'Frank Lampard is supergecharmeerd van spelers zoals Hakim Ziyech'
Donderdag, 13 februari 2020 om 19:19

Hakim Ziyech maakt de juiste keuze met zijn overstap van Ajax naar Chelsea, zo voorspellen Ed de Goeij en Khalid Boulahrouz. De voormalig internationals van het Nederlands elftal hebben allebei een verleden op Stamford Bridge en houden de verrichtingen van Chelsea nog scherp in de gaten. Ziyech, die voor minstens veertig miljoen euro overkomt in de zomer, zal volgens De Goeij en Boulahrouz de vruchten plukken van de aanwezigheid van trainer Frank Lampard.

Tussen 1990 en 1997 speelde De Goeij voor Feyenoord, waarna hij zes seizoenen doorbracht bij Chelsea en 123 competitieduels speelde. Als hij door het Algemeen Dagblad wordt gevraagd of Chelsea de juiste club is voor Ziyech, stelt hij dat dat 'dit jaar wel' het geval is. "Met Lampard aan het roer speelt Chelsea dit seizoen echt leuk en attractief voetbal. Echt het voetbal waarin Ziyech tot zijn recht komt. Ook denk ik dat hij op meerdere posities kan spelen. De afgelopen jaren hebben dat laten zien. Chelsea is gewoon een mooie club en op dit moment zeker een goede stap voor hem."

Boulahrouz is diezelfde mening toebedeeld. Een 'aantal jaar geleden' zou Chelsea niet de juiste club zijn geweest voor Ziyech, aldus de voormalig verdediger. "Door de vele trainerswissels de laatste jaren was het niet stabiel natuurlijk. Vooral onder Antonio Conte vond ik er niks aan. Ziyech moet Ziyech kunnen zijn. En onder Frank Lampard kan hij dat. Frank houdt net zoals Hakim van mooi voetbal", legt Boulahrouz uit. Lampard zwaait sinds dit seizoen de scepter bij Chelsea en staat momenteel op de vierde plaats in de Premier League met zijn ploeg.

Volgens Boulahrouz zal Ziyech aanpassingsproblemen kennen, maar gaat hij die overwinnen. "Zijn voorzetten en steekballen zijn van zo'n hoog niveau. In mijn ogen is dit echt de juiste stap die Hakim kon maken. Lampard is supergecharmeerd van spelers zoals Hakim, dus in mijn ogen is dit zeker de juiste club, honderd procent", stelt de Kannibaal, die denkt dat Ziyech in Londen zijn eigen spel kan blijven spelen. "Het is een voordeel dat hij een hele voorbereiding mee kan doen. Zo kan hij wennen aan het leven in Londen, dit zal hem alleen maar helpen. Laat hem gewoon zijn ding doen en dan ziet de toekomst er rooskleurig uit, voor zowel Chelsea als Ziyech."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
sannedijkstra
 
4
13 februari 2020 om 19:25
Chelsea heeft Zyiech mooi binnen voor een prikkie en wat dat betreft is het een goedkope speler en mocht het niet lukken dan is het niet anders. Zyiech heeft kwaliteiten die Chelsea kan gebruiken al krijgt Hakim in de Pl wel meer weerstand en minder ruimte dus we moeten het nog zien ondanks wat redelijke wedstrijden in de Cl.maar 45 miljoen euro voor de beste speler dit seizoen van Ajax is echt goedkoop en Chelsea en Zyiech lachen zich rot.
 
SpeedyAFC
 
44
13 februari 2020 om 19:29
Niemand lacht zich rot, Ziyech en Ajax hadden duidelijke afspraken. Volgens zijn vorige contract kon hij voor 30 miljoen euro vertrekken. Dankzij de contract verlenging kan Ajax nu tussen de 40-44 mijoen euro vangen. En wat redelijke wedstrijden in de CL? Kom op zeg. Tegen Chelsea, tegen Real Madrid, tegen Tottenham was hij weergaloos. En de rest was ook meer dan goed.
 
sannedijkstra
 
5
13 februari 2020 om 19:31
En waarom denk je dat Ajax maar maximaal 45 miljoen zou kunnen krijgen? Wie heeft daar belang bij terwijl De Jong en De Ligt voor 70 miljoen vertrokken?wie zou daar nu belang bij hebben? Zyiech heeft er belang bij zodat hij lekker tekengeld kan krijgen, lekker geniepig gehandeld en ondertussen maar lachen en nepemotie tonen, bah bah. Geldwolf.
 
vfl_bmg
 
16
13 februari 2020 om 19:36
Wat dacht je van de leeftijd van Ziyech in vergelijking met die van De Ligt en De Jong?
 
isco1
 
33
13 februari 2020 om 19:37
Sanne, Sanne toch. Ziyech kon vorig jaar al weg voor een veel lager bedrag. Dit bedrag was al veel langer afgesproken, al voordat hij zo goed was. Dit is een winst-winst deal voor beide partijen. 70 miljoen was nooit een optie geweest, dus zet dat uit je hoofd.
 
