Frankrijk verzekert zich dankzij 8-0 zege van WK-ticket; Mbappé maakt er vier
Zaterdag, 13 november 2021 om 22:44

Frankrijk heeft zich zaterdagavond op overtuigende wijze weten te kwalificeren voor het WK 2022. Les Bleus wonnen in Groep D met maar liefst 8-0 van hekkensluiter Kazachstan en komen daardoor vier punten los van directe achtervolger Finland. Voor de Finnen is een tweede plek het hoogst haalbare, met nog slechts één duel te spelen. Kylian Mbappé nam maar liefst vier doelpunten voor zijn rekening; Karim Benzema (tweemaal), Adrien Rabiot en Antoine Griezmann maakten de productie compleet.

Mbappé was vanaf het eerste fluitsignaal scherp en opende al snel de score. Na nog geen zes minuten spelen kreeg de spits een lage voorzet van aanvalspartner Benzema en hij drukte af in de linkerhoek: 1-0. De Kazachse doelman Stas Pokalitov kon niet veel aan de treffer doen, maar de tweede was hem alleszins aan te rekenen. Pokalitov schatte een diepe bal op Kingsley Coman totaal verkeerd in, waardoor de buitenspeler hem eenvoudig kon omspelen. Weer stond Mbappé klaar in het strafschopgebied; dit keer om voor een leeg doel binnen te tikken.

De Kazachen kregen geen enkel moment grip op het elftal van Didier Deschamps, vooral niet op de uitstekend spelende Coman. Na al grote mogelijkheden gecreëerd te hebben voor Benzema en Mbappé mocht de aanvaller van Bayern München in de 32ste minuut ongehinderd aanleggen voor een voorzet. De bal zweefde richting strafschopstip en vond wederom Mbappé, die nog maar eens zijn sterrenstatus bevestigde en geweldig binnenknikte in de verre hoek. Het betekende de 3-0 en een loepzuivere hattrick: de eerste voor Mbappé in het shirt van het nationale elftal. De buit leek wel binnen voor de thuisploeg; geen enkel signaal wees erop dat Kazachstan ook maar iets zag te halen.

Toch namen de Fransen geen gas terug. De tweede helft was die van Benzema: in de 55ste minuut tikte hij een lage voorzet van Theo Hernández binnen, vier minuten later was hij zelf het eindstation van een door hem opgezette aanval. Mbappé zag een kwartier voor tijd zijn vierde treffer afgekeurd worden wegens buitenspel, voordat Rabiot alsnog voor de 6-0 zorgde. Griezmann legde een corner panklaar op het hoofd van de middenvelder van Juventus, die hard binnenkopte voor zijn allereerste interlanddoelpunt.

Even later deed Griezmann zelf ook nog een duit in het zakje. De aanvaller werd neergehaald door Vladislav Vasiljev en ging achter de bal staan voor de 7-0. Mbappé maakte er zelfs nog 8-0 van door eenvoudig binnen te tikken op aangeven van invaller Moussa Diaby. Zonder ook maar een schot te lossen in de tweede helft dropen de Kazachen af en mogen de Fransen zich opmaken voor de eindronde in Qatar.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
1
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
16
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
18
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Maugaza
 
10
13 november 2021 om 22:49
Fantastische wedstrijd gezien van Les Bleus. Gespeeld met het hart, zeker gezien de gebeurtenissen exact 6 jaar geleden. Coman, pfff ik heb hem nog nooit zo goed zien spelen. Zelf kante probeerde wat technische hoogstandjes uit.
 
SosuhSZ
 
51
13 november 2021 om 22:49
Benzema x Mbappe is een van de meest gruwelijke duos die ik ooit heb gezien. Begrijpen elkaar alsof ze al 10 jaar samen spelen. Coming soon to the Bernabeu...
 
CMG-
 
31
13 november 2021 om 23:01
Benzema is eigenlijk een spits dat met elke aanvaller kan spelen, is voetballend zo goed en is op het veld ook altijd opzoek naar combinaties. Een geweldenaar, wat een trio zal dat worden, echt jammer dat Benzema al op leeftijd is.
 
