'Franse en Duitse concurrentie voor PSV in strijd om Ajax-jeugdexponent'
Donderdag, 9 april 2020 om 12:19

Azor Matusiwa speelt pas sinds afgelopen zomer voor FC Groningen. De kans dat hij de Trots van het Noorden echter alweer snel gaat verlaten lijkt aanwezig, aangezien er vanuit Frankrijk berichten komen over concrete interesse in de 21-jarige middenvelder.

Eurosport weet te melden dat Stade Reims momenteel in gesprek is met Groningen over een transfer van de controleur. Naast de club uit het noorden van Frankrijk is er naar verluidt vanuit Duitsland ook een concrete aanbieding door FC Augsburg neergelegd in het Hitachi Stadion.

Matusiwa kan er volgens de berichtgeving echter ook voor kiezen om in de Eredivisie te blijven. De middenvelder, die werd opgeleid door Ajax, zou namelijk eveneens in de nadrukkelijke belangstelling staan van PSV. De Eindhovenaren staan volgens Eurosport 'voortdurend' in contact met de entourage van Matusiwa.

De middenvelder ligt nog tot medio 2023 vast bij Groningen, dat daardoor een sterke onderhandelingspositie bezet. Matusiwa stond tussen 2013 en 2019 onder contract bij Ajax en speelde zijn laatste halfjaar in Amsterdamse dienst op huurbasis voor De Graafschap. Na zijn terugkeer uit Doetinchem volgde een definitief vertrek uit Amsterdam.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
2
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Skede
 
45
9 april 2020 om 13:25
Als je niet weet hoe hij het doet kun je ook niet weten of PSV beter kan krijgen toch?
 
teetje
 
2
9 april 2020 om 14:07
Beetje rare reactie, als je hem niet ziet spelen. Was het type speler dat Ajax vorig jaar miste. Heeft het laatste half jaar in Doetinchem ontzettend veel indruk gemaakt en trekt die lijn dit seizoen door. PSV is niet zijn top als jij daar naar toe zou gaan
 
Viking
 
5
9 april 2020 om 14:10
Defensief is Matusiwa ijzersterk, voetballend is hij niets bijzonders, maar hij zoekt wel heel veel de optie vooruit. Tov Reis vind ik hem een stuk meer solide, fysieker ook. Reis vond ik vooral heel goed in het drukzetten, maar verdedigend had hij altijd nog wel een fysieke speler naast zich nodig. Matusiwa kan die controleurs rol in zijn eentje invullen en is daar ook in de statistieken voor Eredivisie begrippen zeer goed in.
 
GunnerFCG
 
7
9 april 2020 om 12:33
Azor doet het prima en is nog jong. Hij is het type speler dat totaal niet opvalt, maar waarschijnlijk moeiteloos meedoet op een hoger niveau. Als ik mij niet vergis is hij redelijk goedkoop opgepikt, dus als je er rond de 2,5 -3,5 miljoen uit kan halen een prima rendement.
 
wolterx
 
23
9 april 2020 om 12:41
Geen idee hoe duur hij was maar zal niet meer dan paar ton zijn geweest lijkt me, heeft specifieke kwaliteiten vooral in het terugwinnen van de bal maar mag aan de bal zelf nog best wat stappen zetten wilt hij in de top van de Eredivisie zoals bij PSV zich de basis inspelen. Franse voetbal zou wel bij hem passen denk ik, niet niveau PSG natuurlijk maar een middenmoter in Ligue 1 zal hij echt wel een gewaardeerde kracht worden. Heeft zich laatste 1,5 jaar goed ontwikkeld met vlieguren bij De Graafschap en Groningen, mooi om te zien.
 
 
5
9 april 2020 om 12:44
Ik heb hem vorig seizoen een half jaar bij de Graafschap mee gemaakt. Ondanks dat ik besef dat hij nog jong is en stappen kan maken vraag ik mij wel af of dit een speler is waar PSV nu echt op zit te wachten.
 
wolterx
 
16
9 april 2020 om 12:52
Ligt eraan wat Roger Schmidt van plan is, als hij echt van plan in het middenveld vol te laten pressen dan kan Matusiwa best werken. Zeker als je Hendrix voor een mooie prijs kan verkopen, ik denk dat Matusiwa qua intercepties namelijk heel hoog zal scoren in zo'n systeem. Alleen moet er wel echt een goede voetballer naast om te voorkomen dat Matusiwa gaat proberen de aanval in stelling te brengen. Met zijn snelheid, loopvermogen, fysieke duelkracht en defensieve kwaliteiten kan hij in juiste systeem echt wel bruikbaar zijn voor sommige ploegen. Maar op dit moment lijkt PSV me nog net wat te hoog gegrepen, vooral door zijn kwaliteiten aan de bal die voor een middenvelder bij een topclub net te min zijn imo.
 
Bobiku29
 
4
9 april 2020 om 13:33
Precies Wolter. Matusiwa is een speler die naadloos aansluit op de speelwijze van Schmidt. Ik zou het een zeer verstandige zet vinden om hem te halen. Heeft inderdaad nog wel stappen te zetten, maar dat kan bij PSV. Als hij ze bij Reims of Augsburg zet, is hij voor PSV niet meer haalbaar
 
TVL11
 
13
9 april 2020 om 12:49
PSV moet voor Zeefuik en Veerman gaan.
 
MitchKot
 
6
9 april 2020 om 12:52
Wat moet Psv moet deze spelers? Is het al zeker dat Dumfries weg gaat dan?
 
