'Galáctico' wordt hoofdpijndossier in Madrid: 'Deze oorlog wint hij niet'
Vrijdag, 28 juni 2019 om 16:31

Met Eden Hazard presenteerde Real Madrid onlangs zijn eerste nieuwe galáctico in zes jaar tijd. De van Chelsea overgenomen Belg is met zijn transfersom van ruim 100 miljoen euro, een bedrag dat volgens berichten uit Engeland door middel van bonussen zelfs kan oplopen tot 168 miljoen, bovendien de duurste aankoop van de Koninklijke aller tijden. Zijn voorganger Gareth Bale vormt tegelijkertijd een steeds groter wordend hoofdpijndossier voor de Spaanse grootmacht, die er voorlopig nog niet in is geslaagd om de Welshman te slijten.

Door Robin Bruggeman

Bale was met een transfersom van 101 miljoen euro in 2013 de laatste echte galáctico voor de komst van Hazard. De van Tottenham Hotspur aangetrokken aanvaller werd met hooggespannen verwachtingen ontvangen in de Spaanse hoofdstad, maar slaagde er in zijn zes jaar in het Santiago Bernabéu nooit echt in om het publiek voor zich te winnen. De aanvaller was met belangrijke doelpunten in de Champions League-finales tegen Atlético Madrid, die uiteindelijk tot La Decima leidde, en Liverpool op sportief gebied wel van grote waarde. Aanhoudend blessureleed en zijn teruggetrokken levensstijl naast het veld leidden er echter ook toe dat de socios zich maar moeilijk kunnen identificeren met de in Cardiff geboren aanvaller, die bij tegenslagen al snel wordt aangewezen als kop van jut.

De successen van Real in de afgelopen jaren maskeerden op dat gebied veel, maar in het dramatisch verlopen afgelopen seizoen bereikte de onvrede zijn kookpunt. Nadat Cristiano Ronaldo afgelopen zomer naar Juventus vertrok werd naar Bale gekeken als een van de spelers die de kar moest gaan trekken voor het elftal van toen nog Julen Lopetegui. De 77-voudig international van Wales beleefde echter het slechtste seizoen uit zijn loopbaan en kon niet voorkomen dat de Champions League-houder in de achtste finales al door Ajax uit het miljardenbal werd gekegeld. Met verder de uitschakeling in de halve finales van de Copa del Rey door Barcelona en een derde plek in LaLiga op een straatlengte achterstand van de kampioen uit Catalonië werd het een seizoen om snel te vergeten. Bale werd al snel het symbool van een uiterst teleurstellend jaar.

Bale maakte ruim een jaar geleden nog een legendarisch doelpunt in de Champions League-finale tegen Liverpool.

De aanvaller werd door de kritische achterban van Real een aantal keer op een fluitconcert getrakteerd en was ook in de Spaanse pers vaak onderwerp van gesprek. Zo zou Bale, die de afgelopen jaren kampte met onder meer enkel-, kuit-, knie- en spierproblemen, 'liever op de golfbaan staan dan aan zijn herstel te werken' en wordt het hem zwaar aangerekend dat hij na zes jaar tijd de Spaanse taal nog altijd niet machtig zou zijn. In hoeverre dit klopt is overigens nog maar de vraag, daar ploeggenoot Álvaro Odriozola een paar maanden geleden bij La Galerna liet optekenen dat dit niet het geval is: "Hij spreekt perfect Spaans, maar is te verlegen om het te gebruiken. Dat vind ik niet zo raar. Ik spreek met hem zowel Spaans als Engels, zonder onderscheid te maken. Hij zet zich maximaal in en ik merk dat hij warme gevoelens koestert voor de club", vertelde de verdediger in maart.

Terugkeer van Zidane
Ook op trainersgebied zat het Bale in het afgelopen seizoen niet mee. De aanvaller was naar verluidt een van de weinige spelers van Real die blij was met het vertrek van Zinédine Zidane, de trainer die hem in de voorgaande jaren op belangrijke momenten regelmatig op de bank posteerde. Lopetegui hield het echter slechts een paar maanden vol en ook opvolger Santiago Solari kreeg niet veel langer de tijd van voorzitter Florentino Pérez. Zidane nam daarna weer stevig de touwtjes in handen en dat deed het perspectief voor Bale geen goed. De aanvaller maakte in de laatste maanden van het seizoen nog maar zelden de negentig minuten vol en ontbrak in de twee voorlaatste competitiewedstrijden tegen Villarreal en Real Sociedad zelfs in de selectie. In de met 0-2 verloren seizoensafsluiter tegen Real Betis werd hij door Zidane wel weer bij de groep gehaald, maar bleef hij, in wat toen algemeen werd beschouwd als zijn afscheidsduel, negentig minuten op de bank.

