financieel en wij ontvangen elk jaar een bonu-, ik bedoel boete twv 30-70 miljoen van jullie."
 
consy
 
3
14 mei 2023 om 00:09
Qatar heeft half Europa in het zakje zitten real8, wees niet verbaasd als het precies zo gaat zoals jij het nu opnoemt.
 
Hangover96
 
0
14 mei 2023 om 12:32
UEFA heeft PSG al meerdere malen bestraft voor FFP overtreding, maar werd telkens door het CAS teruggefloten, dus zo in de zak zitten ze blijkbaar ook weer niet.
 
Engelz
 
0
14 mei 2023 om 09:35
Ik hoop juist van niet en dat het zo onaantrekkelijk is voor xavi dat hij die optie laat varen. Blegh club
 
AdjeSergio4
 
2
13 mei 2023 om 22:57
Ik hoor alleen gefluit in het filmpje of ligt het aan mij?
 
Allez Paris
 
2
13 mei 2023 om 22:59
Leuke wedstrijd, maar wel tegen 1 van de zwakkere ploegen uit de Ligue 1. Verder vond ik de sfeer in het stadion wel schrijnend, zeker nu de ultras er niet waren. Ik ben al een tijd niet meer in het stadion geweest door die idiote ticket prijzen. Hopelijk wordt het flink verlaagd vanaf volgend seizoen als Messi en Ramos vertrekken. In de voorgaande jaren was het altijd een heksenketel in het Parc Des Princes en was PSG bijna onverslaanbaar thuis. Dat komt simpelweg doordat er mensen dan op de tribune zitten die van de club houden, en niet van die rijke toeristen als nu die even Messi gezien willen hebben. Ook voor de wat armere mensen uit Parijs was het vroeger een leuk uitje om naar een wedstrijd van PSG te gaan en dat pak je gewoon van ze af. Dat terwijl die mensen wel echt om PSG geven ipv die rijke toeristen.
 
Suarez 7
 
20
13 mei 2023 om 23:01
Messi werd de hele tijd uitgefloten en toen hij met een mooie dribbel in de kleine ruimte even het publiek vermaakte was het direct "Messi, Messi, Messi". Vrij bizar.
 
MessiEterno
 
26
13 mei 2023 om 22:59
Of je Messi nou de beste ooit vindt of niet, daar kan je over discussiëren. Maar dat hij bij de besten ooit zit, daar is geen twijfel over. Dan ga ja als PSG fans die 10 jaar geleden niet eens mochten dromen van zulke spelers ze nu uitfluiten of thuis opzoeken (neymar)? Deze mensen zijn helemaal van het padje en ik gun ze dan ook alleen maar tegenvallers elk jaar in de CL. Dat ze nog 100 jaar mogen dromen van de CL zonder hem te winnen. Messi is daar weg, hoe dan ook, einde seizoen. En terecht.
 
myvision
 
5
13 mei 2023 om 23:11
Helemaal eens hoor, de pot verwijt de ketel als het verdorven PSG nu de verdorven wereldster Messi ziet uitfluiten maar die is natuurlijk zelf afgelopen winter ook behoorlijk van z'n voetstuk gevallen en zal daar ook nog een passend vervolg aan geven met z'n avances richting het verdorven Saudi-Arabië.
 
real8madrid
 
14
13 mei 2023 om 23:58
Messi is de beste ooit. Dat betekent echter niet dat je niet uitgefloten kan worden. De fans fluietn hem uit omdat ie niet werkt voor zijn salaris maar ongeinteresseerd loopt te wandelen over het veld en omdat ie geen ruk om PSG geeft, daar heeft zijn kwaliteit niets mee te maken. Ik neem het Messi overigens echt niet kwalijk hoor, ik zou hetzelfde zijn bij een club als PSG, daar ga je enkel heen voor de poen. Echter begrijp ik de fans wel. Iemand thuis opzoeken gaat natuurlijk wel veel te ver.
 
marcianorbc
 
1
14 mei 2023 om 09:33
Geen enkele spelers is groter dan de club!
 
Moyashi
 
13
13 mei 2023 om 23:03
Die verwaande PSG fans verdienen absoluut niets. Ik hoop dat Messi daar vertrekt naar Barca en ze dan PSG loten in volgende seizoen om ze een pak slag te geven. Dat zou nou een droomscenario zijn, maar goed. Die fans zijn fking triest en hypocritisch. Ze floten Mbappe uit toen het zo goed als zeker was dat die naar Real zou gaan, maar toen dat niet doorging hemelden ze hem op. Nu durven ze hem niet uit te fluiten, omdat hij anders weg is.
 
Allez Paris
 
5
13 mei 2023 om 23:14
Dan moet Barca er eerst maar eens voor zorgen dat ze overwinteren.
 
HZ7-22
 
4
13 mei 2023 om 23:22
Moet wel goedkomen nu Barca in pot 1 zit. Focus maar op het niet choken, want dat kan PSG als de beste.
 
real8madrid
 
7
13 mei 2023 om 23:58
Hahahah tenzij Bayern 2e eindigt en in dezelfde groep wordt ingedeeld. Linea recta naar de EL
 
MillianKbappe
 
2
14 mei 2023 om 01:04
Blijf lekker in je droomwereld! Als je als messi zo veel verdient en niks hebt gepresteerd PSG dan hebben de supporters echt wel recht van spreken!
 
Korenaar
 
6
14 mei 2023 om 04:51
Fluiten jullie Mbappe dan ook uit. Want als je zijn verdiensten afzet tegen zijn prestaties dan zijn die prestaties ook niet wat je ervan mag verwachten. De wandelende Messi was betrokken bij 30 doelpunten in de Ligue 1 (15 doelpunten, 15 assists) terwijl Psg's superman met 2 wedstrijden meer bij 31 doelpunten betrokken was (26 goals, 5 assists). Vraag me af hoeveel van die goals voortkomen uit assists van Messi en die andere uitgekotste ex Barca speler? Die is in slechts 20 wedstrijden zelfs betrokken bij 24 doelpunten. Daar vallen de cijfers van Mbappe helemaal bij in het niet. In plaats van Messi uit te fluiten zouden jullie je handen dicht moeten knijpen dat je zo'n speler in Parijs mag aanschouwen.
 
Sitostick
 
0
14 mei 2023 om 04:12
Ik snap ze wel. Je merkt aan alles dat Messi daar niet wil spelen. En het is niet alsof Messi veel voor die club betekend heeft. Als zo iemand bij PSV zou spelen dan zou ik ook fluiten. Mbappe was ook al voor de tweede zomer op rij aan het flirten met Real. Dat zou ik als fan ook niet op prijs stellen. Neemt niet weg dat ik het ook heerlijk zou vinden als hij weer terug naar Barca gaat om ze volgend seizoen hoogstpersoonlijk in Parijs uit de Champions League knikkert, en ze daar zijn shirt laat zien zoals in Bernabeu destijds. Maar niet door de (oprechte) fans, maar door die Qatari die de voetballerij verzieken.
 
SterkeJerke
 
4
14 mei 2023 om 00:18
PSG heel makkelijk langs Ajaccio vandaag. Hakimi wederom met rood van het veld, wat laat hij zich makkelijk gaan zeg. Echt nergens voor nodig ook. Net terug van een schorsing en dan pak je weer rood. Zo ontzettend onnodig.
 
WAC79
 
0
14 mei 2023 om 10:01
snap de Psg fans wel,,die zien nu ook Eindelijk in dat Messi en neymar alleen maar voor hun club spelen voor de poen.