Frankrijk poetst heerlijke goal Phil Foden weg in bizarre slotfase
Dinsdag, 18 juni 2019 om 22:57

Frankrijk heeft dinsdagavond in een tumultueus duel met 1-2 gewonnen van Engeland op het EK Onder-21 in Italië. Phil Foden, die afgelopen seizoen zijn doorbraak beleefde bij Manchester City, dacht tien minuten na rust het enige doelpunt te hebben gemaakt. Les Bleus toonden echter veerkracht en trokken de overwinning in extremis naar zich toe. De Fransen wisten tot tweemaal toe een strafschop te verprutsen, al bleek dat uiteindelijk niet desastreus te zijn. Eerder op de avond won Roemenië met 4-1 van Kroatië in de andere wedstrijd in groep C.

Voormalig Vitesse-aanvaller Dominic Solanke had na ruim een kwartier spelen van grote waarde kunnen zijn voor the Three Lions. De thans bij Bournemouth spelende Engelsman kreeg het echter niet voor elkaar om een opgelegde mogelijkheid te benutten. Aan de andere kant had Moussa Dembélé enige tijd later alle reden om teleurgesteld te zijn. De Franse aanvaller, ploeggenoot van Memphis Depay bij Olympique Lyon, zag een strafschop worden gekeerd door Dean Henderson.

Foden had in de tweede helft wel reden tot juichen. De jeugdexponent van the Citizens kreeg de bal op ongeveer dertig meter van het doel aangespeeld, dolde de gehele defensie van Frankrijk en liet Paul Bernardoni kansloos met een geplaatste schuiver in de verre hoek. De euforie in het Engelse kamp was kort daarna alweer grotendeels verdwenen, want Hamza Choudhury kreeg een rode kaart voorgehouden na een onbesuisde tackle in het eigen strafschopgebied.

Niet Dembélé, maar clubgenoot Houssem Aouar ging dit keer achter de bal staan. Wonderlijk genoeg miste ook de middenvelder van Lyon, want zijn inzet kwam via de paal weer het veld in, tot afgrijzen van alles en iedereen bij Frankrijk. De wat ongelukkig spelende Solanke maakte in de slotfase plaats voor Mason Mount, die eveneens een verleden bij Vitesse heeft. Het tiental van Engeland, dat in de kwalificatiecyclus Oranje ver achter zich liet, was heel dicht bij een knappe overwinning, maar capituleerde in extremis. Jonathan Ikoné produceerde de gelijkmaker en ver in blessuretijd bezorgde de door Manchester United begeerde Aaron Wan-Bissaka middels een eigen doelpunt onbedoeld Frankrijk de volle buit.

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
0
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Nick_10
 
3
18 juni 2019 om 23:09
Man man man, wat is die Phil Foden goed zeg! Jammer van die rode kaart, vond Engeland beter. Tuurlijk hebben de Franse ook goede spelers maar de Engelse zijn technisch zeer begaafd. Lopen leuke spelers op dat toernooi rond. Toch is mijn favoriet Italië maar Engeland kan ook zeer ver komen. Outsider blijft voor mij Servië! Die kunnen veel beter dan ze eergisteren hebben laten zien. Sterker nog die moeten beter! Tot nu toe chiesa en foden spelers van het toernooi.
 
bruh
 
9
18 juni 2019 om 23:15
Vond frankrijk vandaag ook wel erg tegenvallen. Aouar en dembele hadden totaal niet hun dag terwijl dat normaal gesproken aanvallend gezien hun belangrijkste spelers zijn. Foden is idd echt een fantastisch talent. Als die niet echt zijn kansen gaat krijgen bij city dan moet er toch wel een club zijn die hem kan wegkapen daar. Hij moet zelf ook wel zien dat andere leeftijdsgenoten bij kleinere clubs een naam voor zichzelf maken en hij een beetje op de bank wegkwijnt en af en toe mag invallen. Wat betreft AWB, gaat er iemand mij nog vertellen dat dat niet de Engelse versie van tete is.
 
bpreal
 
7
18 juni 2019 om 23:32
Volgens mij krijgt foden voldoende speeltijd. Zelfs met de kampioenswedstrijd stond hij basis..
 
