Franse media noemen niet Zirkzee, maar andere opvallende afwezige bij Oranje
Vrijdag, 17 mei 2024 om 21:44

Het ontbreken van Joshua Zirkzee en Crysencio Summerville in de voorselectie van het Nederlands elftal zorgt voor veel verbazing bij menig voetballiefhebber. Franse media noemen echter een andere naam als opvallende afwezige in de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman.

De KNVB maakte donderdag de 30-koppige voorselectie voor het EK bekend. Onder anderen Zirkzee en Summerville, die beiden een voortreffelijk seizoen spelen, werden buiten beschouwing gelaten. In Frankrijk wordt er vooral gepraat over de afwezigheid van doelman Marco Bizot.

De doelman van Stade Brest beleeft ook een uitstekend seizoen en had een groot aandeel in het bereiken van Champions League-voetbal voor volgend seizoen. In 31 optredens kreeg de Nederlander slechts 34 treffers tegen.

Koeman koos in zijn voorselectie voor vier doelmannen. Mark Flekken (Brentford) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) lijken zeker van hun plek. Justin Bijlow (Feyenoord) en Nick Olij (Sparta) strijden om het derde plaatsje tussen de keepers.

In maart zat Bizot nog wel bij de selectie voor de oefeninterlands tegen Schotland (4-0 winst) en Duitsland (2-1 verlies). In beide duels zat de voormalig doelman van AZ en FC Groningen de volledige negentig minuten op de bank.

L'Équipe benoemt Memphis Depay, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Xavi Simons als de cruciale spelers van Oranje. "Aan de andere kant werd Marco Bizot, de doelman van Brest die zich verrassend genoeg kwalificeerde voor de Champions League, niet geselecteerd", zo schrijft de Franse sportkrant.

Bizot staat met Stade Brest momenteel op de vierde plaats in de Ligue 1. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op een voorronde-ticket voor de Champions League. Wel maakt de ploeg nog kans op de derde plaats, die een direct ticket voor het miljardenbal verschaft.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
15:33
15:33
Farioli wil van oude bekende van OGC Nice eerste aanwinst Ajax maken
47
   
14:30
14:30
In de wandelgangen: Sofyan Amrabat sluit deze zomer in ieder geval één club uit
9
   
13:20
13:20
Indrukwekkend: speler spreekt vloeiend Nederlands na Frankrijk - Oostenrijk
24
   
12:56
12:56
Valentijn Driessen geniet van 'pure klasse' op training van Nederlands elftal
41
   
12:19
12:19
Johan Derksen: 'Wilfred, jij hebt één nare, hele onbeschofte eigenschap'
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
RedondoNo5
 
51
17 mei 2024 om 21:53
Ik zeg niet dat Bizot erbij hoort, maar dit geeft wel het probleem aan van Nederlandse bondscoaches. Er wordt teveel naar de Eredivisie gekeken. Een Bizot, maar ook Kluivert en Zirkzee had Koeman makkelijk kunnen selecteren ipv Olij en Bergwijn. Ook de selectie van Geertruida vind ik opvallend. Is echt by far de minste van het rijtje verdedigers.
 
Bianconeri_
 
113
17 mei 2024 om 21:54
Bizot is blijkbaar bijna iedere week een uitblinker in Frankrijk. Nemen we een doelman van Sparta mee in de voorselectie ...
 
