Frank de Boer krijgt zijn zin met speelschema voor WK-kwalificatiereeks
Dinsdag, 8 december 2020 om 20:09

De FIFA heeft het speelschema voor de WK-kwalificatiecyclus voor het eindtoernooi in Qatar bekendgemaakt. Het Nederlands elftal opent de reeks op woensdag 24 maart met een uitwedstrijd tegen Turkije, precies zoals bondscoach Frank de Boer maandagavond wenste. "Meteen Turkije-uit zou wel lekker zijn, want tegen die tijd zijn er misschien nog steeds geen toeschouwers welkom", gaf De Boer aan.

De Boer zei verder te hopen op een interlandperiode in maart met serieuze tegenstand, aangezien er richting het EK komende zomer weinig wedstrijden voor Oranje zijn om zich voor te bereiden op die eindronde. Het Nederlands elftal moet het in maart doen met WK-kwalificatiewedstrijden thuis tegen Letland en uit tegen Gibraltar, naast dus het uitduel met Turkije.

Meer: Johan Derksen: ‘Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal’

Na het EK volgt in september een nieuwe interlandperiode met wedstrijden tegen Noorwegen (uit), Montenegro (thuis) en Turkije (thuis). In oktober volgt een periode met twee duels: Letland (uit) en Gibraltar (thuis). In november volgen de laatste twee wedstrijden uit de kwalificatiecyclus tegen Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis).

Nederland moet eerste eindigen in Groep G om zich direct verzekeren van een ticket voor het WK 2022 in Qatar. Mocht Oranje tweede eindigen in de poule, dan is er een sluiproute om via de play-offs het wereldkampioenschap alsnog te bereiken. Ook kwalificeren de twee best presterende landen uit de Nations League die in hun WK-kwalificatiegroep niet bij de beste twee eindigen zich voor het WK.

Meer nieuws
   
15:27
15:27
Schouten plaatst na topseizoen PSV kanttekening: 'Of ik daar blij mee moet zijn'
0
   
15:11
15:11
Peter Bosz in tranen na kampioenschap PSV: 'Hij hoort hier bij te zijn'
14
   
15:09
15:09
Chelsea wil Lukaku als ruilmiddel gebruiken om komst nieuwe spits te realiseren
6
   
15:05
15:05
Interview Veerman wordt ruw verstoord door flinke bierdouche: 'Ik drink niet'
7
   
14:36
14:36
Ajax-trainer Van 't Schip feliciteert PSV en geeft credits aan Peter Bosz
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Oortap
 
17
8 december 2020 om 20:13
Turkije uit vind ik zelf niet eens zo'n probleem. Juist de thuiswedstrijd kan altijd spoken als er publiek is toegestaan.
 
PSVAR78
 
1
8 december 2020 om 20:21
Mooi dat we eerst 2 zware partijen krijgen, mochten we daar averij oplopen. Dan is er nog voldoende perspectief om het te herstellen.
 
Sanderr
 
13
8 december 2020 om 20:32
Eentje maar toch? Alleen Turkije uit. Letland thuis en Gibraltar uit lijken me wel te doen
 
Silencioo
 
1
8 december 2020 om 20:21
Hopelijk volle bak publiek na de zomer. De laatste 4 wedstrijden zijn dan ook gunstig Turkijke en Noorwegen op papier de moeilijkste en beide eerst uit. maar waarschijnlijk heeft Nederland het lastiger tegen een makkelijkere tegenstander.
 
Sanderr
 
3
8 december 2020 om 20:35
"..waarschijnlijk heeft Nederland het lastiger tegen een makkelijkere tegenstander." Dat geldt tot op zekere hoogte misschien, maar Letland, Gibraltar en Montenegro versla je uit en thuis gewoon gemakkelijk natuurlijk, dat zijn stuk voor stuk dwergen in het Europese voetbal.
 
GluubsterTJ
 
4
8 december 2020 om 20:43
Frank zijn zin! Mooi, nu lekker aan de bak. Hoop het echt, ook de Boer is wel weer eens een succes gegund. Maar wat ik tot nu toe gezien heb van Frank bij het NL-elftal stemt mij niet heel positief... Zijn plan A is prima en kijk ik graag naar, mits het geen eindeloos gebrei wordt. Op grote toernooien echter zitten er altijd wedstrijden tussen die kwaliteiten op andere kwaliteit vragen. Ik vrees dat Frank daar niet goed op voorbereid is.
 
Sulejmanii
 
5
8 december 2020 om 20:47
Dat zogenaamde gebrei is zulke achterhaalde onzin, hij heeft nota bene aangegeven dat je speelt naar de kwaliteiten van je spelers. De poort stond juist te ver open bij vlagen, zo aanvallend speelde Frank de Boer. Maar goed we zullen het allemaal gaan zien, ik heb er super veel zin in! Haal je deze poule niet, dan verdien je het Wk in Qatar niet eens.
 
GluubsterTJ
 
3
8 december 2020 om 20:54
@Sulejmani: ik zeg ook niet dat dat tot noch toe het geval is. Ik weet alleen uit ervaring dat zijn manier van spelen zich daarin wel KAN gaan uiten als het niet loopt. Dat is ook precies waar het wringt in mijn optiek: we hebben geen plan B...Verder zit ik nog serieus in twijfel of ik het WK zelf ga kijken omwille principes. Daar ben ik nog niet helemaal uit.
 
recoba19
 
0
8 december 2020 om 20:55
Weet niet wat Frank nou weer allemaal weer zegt,ik denk dat iedereen liever in een vol turks stadion gaat spelen dan in een spookstadion waar niemand zit,dus liever had je eerst een uitwedstrijd gehad in een leeg Gibraltar stadion
 
GluubsterTJ
 
1
8 december 2020 om 21:02
Zo'n vol stadion kan de Turken absoluut vleugels geven. Dat heeft het verleden meermaals uitgewezdn. In dat opzicht zegt de Boer natuurlijk niks geks. Bij Gibraltar maakt het niet zoveel uit of het stadion vol of leeg is??.
 
recoba19
 
0
8 december 2020 om 21:08
Ja dat zeker maar als voetballer speel je toch het liefst in een vol turks stadion dan een lege,voor zulke wedstrijden word je voetballer.
 
GluubsterTJ
 
4
8 december 2020 om 21:15
Haha dat zal ik zeker niet in twijfel trekken. Het zorgt zeker voor meer vuurwerk(letterlijk en figuurlijk).
 
Mackolik
 
1
8 december 2020 om 21:55
Eerlijk gezegd kan ik mij niet zo goed herinneren of het Nederlandse elftal daar ooit last van heeft gehad om in heksenketels te spelen. Volgens mij heeft NL meer problemen met een slecht veld dan supporters. Verbeter me indien het wel zo is dat NL in het verleden bezweken is onder druk van fans van de tegenstander.