Nick_10
 
2
18 juni 2019 om 23:39
Voldoende? Nou echt niet he! Zo giga talent moet iedere week spelen!
 
Sanderr
 
9
18 juni 2019 om 23:58
Hij zat niet eens bij de selectie in de kampioenswedstrijd, laat staan in de basis. Speelde de week er voor wel 55 min tegen Leicester maar dat waren ook slechts spaarzame minuten: in totaal slechts 335 minuten in de PL gemaakt (3 keer basis, 10 keer ingevallen). En daar buiten een kleine 200 minuutjes in de FA Cup, 122 minuten CL. Nog een paar potjes League Cup en ook tegen Chelsea voor de Community Shield in de basis. Al met al jammer dat we hem zo weinig aan het werk zien want dit is inderdaad eem geweldig talent!
 
bpreal
 
0
19 juni 2019 om 00:14
Ja duidelijk! Dacht dat foden echr voldoende speeltijd kreeg etc. Misschien jaartje ergens verhuren waar hij een volledige jaar kan spelen. Dan denk ik aan een club als leicester ofzo.
 
bruh
 
0
19 juni 2019 om 01:28
dat zou idd wel ideaal zijn ja, want met spelers als de bruyne silva etc voor zich zal hij ook komend seizoen niet al te veel minuten maken gezien die spelers onderling al strijden om minuten en soms niet aan spelen toe komen.
 
Japie_Krekel
 
1
18 juni 2019 om 23:10
best een mooie goal van Foden maar wat die Franse verdedigers daar staan te doen is me echt een raadsel
 
bruh
 
5
18 juni 2019 om 23:17
Uhm nja upamecano wilt instappen aangezien foden op hem af dribbelt, waardoor konate denkt okee hij pakt hem wel, maar precies op dat moment keert foden slim en schuift hem er knap in. Die backs van Frankrijk waren idd wel erg matig vandaag. Aouar en dembele overigens ook.
 
OutlawTurk
 
4
18 juni 2019 om 23:13
Haal die Jay Dasilva aub heel snel bij de 1e elftal en verkoop Alonso of Emerson zodat Jay als 2e keus kan functioneren en zichzelf kan bewijzen.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
3
18 juni 2019 om 23:13
Engeland had dit in de eerste helft al af moeten maken, wat een kansen hebben ze gemist. Wat die bondscoach ook allemaal deed na de rode kaart is mij een raadsel. Waarom zo aanvallend wisselen terwijl je met 10 man staat?
 
bruh
 
2
18 juni 2019 om 23:29
Het engelse onder 21 elftal heeft eigenlijk alleen choudhury als goede cvm dus vandaar dat hij mount, die afgelopen seizoen in vorm was, inbracht om toch nog een 3 mans middenveld te hebben. De spitsen ipv de vleugelspelers is denk ik met het idee dat je dan voorin nog een aanspeelpunt hebt waarbij de spitsen ook nog naar de zijkant kunnen uitwijken of de backs eroverheen kunnen komen ipv dat je 2 vleugelspelers hebt met een gat in t midden.
 
RDK010
 
1
19 juni 2019 om 00:13
Ook echt onzin, eerste helft had Frankrijk ook een paar zeer grote kansen.
 
bpreal
 
1
18 juni 2019 om 23:47
Geweldig opgetreden van de scheids, wat een zieke tackel zeg nondeju! Vond eerlijk gezegd voor de rode kaart Engeland beter en betere kansen creëren. Na de rode kaart met rare wissels van Engeland trok Frankrijk de wedstrijd wel terecht naar zich toe. Ondanks matige pot vind ik die Dembele echr een topspits in wording hoor