Frenkie de Jong overladen met complimenten: 'Hij speelt ander voetbal'
Woensdag, 25 september 2019 om 08:16

Frenkie de Jong moest dinsdagavond voor het eerst genoegen nemen met een rol als invaller bij Barcelona. De middenvelder, die in de eerste vijf LaLiga-duels aan het startsignaal was verschenen, maakte in het thuisduel met Villarreal (2-1 winst) na dik een uur spelen zijn opwachting als vervanger van Sergi Roberto. Hoewel hij amper een half uur binnen de lijnen stond, werd hij na afloop door de media bedolven met complimenteuze woorden.

In de optiek van Marca waren de kwaliteiten van De Jong meteen zichtbaar toen hij na 62 minuten als vervanger van Sergi Roberto binnen de lijnen kwam. "Hij maakte zijn opwachting om weer controle over de wedstrijd te krijgen. Hij had slechts een paar minuten nodig om te laten zien dat hij ander voetbal speelt." De meest verkochte sportkrant van Spanje had zo zijn bedenkingen over Sergi Roberto. "Twijfelachtig aan de bal en weinig participatie in defensief opzicht na een gele kaart voor een zware charge op Santi Cazorla. Weinig rendement in een wedstrijd waarin hij juist het voortouw had moeten nemen."

Ook Sergio Busquets komt er niet heel positief van af. "Ook weinig tot geen deelname aan de opbouw. Te veel pieken en dalen. Barcelona heeft behoefte aan een betere Busquets om aan zelfvertrouwen te winnen." Marca vond Arthur 'de beste speler van de eerste helft' maar ook 'veel minder aanwezig na rust'. "Dynamisch en veel zelfvertrouwen wanneer hij aan de bal is. Zijn geweldige doelpunt is het bewijs dat hij in vorm is." Sport deelt De Jong een zeven uit. "Zijn bijdrage is onmisbaar", zo stelt de Catalaanse krant. "Hij zorgt voor rust aan de bal, maar ook voor intensiteit, balcirculatie en ritme."

"Samen met Ansu Fati is De Jong het allerbeste nieuws voor Barcelona in de openingsfase van het seizoen. Zijn winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat hij essentieel is in het team van Barcelona." Sport deelt Sergi Roberto en Busquets respectievelijk een vier en een vijf uit. "Hij wist zich geen raad met de druk die Villarreal op het middenveld uitoefende", luidt de kritiek op Sergi Roberto. "Hij gaf niet thuis en viel niet op in balbezit, al valt er nooit iets aan te merken aan zijn inzet." In de optiek van de Catalanen was Vicente Iborra de reden voor het tegenvallende duel van Busquets. "Hij zorgde ervoor dat Busquets niet voor evenwichtigheid in het team kon zorgen. Na rust had hij ook moeite om zijn werk te doen."

Arthur kreeg van alle basiskrachten de hoogste beoordeling van Sport, een zeven. "Een belangrijke stap van de Braziliaan: niet alleen vanwege zijn golazo maar ook vanwege zijn constante spel van begin tot eind. Hij vervulde een leidersrol en had amper mindere momenten." Mundo Deportivo zag in het eerste half uur 'de allerbeste versie' van Busquets. "Maar daarna ging het bergafwaarts. Hij had geen antwoord op het beweeglijke spel van Cazorla." De krant wijst verder op een eerdere belofte van Arthur. "Hij gaf aan dat hij meer op doel moest schieten en meer verticale passes moest geven om bij Barcelona te slagen. Daar is hij hard mee bezig."

Mundo Deportivo constateerde eveneens dat Sergi Roberto door zijn gele kaart niet tot het uiterste kon gaan en schrijft dat 'werkelijk niets' bij de middenvelder in de tweede helft lukte. De Jong daarentegen wordt overladen met superlatieven. "Villarreal begon de controle over de wedstrijd te krijgen, tot het moment dat De Jong inviel en de krachten werden genivelleerd. Het is moeilijk om te begrijpen dat een voetballer als De Jong onderdeel uitmaakt van een rotatiesysteem." Ook AS is een dergelijke mening toebedeeld. "De Nederlander is een balsem op het middenveld. Als vervanger van Sergi Roberto zorgde hij voor zuurstof én controle over de wedstrijd."

"Javi Calleja, trainer van Villarreal, zal lijdzaam hebben toegezien hoe Frenkie de wedstrijd doodde. Zijn spectaculaire roulette en combinatie-voetbal met Fati kreeg het publiek van het Camp Nou op de banken." AS is als enige medium juist positief over Busquets en stelt zelfs dat de middenvelder 'een van de weinige spelers is die niet op de bank mag plaatsnemen'. "Alles wat hij deed had een reden, zelfs de gele kaart die hij pakte." Sergi Roberto scoorde ook bij deze krant een onvoldoende. "Zijn spel blijft voor vraagtekens zorgen. Over zijn werklust en opoffering heeft niemand twijfels, maar eenmaal in balbezit oogt hij onzeker en lijdt hij balverlies." De omschrijving van de wedstrijd van Arthur is duidelijk. "Op alle gebieden een dikke voldoende. Hij weet steeds beter hoe zijn teamgenoten spelen en hoe er voor gevaar kan worden gezorgd. Ook de Braziliaan laat weer zien dat hij eigenlijk nooit deel moet uitmaken van een rotatiesysteem."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
9
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
21
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Leo la Pulga
 
89
25 september 2019 om 00:04
Begrijp mij niet verkeerd, ik ben een Barcelona fan in hart en nieren en vind het fijn dat Frenkie zijn draai lijkt te vinden daar, maar telkens die lofzang na ieder optreden begint een beetje vermoeiend te worden. Laat die jongen lekker voetballen, heb je op termijn veel meer aan dan telkens maar de druk opvoeren.
 
