Gaat De Jong terugkeren bij Cambuur? 'Als Ultee me als bedreiging ziet...'
Maandag, 19 juni 2023 om 12:47

Henk de Jong hoopt in september zijn rentree als hoofdtrainer te kunnen maken. Dat zegt de 58-jarige Drachtster in de Sportcast van Omroep Friesland. De Jong is herstellende van een cyste(-operatie) en zou daarna het liefst weer aan de slag gaan bij SC Cambuur. Daar staat alleen al een hoofdtrainer onder contract: Sjors Ultee.

In oktober moest De Jong per direct zijn taken neerleggen als trainer van Cambuur. De Fries had een cyste in zijn hoofd, die hem te veel belemmerde in de uitvoering van zijn werkzaamheden. Vijf maanden later werd De Jong met succes geopereerd. Nu is een rentree nabij. "Laatst was ik voor controle bij de arts en zei ik dat ik weer 'los' wilde. Hij zei: 'Henk, dat mag niet. Bouw nu eerst op, want je kunt niet nog een keer stoppen'", zo vertelt De Jong in de Sportcast.

Daarin wordt ook De Jongs contractsituatie besproken. De ervaren oefenmeester ligt nog altijd vast in Leeuwarden en zag zijn verbintenis onlangs zelfs met een jaar verlengd worden. Daardoor staan er nu formeel twee hoofdtrainers van Cambuur onder contract: Ultee en De Jong. Laatstgenoemde wil Ultee echter geenszins van zijn plek jagen.

Ultee is namelijk beduidend minder populair onder de Cambuur-aanhang. Met die informatie kan De Jong weinig. "Ik wil niet op Ultee zijn plek zitten of solliciteren, of wat dan ook. Ultee is trainer van Cambuur en heeft gewoon een contract. Ik was ziek en zou nooit terugkomen. Laat honderd procent duidelijk zijn dat ik altijd wil samenwerken, maar ik snap Ultee volledig als hij mij als een bedreiging ziet. Dan ga ik gewoon andere dingen doen. Ik wil niet op andermans plek zitten", benadrukt De Jong nogmaals.

De Jong groeide in twee periodes in Leeuwarden uit tot waar clubicoon bij Cambuur. Zijn absolute hoogtepunt vond plaats tussen 2014 en 2016: toen werden de Leeuwarders tweemaal op rij twaalfde in de Eredivisie. Tussen 2017 en 2019 was De Jong ook nog werkzaam bij De Graafschap, voordat hij aan zijn tweede periode in het Cambuurstadion begon. Daaraan kwam in oktober dus een eind.

Meer nieuws
   
06:54
06:54
Alex Kroes spreekt zich voor het eerst uit over functiewijziging bij Ajax
10
   
23:51
23:51
Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
193
   
23:21
23:21
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
   
23:20
23:20
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
15
   
22:55
22:55
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
 
13
19 juni 2023 om 13:00
Ik vraag mij af hoe ze dat bij Cambuur in gedachten hebben. Ik heb Henk de Jong bij de Graafschap mee gemaakt en ik vond het geen persoon die iets op de achtergrond wil doen. Ik weet dat je het niet allemaal zo eenvoudig kunt vergelijken maar zijn de prestaties van Cambuur onder Henk de Jong toch een stuk beter dan die onder Ultee. Ik ben benieuwd hoe cambuur dit gaat oplossen !!
 
lwd12
 
6
19 juni 2023 om 13:17
Ik denk dat Ultee in de winterstop wordt vervangen. We moeten hem een eerlijke kans geven, want hij moest met een veredeld amateur team proberen te handhaven. Nu mag hij dus de selectie samenstellen en een voorbereiding doen. Loopt het dan niet staat hij denk Ik snel buiten en staat Henk weer voor de groep. Kan Cambuur ook wel verkopen. We hebben hem nu een eerlijke kans gegeven maar helaasÂ… welkom terug Henk zoiets.
 
Ana-realist
 
27
19 juni 2023 om 13:02
Wat een nette vent is dit toch ook. Een van de weinige mensen in de voetbalwereld waarbij ik zijn woorden lees en ook echt geloof. Fijn dat het weer goed met hem gaat!
 
RedDevilGaz
 
12
19 juni 2023 om 13:05
Lijkt me ook echt een leuke gozer om mee in de kroeg te zitten en over voetbal te lullen. Mooi man.
 
 
3
19 juni 2023 om 13:37
Zeker mooi dat Henk wilt terugkeren, dat betekent namelijk dat het goed met hem gaat. Door zich op deze manier te uiten in de media, legt hij wel druk op Cambuur en Ultee. Kan Henk er wel bij vermelden dat hij niet aan de stoelpoten van Ultee wilt zagen, maar nu dit bekend is geworden zijn anderen al met zagen begonnen..
 
IceThee
 
6
19 juni 2023 om 13:04
Gratis tip voor Cambuur: Ultee lekker uitzwaaien, geen leuke persoonlijkheid en heeft er ook geen hecht team van weten te maken. Buiten dat, is het tactisch ook niet heel erg hoogstaand, hetgeen hij bewezen heeft bij Fortuna en Cambuur. Fortuna stond onder hem zo'n beetje op degraderen, en de eerste, de beste maffe Spanjaard loodst ze naar een keurige 13de plaats. Henk is soms een beetje overdreven, maar wel een pure, goedlachse persoonlijkheid die hart voor die club heeft en het altijd heel goed gedaan heeft daar. Denk dat het verschil in spelopvatting tussen Ultee en Henk ook wel behoorlijk is, en lijkt me dat Cambuur fans zich iets meer (willen) herkennen in het spel waar Henk voor staat.
 
bonk
 
7
19 juni 2023 om 13:06
Lastige situatie! Aan de andere kant kan Ultee denken ik kan nog een hoop van Henk de Jong leren, dus waarom ook niet en we gaan als duo aan de slag. Maar het lijk mij duidelijk dat de werkgever (cambuur) met beide mannen om de tafel moet gaan zitten om het een en ander te bespreken/verduidelijken, anders is hier het laatste woord nog niet over gezegd ben ik bang.