FOX Sports-analisten kraken één Ajacied specifiek: 'Typisch Nederlands'
Donderdag, 20 februari 2020 om 21:16

Ajax sloeg donderdag een modderfiguur in het eerste duel met Getafe in de zestiende finales van de Europa League. De Amsterdammers speelden een dramatische wedstrijd in Spanje en gingen uiteindelijk met 2-0 onderuit, door doelpunten van Deyverson en Kenedey. Perr Schuurs is na afloop van de wedstrijd onderwerp van gesprek in de studio van FOX Sports.

Analisten Kenneth Perez en Kees Kwakman constateren dat Schuurs Ajax in de slotfase een zeer slechte dienst bewees. De jonge twintigjarige centrumverdediger leed in de blessureleed slordig balverlies op de helft van Getafe, waarna de Spanjaarden razendsnel konden omschakelen en via Kenedy de 2-0 op het scorebord brachten. Perez vreest dat het doelpunt van Kenedy Ajax in de return nog wel eens duur kan komen te staan. "Bij 1-0 dacht ik nog: dat is een goed resultaat, want zó slecht kun je niet nog een keer spelen. Dan had je nog wel een kans thuis. Nu wordt het een stuk lastiger", zegt de Deense analist.

"Ik ga mee met het feit dat Getafe een vervelende ploeg is, maar ik vind dat Ajax het wel echt bij zichzelf moet zoeken, vooral aan de bal", vervolgt Perez, die zich vervolgens richt tot Schuurs. De stopper leverde de bal in de 93ste minuut in onder druk van Ángel Rodríguez. "Perr Schuurs dribbelt twee minuten voor tijd lekker naïef in. Ajax is heel naïef geweest vanavond. Typisch Nederlands, vonden we vroeger. Je speelt zó slecht, als je dan wegkomt met 1-0, vond ik dat nog wel meevallen."

Collega-analist Kwakman deelt de kritiek op Schuurs en stipt aan dat de jongeling recentelijk al aantal keer in de fout ging. "Schuurs heeft natuurlijk wel complimenten gehad tegen AZ, maar hij gaat hier gruwelijk in de fout. In die oefenpot in de winterstop tegen Club Brugge liet hij zich kinderlijk verslaan, nu ook weer. Dit zijn echt cruciale fouten, hè", benadrukt de oud-speler van onder meer FC Volendam. Perez vindt tot slot dat Schuurs niet de enige Ajacied is die vanavond onder de maat presteerde. "Het is heel makkelijk om te zeggen dat het alleen maar komt door Schuurs, want bij zo'n wanprestatie moet je het natuurlijk hebben over de spelers die er toe doen. Tadic, hebben we die gezien? Nee. Ziyech? Ook niet."

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
3
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
16
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
19
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Bassie
 
109
20 februari 2020 om 21:20
Japie Krekel mag dus nooit meer over de cruciale fouten van Veltman beginnen en om Schuurs roepen. Dat vind ik dan wel weer mooi aan deze avond.
 
100% Meijer
 
12
20 februari 2020 om 21:29
Dat is zeker een voordeel. Echter vond ik hem verder zeker niet slecht.
 
SpeedyAFC
 
12
20 februari 2020 om 22:24
Verder niet slecht doet er niet toe als je zo;n blunder maakt als verdediger. 1-0 was niet erg, je had thuis echt alle kans om door te gaan. Waarom dan als een blinde indribbelen en nadat je de bal verspeelt niet als een speer terug maar nog verder na voren druk willen geven?
 
HijNiet!
 
24
20 februari 2020 om 21:41
Je club heeft zojuist een wanprestatie kansloos verloren en staat op de rand van uitschakeling en jij vindt dat het moment om een forumlid de les te lezen? Juiste prioriteiten.. Wel fijn voor je dat Schuurs die fout heeft gemaakt, je had er toch niet aan moeten denoen dat hij een foutloze wedstrijd had gespeeld en je Japie Krekel gelijk had moeten geven. Nee, dit is veel beter.
 
origineel
 
48
20 februari 2020 om 21:56
Zever toch niet zo kerel. We hebben een gigantische pokke avond gehad en Bassie probeert er met een geintje een positieve draai aan te geven. Mijn medeleven gaat uit naar alle andere Ajacieden die deze zaadpartij tot het einde hebben gekeken.
 