Benicassimole
 
61
25 september 2019 om 00:30
Die lofzang hadden ze bij 'jouw' Leo tien jaar geleden ook achterwege moeten laten. Daar had-ie op termijn veel meer aan gehad dan telkens maar de druk opvoeren. Moet je kijken wat er nu van hem terecht is gekomen - sarcasme uit.
 
Leo la Pulga
 
43
25 september 2019 om 01:24
Totaal niet vergelijkbaar met vijftien jaar geleden, andere type speler, niet voor een megabedrag aangetrokken en het internet was nog lang niet zo groot. Maar goed, er zit altijd wel een chagrijn bij die zelf niks zinnigs te melden heeft dus maar op anderen gaat zeiken.
 
Moraat
 
50
25 september 2019 om 02:01
Hij zeikt helemaal niet op jou, hij haalt gewoon een goed voorbeeld aan waarbij hetzelfde gebeurde en dat liep ook prima af. Niet zo zeuren. Ik vind het persoonlijk wel leuk wat de kranten in Spanje over hem schrijven. Als jij dat niet vindt dan scroll je door en klik je op een bericht die jou wél interesseert. Wat een luxe hè?
 
blink182
 
11
25 september 2019 om 08:09
Goed voorbeeld? Ik kan me niet herinneren dat er zoveeel artikels geplaatst werd over een speler. Echt niet.En het is niet zo dat dit artikel oo de voorpagina van Mundodeportivo, Marca etc staat. Je moet echt goed zoeken wil je het vinden.
 
Benicassimole
 
12
25 september 2019 om 08:52
Alle beoordelingsartikelen over Frenkie de Jong scoren tussen de 150k en 200k aan pageviews. Een wedstrijdverslag van PSV-Ajax: 50k. Een gemiddeld artikel over welk onderwerp dan ook: 20k. Dat is dus inspelen op vraag en aanbod en blijkbaar niet vermoeiend voor heel veel bezoekers.
 
Lee112
 
5
25 september 2019 om 08:57
Frenkie = hits. Zo simpel is het. Kranten en websitebezoek verdienen dmv vieuws. Logisch dat ze Frenkie dus constant showen. Vz idem. Een Frenkie artikel is altijd meer bekeken en meer reacties dan overige artikelen omtrent een speler. Men leest graag over de beste middenvelder ter wereld. Zelfs als men alleen wilt zeiken.
 
Japie_Krekel
 
2
25 september 2019 om 11:18
@lee112 nu al de beste middenvelder ter wereld. wauw! heb je de prijzenkast van pakweg een Modric of Busquets wel eens bekeken
 
TheJurgenKlopp
 
2
25 september 2019 om 11:24
@benicassimole. geef dan tenminste in je eerste reactie meteen toe dat voetbalzone tegenwoordig slechts een goedkope site is die enkel om de kliks draait. En kom niet met excuusverhaaltjes als Messi aanzetten. Hebben we dat ook weer achter de rug
 
kw91
 
1
25 september 2019 om 12:01
@Japie_Krekel ik dacht dat we de prijzenkast achterwegen moesten laten en dat modric onterecht was verkozen tot beste speler van het jaar? Ik zoek niet zeggen dat ik Frenkie ook per se de allerbeste vond op dit moment, maar zeg nou zelf: als jij een plek vrij had op het middenveld zou jij dan voor Modric/Busquets kiezen of voor Frenkie? Ik zou het persoonlijk wel weten....
 
Xyzz
 
0
25 september 2019 om 14:44
Ik heb even de prijzenkast van frenkie gecheckt en daar staat toch echt de prijs voor beste middenvelder in.
 
Japie_Krekel
 
0
25 september 2019 om 17:33
@kw91 volgens mij heeft Modric dat jaar dat hij die prijs won ook gewoon de CL gewonnen met Real Madrid. op dit moment zou ik ook voor Frenkie gaan maar als hij ooit het niveau van Modric of Busquets in hun hoogtijdagen gaat halen dan moeten we als Nederlanders heel blij zijn. de potentie daarvoor heeft hij wel maar je moet natuurlijk afwachten of hij dat soort spelers gaat evenaren op de lange termijn. garanties heb je nooit
 
Yoda
 
3
25 september 2019 om 06:45
Ik denk niet dat Frenkie dit leest, of heb je t over de druk bij iemand anders? ;p
 
Duran
 
21
25 september 2019 om 00:06
Die Sergi Roberto hoort echt niet op het middenveld van Barça thuis... is wel vaker de dissonant
 
FCVoetbal23
 
18
25 september 2019 om 00:16
Zegt genoeg over het beleid van Barcelona. Je hebt meer dan genoeg middenvelders maar besluit om Roberto ook maar op het middenveld te zetten, terwijl hij helemaal niks toevoegd op die positie. Echt schandalig!
 