Hoe Real Madrid zich de duurste transferwindow ooit kan veroorloven

Lees artikel

De Franse oefenmeester heeft Bale volgens berichten in de Spaanse media vervolgens na afloop van het seizoen duidelijk gemaakt dat hij niet meer in de plannen voor in het nieuwe jaar voorkomt. Real heeft met het aantrekken van Hazard, Luka Jovic, Éder Militão, Ferland Mendy en Rodrygo al een flinke impuls aan de selectie gegeven en wordt ook nog in verband gebracht met de komst van spelers als Christian Eriksen en Paul Pogba. Daartegenover staat een geplande uittocht van om en nabij de vijftien spelers en de aanvaller is een van de voetballers die de benodigde miljoenen binnen moet brengen om verdere transferplannen mogelijk te maken. Het dossier Bale zorgt echter voor de nodige kopzorgen op de burelen van zijn club en een oplossing lijkt binnen afzienbare tijd niet in zicht. Real ging er naar verluidt vanuit dat een van de Premier League-grootmachten wel bereid zou zijn om een groot deel van de honderd miljoen die zes jaar geleden voor Bale werd betaald op tafel te leggen om hem deze zomer terug te halen naar Engeland, maar lijkt van een koude kermis thuis te komen.

Bale onderhoudt naar verluidt een moeizame relatie met trainer Zidane.

Weinig belangstelling
Tottenham Hotspur werd even als gegadigde genoemd, maar Manchester United leek lange tijd de meest waarschijnlijke nieuwe bestemming te worden. The Red Devils ondernamen in het verleden al verschillende pogingen om Bale los te weken in Spanje en staan deze zomer eveneens voor een flinke renovatie van de selectie. Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn club volgens berichten uit Engeland echter laten weten liever versterkingen op andere posities te willen verwelkomen en de Noor waakt er bovendien voor om fouten uit het verleden niet te herhalen. United haalde enkele jaren geleden grote namen als Radamel Falcao en Ángel Di María zonder veel succes naar Old Trafford en Solskjaer heeft met grootverdiener Alexis Sánchez al een soortgelijk probleemgeval als Bale in zijn selectie.

De namen van clubs als Internazionale, Bayern München en Paris Saint-Germain, waar hij als wisselgeld gebruikt zou kunnen worden in een deal voor Neymar, passeerden in de afgelopen maanden eveneens de revue, maar tot concrete aanbiedingen heeft dit ogenschijnlijk niet geleid. Daar komt nog bij dat Bale zelf niet staat te springen om een vertrek. De Welshman heeft zijn club volgens AS laten weten het liefst te willen blijven, omdat zijn familie helemaal gesetteld is in Madrid. Hij is met een jaarsalaris van zeventien miljoen euro bovendien moeilijk te slijten: Bale tekende in 2016 nog een nieuw, tot 2022 doorlopend megacontract en ziet het uitzitten van die verbintenis naar verluidt ook als een serieuze optie. "Ik heb nog drie jaar te gaan. Als ze willen dat ik vertrek, moeten ze me die zeventien miljoen euro per seizoen betalen. Gebeurt dit niet, dan blijf ik! En als ik moet golfen, dan zal ik golfen", zou hij zijn ploeggenoten volgens Radioestadio hebben toegebeten na de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Betis.

Een terugkeer naar de Premier League, waar hij eerder furore maakte bij Tottenham Hotspur, leek lang de meest voor de hand liggende optie.

