'Frenkie is één van onze beste spelers, logisch dat hij naar Barcelona gaat'
Zondag, 14 april 2019 om 23:41

Jurgen Ekkelenkamp heeft een bijzondere week achter de rug. De negentienjarige middenvelder maakte afgelopen woensdag tegen Juventus (1-1) zijn Champions League-debuut voor Ajax en mocht zaterdagavond tegen Excelsior (6-2) opnieuw opdraven, doordat Frenkie de Jong al vroeg uitviel met een hamstringblessure. Ekkelenkamp kijkt tevreden terug op zijn week.

Nadat de jonge middenvelder tegen Juventus al viraal ging door met een slimme overtreding op Cristiano Ronaldo de angel uit een tegenaanval te halen, stond hij ook tegen Excelsior zijn mannetje. "Ik kreeg volop de bal omdat Excelsior maar met twee spitsen speelde en daarachter dan altijd ruimte komt. Daar stond ik, dus was ik steeds vrij. Ik moest zorgen voor verbinding door de opbouw te verzorgen en het spel te verdelen, met de blik naar voren gericht", blikt Ekkelenkamp in gesprek met Ajax Life terug op het duel van zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA.

Ekkelenkamp begon tegen Excelsior op de reservebank, maar werd vanwege een blessure van De Jong nog voor het verstrijken van het eerste halfuur ingebracht door trainer Erik ten Hag. "Ik schrok een beetje en dacht: nu al?! Toen ik terugkwam van het warmlopen, vroeg ik van: is er iemand geblesseerd?", vervolgt hij. "Frenkie bleek last te hebben. Ik dacht juist: rustig aan, misschien mag ik een beetje sfeerproeven langs de zijlijn of zo. Als ik al mocht invallen, had ik speeltijd verwacht tijdens de tweede helft."

Ekkelenkamp noemt het 'niet niks om de positie van De Jong over te nemen'. "Frenkie is één van onze beste spelers, ik vind het logisch dat hij naar Barcelona gaat", is hij vol lof over zijn teamgenoot. Van zenuwen had Ekkelenkamp naar eigen zeggen geen last. "Als de wedstrijd begint, verdwijnen mijn zenuwen meestal ineens. Nu ook. Vanaf het eerste balcontact was het helemaal goed. En het scheelde ook wel een beetje dat we toen al op voorsprong stonden."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
dylan8071
 
31
14 april 2019 om 23:53
Heel verhaal over Ekkelenkamp en zijn invalbeurt op zaterdag... Titel? Zet Frenkie er maar in want dan krijgen we het meest.
 
Ronaldogoat7
 
2
14 april 2019 om 23:57
Zal de Jong het toekomstige Barcelona middenveld gaan vormen met Arthur Alena en Puig of zullen er een paar wereldsterren bij komen.
 
afc34-
 
1
15 april 2019 om 02:30
Niet nodig mits ze allen hun potentieel waarmaken. Lijkt verdedigend kwetsbaar, maar ik heb Frenkie hier voornamelijk dit seizoen bizar in zien groeien. Vooral Real uit was hij heel erg sterk in verdedigend opzicht.
 
La~Decima
 
1
15 april 2019 om 09:35
Ook tegen Juventus speelde hij zowel aanvallend als verdedigend een top pot. Ik ben zelf geen fan van spelers waar de media continu over praat maar Frenkie laat het allemaal zo makkelijk lijken op het veld. Raakt die Argentijn bij Barca langzamerhand aan het eind van zijn carriere komt er weer zo n (potentiele) wereld topper bij. Zware tijden voor de Real fans