Fortuna-talent maakt indruk bij Liverpool: 'Gerrard kwam speciaal kijken'
Woensdag, 14 juni 2017 om 21:14

Fortuna Sittard-talent Perr Schuurs mag nog altijd hopen op een overstap naar Liverpool. De talentvolle verdediger was in mei een week op stage bij the Reds en heeft een prima indruk achtergelaten, zo vertelt vader Lambert in gesprek met 1Limburg.

"Liverpool heeft laten weten zeer tevreden te zijn over hoe Perr zich daar heeft gepresenteerd. De club zou een rapport opstellen en dat delen met Fortuna Sittard. Dat wachten we nu af", klinkt het uit de mond van Schuurs senior. Hij reisde samen met zijn zoon af naar Liverpool. "Ik heb onder meer met Steven Gerrard gesproken, die daar nu jeugdtrainer is. Hij is speciaal naar Perr komen kijken. Dat was natuurlijk wel bijzonder. Maar hij blijft er heel rustig onder en wil vooral lekker voetballen."

Liverpool is niet de enige club met interesse. Verschillende clubs uit het binnen- en buitenland hebben belangstelling voor de zeventienjarige Schuurs. "Maar dat is nog niet concreet. We weten ook nog niet wat Liverpool wil. En dan nog is het aan Perr wat hij wil. We weten dat hij nog lang geen kant en klare speler is, dus hij moet geen stappen overslaan."

Schuurs maakte vorig seizoen al naam bij Jupiler League. De verdediger kwam tot 24 competitiewedstrijden, waar van hij er 21 als basisspeler begon. Hij was twee keer trefzeker.

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
5
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
24
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Verpatopspits
 
1
14 juni 2017 om 21:28
De vader zegt in ieder geval nuttige dingen, wat betreft geen stappen overslaan. Dus lekker in Nederland blijven ballen dat komt liverpool over 4 jaar wel terug.
 
Jesse Vitesse
 
7
14 juni 2017 om 21:32
Nu hopen dat Fortuna veel geld ermee verdient en een doorverkoop percentage bedingt. Sneu voor een clubje als Fortuna vind ik t wel, zo worden ze nooit beter!
 
Rjckoempel
 
2
14 juni 2017 om 21:39
Er staat nog niks vast, je weet dus niet of hij vertrekt. Als de aanbieding komt, zou deze jongen wel gesprekken gaan krijgen met Fortuna en Liverpool. Dan kijk je verder, wat wil de jongen zelf, wil hij in Nederland blijven, misschien door met school of kiest hij voor het voetbal in Liverpool. Je weer natuurlijk niet wat deze jongen gaat kiezen.
 
Rjckoempel
 
3
14 juni 2017 om 21:36
Ik heb de naam in Limburg zelf wel vaker horen vallen. Ik ken hem echter niet, heb ook nooit iets van hem gezien. Liverpool is wel een mooie club waar de jeugd zich goed kan ontwikkelen, echter lonkt de Jupiler League. Als hij 18 wordt kan hij zomaar eens een belangrijke rol gaan krijgen in de defensie van Fortuna. Dat is misschien wel veel aantrekkelijker voor een speler. Bij Helmond sport zit Verkennis bijvoorbeeld, ook een jonge jongen die is uitgegroeid tot vaste waarde op de rechtsback positie bij Helmond sport.
 
wolterx
 
0
14 juni 2017 om 21:49
Heeft nu al een belangrijke rol, zal de 20 wedstrijden ondertussen wel hebben aangetikt. Jonk wilde hem toen hij 16 was naar Ajax halen maar is er jammer genoeg nooit van gekomen, hier hoor je vooral dat er veel Duitse clubs achter hem aanzitten. Fortuna zal niet veel geld qua transfersom aan hem gaan overhouden dus een doorverkooppercentage lijkt me de beste keuze. Is nog enorm jong (November 1999) en heeft echt wel talent, ben benieuwd.
 
John Terry
 
6
15 juni 2017 om 00:06
Zodra hij eenmaal Liverpool op zijn cv heeft staan, kan hij de rest van zijn carrière bij betere clubs dan Fortuna en Helmond sport belangrijk gaan zijn. Met alle respect.
 
SimonTahamata!
 
16
14 juni 2017 om 22:51
Het grootste talent momenteel in Limburg. Ik schat hem hoger in dan leeftijdsgenoot Nicky Souren (Roda JC) waar ik ook hoge verwachtingen van heb. Waar de jeugd van Fortuna Sittard om bekend stond is helaas niks meer van over, maar met deze Perr hebben ze eindelijk weer een groeibriliant. Er wordt erg veel van hem verwacht en tot dusver voldoet hij er al aan op 17-jarige leeftijd. Daarnaast heeft hij een goede basis om uit te groeien tot topvoetballer. Met zijn 1.91 is hij echt een beest voor een knaapje van 17 jaar. Maar wat misschien nog belangrijker is, is dat hij uit een familie komt waar men bekend is met topsport. Vader is record handbal international. Zijn zus is proftenisser en een andere zus speelt op hoog niveau handbal. In Limburg heeft men hoge verwachtingen van Schuurs en van wat ik van hem zie en hoor zijn deze volledig terecht. In de afgelopen 10 jaar waren de grootste Fortuna talenten; Hoesen, Boymans en Linssen, maar naar zolang wachten komt er weer een speler aan voor Fortuna die het niveau van Ricksen, Hofland of misschien zelfs wel van Bommel kan halen... Ik kijk er in ieder geval niet raar van op als op het EK in 2028 het centrale duo in de achterhoude gevormd wordt door Mathijs de Ligt en Perr Schuurs.
 
VoetbalVreugd
 
10
14 juni 2017 om 22:58
Ik vind dat je in je laatste alinea wel heel ver vooruit kijkt, maar ik vind je informatie over z'n familie wel interessant! Geen garantie voor succes, maar als andere gezinsleden het ook ver schoppen (of geschopt hebben) in de sport, lijkt me dat toch wel een klein voordeel.
 
SimonTahamata!
 
0
15 juni 2017 om 08:24
Het is inderdaad een zeer enthousiaste uitspraak. Hoewel ik het meen dat ik er niet raar van zou opkijken als het ook daadwerkelijk gebeurd. Maar alsnog blijft het gissen, gezien de vele gevallen toptalenten die hem voor gingen...