'Hij moet daar weg'
Real zou er uit wanhoop inmiddels zelfs over nadenken om Bale op huurbasis te laten vertrekken. Als extra prikkel is de Koninklijke naar verluidt zelfs bereid om een deel van zijn salaris door te betalen, zodat er in ieder geval een groot bedrag uit het loonhuis voor volgend seizoen geschrapt kan worden. Of dit ertoe zal leiden dat er wel een serieuze gegadigde komt voor Bale, of dat hij zich gewoon in Madrid voor gaat bereiden op het nieuwe seizoen, zal in de komende weken blijken. De mogelijkheid dat Bale de komende drie jaar op de tribune zijn contract uitzit tegen zijn megasalaris lijkt voor Real, de supporters en voetballiefhebbers wereldwijd in ieder geval de minst aantrekkelijke optie

"Gareth Bale zal, met een sigaar in zijn mond in een hoekje van de kleedkamer, zeggen wat veel spelers bij Manchester United deze zomer ook zullen zeggen: 'Geef me mijn geld maar en dan ga ik, anders ga ik nergens heen omdat ik een langlopend contract heb ondertekend'", vertelde voormalig Manchester United-aanvaller Teddy Sheringham onlangs bij Betstars. "Ik denk niet dat dit een oorlog is die Bale gaat winnen. Als ik hem te spreken zou krijgen en hem van advies moet voorzien, zou ik zeggen: 'Zorg dat je daar wegkomt, maak je geen zorgen over die 34 miljoen euro die je de komende twee seizoenen gaat verdienen. Je gaat veel meer genieten van het leven als je weggaat bij Real Madrid en gaat voetballen bij een club waar je echt gaat spelen en waar je geliefd zal zijn.' Ik denk dat hij voor alle Engelse topclubs een goede aanwinst zal zijn en ik denk dat ze ook allemaal achter hem aanzitten, omdat hij een game-changer is."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
Beastman
 
6
27 juni 2019 om 00:10
Zal verhuurd worden. Niemand gaat hem kopen en hij wil niets inleveren.
 
JamesRodriquez
 
3
27 juni 2019 om 14:20
Bale en vazquez moeten weg, anders belemmeren ze de ontwikkeling van de talenten.Basis :Hazard - benzema - IscoReserve :Vinicius - Jovic - rodrygo
 
Boinder
 
4
27 juni 2019 om 20:02
Inmiddels na al die jaren mag Isco ook wel verkocht worden. Basis moet je hem zeker niet zetten. Speelt totaal niet constant. Speelt misschien 10 wedstrijden per seizoen goed en de andere 40/50 zie je hem niet. Daar heb je als Real zijnde niets aan. Begrijp me niet verkeerd Isco in vorm is magistraal en één van mijn favoriete spelers maar mocht zoals ik las vandaag Man City een bod rond de 80 miljoen uitbrengen zou ik dat gelijk accepteren. Hij heeft niet vaak een beslissende pass, scoort niet overdreven veel en loopt ook nog eens te veel met de bal. Erg jammer want de Isco van Málaga hebben we zelden tot nooit gezien. Volgend seizoen een jaartje overbruggen en kijken hoe rodrygo of Vinicius het doen vanaf rechts. Het jaar erna alle ballen op mbappe.
 
JamesRodriquez
 
1
27 juni 2019 om 20:09
Ik vind isco ook niet constant,loopt teveel met de bal. Maar om zowel Isco,bale en vazquez weg te doen lijkt mij teveel. Vinicius en met name rodrygo moeten niet teveel druk ervaren, rustig brengen dit jaar en volgend seizoen vlammen.
 
Boinder
 
0
27 juni 2019 om 20:13
Vázquez Zou ik zelf ten aller tijde behouden. Afgelopen jaar hebben we gezien waarom hij niet bij de eerste 11 hoort te zitten. Maar vanaf de bank is hij echt wel waardevol geweest.
 
Onlogisch
 
0
27 juni 2019 om 22:55
Ahhhh de Neymar van Real. Komt helemaal goed met Bale, zolang hij maar een eerlijke kans krijgt volgend seizoen. Mensen vergeten dat de selectie vorig jaar er helemaal niks van bakte en niet alleen Bale, daarnaast was het verval al langer aan de gang. Ook een reden waarom Perez niet door wou met Zidane (1x landskampioen geweest). Nu Ronaldo weg is, Zidane als coach aanblijft en Hazard is gehaald + andere aankopen. Kan Bale de kar gaan trekken. Vergeet ook niet dat Bale gebruikt kan worden als onderhandelingstactiek, zodat Real kan doen alsof ze niet veel geld hebben omdat ze zitten met Bale.
 