DuurtLang
 
16
25 september 2019 om 00:35
Beetje apart. Verschil tussen Roberto en De Jong was vandaag niet echt zichtbaar. Barca speelde net zo slecht met De Jong als met Roberto. Overigens is die Arthur echt een hele goede speler. Denk het grootste talent op de cm-positie
 
Xyzz
 
0
25 september 2019 om 14:46
Barca kwam nauwelijks aan de bal tussen de 15de en 60ste minuut. Het verschil toen frenkie erin kwam was dag en nacht.
 
JMPR
 
4
25 september 2019 om 01:31
Sws, nog buiten of en hoe De Jong speelt, het is ongelofelijk waar dat krediet voor die Sergio Roberto vandaan komt. Die teert echt al een paar jaar op dat doelpunt in die ‘remontada wedstrijd’ tegen PSG.
 
Millonario
 
13
25 september 2019 om 01:54
Hij heeft samen met Ansu weer goed gespeeld. En dat zal alleen nog maar beter worden in de toekomst. Gewoon geduld hebben, dat Barca team zal sterker worden.
 
SergioRamosHM
 
0
25 september 2019 om 08:55
JA zwakker is ook bijna niet mogelijk he? Ik snap uberhaupt ook niet waarom ze die Sergi Roberto zo vaak laten spelen. Die jongen kan er toch niets van? Zlefde bij mijn club met Vazquez. Als die speelt, speel je gewoon met 10 man. Je hebt het gewoon in een thuiswedstrijd moeilijk met Villareal omdat je met 3 middenvelders speelt waarvan er 1 niets van snapt en maar een eind mee hobbelt. Die jongen is ook al 27, dus veel beter zal hij ook niet meer worden.
 
Kerzoep
 
3
25 september 2019 om 08:53
Ik vond de Jong anders af en toe erg matig in het druk zetten. Rende meerdere malen in zijn eentje vol op de bal af zonder hierbij zijn directe tegenstander in de gaten te houden. Hierdoor kwam zijn directe tegenstander enkele keren in gevaarlijke positie aan de bal. Het is inderdaad goed dat de Jong druk wil zetten maar dan moet dit wel afgestemd worden met de rest van het team.
 
Zermatt_Person
 
0
25 september 2019 om 09:26
Dat zou bij Man City perfect gekunt hebben, omdat bij Guardiola iedereen alsteam druk moet zetten. Ik blijf er dan ook bij dat Frenkie de Jong bij City onder Guardiola, beter uit de verf was gekomen. Ook omdat hij op de 6 kon spelen, vanwege leeftijd Fernandinho.
 
FutureBoss
 
0
25 september 2019 om 09:57
Zermatt je snapt toch zelf hopelijk ook wel dat er geen enkele coach is die zegt, ga maar in de eentje druk zetten. Dit is of een fout geweest van frenkie zelf of het team liet hem in de steek. Ik gok het eerste
 
Japie_Krekel
 
0
25 september 2019 om 11:20
dan moet City wel concreet worden @zermatt en dat zijn ze volgens mij niet geweest, of iig niet op tijd dan want de transferperikelen rondom Frenkie met Barca, PSG etc hebben toen aardig lang geduurd
 
Stijlvol
 
3
25 september 2019 om 09:30
Voor de minuten die Frenkie gisteren speelde deed hij het verdienstelijk. Net zoals Ansu Fati. Vanaf het moment dat die twee invielen zag je gelijk dat het baltempo omhoog ging. Ook Arthur vond ik naar behoren spelen. Ook een heerlijke goal trouwens! Off topic: Valverde, hou toch eens op met rouleren van de middenvelders. Middenveld Arthur-Sergio-Frenkie is het sterkste middenveld die je tot je beschikking hebt.
 
JMPR
 
0
25 september 2019 om 09:45
Dat zeg ik, De Jong heeft het tot nu gewoon goed gedaan. Nog niet super, maar gewoon goed. En dat hij is een keer niet in de basis is ook niet zo'n drama. Dat gebeurt nou eenmaal bij absolute topclubs. Kijk maar eens wie er in de vorige wedstrijden allemaal op de bank zaten.het probleem bij Barcelona is Valverde en de mensen die hij het hand boven het hoofd houdt. Natuurlijk had/heeft hij pech met de blessures van Messi en Suarez, maar keer op keer laat hij toch echt zeer matige spelers opdraven, zoals Sergio Roberto, Semedo, die al maanden geen fatsoenlijke bal meer raakt. En wat hij in hemelsnaam ziet in die Carlos Pérez is een compleet mysterie. Ondertussen houdt hij een speler als Arthur op de bank en Rakitic komt al niet meer verder dan de tribune. Het gewissel en gedoe van gister avond geeft ook wel aan dat Valverde de weg kwijt is.