France Football doet grote voorspelling over 'symbool' Frenkie de Jong
Dinsdag, 22 oktober 2019 om 18:54

France Football maakte maandagavond de dertig kanshebbers op de Ballon d'Or 2019 bekend. Het gerenommeerde Franse sportblad nomineerde met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum vijf Nederlandse voetballers voor de prestigieuze prijs en licht een dag later toe waar het vijftal zijn uitverkiezing aan te danken heeft. Ook de nominatie van Dusan Tadic komt aan bod.

Voor de Nederlanders is het de eerste keer in hun carrière dat zij tot de dertig kanshebbers behoren. Hetzelfde geldt voor Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Bernardo Silva (Manchester City), João Félix (Atlético Madrid), Kalidou Koulibaly (Napoli), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Heung-Min Son (Tottenham Hotspur), Raheem Sterling (Manchester City), Marc-André ter Stegen (Barcelona) én Tadic (Ajax). De overige zestien kanshebbers werden al eens eerder genomineerd.

Meer: Bondsarts Goedhart laat Nederland opgelucht ademhalen: De Jong haalt het EK | Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’

De Jong wordt door France Football bestempeld als 'wellicht het grootste symbool van het Ajax van 2019'. De Amsterdammers wonnen vorig seizoen nationaal de dubbel en verrasten internationaal vriend en vijand, door in Champions League de halve finales te halen. "De Jong was de grote draaischijf en spelverdeler van het Ajax dat in de Champions League de wereld betoverde. Hij belooft in de toekomst tal van keren op de lijst van kanshebbers voor de Ballon d'Or te prijken", zo voorspelt de scribent over De Jong, die afgelopen zomer voor minimaal 75 miljoen euro de overstap maakte van Ajax naar Barcelona.

Voor ongeveer hetzelfde bedrag verkaste De Jongs voormalig ploeggenoot De Ligt van Ajax naar Juventus. France Football merkt op dat de twintigjarige centrumverdediger dit kalenderjaar al tot 'grote hoogtes' reikte. "En gezien zijn enorme potentieel, lijkt het daar niet bij te blijven voor hem", denkt man. Een andere belangrijke pijler van het Ajax van vorig seizoen was Van de Beek. France Football rechtvaardigt zijn nominatie door te wijzen op de doelpunten die hij vorig seizoen maakte in de knock-outfase van de Champions League, tegen Juventus en Tottenham Hotspur. "Hij is continu in beweging en beschikt over technische finesse", zo wordt de stijl van de middenvelder omschreven.

Dat van Dijk op de dertigkoppige lijst voor de Ballon d'Or prijkt, mag amper een verrassing heten. De aanvoerder van het Nederlands elftal won vorig seizoen de Champions League met Liverpool en werd vervolgens ook nog eens uitgeroepen tot de beste verdediger van de afgelopen voetbaljaargang in het miljardenbal. "Hij beleefde het beste jaar uit zijn carrière. Hij is de grote baas bij Liverpool en behoort tot de beste verdedigers ter wereld." Wijnaldum, Van Dijks ploeggenoot bij zowel Liverpool als Oranje, heeft zijn nominatie deels te danken aan zijn bijdrage vorig seizoen in de halve finales van de Champions League, tegen Barcelona. De middenvelder moest in dat duel genoegen nemen met een invalbeurt, maar wist daarin wél twee doelpunten te maken en gidste Liverpool zo naar een 4-0 zege én de finale van de Champions League. Die werd uiteindelijk gewonnen ten koste van Tottenham Hotspur (0-2)

France Football heeft tot slot aandacht voor Tadic. Het blad benadrukt dat 'geen enkele speler wordt genomineerd voor de Ballon d'Or vanwege één wedstrijd'. "Maar op 5 maart 2019 betrad hij een nieuwe dimensie", schrijft de scribent, refererend aan de legendarische Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Real Madrid, in het Santiago Bernabéu. De Amsterdammers legden de Koninklijke met 1-4 over de knie en bereikten zo de kwartfinales van de Champions League. Tadic was met onder meer een doelpunt en twee assists de absolute uitblinker die avond en kreeg toen al het unieke rapportcijfer tien, van zowel France Football als L'Équipe. Tadic wordt beschreven als een 'doelpuntenmachine' en mag op dertigjarige leeftijd dus nog hopen op de grootste individuele voetbalprijs ter wereld.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
4
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
13
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Sparta_Praag
 
7
22 oktober 2019 om 19:00
Wanneer was de laatste dag dat hier geen artikel over Frenkie de Jong is verschenen?
 
