Frenkie de Jong onder de indruk: 'Hij gaat een grote toekomst tegemoet'
Zondag, 15 september 2019 om 07:00

Ansu Fati schreef zaterdagavond, met 16 jaar en 318 dagen, geschiedenis in het tenue van Barcelona. Nog nooit in de geschiedenis van LaLiga was een voetballer op zo'n jonge leeftijd goed voor een doelpunt én een assist in een competitiewedstrijd. Dat deed Fati bovendien in de eerste zeven minuten van zijn eerste basisplek ooit: de aanvaller opende de score tegen Valencia (5-2) en bereidde daarna de 2-0 van Frenkie de Jong voor.

De Jong is onder indruk van het potentieel van zijn zes jaar jongere ploeggenoot, die optimaal profiteert van blessureleed bij Lionel Messi en Ousmane Dembélé. "Het is een voetballer met ontzettend veel talent", erkende de Nederlander na afloop. "Hij is goed in balbezit. Een buitengewone voetballer, hij gaat een grote toekomst tegemoet."

Na een uur spelen maakte Fati plaats voor Luis Suárez en dat had een reden. "Hij moet rustig aan worden gebracht", verklaarde Ernesto Valverde na afloop. "Hij moet beetje bij beetje wennen aan het hogere niveau. In de rust had hij al wat klachten. Maar Fati is goed bezig en hij weet dat hij er nog lang niet is. Als speler van Barcelona moet je elke dag hard werken en dat is niet makkelijk. Zeker niet voor een jonge voetballer."

Valverde hoopt dat de massale aandacht voor Fati gauw voorbij is. "Nogmaals, hij is goed bezig. Maar het is niet gebruikelijk dat zijn eerste bal een doelpunt is, zijn tweede bal een assist en zijn derde bal bijna een doelpunt in de kruising is."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Carsi_1
 
17
15 september 2019 om 08:00
Afwachten....hoop dat het geen bojan of giovanni dos santos verhaal word.
 
BVRCV
 
11
15 september 2019 om 08:26
Inderdaad, maar altijd mooi om te dromen en laten we gewoon positief blijven. Beste jongen van 16 heeft 3 potjes met het eerste meegespeeld, waarvan 2 invalbeuren, en 2 keer gescoord. Toch geweldig man.
 
capitanojuve
 
0
15 september 2019 om 11:16
Eerste wat ik dacht.. dan vergeet je nog Tello en Cuenca ofzo.. waren talentvol tot de blessure
 
Scepticus38
 
17
15 september 2019 om 08:12
Zo zie je maar weer dat een talent dat echt goed is ook bij Barcelona zijn kansen krijgt. Echter ligt de lat inmiddels zo hoog dat je heel goed moet zijn om die kansen te kunnen grijpen. Net als bij Ajax. Maar dat is alleen maar goed. Kwaliteit moet boven kwantiteit gaan als je een hoog niveau wil halen of daar naar toe wilt groeien. En in principe maakt het natuurlijk ook niet zoveel uit of een talent dat niet voldoende inhoud heeft omdat niveau te halen, op een later tijdstip afvalt of dat het direct gebeurt.
 
FR_JC
 
3
15 september 2019 om 09:27
Het is inmiddels een tijdje geleden dat er vanuit de jeugd een speler debuteerde voor Barcelona. Maar als je zo talentvol bent dan krijg je de kans nog wel. En wat heeft Fati die kans gegrepen! Wat een acties en techniek liet die zien. 16 jaar, zo vrij nog in zijn hoofd en lichaam, puur genieten. Wat ik trouwens ook doe van Ünuvar, die moet nog fysieker worden en meer puf krijgen en debuteren. Kwaliteit moet altijd boven kwantiteit, in alles in het leven, zowel in je werk als in persoon. P.s Martina kan ook zien dat je wel zelf reageert Scepticus
 
GUTIHERNANDEZ
 
13
15 september 2019 om 09:29
Net als bij ajax? Hou op man, dat kan je toch niet vergelijken?!
 
B__hol
 
2
15 september 2019 om 10:46
Juist wel. Bij Ajax is het niveau ook omhoog gegaan en hierdoor is het voor simpele talenten niet meer mogelijk om door te breken. Alleen de grote talenten zullen nog doorbreken. Geen kwantiteit, maar kwaliteit.