DeLinksbuiten
 
43
13 november 2021 om 22:52
Benzema - Mbappe- Vini gaat bi-zar worden
 
CMG-
 
16
13 november 2021 om 23:02
Heel veel snelheid, kwaliteit, diepgang. Wauw gewoon.Zeer spijtig dat Benzema volgende maand alweer 34 wordt. Maar goed hij is een type Zlatan dat in de bal komt, voetbalt vooral in de bal, zijn voetballende kwaliteiten en inzicht gaan niet zomaar achteruit gaan. Heeft het nooit van zijn snelheid moeten hebben, met een beetje geluk kan hij nog 3-4 seizoenen schitteren.
 
BR-7
 
8
14 november 2021 om 00:18
Sorry dat ik het zeg, maar wat een slechte samenvatting van Benzema. Type Zlatan noemen is natuurlijk al ridicuul, maar zeggen dat hij het niet van z’n snelheid moet hebben? Hij was echt vliegensvlug in zijn jongere jaren.
 
CMG-
 
6
14 november 2021 om 00:32
Benzema is zeker een type Zlatan. Voetballende beide heel sterk, komen beide in de bal, de bal ophalen. Zlatan is misschien nog meer een target man, maar beide zijn voetballend werelds.Oh jongen toch, Benzema was in zijn periode bij Lyon vast wel ‘snel’ maar hoevaak zie jij hem op snelheid zijn tegenstander voorbij dribbelen? Of met snelheid achter de verdedigers de diepte inlopen? Is totaal niet zijn stijl en daar ligt zijn kwaliteit niet.De manier waarop Benzema voetbal geeft mij een reden om te geloven dat hij lang niet op is en nog heel lang meekan.
 
SosuhSZ
 
2
14 november 2021 om 00:38
Ik denk dat jullie iets anders bedoelen. Je kan 'moet het niet van snelheid hebben' opvatten als 1. Benzema is niet snel of 2. Benzema heeft geen snelheid nodig. CMG bedoelt volgens mij het tweede terwijl BR juist het eerste. Allebei zijn waar. Benzema is niet meer zo snel maar speelt ook puur op techniek en klasse waardoor dat niet uitmaakt. Zlatan speelt meer op kracht maar wel redelijk vergelijkbaar met Benzema
 
FeyeFcU
 
32
13 november 2021 om 22:52
En dat mensen, is hoe je je kwalificeert voor een eindtoernooi.
 
Congolaantje95
 
8
13 november 2021 om 22:56
Geweldige wedstrijd weer van mijn prachtig landje! Beter gaan we de WK beker prolongeren. Je fais mon retour comme Benzema aaaahhhhh Allez Les Bleus aaaahhhhh ???? #sonaarNiska
 
CMG-
 
15
13 november 2021 om 22:58
Een natte droom van elke Madridista denk ik. Wat een duo is Kylian en Benzema, gunnen elkaar ook veel en voelen elkaar ook goed aan. Kylian Mbappé wat een hattrick ook, mooie doelpunten vooral zijn kopdoelpunt dat zie ik niet vaak bij hem, maar was echt prachtig ingekopt.
 
ericvanloo
 
13
13 november 2021 om 23:13
Mbappe is heerlijk in vorm net als Benzema, maar laten we nu voor eens en altijd die domme fans eens benoemen die roepen dat Zuid Amerikaanse kwalificatie niks voorstelt, deze mensen hebben nog nooit een wedstrijd gezien tussen zuid amerikaanse landen, want laten we eerlijk zijn hoe de europeese teams zich kwalificeren slaat helemaal nergens op. Duitsland wint met bijna 10--0 net als Frankrijk nu, statistieken op krikken voor Mbappe en Benzema, tegen deze landen.
 