SpeedyAFC
 
15
13 februari 2020 om 19:39
Dat is wat Ajax met Ziyech afgesproken heeft, hij mocht relatief goedkoop vertrekken. Maar 45 mio is meer dan de 30 mio waarvoor hij eerst af te halen was. Niks geniepig aan, gewoon conform de afspraken die overmars met hem gemaakt heeft. Ajax heeft jaren genoten van Ziyech, prima prestaties in de CL en eredivisie en uiteindelijk een dikke winst van bijna 25 miljoen euro.
 
sannedijkstra
 
3
13 februari 2020 om 19:40
Die paar jaartjes maakt niks uit. Dat is een slap excuus. Zyiiech is geen 30 jaar hoor. Zyiech heeft vooral aan zichzelf gedacht tijdens de contractbesprekingen zodat meneer veel tekengeld kon krijgen. Mag wel maar doe dan niet alsof je wel ziet wat er op het pad komt en dat het allemaal in stappen moet etc. Ajax loopt gewoon minimaal 20 miljoen euro mis waarvan Zyiech ze nu lekker een deel van gaat opstrijken.
 
ShadyNG
 
16
13 februari 2020 om 19:44
Paar jaartjes? De ligt en Ziyech schelen gewoon meer dan 6 jaar hoor. In de zomer was Ziyech goedkoper dan nu en toen was enkel Sevilla concreet. Waarom zou die nu voor meer dan 60 miljoen verkocht kunnen worden dan?
 
Nijogeth
 
3
13 februari 2020 om 19:52
Waarom zou Ziyech aan Ajax denken? Meneer heeft zelfs water bij de wijn gedaan, door zijn afkoopsom eruit te laten halen. Daar stond een mondelinge overeenkomst tegenover dat hij voor een bod van 40+ weg mocht. Dat is voor Ajax uiteraard dan de 30 miljoen die er eerst in stond. Ziyech had niet eens hoeven verlengen in 2018, deed dat toch en heeft in 2019 nog eens mogelijk gemaakt dat Ajax meer voor hem kon vragen.
 
SpeedyAFC
 
6
13 februari 2020 om 20:43
Preciers dat. Keurig van Ziyech, keurig van Ajax dat ze woord houden. Ajax heeft jarenlang een hele goede voetballer gehad en houdt er nog iets van 25 miljoen euro aan over ook
 
myajaxforever
 
3
13 februari 2020 om 23:43
Speedy,laat hem maar, is aan dovemansoren gericht. Die luistert niet en blijft als een haperende plaat maar doorgaan.ziyech zou een paar seizoenen al verkocht worden, en kwam ook onder die voorwaarde binnen bij Ajax. En omdat Roma afketste en Ajax niet met lege handen wilde komen, heeft Ziyech uit loyaliteit zijn contract met een seizoen verlengd met een gelimiteerde som van 30 mil.daarna heeft hij nog een keer verlengd en een verbeterd salaris gekregen. Ziyech is juist uiterst loyaal geweest en had 2x de club voor niks kunnen verlaten. Het siert hem dat hij dit deed. En dan zijn er nog mensen die maar blijven doordrammen...
 
HupVanDeDonk
 
0
14 februari 2020 om 06:05
Het lijkt me niet dat Chelsea recht tot lachen heeft, voor 30 miljoen kwamen alleen AS Roma en Sevilla voorbij. Het is wel zo dat Ziyech mogelijk goed past bij Chelsea's speelstijl.
 
AFCfokke
 
1
13 februari 2020 om 19:32
Laten we wel zijn, Ziyech wilt serieus genomen worden. Chelsea doet er nu alles aan om het te laten lijken alsof ze hem serieus nemen, op voorspraak van Lampard (en de Visser I assume). Perfecte situatie voor iedereen. Maar Chelsea is een wapperende vlag gebleken over langere periode. Als Ziyech goed wordt gebruikt kan hij een enorm succes worden, en het lijkt alsof de trainer hem op juiste manier waardeert.
 
sannedijkstra
 
3
13 februari 2020 om 19:37
Als Zyiech bij Chelsea heel goed speelt zullen ze hem wel serieus nemen en zijn weeksalaris zal ook wel zodanig zijn dat Chelsea hem serieus neemt. En Zyiech moet gewoon zorgen dat hij goed speelt en het geld waard blijkt te zijn.
 
mcgregor
 
0
14 februari 2020 om 02:20
Mooie club voor een mooie speler. Ik hoop dat ze Onana ook overnemen. Chelsea gaat veel plezier beleven aan hakim