mv010
 
23
20 februari 2020 om 21:48
Lekker makkelijk om Schuurs de schuld gegeven. Babel,Tadic, Ziyech en van de Beek totaal niet gezien de hele wedstrijd en vervolgens deze jongen die geen basis speler is dit aanrekenen, lekker makkelijk. Word tijd dat de prima donna’s eens worden aangepakt. Vanaf half december nog geen goede wedstrijd gezien
 
origineel
 
4
20 februari 2020 om 21:58
Vond ik ook wel een goede opmerking van Perez trouwens. In plaats van massaal op één of twee spelers los te gaan eerst eens even de grote namen analyseren. Dan kom je inderdaad tot de conclusie dat ze geen van allen thuis gaven.
 
carlo35
 
0
21 februari 2020 om 13:20
@origineel m.u.v. Blind.speelde prima wedstrijd en is in mijn optiek al 2 jaar de leider van dit team.geeft vaak ook prima interviews an analyses acheraf, had gewoon aanvoerder moeten worden.
 
mv010
 
10
20 februari 2020 om 21:48
Lekker makkelijk om Schuurs de schuld gegeven. Babel,Tadic, Ziyech en van de Beek totaal niet gezien de hele wedstrijd en vervolgens deze jongen die geen basis speler is dit aanrekenen, lekker makkelijk. Word tijd dat de prima donna’s eens worden aangepakt. Vanaf half december nog geen goede wedstrijd gezien.
 
ElPhenomeno
 
5
20 februari 2020 om 22:02
Waarom komt Schuurs er uberhaupt in voor Alvarez?
 
curtazimo
 
1
21 februari 2020 om 07:33
Alvarez had geel, dus denk daarom?
 
Japie_Krekel
 
1
21 februari 2020 om 11:48
@bassie en waarom niet dan? Schuurs liep idd te blunderen maar heeft niet de 8 jaar ervaring op topniveau die Veltman wel heeft. ja Schuurs heeft dit seizoen tegen AZ en Getafe cruciale fouten gemaakt en nee ik keur die zeker niet goed want dat kan niet op dit niveau, maar Veltman doet dit al jaren en krijgt het maar niet uit zijn spel. Schuurs is nog jong dus bij hem zou dat nog wel kunnen dus dan zou ik eerder die de voorkeur geven omdat daar nog rek in zit. maar om deze jongen uit de wind te houden is het misschien handiger om nu even die Alvarez te blijven opstellen. verder ben ik natuurlijk wel met je eens dat Schuurs gisteren onnodig staat te blunderen en dat die daarom terecht bekritiseerd word nu, we moeten alleen niet gaan doen of Veltman deze fouten niet maakt want die heeft er ook een handje van, alleen die fouten worden meestal goed gepraat waar Schuurs er nu wel op veroordeeld word
 
droadnagel
 
32
20 februari 2020 om 21:21
Ten Hag maakt zelf de grootste fout door en Babel en Tadic op te stellen en ook nog 90 min te laten staan.stap af van je principe en ga gewoon 4-4-2 spelen zonder die twee.haal die band van zijn arm en laat hem bewijzen dat hij in de basis hoort net als Babel. Liever een jeugd speler die af en toe een fout maakt dan een vol gevreten vedette die er bij loopt alsof hij God zelf is.
 
Catenaccio 2.0
 
6
20 februari 2020 om 21:47
Serieus... 4-4-2.....
 
Rabarivony
 
5
20 februari 2020 om 21:47
Ehm heb je de bank gezien?
 
jlenders
 
1
20 februari 2020 om 21:50
Huh? We hebben niemand anders in de aanval en nee we spelen geen 442.
 
stnka33
 
9
20 februari 2020 om 21:59
Inderdaad droadnagel, Babel heeft mij deze avond het bloed onder de nagels vandaan gehaald door zijn raar gedrag en zijn lakse houding, doe mij dan maar een Unuvar ofzo, die zich waarschijnlijk wel de longen uit het lijf loopt voor zo’n wedstrijd.
 
martijnovic
 
8
20 februari 2020 om 22:16
Mee eens maarja tadic is het lievelingetje van ten Hag tadic sraat namelijk de hele seizoen zo al te spelen waardoor ajax met 10 man speelt. Nog 1 keer tadic in de basis en ik ga met een zakdoekje voor de tv zitten. Als je babel in de spits had gezet was er al direct veel meer voetbal in de ploeg gekomen. Gravenbergh was die geblesseerd ofzo? Als je het te gevaarlijk vind om met hem als cvm te beginnen zet hem dan linksbuiten wat hij echt goed kan. Zyech op zijn favo rechter kant. OnanaDest alvarez blind nico Eiting martinezZyech vd beek gravenbegh Babel Als ze zo 2e wedstrijd gaan spelen zie ik het nog wel goedkomen.
 