TVL11
 
14
9 april 2020 om 13:02
Die kans is best groot, AC Milan toont duidelijke interesse in hem en een ruildeal met Dumfries + wat miljoenen tegen Rodriguez zou echt geweldig zijn. Als je dan Zeefuik haalt zit je met de backs al goed. En een voetballer als Veerman naast een afpakker als Matusiwa (als ik matusiwa zo goed omschrijf?) zou ook goed kunnen uitpakken.
 
Rossumpsv
 
4
9 april 2020 om 13:08
Zeefuik zou ik een goede optie vinden als opvolger van Dumfries. Ik acht Teze daar echt nog niet goed genoeg voor. Al helemaal niet in het spel dat Schmidt wil spelen. Veerman vind ik fijne speler, maar vind ik net als Matusiwa niet de spelers waar PSV naar op zoek moet. We hebben het met Maher/ramselaar gezien dat de stap naar de top een grote is. Ik verwacht dat de Jong ook met betere spelers aankomt
 
Andres13
 
3
9 april 2020 om 13:09
Ik vrees dat PSV eerst afscheid moet nemen van een aantal middenvelders om ruimte te maken voor eventueel Veerman en/of Matusiwa. Ik denk niet dat er veel clubs zijn die springen om Hendrix, Rosario of Sadilek binnen te halen. Guti zie ik nog wel vertrekken omdat hij een hogere reputatie heeft als international van een groot land is. Van Afellay moet afscheid worden genomen. Die is gewoon niet goed genoeg meer.
 
memphisdepay
 
0
9 april 2020 om 13:11
In deze tijd vind ik het lastig om te voorspellen wat er gebeurt. Maar normaal gesproken moet er wel interesse zijn voor zulk soort spelers, aangezien ze toch behoorlijk wat wedstrijden gespeeld hebben voor PSV.
 
TVL11
 
9
9 april 2020 om 13:17
Hendrix en Rosario stonden beide nog in belangstelling door Bologna dit seizoen. En Sadilek is voor elke club op de top 4 na een nuttige kracht om erbij te hebben.
 
T. Alavez
 
0
9 april 2020 om 14:35
Hendrix is zeker een nuttige speler om in je team te hebben. Mits je met een echte verdedigende middenvelder speelt. Bologna, Sampdoria, Udinese, Atalanta. Bij zulke teams zou hij goed kunnen passen. Rosario zie ik wel spelen op het tweede niveau in Engeland. Teams die powerplay spelen. Zelfde route als Fer proberen te bewandelen en wie weet wat er nog inzit qua carriere. Voor PSV is het echt noodzaak om in ieder geval Rosario weg te doen en opzoek te gaan naar een veel dynamischer middenvelder.
 
Benzema.
 
22
9 april 2020 om 13:12
Kan mooi op het middenveld samen met Hendrix en Rosario. Of misschien in een ruit spelen met Sadilek er ook nog bij.
 
gomes1psv
 
3
9 april 2020 om 13:27
Geloof geen drol van deze interesse. PSV moet eerst van Hendrix, Sadilek en als het kan Rosario zien af te komen, voordat er weer plaats is voor zo'n 'onzichtbare' verdedigende middenvelder. Bovendien is het zelfs dan nog de vraag of je zo'n type opnieuw moet willen hebben, zeker in het systeem van Schmidt en zeker ook als je verdediging dus duidelijk prioriteit heeft. Zelf word ik een beetje moe van mensen die pleiten voor dit soort 'balanshouders.' Vaak gaan die voorbij aan de analyse dat het eigenlijke probleem bij de noodzaak voor een balanshouder ligt in het feit dat de verdediging te zwak is om zichzelf te kunnen redden. Het feit dat Schmidt ook met twee 'controleurs' speelt in zijn 4-2-3-1-systeem doet daar niet aan af; wat mij betreft heeft PSV met Thomas en Mauro twee ideale spelers in huis om daar juist voetballend wat meer invulling aan te geven.
 
AsRoma8
 
1
9 april 2020 om 14:00
Hendrix is een prima speler voor Psv. De verdediging van PSV zelf was dit seizoen ook weinig mis mee.
 
Sirius
 
0
9 april 2020 om 19:56
Vond je? Ik vond de verdediging ook allesbehalve indrukwekkend. Ze stonden regelmatig te schutteren, terwijl ze met Hendrix en Rosario ook nog eens twee verdedigende middenvelders hadden. Dan heb je toch vrij snel 6 verdedigend ingestelde spelers op het veld staan.
 
T. Alavez
 
0
9 april 2020 om 14:45
@gomes1psv. Een paar weken geleden had je nog een hele mooie post geplaatst onder een opmerking van mij. Helaas kon ik niet meer reageren op uw post. Als ik de opstelling zo zie die je hebt gemaakt ziet die er in eerste instantie wel goed uit met het oog op de jeugd. Al ben ik bang dat dit elftal dat je nu hebt gemaakt veel te jong en onbezonnen is om het een Ajax, Feyenoord, AZ moeilijk te maken. Wel ben ik het met je eens dat we niet meer moeten gaan voor de balanshouders. Er moet nu gekozen worden voor een duidelijke visie. Toen we voor de laatste keer wat verder kwamen in de Champions League kwam dat doordat er een duidelijke visie was. Snel omschakelen en razendsnelle counters. Dát was de sterkte destijds. Je moet een team maken naar de hand van een visie en juist daarin ontbrak het de afgelopen seizoenen onder Mark van Bommel.