AntonieAjax
 
22
27 juni 2019 om 00:23
Wordt inderdaad wel echt een hoofdpijn dossier voor Real. Bale kan echt ontzettend goed voetballen en heeft bijna alles wat je als aanvaller nodig hebt om goed te presteren. Daarnaast weet hij ook in bijna alle belangrijke wedstrijden beslissend te zijn. Helaas lijkt het gewoon een ongelukkig huwelijk en zal zijn band met onder andere het publiek van Real nooit meer goed worden. Ik ga in ieder geval nooit zijn sprint tegen ik meen Bartra vergeten, wat een snelheidsmonster is het. Zo jammer dat het bij Real gewoon niet lukt om constant een hoog niveau te halen.
 
Japser
 
18
27 juni 2019 om 00:45
Komt omdat hij voornamelijk in de lappenmand ligt. 17 miljoen per jaar is giga veel geld en hij is enorm blessure gevoelig. Een fitte en gemotiveerde Bale is een wereldspeler.... maar beide is al lang niet meer het geval bij hem
 
AntonieAjax
 
3
27 juni 2019 om 00:50
En ik ben inderdaad bang dat Real de motivatie bij Bale niet meer kan opwekken, wat mede ten grondslag ligt aan zijn slechte verstandhouding met het publiek. Maar is het voor hem wel verstandig om weer terug naar Engeland te gaan in verband met zijn blessuregevoeligheid? Volgens mij is de Premier League wat betreft intensiteit de zwaarste competitie ter wereld. Al vraag ik me wel af welke teams buiten de Premier League in staat zijn om hem te halen en dat ook nog eens willen..
 
AZSV4life
 
1
27 juni 2019 om 10:46
Zo zonde inderdaad dat hij zo kwetsbaar is gebleken. Inderdaad, "een fitte en gemotiveerde Bale is een wereldspeler"!
 
olesmit
 
2
27 juni 2019 om 15:13
Dat is 17 miljoen netto. Bale kost Real 25 miljoen bruto per jaar.
 
TILBURG013
 
3
27 juni 2019 om 13:36
Het is inderdaad jammer dat hij zo vaak geblesseerd is en dat hij lijkt de kampen met mentaliteitsproblemen. Heb altijd het gevoel dat als het even tegen zit, hij zn kop snel laat hangen en dat dan helemaal niks meer lukt. Desondanks heeft hij genoeg belangrijke doelpunten gemaakt voor Real en zijn zn statistieken ook zeker niet slecht. 231 wedstrijden, 102 doelpunten en 64 assists en dan te bedenken dat hij ook vaak als invaller binnen de lijnen kwam of vroegtijdig gewisseld werd. Het probleem is dat hij gewoon veel te veel verdiend want zo slecht heeft hij het echt niet gedaan bij Real. Blijft eeuwig zonde want het blijft een topspeler..
 
Toumi
 
1
27 juni 2019 om 16:38
Real supports zijn veeleisend, maar presenteer weer een paar wedstrijden na elkaar en je wordt weer op handen gedragen. Zo is dat altijd gegaan. Het probleem is dat Bale nooit verschillende wedstrijden achter elkaar weer te knallen. Is ook altijd geblesseerd, dat helpt ook niet echt om geliefd te worden. Real is een extraverte club, terwijl Bale te introvert is.
 
protheus
 
4
27 juni 2019 om 00:39
Volgens mij rendeerde Bale het beste op linksbuiten in zijn carrière, het is voor hem gewoon anders voetballen op de andere flank. Tuurlijk heeft hij zijn momenten gehad maar het is een beetje vreemd om te verwachten dat hij altijd net zo goed zou zijn zoals hij op links was. Nu heeft Real Hazard Rodrygo Vinicius en Asensio ook nog eens voor de linkerflank, dus weer zal er iemand op een ander positie moeten gaan spelen en achteraf gaan we dan klagen dat diegene dan te wisselvallig is. Koop spelers dan gelijk voor de juiste positie
 
Harmr
 
16
27 juni 2019 om 07:43
Bespeelde hij bij de Spurs destijds niet de hele flank? Kan me nog rushes herinneren waarbij hij van eigen helft iedereen z'n hielen liet zien alvorens de bal in het netje te deponeren.. Man man man wat was hij toen een fijne speler om naar te kijken..
 
markerazzi
 
0
27 juni 2019 om 11:40
Bij spurs heeft hij inderdaad ook als wingback gespeeld. Daar vind ik hem zelf ook open best
 
joekaa
 
0
27 juni 2019 om 16:36
denk voor het moment waar zijn carriere nu zit, 'herfst'?, moet die gewoon als linker aanvaller gebruikt worden en het liefst bij een club/competitie waar zijn snelheid gebruikt kan worden. Zou hem nog wel in Italie willen zien lekker op de counter gelanceerd worden.
 