Lionelneymar
 
12
20 februari 2020 om 21:28
Tja Ajax gaat zelf mee in de show van Getafe. Hou gewoon je kop erbij tegen zon ploeg hoe lastig het ook is, want deze wedstrijd verlies je zo puur op het mentale aspect. Is uiteraard wel lastig je eigen spel te spelen tegen zon ploeg, maar als je je koppie erbij houdt dan komen de kansen vanzelf in ieder geval nog. Nyom is trouwens nog een betere acteur dan DiCaprio en mag van mij echy geschorst worden net als die Deyverson. Hopen dat je in Amsterdam met het publiek erachter dit nog recht kan zetten.
 
007
 
2
20 februari 2020 om 22:02
Ajax heeft al tig jaren moeite met ploegen als Getafe. Sterker nog, de meeste Nederlandse clubs zijn niet opgewassen tegen dit soort spel. Ik zou best willen zien dat Ajax ook eens wat spelers groot maakt die technisch wat minder zijn, maar mentaal sterker. Vandaag waren we kansloos omdat we ook het voetbal niet wisten op te lossen.
 
jer0mmeke
 
0
21 februari 2020 om 07:07
Bovendien ga je wellicht nog ‘n wedstrijd zonder publiek tegemoet doordat die Dive-erson die aansteker tegen zich aankrijgt.
 
pinko
 
10
20 februari 2020 om 21:54
Ik ben het helemaal met Perez eens. Slechter dan vanavond kan Ajax echt niet spelen, en op het laatst ging het ook wat minder slecht en lagen er volop mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar daar weigerden de spelers van Ajax gebruik van te maken. En toen ik Schuurs al zo onbeholpen in de laatste minuut in zag komen - en in plaats van direct terug te lopen ook nog eens domweg en kansloos op de bal vooruit zag lopen, was ik al doodsbang dat dit verkeerd zou aflopen. En ja hoor, ook nog eens via het been van Dest. Met 1-0 had je nog 35/40 kans, met 2-0 ongeveer 10. Bedankt, Perr! Maar wel koesteren, deze talenten. Pierie, Eiting, etc. Weg ermee. Tweede garnituur. Is dat nog niet duidelijk? En spelers als Babel halen. Gelukkig gehuurd, dus die kan straks snel terug naar Turkije. Of wil Ten Hag deze jongen er ook graag bij houden. Net als Eiting, Marin, Labyad, etc. Er waren nog forumleden die de tactische kennis van Ten Hag boven die van Bosz plaatsten. Ik denk dat die zo langzamerhand wel zijn bekomen....
 
007
 
7
20 februari 2020 om 21:58
De fout van Schuurs kost ons waarschijnlijk een kans in de return. Dat de bal dan ook nog van richting wordt veranderd is dubbel zuur. Wij geloven gewoon in "mooi voetbal". Dat is ons "DNA". Ajax had misschien op een gegeven moment in het veld zelf moeten weten dat een kleine 1-0 niet eens zo een slecht resultaat is. Alleen Schuurs laat dan precies zien hoe hij is opgevoed. En dat werd ons fataal.
 
SpeedyAFC
 
5
20 februari 2020 om 22:27
Precies, heb je een avond dat het totaal niet loopt, prijs je dan geluikkig dat het maar 1-0 staat en tik de wedstrijd uit. maar ga niet als een dolle naar voren in de laatste minuut terwijl je in 92 minuten geen echte kansen wist te creeren. Het is gewoon gebrek aan ervaring vna Schuurs. Hij is nog niet toe aan Europees voetbal.
 
