Fortuna Sittard haalt na Yilmaz volgende veelbelovende Turkse versterking
Donderdag, 7 juli 2022 om 19:30

Dogan Erdogan maakt de overstap naar Fortuna Sittard, zo meldt de Eredivisionist via de officiële kanalen. De 25-jarige middenvelder (links op de foto) komt transfervrij over van Gaziantep FK, waar hij beschikte over een aflopend contract. De Turk heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor drie seizoenen en is de zesde Sittardse versterking, van wie zijn landgenoot Burak Yilmaz de bekendste is.

Fortuna voegt met Erdogan een typische verdedigende middenvelder toe, met een profiel dat erg interessant is voor een club in de onderste regionen van de Eredivisie. De balveroveraar was een vaste invaller in het Trabzonspor dat in het seizoen 2019/20 tweede werd in de Süper Lig en draaide bij LASK jarenlang mee in de top van de Oostenrijkse competitie. Ook kwam Erdogan zeven keer uit voor Jong Turkije, maar de sprong naar het eerste nationale elftal kon hij niet maken.

Desalniettemin is Sjoerd Ars in zijn nopjes met de transfervrije versterking. "Met Dogan halen we een ervaren voetballer in huis, die heeft meegedraaid bij topclubs in Oostenrijk en Turkije", aldus de technisch manager. "Je kunt hem typeren als een echte karaktervoetballer, een uitstekende toevoeging aan onze ploeg." Ook Erdogan kijkt uit naar de samenwerking. "Ik ben enorm blij om onderdeel uit te mogen maken van de Fortuna-familie," steekt de aanwinst van wal. "Ik hoop dat we samen een prachtig seizoen gaan beleven. Ik kijk enorm uit naar het ontmoeten van de supporters."

Naast Yilmaz, die transfervrij overkwam van Lille OSC, komt Erdogan bij Fortuna Sittard ook in de ploeg bij Mickaël Tirpan, die een Belgisch-Turkse nationaliteit heeft. Fortuna legde deze zomer ook Ivo Pinto (Dinamo Zagreb), Rémy Vita (Bayern München), Ivor Pandur (gehuurd van Hellas Verona) en Vasilios Sourlis (gehuurd van Olympiakos) vast. Daartegenover staat het vertrek van onder meer Zian Flemming (Millwall) en Martin Angha (Al-Adalah).

Meer nieuws
   
08:23
08:23
Uitleveringsproces Promes aan Nederland begonnen: 'Dan kan het heel snel gaan'
0
   
08:00
08:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
13
   
07:32
07:32
Anwar El Ghazi regelt grote namen in benefietwedstrijd voor Gaza
2
   
07:15
07:15
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
21
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
Pasevski
 
7
7 juli 2022 om 19:37
De Limburgers zijn lekker bezig! Benieuwd of dit zoals het goede jaar van Willem II gaat worden of dat het los zand zal blijken.
 
QuincyBrada
 
170
7 juli 2022 om 20:00
Fortürkyem Sittard
 
VoetbalVreugd
 
37
7 juli 2022 om 20:13
Dit is de minst geslaagde woordspeling die ik in tijden voorbij heb zien komen. Toch een duimpje voor de moeite.
 
toss
 
27
7 juli 2022 om 20:33
Absoluut een duimpje waard ik zat ook al te puzzelen op een leuke naamEn anders is van fortuna sittard naar sittardiaspor ook nog een optie
 
 
24
7 juli 2022 om 21:58
Sittardspor beter
 
theo uphus
 
19
7 juli 2022 om 20:04
De realiteit is dat dit een speler is die overal gratis werd opgehaald, alleen Trabzonspor betaalde een keer twee ton aan LASK Linz, en verder speelde hij links en rechts op huurbasis. Overigens bijna nooit in de basis en dat was dan ook weer de reden dat hij weer elders ging voetballen. Prima dat je zo'n speler van 25 jaar dan aankondigt als een "veelbelovend talent" , maar mag ik daar vooralsnog met enig cynisme naar kijken ?
 
VoetbalVreugd
 
21
7 juli 2022 om 20:12
Regio Sittard mag zich gaan voorbereiden op veel getuuter komend seizoen Erg leuk wat er bij Fortuna gaande is, hoop oprecht dat ze een mooi jaar tegemoet gaan en dat het slaagt met de nieuwe spelers.
 
MrGuide
 
2
8 juli 2022 om 06:49
Ik zit naar dat lijstje met die aankopen te kijken en het is een groot vreemdelingenlegioen. Succes is te koop, en wellicht dat het de Fortuna supporters een zorg zal zijn zo lang er maar gewonnen wordt. Toch denk ik dat het op de lange termijn niet gaat werken, het elftal dient een binding te hebben met de supporters, iets meer (bv) Nederlandse jongens zou geen kwaad zijn.
 
Kalou2005
 
2
7 juli 2022 om 20:48
Ik heb echt geen idee wat hij kan. Zal waarschijnlijk als vervanger van Tekie komen, die nog wel eens teveel risico nam, maar waar wel voetbal naar voren toe in zat. Hopelijk heeft hij iig een goede opbouwende pass. Duarte als loper (die trouwens wel wat meer het doel onder vuur moet gaan nemen). Dat geheel moet nog aangevuld worden met onze belangrijkste aankoop; de vervanger van Flemming! 12 goals vervang je niet zomaar. Een leuke winger die er 8 maakt en Seun op 10 vind ik overigens ook prima.
 
Sondela
 
7
7 juli 2022 om 21:43
Kom op Fürtuniye kom op Fürtuniye hahaha
 
Gtore7
 
3
7 juli 2022 om 21:54
Hier heb je echt niks aan! Is alles behalve veelbelovend. Believe me Sittard fans dit is gewoon een 6je. Kan rennen en nog eens rennen en af en toe nog extra rennen thatsit.
 
IKEA
 
3
7 juli 2022 om 22:09
Die Yilmaz was natuurlijk een leuke stunt maar ik zou er als Fortuna supporter echt ziek van zijn als je club enkel aankopen doet van buitenlandse jongens. Dit is alweer de zesde buitenlander en de verhoudingen waren bij Fortuna überhaupt al erg schreef. Zonde.
 
FBSK07
 
2
8 juli 2022 om 09:09
Waarom? Op buitenlandse jongens maak je ook gewoon winst bij doorverkoop, het is voor kleine clubs al moeilijk genoeg om zich staande te houden tegenover de topclubs in de ED, en nu moeten ze zich ook limiteren tot het worden van een jeugd opleidingsacademie voor Ajax of PSV?
 
AndreVidigoal
 
1
8 juli 2022 om 11:34
Haha. Let eens even op in de transfermarkt. Nederlandse jongens waar Fortuna op jaagt (vd Water, Vlap) worden meteen weggekaapt door concurrenten. Daar kan Fortuna niks aan doen. Als het een vreemdelingenlegioen is, ligt die oorzaak eerder bij andere clubs die op Nederlandse de boel weg concurreren.
 
gomes1psv
 
9
7 juli 2022 om 23:37
Fortüna Çitarspor!