AndreRoyo
 
1
27 juni 2019 om 00:45
Real moet gewoon een niet te gortige prijs hanteren, dan zijn er echt wel clubs die hem willen overnemen: united, spurs, everton om er een paar te noemen
 
AntonieAjax
 
10
27 juni 2019 om 00:52
Everton? Die gaan zijn salaris toch nooit kunnen betalen? Zowel het salaris als de transfersom gaat voor Everton echt niet lukken. Ik zou dan eerder komen met een club als Chelsea als vervanger voor Hazard, in plaats van Spurs of Everton te noemen.
 
pprins
 
1
27 juni 2019 om 10:27
Ja maar het probleem is zijn salaris dan nog steeds .Dan zit je al aan 51 miljoen dus zelfs als real slechts 25 miljoen zou vragen zit je als kopende club dus al met een kostenpost van 76 miljoen voor Sen uiterst blessure gevoelige speler .
 
Toumi
 
1
27 juni 2019 om 16:41
Denk dat vele clubs hem wel willen maar Real willen doen afzien voor ze een bod uitbrengen. Zo gaat Real met elk bod akkoord. Zo zie ik het toch. Ze weten maar al te goed dat Real van Bale af wil, dus wrijven ze in hun handen en wachten ze hun kans af tot Real echt niet meer anders kan dan mee te werken aan een belachelijk verkoopbedrag
 
Rochus
 
3
27 juni 2019 om 07:20
Gewoon naar Munchen gaan, daar weet Wohlfahrt wel hoe hij met blessure gevoelige spelers (robben) om moet gaan. Het leven in Munchen is goed en volgens mij kunnen ze nog wel een winger gebruiken.
 
Toumi
 
1
27 juni 2019 om 16:43
Is niet dat Robben ineens blessure vrij was. Was gewoon telkens weer geblesseerd. Ze hebben gewoon heel veel geduld gehad in München. Hij bracht natuurlijk ook altijd dat ietsje meer wanneer hij op het veld stond. Dat zagen ze ook
 
Scouserper
 
8
27 juni 2019 om 07:44
Als Real blijft vasthouden aan die hoge transfersom zal alleen China overblijven. Bale moet gewoon salaris inleveren en Real water bij de wijn doen,dan vindt hij wel een goede club in Europa. Maar ja,hij zit in een gouden kooitje met zn mega-salaris,mss gaat ie gewoon zonder morren op de bank of tribune zitten om lekker te blijven cashen.
 
gloryUnited
 
6
27 juni 2019 om 11:21
Zelfs China niet. Daar moeten ze namelijk 100 procent van de transfersom herinvesteren in nationaal voetbal. Oftewel: bale is 2x zo duur dan
 
markerazzi
 
4
27 juni 2019 om 11:43
Waarom moet Bale salaris inleveren? Om weer aan spelen toe te komen wel ja, maar in eerste instantie heeft Real deze aanbieding gedaan. Misschien als hij transfervrij mag vertrekken, wil een andere club misschien zijn salaris overnemen. Anders wordt Bale denk de nieuwe Bogarde
 
Toumi
 
1
27 juni 2019 om 16:45
Er zijn veel clubs die hem willen, maar drijven Real tot wanhoop. Dus wanneer het zo ver is gaan ze met een belachelijke bod afkomen waar Real mee akkoord zal gaan. Ik denk echt dat dit het scenario gaat worden.
 
YoeriCFC
 
15
27 juni 2019 om 10:00
Ik vind het diep-, dieptriest hoe men in Madrid omgaat met een chronische winnaar zoals Bale. Vanaf zijn debuut in 2013 heeft Real de prijzen aan elkaar geregen en in veel van die finales is hij doorslaggevend gebleken! Ik vrees voor nieuwkomers zoals Hazard, die deze verwende houding van supporters en een club niet gewend is. Ik hoop voor Bale dat hij inziet dat hij in Engeland veel meer gewaardeerd zou worden en dat hij gewoon terugkomt naar de Premier League..
 