London Calling
 
3
17 mei 2024 om 22:25
Ik had niets tegen het toevoegen van Bizot, Kluivert of Zirkzee aan de voorselectie gehad, maar we mogen toch ook best constateren dat we het hier over de derde keeper, 2e of 3e linksbuiten en 3e of 4e spits zouden hebben. Ik zou zelf denk ik Bizot op de lijst hebben gezet ipv Olij. Kluivert of Bergwijn, lood om oud ijzer als je het mij vraagt al verdient die eerste het op basis van dit seizoen misschien meer, ik had ze beiden opgeroepen als Koeman zijnde en er nadat je ze direct aan het werk had gezien eentje af laten vallen. Ik denk dat Koeman Weghorst als ervaren plan B/C ziet (en daar is best iets voor te zeggen) dan moet je kiezen tussen Brobbey en Zirkzee in de spits, afhankelijk van wie je mee neemt als 3e spits is de helft van de mensen het er dan niet mee eens ongeacht de keuze die hij maakt. Het zelfde geldt voor Geertruida in mijn ogen. Er zal waarschijnlijk nog een verdediger afvallen (met 9 verdedigers heb je immers ook alle posities achterin al dubbel bezet). aardige kans dat dat Geertruida is, maar ik val ook niet van mijn stoel wanneer koeman Maatsen (geen ervaring als international), Blind (vanwege zijn snelheid) of de Vrij (niet altijd zeker van een basis plaats) thuis laat, zelfs als hij vd Ven thuis laat omdat hij voor die rol van Dijk of Ake al heeft (zou niet mijn keus zijn) zou ik in kunnen komen. Het zijn geen van alle spelers die normaal in de basis komen te spelen. Gelukkig is er nog nooit een bondscoach geweest met een selectie waar iedereen het over eens was. Uiteinelijk hebben we het hier ook over de 2e of 3e keus die we anders in zouden vullen. Het is niet alsof er echt een naam ontbreekt waarvan je denkt "dit kan echt niet".
 
Migi
 
2
17 mei 2024 om 22:29
Verbruggen en Flekken spelen toch niet in de Eredivisie en dat zijn keepers 1 en 2.
 
Real_Amsterdam
 
14
17 mei 2024 om 23:09
Klopt, maar als bijlow minstens 20 wedstrijden had gekeept dit seizoen denk ik dat hij onder koeman onomstreden was. Er zijn gewoon best wel vaak spelers die geweldig presteren bij minder bekende clubs of andere competities die het afleggen tegen "het bekende", terwijl ze zeker niet minder zijn
 
Mikeyduff
 
11
18 mei 2024 om 04:05
Geertruida is al 2 jaar op rij één van de beste verdedigers van de eredivisie. Jij begrijpt duidelijk zijn kwaliteit niet, of bent gewoon zo'n na-aper, die meteen alle Feyenoorders weer het NL elftal uitspreekt. Geertruida is de perfecte speler als RCV (omdat Timber niet fit was hrt gehele seizoen) in een 3-mans verdediging en de ideale rechtsback in een 4-mans verdediging. Met Geertruida heb je namelijk standaard een mannetje extra op het middenveld, dit laat hij ook telkens zien bij Feyenoord, in het hoge druk voetbal van Slot!
 
gdoxu
 
10
18 mei 2024 om 04:35
Zonde dat je met een Calimero tekst begint want ben het zeker eens dat hij een goede keuze is als RCV bij 3 CVs. Rechtsback zou ik in beide systemen eerder voor Dumfries gaan
 
Ouwes
 
5
18 mei 2024 om 09:16
Als hij al de beste verdediger is van de eredivisie zegt dat niks over dat hij wel of niet in de selectie thuis hoor. Wat mij betreft valt Geertruida af van de verdedigers die nu in de selectie zitten.
 
madmarcel
 
3
18 mei 2024 om 10:28
Geertruida is juist 1 van de eersten die op het lijstje stond en meer dan terecht ook.
 
Peperbus038
 
0
18 mei 2024 om 16:12
Geertruida kan zowel als CB als Rb waardoor je kan switchen met systemen zonder te wisselen. Ik zou geertruida altijd meenemen
 
Tijger-wit
 
33
17 mei 2024 om 22:03
Als je niet goed in het bekende kliekje valt, dan houd het gewoon op met een leuke interland carrière bij oranje. Daar kunnen heel wat spelers over mee praten die in hun prime amper een oproep kregen en als ze die al kregen gingen ze mee voor 5 minuten per interland periode.
 
Andres13
 
25
17 mei 2024 om 22:26
Uiteraard hoop ik dat we straks gaan knallen op het EK want het is toch je eigen land, maar als het misgaat mag het van mij goed misgaan. Dan kan de KNVB die Koeman eruit gooien. Met hem gaan we nooit iets winnen en krijgt het kliekje de voorkeur boven namen die het wel verdienen om in de basis te staan zoals Frimpong, Zirkzee en Hartman. Daarnaast is het voetbal onder Koeman ook niet om aan te gluren. Er is zoveel meer uit dit elftal te halen dan wat Koeman nu doet
 
Hassiebassie
 
4
18 mei 2024 om 01:36
Alleen zijn Hartman en Zirkzee geblesseerd en gaat Frimpong gewoon mee. En welke coach gaat hem dan opvolgen? Je levert veel zoutloos commentaar maar noemt zelf geen namen of iets dergelijks.
 