Dutch19Gunner
 
3
20 februari 2020 om 22:05
Schuurs begint steeds meer op de volgende Mike van der Hoorn te lijken. Constant cruciale fouten op belangrijke momenten. Kritiek daarom zeker terecht. Ook al was de rest van Ajax ook slecht vanavond, vooral voorin, maar wat baal je dan van die onnodige tegengoals. Die eerste was in mijn ogen ook geen vrije trap, Alvarez loopt gewoon naast de speler met zijn schouder tegen hem aan. Perfect veroverd vond ik. Hopen op een soort heksenketel in de ArenA.
 
gaeajax94
 
1
20 februari 2020 om 23:22
Was ook geen vrije trap, maar hoe er wordt verdedigd is dramatisch. Bij elk wat anders ingestuudeerde standaar situatie was gevaarlijk van de tegenstander.
 
JK-Ajax
 
5
20 februari 2020 om 22:09
Tsjah, Veltman is toch stukken beter dan de alternatieven en die missen we enorm
 
Bossie
 
4
20 februari 2020 om 22:10
Dat hij de bal.verloor is tot daar an toe, maar dat hij daarna onnodig door jaagt om de bal weer te heroveren was een nog grote fout. Hij kon die bal nooit halen en doordat hij door stapte lag er een flink gat achtet hem ...
 
SpeedyAFC
 
1
20 februari 2020 om 22:28
Inderdaad, na zijn fout had hij als een dolle terug moeten sprinten om weer in positie te komen. Dit kan niet in de laatste minuut. en helaas is dit niet de eerste keer dat dit Ajax overkomt. Getaffe was tijd aan het rekken. laat ze lekker en wees tevredne met de 1-0. Dan had je thuis nog alle kans. Nu niet meer.
 
Ben_Ajax
 
4
20 februari 2020 om 22:31
Wat een slechte wedstrijd en wat een slecht Ajax. Verdiend verloren. Eerste goal begrijp ik niet waarom ze zover van het doel verdedigen en gokken op buitenspel. Dat was vragen om problemen. Tweede goal waar is schuurs in hemelsnaam mee bezig. Amateurisme ten top. Tadic, Ziyech, vd beek en blind gaven allen niet thuis en dan blijft er weinig over. Babel nooit neer opstellen. Wordt diep gestuurd neemt hij de bal zeer slecht mee. Was anders 100% kans geworden. En met die kopbal weet ik niet wat hij wou maar hij zelf waarschijnlijk ook niet. Had er gewoon in gemoeten. En ja getafe is een irritante ploeg en ja de scheidsrechter was belabberd en ja er is slechts 43 minuten gevoetbald. Maar dat is allemaal geen excuus. Ajax speelde gewoon bagger!
 
Leicester
 
3
20 februari 2020 om 22:41
Valencia thuis was ook al slecht het gaat hier niet om een incident. Ajax was voor de winterstop ook al niet in vorm en is het nog steeds niet
 
gaeajax94
 
0
20 februari 2020 om 23:19
Perez 1-0 uit verliezen is juist wel een slecht resultaat (oke 2-0 nog slechter) maar elk uitdoelpunt is een ramp in de volgende wedstrijd. Tuurlijk kan je Schuurs de schuld geven over het dom balverlies, maar als je risico neemt weet je datnhet kan gebeuren. Als tevreden was ket de 1-0 nederlaag dan had je de restverdediging beter op orde moeten hebben
 
Champies
 
0
21 februari 2020 om 00:25
Kan, maar ik denk Getafe wel 1 x scoort en dan word het toch erg lastig..
 
KorZwart
 
0
21 februari 2020 om 07:06
De analisten weten het weer precies. Om misselijk van te worden. Als een verdediger inschuift om aanvallend iets te doen dient een ander zijn plaats over te nemen, maar dat gebeurde niet! Ja dan krijg je bij balverlies de deksel op je neus. De spelers die het verschil moeten maken hadden een complete off- Day. De ergernis over het provocerende gedrag van de Spanjaarden hielp ook niet. Je moet wel van heel veel geld houden als je in zo een kutland wil voetballen! Ook zo'n goed voorbeeld voor jonge voetballertjes die leren hoe ze moeten provoceren en toneel spelen!!! Een aanfluiting!!! Voetbal is over 10 jaar een onbelangrijke sport geworden!