4Ever4Ajax
 
3
27 juni 2019 om 10:30
Gaat altijd om 2 kanten Yoeri. Bale doet zelf weinig tot niets om te integreren in Madrid en dat zet kwaad bloed bij club en medespelers. Hij spreekt amper Spaans in al die jaren, dat is gewoon disrespectvol. Dan komen er mensen die zeggen dat er interviews van hem in het Spaans zijn op Youtube.. Ja, dat klopt zeker. Maar die zijn allemaal 'geregisseerd', geen enkele is in het Spaans langs de lijn na een wedstrijd ofzo. Zo kan je mij nog Chinees laten praten. Marcelo heeft begin dit jaar nog aangegeven in een interview dat Bale in de kleedkamer in het Engels of met handgebaren met zijn medespelers communiceert. Het is namelijk echt niet zo dat iedere niet Spaanse speler in Madrid met de nek wordt aangekeken. Neemt niet weg dat de situatie pijnlijk is voor beide partijen en hoop dat ze nu eindelijk een weg vinden om de wegen te laten scheiden.
 
Toumi
 
1
27 juni 2019 om 16:52
Hazard is een heel andere soort persoon dan Bale. Niet te vergelijken. Bale is ook telkens weer geblesseerd. Nooit heeft hij een paar wedstrijden achter elkaar geknald. De supporters van Real zijn hard, dat klopt, maar speel een paar goede wedstrijden achter elkaar en het is je allemaal vergeven
 
Iduna
 
0
27 juni 2019 om 11:27
Het is misschien wat lastig oordelen als we spreken over dit soort salarissen (althans, ik verdien het niet ). Maar als sportman wil je toch gewoon elke week op dat veld staan? Zowel Bale als Real zullen water bij de wijn moeten doen anders is hier geen oplossing voor te vinden lijkt me. Overigens, welke club zit er nog op Bale te wachten? Beste optie voor Real lijkt om hem te betrekken in een deal met Pogba. Alleen denk ik dat United met Sanchez niet nog zo'n geval binnen gaat halen... ben benieuwd.
 
markerazzi
 
1
27 juni 2019 om 11:49
Een ruildeal met Pogba is misschien een optie. Salarissen ontlopen elkaar niet zoveel. Alleen zal United wel bijbetaald willen worden, aangezien Pogba op dit moment meer betekent voor United dan Bale voor Real
 
Iduna
 
1
27 juni 2019 om 11:59
Zal inderdaad in geldbedrag bij moeten. Ben ook benieuwd om hoeveel geld dit dan zal gaan (40/ 50 misschien 60 mil?). Kan op dit moment Bale zijn waarde lastig inschatten.
 
markerazzi
 
0
28 juni 2019 om 08:26
Ik verwacht wel dat United er minimaal 40 miljoen bij wil hebben
 
MGMV
 
4
27 juni 2019 om 16:21
''maar als sportman wil je toch gewoon elke week op dat veld staan?'' Haha ja, begrijp goed wat je bedoelt. Maar anderzijds is Bale ook echt een fanatieke golfer (heeft geloof ik zelfs in Wales in z'n tuin bepaalde golfvelden laten aanleggen) en verdient ernaast een een gigantisch bedrag nog voor de komende jaren. Hij heeft dus wel wat om handen om het zo maar te zeggen. Het is alleen ongelooflijk jammer dat zo'n geweldenaar niet meer zo 'serieus' op de velden te zien is.
 
 
16
27 juni 2019 om 11:48
Zo'n omhaal in een CL finale maakt je toch swso een held? In finales is hij belangrijker geweest dan Ronaldo.
 
arsen(e)al
 
0
28 juni 2019 om 13:20
Misschien relatief gezien tot het aantal finales, maar Ronaldo heeft 15 keer gescoord in finales. Bale een stuk of 5-6. En tja, als je bwv de andere 50 wedstrijden van het seizoen drama speelt...
 
JOKER809
 
2
27 juni 2019 om 12:04
PSG zou moeten proberen gebruik te maken van de situatie. In mijn ogen goede vervanger van Neymar mocht hij vertrekken naar Barca. Denk dat de Ligue 1 perfect is voor Bale om weer te laten zien wat ie kan. Moet financieel iedereen wel even normaal gaan doen natuurlijk.
 