Andres13
 
0
18 mei 2024 om 15:36
Met Hartman, Zirkzee en Frimpong bedoel ik niet zozeer deze voorselectie maar de periodes hiervoor waarin deze jongens gewoon veel meer kansen hadden verdiend i.p.v. bijvoorbeeld een Blind en Brobbey. En ik vind Frimpong ook niet onder doen aan Dumfries.En een opvolger van Koeman mag wat mij betreft best een buitenlander zijn. Een Bosz of Slot zou het ook kunnen maar die zijn niet beschikbaar
 
tinus45
 
20
17 mei 2024 om 22:21
34 doelpunten tegen.....bij Az werd hij toendertijd al "the wall" genoemd vanwege her feit dat hij vaak de nul hield. Eigenlijk ongeloof.....of bijna onkunde zelfs dat deze jongen niet mee gaat, had 2 jaar terug ook gewoon 1e keeper kunnen zijn , maarja....Koeman en selecteren voegd niet echt met elkaar.
 
steeg8
 
13
17 mei 2024 om 22:26
Koeman gokt op het oude vertrouwde. Mag hopen dat het na het ek klaar is met hem. Mag wel eens een buitenlander voor de groep staan
 
DeRooney
 
6
17 mei 2024 om 22:46
Tja, koeman heeft liever een steeds geblesseerde doelman. Niemand snapt waarom maar dat zal vast de genialiteit van Koeman zijn.
 
Tim00w
 
1
18 mei 2024 om 02:55
Geen idee of hij echt zo goed is, want ik kijk geen wedstrijden van de Franse competitie, maar ik ben blij dat hij er niet bij is. Ik vond hem altijd zo ongelofelijk roekeloos in zijn acties. Zeg maar een Stekelenburg on steroids. Noppen vooruit bij het springen en dat soort dingen. Niet iemand die je op basis van de dingen die hij in de eredivisie liet zien in het Elftal wilt hebben.
 
Mikeyduff
 
7
18 mei 2024 om 04:03
Tsja in mijn ogen hadden Dallinga, Summerville, Zirkzee en Bizot er bij mogen zitten ipv Bergwijn, Weghorst en Wijnaldum/Gravenberch en Bijlow. Maarja, het lijkt wel alsof de Eredivisie toch standaard een streepje voor hebt op andere competities, tenzij je tijdens de vorige periode onder deze bondscoach nog wel in de eredivisie speelde.
 
Achterman
 
3
18 mei 2024 om 09:27
Tja. Koeman pakt liever het vliegtuig naar Saudi Arabië om zijn maatje Wijnaldum te scouten in die semi-prof competitie. Speel je niet in de ED of topteam in een top competitie dan verschijn je eigenlijk niet op de radar van Koeman.
 
eredivisionist
 
0
18 mei 2024 om 13:31
De speler Zirkzee heb ik te weinig in actie gezien om te beoordelen of hij wel of niet mee moet. Daaraan ga ik me niet wagen. Hier wordt over het algemeen gezegd dat Bergwijn niet mee moeten nemen. Gezien Bergwijn geen typisch assist koning is en eigenlijk maar sporadisch tot scoren komt is de vraag in wat voor rol deze man past. Hij heeft wel wet voordeel dat hij in inmiddels een goede connectie heeft met Brobbey. Als Bergwijn meegaat dan komt dat naar mijn inziens door een gebrek aan betere alternatieven. Als bijvoorbeeld Noa Lang in goede doen was geweest dan zou hij zeker niet meegaan. Als Wijnaldum meegaat dan is dat om de aanvallende kopkracht die hij bezit. Kopkracht is in deze selectie echt wel een wapen. Als we willen kunnen we 7 goede tot zeer goede koppers tegelijk op het veld zetten. Daarbij hebben we voldoende spelers die het balletje goed kunnen voorgeven. Naar mijn inziens kunnen we daarmee het ieder land lastig maken. Daarom kan ik het me voorstellen dat we daarom Wijnaldum mee nemen. Ik ben wel van mening dat we hem enkel importen gebruiken als we voetballend niet het verschil kunnen maken.