Tegengif
 
49
22 oktober 2019 om 19:06
Lang geleden en hopelijk gaat het nog lang duren!
 
LawPl
 
24
22 oktober 2019 om 19:11
Dit gaat gewoon over zijn uitverkiezing voor de gouden bal. Is gewoon relevant nieuws hoor.
 
onelovechris
 
6
22 oktober 2019 om 19:19
Ik denk in 2014. Voordat hij bij Ajax zat natuurlijk.En ik vind je reactie flauw. Want idd er wordt wel heel veel nieuws van hem gebracht maar dit artikel is vrij logisch op vz natuurlijk.
 
nederland79
 
1
22 oktober 2019 om 20:17
@Sparta en ik heb ze allemaal met veel plezier gelezen
 
Holland8
 
25
22 oktober 2019 om 19:19
Hahaha wel Donny op die lijst en Ziyech, Neres en Tagliafico niet... Het marketingcircus rondom die jongen neemt steeds gekkere vormen aan. Ach als je de lijntjes binnen France Football een beetje kent dan krijg je kennelijk zelfs zo een gemiddelde speler op als Donny op de lijst boven spelers als Ziyech, Neres, Tagliafico en veel andere echte topspelers uit binnen en buitenland.
 
JdHk
 
15
22 oktober 2019 om 19:31
Echt jongen, jij moet wel een troll zijn. Anders: neem proffesionele hulp.
 
Holland8
 
8
22 oktober 2019 om 19:39
@jdhk Misschien kun je inhoudelijk reageren op mijn post. Dat zou ik wel op prijs stellen.
 
Nick Danninga
 
9
22 oktober 2019 om 20:21
Inhoudelijk reageren? Waarop? Op " als je de lijntjes binnen France Football een beetje kent?" Welke lijntjes?er is maar 1 inhoudelijke reactie: ik zie jou de kerst niet halen.
 
Holland8
 
3
22 oktober 2019 om 20:39
@dick Nanninga Misschien kun je gewoon aangeven of je het niet eens bent met mijn verontwaardiging dat Donny wel op de lijst staat en bijvoorbeeld Ziyech en veel andere absolute topspelers niet. Vind je het gek dat ik het wat merkwaardig en zelfs curieus vind? Ben je het niet met me eens? Geef dat dan gewoon aan en als je je mening dan ook nog onderbouwt dan begint dat op een inhoudelijke reactie te lijken.
 
buitenspelval
 
12
22 oktober 2019 om 22:31
@Holland8. Voor eens en voor altijd: het management rond Donny van de Beek heeft niet de almachtige controle over de complete Nederlandse media, de volledige groep analisten, de technische staf van Ajax en Oranje en nog veel meer waarvan jij vermoedt dat ze in zijn macht zijn van Donny’s agenten. Laat staan dat zij invloed hebben op een Frans tijdschrift als Frans Football. We weten allemaal inmiddels dat jij vreemde spoken ziet ronddwalen om Donny. Ja, dát is gek en curieus, zo gek en curieus, dat men zich niet afvraagt of je een troll bent.
 
 
3
22 oktober 2019 om 19:33
Hebben ze toch maar mooi opgeleid in Tilburg.
 
The Shins
 
9
22 oktober 2019 om 19:41
Ja, wie herinnert zich niet zijn fantastische spel bij Willem II waarmee hij een transfer naar Barcelona afdwong?
 
sportweek86
 
8
22 oktober 2019 om 19:43
Gelukkig heeft ajax dit tijdig erkend, er naar gehandeld, en geperfectioneerd. Er zijn ook clubs die zo blind zijn dat ze messi voor een ton nog links zouden laten liggen, en zich op degelijke dravers uit de vaderlandse competitie richten.
 
dreetje888
 
3
22 oktober 2019 om 20:32
Ik denk gezien het spel van vorig jaar dat donny hoge ogen gaat gooien gezien zijn spel op het hoogste podium , namelijk CL