Mr.Madrid
 
1
27 juni 2019 om 12:15
Misschien als Sanchez verkocht wordt door man u is er ruimte in het salaris huis, ik denk niet als fan dat Bale iets eraan had kunnen doen dit seizoen. Veel spelers zijn zwaar door de ondergrens gezakt. Ik als real fan zag het al aankomen , dat real slachtoffer is geworden van het eigen succes. Het doorselecteren werd onmogelijk gemaakt , en er werden te laat nieuwe talenten aangeschaft. Je kan niet zeggen tegen spelers , tot ziens je hebt net de CL gewonnen 1xof2x je mag naar een andere club.Nu weer bouwen aan een solide basis en weer goed investeren in de jeugd en de sterren laten schitteren. Het vertrek van Ronaldo kan niemand opvangen en ik was geschocked dat hij zomaar mocht vertrekken , de beste speler die ooit voor Real heeft gespeeld en ik heb genoten van elke wedstrijd.
 
AFCA_Babel
 
0
27 juni 2019 om 12:32
Lekker terug naar de Spurs gaan. Dealtje maken Eriksen naar Madrid en Bale naar Londen. Problem solved!
 
Leicester
 
1
27 juni 2019 om 12:58
De enige in dit "dossier" die wat te verwijten is, is de Florentino Perez, die betaalde 100 miljoen voor een voetballer die wel de kwalitetien heeft van een topper alleen niet het dwingende karakter en persoonlijkheid heeft. Dat was in de PL al bekend. Daarnaast had Bale ook te maken met Ronaldo en die bleef er lustig op lost scoren en bleef vooral fit. Als je naar zijn statistieken (bale) kijkt, heeft ie het echt niet slecht gedaan.
 
LivingLegend
 
8
27 juni 2019 om 13:41
Best raar, voor een speler die 3 CLs met Real Madrid binnenhaalt en met zijn omhaal in de finale een van de meest memorabele CL en Real Madrid goals ooit produceerde, dat Bale nooit populair is geworden. Gewoon een onbegrepen fenomeen.
 
RUTGERRR
 
5
27 juni 2019 om 15:11
Bale heeft hier lijkt mij zelf ook iets over te zeggen. Als hij niet op huurbasis naar een andere club wil vertrekken, of verkocht wilt worden aan een club waar hij minder salaris opstrijkt, dat heeft hij het recht om te weigeren. Als ik Bale was zou ik lekker in Madrid blijven. Er is geen enkele club die zijn huidige salaris gaat betalen en juist omdat Real en voornamelijk Zidane zo tegen hem is, zou ik een dikke vinger naar hen opsteken. Het contract is getekend, lekker 30 miljoen per jaar binnen harken en over 2 jaar een andere club .zoeken. Hij mag niet zomaar verkocht of verhuurd worden als Bale dit zelf niet toestaat. Bale heeft Real prijzen gebracht met oa zijn doelpunten in de CL. Hij heeft het gewoon goed gedaan, maar door zijn prijskaartje verwachten mensen nog steeds dat hij god zelf is. Real is zo stom geweest om 30 miljoen per jaar te bieden.
 
sloep01
 
3
27 juni 2019 om 15:25
Wel lekker hoor ze hebben met hun gezonde verstand dat belachelijke salaris gegeven , en laat ze nu maar lekker schuiven is gelijk een goede les voor andere clubs om niet van dit soort salarissen te betalen , die raken ze aan de straatstenen niet kwijt onder deze voorwaarden of ze moeten hem tranfer vrij laten vertrekken dat is ook nog een mogelijkheid en dan kan hij lekker zelf cashen maar zo gek zullen ze wel niet zijn dus hij blijft lekker zijn salaris opstrijken en gaat lekker golfen daar is hij ook aardig bedreven .??
 
RUTGERRR
 
2
27 juni 2019 om 15:43
Dus dat. 30 miljoen euro per jaar aanbieden en nu spijt hebben.. Ik denk dat wanneer Bale een stuk meer waardering zou krijgen binnen de club, hij er eerder voor open had gestaan om te vertrekken.
 
Paololinio
 
1
27 juni 2019 om 18:30
Ik vind dit eigenlijk wel grappig. Real Madrid koopt al jarenlang alles wat los en vast zit. Succes is niet te koop en nu is de transfer van toen, in de alles overtreffende trap, een ramp aan het worden. Als ik Bale was zou gewoon gezellig blijven.
 
Dabor
 
3
27 juni 2019 om 22:26
Volgens mij hebben ze 4x de champions league met Bale gewonnen, dus zo'n slechte deal is het niet geweest.
 
superballack
 
0
28 juni 2019 om 01:02
Real Madrid verdient dit, zijn zelf debet aan de belachelijke transfermarkt de laatste jaren.