SosuhSZ
 
31
14 november 2021 om 00:44
Jullie Messi fans zijn echt zo onzeker mijn god
 
ericvanloo
 
5
14 november 2021 om 01:06
Onzeker??? Waar heb je het in hemelsnaam over??? Ik heb het over het kwalificeren in Zuid Amerika en in Europa/ waarom haal je Messi erbij??? Omdat ik toevallig fan ben van Messi wil niet zeggen dat ik niet realistisch hier naar kan kijken, en de uitslagen die we in Europeese kwalificatie zien zie je amper/nooit in Zuid Amerika.
 
Unbeliebeble
 
20
14 november 2021 om 05:09
1+1=2 Dat je een Messi fan bent steek je niet onder stoelen of banken. Dus de enige reden waarom je dat aanhaalt is vanwege de kritiek die er de laatste tijd was op het feit dat Messi als favoriet wordt gezien voor de ballon dor vanwege de winst van de Copa. De enige relevantie van je opmerking is daarom om dat argument te proberen te weerleggen. Alleen de Copa bestaat uit een kwalificatieronde van twee groepen van in totaal dus 10 teams waarvan er 8 doorgaan. Verder heb je sowieso maar een klein selecte groep die steevast deelneemt aan dit toernooi. Nu worden er af en twee gastlanden uitgenodigd. Als Europa een zelfde format zou hanteren dan had je meer dan 8-10 sterke landen gehad die, als we even het format van de CA lenen, mee zouden doen. De Europe top is ook gewoon veel sterker dan die van Z-A. Laten we even teruggaan naar je argument dat je zulke grote uitslagen in Z-A niet ziet. Dat lijkt me toch evident? Als het EK voortaan alleen gespeeld zou worden door Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, België, Spanje, Engeland, dan had je ook nooit van die geflatteerd uitslagen gehad. Opmerking verdient nog dat ik de subtop-landen buiten beschouwing heb gelaten (Nederland zou ik zelf op dit moment ook subtop vinden maar ik ben gul). Nu de CA twee gastlanden uitnodigt zitten daar ook heel af en toe landen tussen van het niveau Gibraltar. Denk aan een Haïti in 2016 die een 7-1 uitslag om de oren kreeg. Maar de kans op zulke uitslagen is dus in de Copa veel geringer omdat het format zo is dat er vaste selectie is van top- en subtoplanden deelnemen en maar slechts twee gastlanden meedoen die dan ook nog buitencategorie moeten zijn. De gastlanden zijn vaak ook gewoon subtop of net daaronder. Kortom, je vergelijking gaat geenszins op. De Copa kent 3-4 echte toplanden terwijl we in Europa met alleen de toplanden (dus de subtop niet eens meegerekend) een CA a la een Super League kunnen organiseren.
 
LaUndecima11
 
2
14 november 2021 om 01:11
Zo zielig dit gewoon hoe jij je gelijk wilt halen. En haalt meteen de 2 uitzonderlijke wedstrijden eruit man man man schaam je
 
real8madrid
 
8
13 november 2021 om 23:35
Pfoe die Mbappe en Benzema zijn wel een heerlijk duo hoor. Dan te bedenken dat ze nu een wedstrijd of 10 hebben samen gespeeld. Als Mbappe tekent bij Madrid gaan we verwend worden volgend seizoen (en hopelijk nog een jaar langer ook).
 
Aqua1
 
1
14 november 2021 om 00:53
Kon Mbappe in november niet zo voorcontract tekenen? Jezus wat zou ik hem graag nu in het maagdelijk wit willen zien
 
Unbeliebeble
 
12
14 november 2021 om 00:15
Benzema en Mbappe hebben al sinds de terugkeer van eerstgenoemde bij het Franse elftal een bromance. Die twee voelen elkaar zo goed aan! Dat is denk ik ook wel de kracht van Benzema: hij kan met iedereen spelen en heeft er geen moeite mee om met zijn kwaliteiten een ander te laten floreren. Ik kan niet wachten tot Mbappe naar Madrid komt.
 
 
0
14 november 2021 om 04:38
mooie wedstrijd weer van de Fransen,als ze echt gaan ben je verloren als ploeg tegen ze.